Archive for Σεπτέμβριος, 2008

Ο δήμαρχος κ.Γ.Πατούλης τοποθετεί νέες παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στο Μαρούσι

      Ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ.Πατούλης εξελέγη στή θέση αυτή, διότι μεταξύ των άλλων προεκλογικών του δεσμεύσεων είχε δεσμευθεί κατηγορηματικά να ξηλώσει αμέσως τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, εξαιτίας των οποίων και στο δήμο Αμαρουσίου και σ΄όλη την Ελλάδα θρηνούμε σχεδόν καθημερινά εκατόμβες νεκρών  και τραυματιών, λόγω  απόσπασης της προσοχής,  που κατά την Τροχαία αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης αυτοκινητικών ατυχημάτων.
Αντ΄αυτού ο κ.Πατούλης κόντρα στο δημόσιο συμφέρον, και κόντρα στην ασφάλεια των δημοτών  του, προέβη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9-9-2008,σε νέα χωροθέτηση δεκάδων θέσεων επί κοινοχρήστων χώρων, παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.
Ας σημειωθεί οτι ο κ.Πατούλης  είχε δεσμευτεί στις 9-5-2007, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά την ανάλυση των 909 και 910/2007 αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι θα ξηλώσει τις ήδη υπάρχουσες παγίδες  θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.
 Ο κ. Γ. Πατούλης περιφρονώντας Σύνταγμα και  νόμους, όπως είναι ο ν.1604/1986 για την οδική ασφάλεια και την σήμανση και σηματοδότηση των οδών,  περιφρονώντας επίσης  την 34/23-5-2007  επείγουσα εγκύκλιο του Υφ/ργού Εσωτερικών κ.Αθ.Νάκου  που χρηματοδοτεί το άμεσο  ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, περιφρονώντας τέλος το κοινό αίσθημα, το αυτονόητο και την κοινή λογική, ανέλαβε την ευθύνη της τοποθέτησης νέων παγίδων θανάτου στο Μαρούσι.
Η ενέργεια αυτή του κ.Πατούλη αποτελεί ύβρη για όλους  τους δημότες του δήμου Αμαρουσίου, ύβρη  για τις εκατόμβες των νεκρών εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, ύβρη για τους συγγενείς των θυμάτων, ύβρη κατά της Συνταγματικής νομιμότητας, ύβρη για τους θεσμούς, ύβρη ακόμα και για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώπιον του οποίου και ενώπιον υπουργών, βουλευτών συγκοινωνιολόγων, δικηγόρων, δημάρχων, νομαρχών και υπερνομαρχών, στις 3 Ιουνίου 2008 στην Παλιά Βουλή, σε σχετική Ημερίδα για την οδική ασφάλεια το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο δια του πρύτανη, δια καθηγητών του, και δη δια του καθηγητού κ.Γ.Κανελλαϊδη, ως του πλέον ειδικού για θέματα οδικής ασφάλειας, απεφάνθη ότι:  «Είναι άμεση ανάγκη και θέμα τιμής για την Ελληνική Πολιτεία η απομάκρυνση των επικίνδυνων  διαφημιστικών πινακίδων που η παράνομη τοποθέτησή τους έχει στοιχίσει την ζωή πολλών συνανθρώπων μας».
Παράλληλα με την παραπάνω Ημερίδα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης  κ.Λ.Ρακιντζής δια της ετήσιας έκθεσής του (έτος 2007) δραματικά  διαπιστώνει ότι εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, που καταλαμβάνουν παράνομα τους κοινόχρηστους χώρους της Ελλάδας, σημειώθηκαν  300 τροχαία ατυχήματα το έτος 2007 εκ των οποίων οκτώ θανατοφόρα, και  δύο ακόμα (θανατηφόρα), το πρώτο τρίμηνο του 2008.
Επίσης σύμφωνα με τον Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος τον Ιούνιο του 2008 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2007  τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα αυξήθηκαν  κατά ποσοστό 44,3% .
Ερωτάται ο δήμαρχος κ.Γ.Πατούλης: Οι εγκληματικές του ενέργειες για τοποθέτηση νέων παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, χωρίς να έχει ξηλώσει τις ήδη υπάρχουσες:   
-Ποιανού την «τιμή υπηρετούν»;
-Του Προέδρου της Δημοκρατίας;    
-Των δημοτων; ΄Η την φονική αισχροκέρδεια ορισμένων γνωστών μεγαλοδιαφημιστών και διαφημιστικών εταιριών;
Γιατί ο κ. δήμαρχος δεν βγαίνει ανοιχτά να  αμφισβητήσει την έκθεση του Επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης, και τα στοιχεία των Τροχαίας για τα αυτοκινητικά ατυχήματα όπως έκανε στην ως άνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου;
Κύριε Πατούλη στον γειτονικό  δήμο Γαλατσίου σκοτώθηκε εξαιτίας διαφημιστικής πινακίδας στις 18-10-2007, ο 21 ετών φοιτητής Παν.Καραλής, και κατόπιν ενεργειών  των συγγενών θυμάτων εξαιτίας διαφημιστικών πινακίδων, ο δήμαρχος Γαλατσίου για λόγους δημοσίου συμφέροντος ξήλωσε χωρίς τυμπανοκρουσίες τις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης. 
Εσείς Κύριε Πατούλη, χωρίς να ξηλώσετε τις υπάρχουσες παγίδες  θανάτου, όπως επανειλημμένα είχατε δηλώσει στα ΜΜΕ,γιατί προβαίνετε στο έγκλημα να τοποθετήσετε κι άλλες;

Comments off

Αγαπητέ μου Κώστα, συγκαλύπτεις την γενοκτονία της ασφάλτου, χάριν άνομων αισχροκερδών συμφερόντων από την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του οδικού και του φυσικού περιβάλλοντος. Αγαπητέ μου Κώστα, Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, λέγεται οτι υπάρχει ακυβερνησία στην Ελλάδα. Δεν είναι αλήθεια. Στην Θεσσαλονίκη Κώστα μου(Διεθνής ΄Εκθεση) συγκάλυψες όλα τα εγκλήματα της κυβέρνησής σου.Είσαι ο Αρχιερέας της διαπλοκής. ΄Εβγαλες λάδι όλους τους υπουργούς σου και δεν είπες ούτε μια λέξη για την καθοδηγούμενηη πλέον γενοκτονία της ασφάλτου.

                Γράφει ο δικηγόρος ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΩΚΟΣ – ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ

 ….Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, αγαπητέ μου Κώστα (Καραμανλή) τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2008 προκάλεσαν τον θάνατο ή τον ταυματισμό 1.483 ατόμων:
-153 άτομα έχασαν την ζωή τους,
-200 τραυματίστηκαν βαριά
-και 1690 τραυματίστηκαν ελαφρά,
ενώ αντίστοιχα τον Ιούνιο του 2007 τα ατυχήματα ήσαν:
1.324, με 106 νεκρούς,
-144 βαριά τραυματίες
-και 1.454 ελαφρά  τραυματίες.
Συγκριτικά προκύπτει οτι τον Ιούνιο του 2008 υπήρξε:
– αύξηση των τροχαίων κατά 12%,
-αύξηση των νεκρών κατά 44,3%,
-αύξηση των βαριά τραυματιών κατά 38,9%
-και αύξηση των ελαφρά τραυματιών κατά 6,2%.
Σύμφωνα με την Τροχαία αγαπητέ μου Κώστα,η πρώτη αιτία πρόκλησης τροχαίων είναι η απόσπαση της προσοχής.

-Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.Λ.Ρακιντζή αγαπητέ μου Κώστα, το 2007 προκλήθηκλαν 300 τροχαία ατυχήματα εξαιτίας παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, από τα οποία 8 θανατηφόρα.

-Δεν ξέρω αγαπητέ μου Κώστα, αν ο εν λόγω επιθεωρητής συμπεριλαμβάνει σ΄αυτά και τον θάνατο του 21 ετών Τζίστο Τσέκι, που σκοτώθηκε πάνω σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα στη Λ.Κηφισσού στις 6 Απριλίου 2007(Μ.Παρασκευή!).
Και ενόψει των εκλογών της 16ης-9-2007, πήγες και διαφημίστηκες ως υποψήφιος πρωθυπουργός στην συγκεκριμένη παγίδα θανάτου! 
-Από την 1η έως την 17η Αυγούστου 2008 είχαμε στην Ελλάδα, τον παγκόσμιο πολιτιστικό γίγαντα, αγαπητέ μου Κώστα, 115 νεκρούς στην άσφαλτο.
Επί των ημερών της πρωθυπουργίας σου αγαπητέ μου Κώστα, η Ελλάδα μετατράπηκε σε Ελληνιστάν…
Και απορώ γιατί σε φρουρούν 105 άνδρες της αστυνομίας!
Και 6.000 αστυνομικοί φρουρούν κάθε «αισχροκερδή» ιδιώτη, έμπορο, μεγαλοδιαφημιστή, διαπλεκόμενο, καναλάρχη κ.λ.π.!

Κώστα μου, έτσι φρουρούμενος, νιώθεις υπερασφαλής, και ενώ  είσαι εγγυητής σύμφωνα με τό Σύνταγμά μας, της ασφάλειας όλων μας στο οδικό και στο φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας, εσύ δεν κάνεις χρήση αυτού του νομικού και προπαντός ηθικού σου δικαιώματος, και εξ αντικειμένου λες ενσυνειδήτως ψέμματα, συγκαλύπτεις την γενοκτονία της ασφάλτου, και ως Πρωθυπουργός-σύμβολο του ΄Εθνους- θα καταγραφείς από την  ιστορία, τουλάχιστον ως «γενοκτόνος της ασφάλτου» χάριν άνομων , αισχροκερδών συμφερόντων…
Αγαπητέ μου Κώστα, και το «αγαπητέ μου», το εννοώ, σύνελθε.
Είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
Συγκαλύπτεις όλα τα εγκλήματα των υπουργών σου.
Αλλά να συγκαλύπτεις τους μεγαλοδιαφημιστές της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, μετά των οποίων διαπλέκεσαι για να εκλέγεσαι, και την  γενοκτονία της ασφάλτου «πάει πολύ».
Εκτός αν όλους εμάς τους πολίτες της Ελλάδας, αγαπητέ μου Κώστα, που εχουμε χάσει τα παιδιά μας, στην άσφαλτο, γιατί  εσύ κατά κατάχρηση εξουσίας, και οι υπουργοί σου, δεν λαμβάνετε τα  μέτρα που και η www.diadromi.com, συνεχώς σας προτείνει, μας θεωρείς κάφρους και υπηκόους σου.
Θα αντιτάξεις ίσως αγαπητέ μου Κώστα, οτι έτσι λειτουργεί η «ελεύθερη αγορά» και οτι εσύ είσαι απλός ρυθμιστής! 
Δεν είναι αλήθεια Κώστα μου,γιατί στις ΗΠΑ δεν γίνονται τόσα τροχαία ατυχήματα, ούτε στην Σουηδία, ούτε στην ΄Αγγλία, ούτε στη Γαλλία, ούτε στην Ιταλία… φτάνει πιά, μη μας…»δουλεύεις» αλλο αγαπητέ μου Κώστα. 
Γιατί αν ξεσηκωθούμε όλοι εμείς οι συγγενείς των θυμάτων της ασφάλτου και εσύ μαζί, δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν οι μεγαλοδιαφημιστές, δήμαρχοι, υπουργοί,  οι εργολάβοι, οι προμηθευτές του δημοσίου, οι μιζαδόροι, οι διαπλεκόμενοι , οι ψεύτες και οι κλέφτες… , που όλοι μαζί «συνδαυλίζουν» την  γενοκτονία της ασφάλτου. 

 Ποτέ δεν είναι αργά αγαπητέ μου Κώστα, για να κάνεις εσύ πρώτος σαν πρωθυπουργός την αρχή του τέλους της γενοκτονίας της αφάλτου.Διαφορετικά οι ευθύνες σου θα γιγαντώνονται και  θα είναι (και είναι ήδη)…»γενοκτόνες», σε μια  Ελλάδα που αντιμετωπίζει ήδη οξύτατο πρόβλημα υπογεννητικότητας.-

 

 

Comments off