Archive for Οκτώβριος, 2008

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΝΕΙ ΝΕΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;ΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΕ ΣΑΝΙΔΑ;ΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΠΟΛΕΜΙΕ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΡΟΛΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ;ΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑ;ΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ; ΚΥΡΙΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ; ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ; ΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ;

Γράφει ο δικηγόρος Θανάσης Τσιώκος-Πλαπούτας
Ο Γεώργιος Λιάπης διευθύνων σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρίας  υπαίθριας διαφήμισης Master Aoutdoor A.E. καταδικάστηκε στη δικάσιμο της 17-10-2008, αφού είχαν προηγηθεί δύο αναβολές, από το Α΄Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε φυλάκιση 2 ετών και 2 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του αρμοδίου Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς, για τον θάνατο του 25χρονου τελειόφοιτου του Παντείου Πανεπιστημίου Γιάννη Σταυρουλάκη, στις 19-12-2005.
Η ως άνω εταιρία του καταδικασθέντος  είχε τοποθετήσει παράνομα επί νησίδας ασφαλείας της Λεωφορου Κηφισιάς στην άνοδο προς Μαρούσι διαφημιστική πινακίδα, προκειμένου να εισπράττει  χρήματα, στην οποία διαφημιστική πινακίδα προσέκρουσε το αυτοκίνητο του Γιάννη, με αποτέλεσμα τον  θανάσιμο τραυματισμό του.
-Συνήγοροι πολιτικής αγωγής παρέστησαν οι δικηγόροι  Νέστωρας Αποστολακίδης,  Αντωνία Λεγάκη  και  Θανάσης Τσιώκος-Πλαπούτας.
-Η μητέρα του θύματος κατέθεσε στο δικαστήριο οτι μετά την θανάτωση του γιου της, αστυνομικός της είπε, ότι αν το παιδί ήταν δικό του θα τιμωρούσε με θάνατο αυτούς που τοποθετούν τέτοιες παγίδες θανάτου προκειμένου να εισπράττουν μαύρο χρήμα, και ζήτησε από το δικαστήριο την καταδίκη του κατηγορουμένου.
-Την παραδειγματική καταδίκη του κατηγορούμενου ζήτησε και ο πατέρας του Γιάννη, Μανώλης Σταυρουλάκης, ο οποίος κατέθεσε,  οτι αμέσως μετά τον θάνατο του παιδιού του έσπευσαν, προφανώς οι κατηγορούμενοι  (η εταιρία και ο όμιλος διαφημιστικών εταιριών στον οποίο ανήκει), σκόπιμα και με δόλο,να επανατοποθετήσουν την φονική αυτή διαφημιστική πινακίδα στην ιδια θέση επί της ιδίας νησίδας ασφαλείας για να ξανασκοτώσει.
– Κατέθεσε επίσης ότι η ως άνω εταιρία υπαίθριας διαφήμισης master aoutdoor A.E. εσπευσμένα μετά τον θάνατο του παιδιού του, άλλαξε διεύθυνση έδρας από την οδό Ν.Πλαστήρα 172 στους Αγίους Αναργύρους, και μεταφέρθηκε στον κεντρικό Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών, και μάλιστα σε μια  μικρή αποθηκούλα στη Νέα Χαλκηδόνα Αττικής επί της οδού 700 Θεσπιέων 21.
Εν τω  μεταξύ,  πρόσθεσε,ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του αρμοδίου Αστυνομικού Τμήματος καίτοι κλήθηκε εγγράφως και στην διεύθυνση του σπιτιού του και στην παλιά έδρα της εταιρίας, προφανώς για να μείνει άγνωστη η ταυτότητα της εταιρίας αυτής, δεδομένου ότι η νέα διεύθυνση της έδρας της,δεν ήταν ακόμα γνωστή.
΄Ετσι ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ποτέ ούτε ενώπιον του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς,ούτε ενώπιον του Τριμελούς  Πλημμελειοδικείου Αθηνών στις δύο εξ αναβολής δικασίμους και στην δικάσιμο της 17-10-2008, στην οποία καταδικάστηκε ως άνω.
Τέλος ο Μανώλης Σταυρουλάκης που εικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία, κατέθεσε οτι τα παιδιά μας σκοτώνονται στο βωμό του μαύρου χρήματος, από ένα μπλόκ άνομων συμφερόντων, και ζήτησε από την Δικαιοσύνη προστασία του πολίτη και από την Πολιτεία να πάρει επιτέλους αμέσως μέτρα για να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου.

�α έγγ�α�ά μο�-�θαν- 018.jpg
Ο Μ.Σταυρουλάκης (αριστερά) μαζί με δημοσιογράφο επί της συμβολής των εκβολών του Ιλισσού Ποταμού με την Λ.Ποσειδώνος, όπου στις 11 το βράδυ περίπου  της 12-10-2008 κατόπιν πρόσκρουσης  αυτοκινήτου  στη βάση διαφημιστικής γιγαντοφίσας, όπως διακρίνεται στη φωτογραφία, σκοτώθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου Α.Κυριακόπουλος και η συνοδηγός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη. Η διαφημιστική παγίδα θανάτου (ποιά εταιρία την τοποθέτησε κύριε Γεώργιε Λιάπη;)  κείτεται στην κοίτη του ποταμού και μάλιστα μάθαμε στις 18-10-2008 , οτι κατέβηκαν στην κοίτη (ποιοί κύριε Γ.Λιάπη, κύριε Γ. Πολίτη, κύριε Φ.Βρυώνη;) κάποιοι,  την έσπασαν και αφαίρεσαν την διαφήμιση και μια πράσινη διακριτική κορδέλλα, προφανώς για να εξαλλείψουν την ταυτότητα της εταιρίας που την είχε τοποθετήσει(!),
�α έγγ�α�ά μο�-�θαν- 005.jpg

-Ο ειδικός πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων μηχανικός κ.Παν.Μαδιάς κατέθεσε στην παραπάνω δικάσιμο, ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Γιάννη Σταυρουλάκη, αφού συνέταξε εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη τεχνική έκθεση, ότι ο θάνατος του Γιάννη προκλήθηκε κατόπιν  της πρόσκρουσης του αυτοκινήτου του στην παράνομη διαφημιστική πινακίδα της ως άνω εταιρίας.
-Αν δεν υπήρχε και μάλιστα  επί νησίδας ασφαλείας,  πρόσθεσε, αυτή η παράνομη πινακίδα ο Γιάννης Σταυρουλάκης θα ζούσε.
-ο συνήγορος του κατηγορουμένου και ο τεχνικός του σύμβουλος ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι ο θάνατος του Γιάννη προήλθε από την πρόσκρουση στα κολονάκια της νησίδας ασφαλείας, και όχι από την παράνομη διαφημιστική πινακίδα(!).
Τα κολονάκια όμως αυτά,τοποθετημένα πριν από την φονική πινακίδα, όπως απέδειξε ο κ.Παν. Μαδιάς  κάμφθηκαν, γιατί είναι κατασκευασμένα από τέτοιο υλικό ούτως ώστε η πρόσκρουση σ΄αυτά να μην επιφέρει τον θάνατο, ούτε τον τραυματισμό.

-Την παραπάνω καταδίκη την μετέδωσε πολλές φορές ο ραδιοφωνικός  και ο τηλεοπτικός σταθμός  Σκάϊ, και η ΝΕΤ στην πρωϊνή εκπομπή της Κυριακής 19-10-2008, στην οποία ο εκλεγμένος Πρόεδρος της ΄Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ.Σωτήρης Μπάγιας δήλωσε οτι πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι και να καθαιρεθούν από το οδικό δίκτυο αυτές οι διαφημιστικές πινακίδες, οι οποίες κατά 99% είναι παράνομες, και να ληφθούν άμεσα μέτρα οδικής ασφάλειας.

-Πρέπει να επισημανθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας στην παραπάνω δικάσιμο ζήτησε να γίνει δεκτό το κατηγορητήριο στο σύνολό του, στηλίτευσε την επανατοποθέτηση της πινακίδας αυτής επί νησίδας ασφαλείας στη Λ.Κηφισιάς στο  Μαρούσι,   πρόσθεσε οτι αυτή επέφερε τον θάνατο  του Γιάννη Σταυρουλάκη κι ότι όταν  δεν λειτουργεί η Πολιτεία η Δικαιοσύνη αποτελεί την ελπίδα και το τελευταίο ανάχωμα για να προστατέψει τον πολίτη από τέτοια εγκλήματα.

Κατόπιν των  παραπάνω τίθενται τα εξής απλά ερωτήματα:
-Ποιάς φονικής εταιρίας είναι η πινακίδα που κείτεται στην κοίτη του Ιλισσού; εξαιτίας της οποίας σκοτώθηκε στις 12-10-2008 ένας νέος άνθρωπος και μια κοπέλλα τραυματίστηκε βαριά;
-Γιατί για αμέτρητους τέτοιους θανάτους παραμένουν ατιμώρητοι οι γνωστοί μεγαλοδιαφημιστές; οι μεγαλοεργολάβοι; και οι διάφοροι διαπλεκόμενοι μ΄αυτούς χάριν του μαύρου χρήματος;
-Στις  ερωτήσεις αυτές πρέπει να απαντήσουν:
-Το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας, που έχει επιληφθεί γι΄αυτό το ατύχημα.
-ο δήμαρχος Καλλιθέας κ.Κώστας Ασκούνης.
– όλοι οι δήμαρχοι της χώρας και οι πρόεδροι της ΚΕΔΚΕ και της ΤΕΔΚΝΑ κ.κ.Ν.Κακλαμάνης και Δ.Καλογερόπουλος.
– όλοι οι υπερνομάχες και οι νομάρχες,
-σύμπασα η Κυβέρνηση,
-τα πολικά κόμματα,
-το Κοινοβούλιο,
-τα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ,
-και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, δεδομένου οτι ο Γενικός Επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης έχει ζητήσει οι διευθύνοντες αυτές της διαφημιστικές εταιρίες, που εγκληματούν, να οδηγούνται στο αυτόφωρο.
-΄Ολοι οι παραπάνω και προ παντός η κυβέρνηση πρέπει να προβούν σε άμεσες ενέργειες για το ξήλωμα αμέσως των παγίδων αυτών θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης και για την λήψη των γνωστών άμεσων μέτρων στον τομέα του τρίπτυχου:οδός-όχημα-οδηγός, προκειμένου να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου και στην αισχροκερδή ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση, (που  σκοτώνει τον πληθυσμό της χώρας και ιδίως τα νιάτα) , των κοινοχρήστων χώρων, του οδικού δικτύου-περιβάλλοντος και του φυσικού περιβάλλοντος.

Comments off

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΕΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ,ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!

-Στις 11 περίπου το βράδυ της 12ης-10-2008  ένα αυτοκίνητο που κινείται επί της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος, στη συμβολή της με τις εκβολές του Ιλισσού ποταμού, της οποίας τα πεζοδρόμια δια της βίας έχουν καταληφθεί από δάσος γιγαντοαφισών υπαίθριας διαφήμισης, της MASTER GROUP, της ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ-ΑΦΙΣΑΖ, κλπ. εκτρέπεται από το οδόστρωμα, προσκρούει επί διαφημιστικής παγίδας θανάτου, η οποία είχε καταλάβει το πεζοδρόμιο, εν επαφή σχεδόν με το οδόστρωμα, σκοτώνεται ο 23χρονος οδηγός,   και η κοπέλα -συνοδηγός χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.
Το φονικό σύμπλεγμα εικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες. Διακρίνεται η φονική διαφημιστική γιγαντοαφίσα πεσμένη μέσα στον βάλτο των εκβολών του Ιλισσού.
Επί του πεζοδρομίου με κατεύθυνση προς Πειραιά εικονίζεται η βάση της παγίδας αυτής θανάτου.
Καίτοι ειναι πλήρως ενήμεροι δεν επενέβησαν, διότι, όπως δικαιολογούνται, όλοι ασχολούνται με το σκάνδαλο Βατοπεδίου: Η Κυβέρνηση, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κανένας υπουργός, ή βουλευτής ή πολιτικό κόμμα ή αρχηγός κόμματος, κανένας δήμαρχος, νομάρχης ή υπερνομάρχης. Σύμπασα η Πολιτεία απούσα. Απλώς επελήφθη το Γραφείο Οδικών τροχαίων Ατυχημάτων Καλλιθέας.

�α έγγ�α�ά μο�-�θαν- 011.jpg

�α έγγ�α�ά μο�-�θαν- 047.jpg

  Στην  κοίτη του Ιλισσού ποταμού στις εκβολές του, όπως δείχνoυν οι πιο πάνω φωτογραφίες, κείτεται η φονική ως άνω διαφημιστική γιγαντοαφίσα, η οποία μαζί με
αμέτρητες άλλες ανά την Ελλάδα( γίνεται λόγος για  εκατοντάδες χιλιάδες), έστειλαν
στο «άλλο κόσμο» δύο νέους ανθρώπους!

 Και ας σημειωθεί ότι μόλις στις 10-10-2008  έγινε  στη Βουλή, συζήτηση επερώτησης
29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, προς των Υπουργό Μεταφορών, για την οδική ασφάλεια
και τις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.
Εκεί έγιναν για μια ακόμα φορά ανατριχιαστικές αναφορές στην γενοκτονία της
ασφάλτου και στις φονικές παγίδες της υπαίθριας διαφήμισης, από όλες τις πτέρυγες
της Βουλής ,και συνεστήθη ειδική διακομματική επιτροπή οδικής ασφάλειας με Πρόεδρο (επροτάθη) τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Αρη Σταθάκη.
Η επιτροπή αυτή, η οποία δεν έχει συγροτηθεί σε σώμα δεν εγνώριζε τίποτα για
το παραπάνω «φονικό», αλλά όταν μέλη της το πληροφορήθηκαν δεν προέβησαν σε
καμία έμπρακτη ενέργεια, για το ξήλωμα αυτών των παγίδων θανάτου και λήψη άλλων γνωστών μέτρων για την Οδική Ασφάλεια.
Επίσης καίτοι  όλα σχεδόν  τα ιδιωτικά  τηλεοπικά και έντυπα  ΜΜΕ πληροφορήθηκαν
το παραπάνω φονικό, δεν αφιέρωσαν ούτε ένα δεφτερόλεπτο τηλεοπτικού χρόνου,
ή δεν έγραψαν ούτε μια αράδα, όπως είχαν υποχρέωση και καθήκον.

-Ποιοί ελέγχουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα;
-Ποιοί δεν θίγουν την φονική υπαίθρια διαφήμιση,  και την εν γένει διαφήμιση, δια της οποίας διακινούνται δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων ευρώ;
-Ποιοί νέμονται τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ της κρατικής  διαφήμισης και αδιαφορούν για την μαινόμενη γενοκτονία της ασφάλτου;
-Ποιό πλέγμα συμφερόντων έχει καταντήσει τριτοκοσμική χώρα την Ελλάδα;
-Ποιο αισχοκερδές μπλόκ συμφερόντων έχει ενταφιάσει τον πολιτισμό της Ελλάδας και τα νιάτα της χώρας  στην άσφαλτο; και στις  εκβολές του Ιλισσού;
-Γιατί «δολοφονείται» ο πληθυσμός της Ελλάδας στην άσφαλτο;
-Γιατί το πολιτικό μας σύστημα δεν λειτουργεί;
-Γιατί τα πολιτικά κόμματα είναι έξω και πάνω από την κοινωνία;
-Γιατί μας σκοτώνει στην άσφαλτο ο παρασιτισμός και η μιντιαρχία και δεν
λαμβάνονται μέτρα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις;

_Το παρακάτω άρθρο, που παραθέτουμε δίνει μια σχεδόν ικανοποιητική απάντηση
στα ερωτήματα αυτά:


Έχει γραφτεί:
  
08 – 06 – 2008
     Απο τον Νίκο Σμυρναίο
Ο έλεγχος των τηλεοπτικών ΜΜΕ στην Ελλάδα ασκείται από μια δεκάδα χρηματιστικών πόλων/οικογενειών
των οποίων τα συμφέροντα έχουν διακλαδώσεις στο σύνολο σχεδόν της οικονομίας.
Η λίστα που ακολουθεί δεν είναι διεξοδική.
Δίνει όμως μια ιδέα για το πώς η μηντιακή δημόσια σφαίρα, αλλά και ο τόπος γενικότερα,
κυριαρχείται από μια οικονομική ολιγαρχία.
Οι σχέσεις των παραγόντων αυτών χαρακτηρίζονται καταρχήν από έναν οξύ ανταγωνισμό σε
συγκεκριμένους οικονομικούς τομείς, όπως για παράδειγμα τα διαφημιστικά έσοδα της ιδιωτικής
τηλεόρασης
, αλλά ταυτόχρονα από κοινά συμφέροντα σε άλλους. Η διαμόρφωση αυτή καταλήγει
σε προσωρινές συγκρούσεις και συμμαχίες των οποίων οι πρωταγωνιστές εναλλάσσονται χωρίς όμως
να επηρεάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά του επικοινωνιακού συστήματος στο σύνολο του, μια
διαδικασία που ο Ben H. Bagdigian ονομάζει « μονόπολη των μέσων ».Το 2008 οι κυριότεροι παράγοντες της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα είναι ο Δημοσιογραφικός
Οργανισμός Λαμπράκη, η Πήγασος Εκδοτική του Γιώργου Μπόμπολα, οι Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις
(MEGA), ο Όμιλος Αντέννα του Μίνου Κυριακού (ANT1), ο Όμιλος Κοντομηνά (ALPHA), ο Όμιλος
Βαρδινογιάννη (STAR), ο Όμιλος Κουρή (ALTER) και ο Όμιλος Αλαφούζου (ΣΚΑΪ). Δευτερεύουσες
θέσεις στον χώρο έχουν λάβει την τελευταία περίοδο, μεταξύ άλλων, οι οικογένειες Κόκκαλη
(TV MAGIC), Ρέστη (MEGA μέσω ΔΟΛ) και Μαρινάκη (ΣΚΑΪ), αντικατοπτρίζοντας έτσι τις
ανακατατάξεις στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας. Tο σύνολο των προαναφερθέντων
παραγόντων είναι αντικείμενο οικονομικής συγκέντρωσης των τριών μορφών σε διαφορετικό βαθμό.
Διαβάστε παρακάτω ΄λεπτομέρεις για κάθε έναν απο τους παρακάτω ομίλους:Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, Πήγασος Εκδοτική, Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις,
Όμιλος Αντέννα, Όμιλος Κοντομηνά, Όμιλος Αλαφούζου, Όμιλος Κουρή, Όμιλος Γιαννίκου,
Όμιλος Βαρδινογιάννη.

Δημοσιογραφικός
Οργανισμός Λαμπράκη

Η εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παραμένει υπό τον έλεγχο του Χρήστου Λαμπράκη
που διαθέτει το 73,64% του μετοχικού κεφαλαίου και 33,24% των δικαιωμάτων ψήφου και είχε
κύκλο εργασιών το 2007 της τάξης των 282.000.000 ευρώ. Το συγκρότημα είναι μέτοχος της εταιρείας
Τηλέτυπος (21,76%), ιδιοκτήτριας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, της Εκδοτικής Βορείου
Ελλάδος (33,33%), που εκδίδει την εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και το περιοδικό CLOSE UP,
των Ειδικών Εκδόσεων, της Νέας Ακτίνας (50%), του εκδοτικού οίκου Ελληνικά Γράμματα,
του πρακτορείου διανομής τύπου Άργος (38,5%), των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου (30%),
των εκτυπωτικών Iris ΑΕ (50%) και Multimedia ΑΕ, της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών
Studio ATA, της πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης της Multichoice Hellas, μέσω του
Τηλέτυπου, των εταιρειών παροχής υπηρεσιών Ramnet, Phaistos Networks, Interoptics, Eurostar,
Triaina Travel, Expo Plan, NetOnLine, Shop21.gr και Μιχαλακοπούλου Κτηματική Τουριστική.
Ο ΔΟΛ εκδίδει ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, που το 2007 είχαν αθροιστικά μέση ημερήσια κυκλοφορία
112.114 τευχών, καθώς και τα αντίστοιχα sites, περιοδικά ( MEN, COSMOPOLITAN, FREE, MARIE
CLAIRE, FHM, RAM, VITA, HITECH, NATIONAL GEOGRAPHIC, DISCOVERY & SCIENCE, TV ΖΑΠΙΝΓΚ,
ΓΑΙΟΡΑΜΑ, ΔΙΑΚΟΠΕΣ), αθλητική εφημερίδα (ΕΞΕΔΡΑ), ξενόγλωσση εφημερίδα (ATHENS NEWS)
και διαδικτυακές πύλες όπως το in.gr και το pathfinder.gr.

Πήγασος Εκδοτική
Η Πήγασος Εκδοτική, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παραμένει υπό τον έλεγχο της
οικογένειας Μπόμπολα που διαθέτει το 75,25% των μετοχών και είχε κύκλο εργασιών για το
2007 που έφτασε τα 197.070.000 ευρώ. Η εταιρεία εκδίδει το ΕΘΝΟΣ, με μέση ημερήσια
κυκλοφορία 43.779 φύλλων το 2007, την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, την GOAL NEWS, τις ΝΕΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ,
σημαντικό αριθμό περιοδικών (ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ, ΣΙΝΕΜΑ, ELLE, MAX, CAR & DRIVER,
VOYAGER, ΛΟΙΠΟΝ, TV ΖΑΠΙΝΓΚ, BAZAAR) και τις δημοφιλείς πύλες e-go.gr και ethnosport.gr.
Στις αρχές του 2008 αποκτήθηκε και ο έλεγχος της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (70%). Ο όμιλος είναι
μέτοχος του Τηλέτυπου (23,97%), της εκτυπωτικής εταιρείας Iris ΑΕ (50%), της Εκδοτικής Βορείου
Ελλάδος (33,3%) της Ν. Λιάπης Βιβλιοδετική ΑΕ, του πρακτορείου Ευρώπη (21%), της εταιρείας
τηλεοπτικών παραγωγών Άνωση ΑΕ και της Multichoice Hellas και έχει παρουσία στον τομέα των
υπηρεσιών μέσω των θυγατρικών Πήγασος Interactive, 3Nsold, Lexitel, Αποστολή ΑΕ, στην υπαίθρια
διαφήμιση μέσω της Νarad (50%) και στις κατασκευές μέσω της Ελληνικής Τεχνοδομικής.    

                         Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις
   Η εταιρεία, εισηγμένη στο χρηματιστήριο, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οικογένειας Τεγόπουλου
η οποία και κατέχει το 77,53% του μετοχικού κεφαλαίου. Παρουσίασε κύκλο εργασιών το 2006
περί τα 124.843.448 ευρώ. Εκδίδει την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, με μέση ημερήσια κυκλοφορία 54.735
φύλλων το 2007, μαζί με τα ένθετα περιοδικά Ε-9, Ε-ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Ε-ΙΑΤΡΙΚΑ,
την Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, με τα ένθετα ΕΨΙΛΟΝ και ON-OFF, την εφημερίδα μικρών αγγελιών
ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και τους δικτυακούς τόπους enet.gr και xe.gr. Η Χ.Κ. Τεγόπουλος είναι μέτοχος
του Τηλέτυπου (2,68%), των Εκδόσεων Δραγούνη (15%), της Φωτοεκδοτικής (90%), της Έψιλον
Γραφικές Τέχνες, της Έψιλον Νετ (50%), του πρακτορείου Άργος (24,12%), των εταιρειών παροχής
υπηρεσιών Mediatel (44%), Media Call Center (20%), Έψιλον Τελεκόμ (16%) Έμφασις Εκδοτική
(9,4%) και της εταιρείας ναυπήγησης και επισκευής σκαφών αναψυχής Planatech (20%).
                      Όμιλος Αντέννα
 Κύριος μέτοχος του ομίλου, με κύκλο εργασιών 147.122.137 ευρώ για το 2005, είναι η οικογένεια
Κυριακού που ελέγχει μέσω χρηματιστικών εταιρειών (holdings) 98,5% του μετοχικού κεφαλαίου.
Ο όμιλος μετέχει σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό
(ΑΝΤ1, ΑΝΤ1 SATELLITE, ANT1 PACIFIC, ANT1 GOLD, ΑΝΤ1 TV Κύπρου, NOVA TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV,
ΑΝΤ1 FM 97,2, BANANA FM 104, ΡΥΘΜΟΣ 94,9, ΑΝΤ1 FM Κύπρου, RADIO EXPRESS).
Μέσω των θυγατρικών Δάφνη Επικοινωνίες και ΑΝΤ1 Internet, το συγκρότημα εκδίδει επίσης περιοδικά
(DIVA, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΜΕΤΡΟ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, PENTHOUSΕ, ΣΟΚ, EXODOS) και δικτυακούς τόπους (antenna.gr και exodos.gr).
Ο Όμιλος Αντέννα ελέγχει το Εργαστηρίο Ελευθέρων Σπουδών του ΑΝΤ1, την Νίκη Εκδοτική, τις
εταιρείες παραγωγής ραδιοτηλεοπτικού υλικού Επικοινωνία ΑΕ και Ena Production, την Audiotex και
τη δισκογραφική Heaven (15% του ελληνικού ρεπερτορίου). Είναι επίσης μέτοχος της NetMed (4,2%), ιδιοκτήτριας της Multichoice Hellas, της ΕMI Music Greece και των καταστημάτων Virgin Megastores.
Κύριες συνιστώσες του ομίλου Κυριακού είναι η εφοπλιστική εταιρεία Athenian Sea Carriers,
η χρηματιστηριακή Euroholdings Capital and Investments Corp, η εταιρεία λογισμικού και
ηλεκτρονικών συστημάτων Unibrain και η εταιρεία συστημάτων επικοινωνίας ΑΝΤΕΛ ΑΕ.

   Όμιλος Κοντομηνά
Τον Σεπτέμβρη του 2005 η οικογένεια Κοντομηνά,που πρόσφατα συνεργάστηκε με γερμανικό
τηλεοπτικό  κολοσσό, ήλεγχε άμεσα πάνω από το 50% των μετοχών της εταιρείας Alpha Δορυφορική
Τηλεόραση που παρουσίασε κύκλο εργασιών 61.028.531 ευρώ για την ίδια χρονιά.
Το συγκρότημα μετέχει σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς (ALPHA,
CHANNEL 9, ΑΛΦΑ 98,9, ΠΑΛΜΟΣ 96,5) στην εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών Plus
Productions, στις Εκδόσεις Ιλισσός, στις εφημερίδες Μικρές Αγγελίες (33,3%), City Press
(75%) και Sport Day (33%).
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς διαθέτει επίσης εταιρείες στο χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών ήχου
και εικόνας (Panasonic-Intertech), στις διαφημιστικές κατασκευές (Intervista), στις τηλεπικοινωνίες
(Cosmoline), στις ασφαλιστικές υπηρεσίες (Bestline), στην αεροπλοΐα (Interjet), στα βιολογικά
προϊόντα (Green Farm) και στα τυχερά παιχνίδια μέσω της συνεργασίας με την William Hill Bet.

Όμιλος Αλαφούζου
Η οικογένεια Αλαφούζου με 74,9% του κεφαλαίου ελέγχει το εισηγμένο συγκρότημα Καθημερινή ΑΕ
που παρουσίασε κύκλο εργασιών 92.352.461 ευρώ το 2006. Μέσω αυτού και άλλων θυγατρικών ο
όμιλος ελέγχει το τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΪ 100,3, RED, ANGEL και
ΜΕΛΩΔΙΑ, εκδίδει την διαδικτυακές πύλες eone.gr, skai.gr, kathimerini.gr, την αθλητική SPORT DAY,
την δωρεάν εφημερίδα METROPOLIS, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με μέση ημερήσια κυκλοφορία 58.638 φύλλων
για το 2007 και σημαντικό αριθμό ένθετων περιοδικών. Συμμετέχει επίσης με μικρό ποσοστό στον
Τηλέτυπο καθώς και στις εταιρείες Δέσις ΑΕ, Maison Εκδοτική (50%), Εξερευνητής Explorer (51%)
και City Servers (22,5%), στις εκδόσεις Άρκτος (30%), στο πρακτορείο διανομής τύπου Ευρώπη
(21%) και στα Καταστήματα Τύπου στο Διεθνές Αεροδρόμιο (25%). Ο όμιλος διαθέτει επιχειρήσεις
στο εφοπλιστικό τομέα (Αργοναύτης), στις κατασκευές (Έργων ΑΤΕ) στην εκμετάλλευση ακινήτων
και στις υπηρεσίες (Αποστολή ΑΕ).

                                            Όμιλος Κουρή
 Η οικογένεια Κουρή ελέγχει τα τηλεοπτικά κανάλια MAD και ALTER καθώς επίσης και τους
ραδιοφωνικούς σταθμούς ORANGE, LOVE RADIO, REAL, και MAD RADIO. Επίσης εκδίδει τις
εφημερίδες ΑΥΡΙΑΝΗ και ΦΙΛΑΘΛΟΣ και είναι μέτοχος του πρακτορείου διανομής τύπου Άργος (3%).
Όμιλος Γιαννίκου
Ο Κώστας Γιαννίκος είναι μέτοχος της εταιρείας Ελεύθερη Τηλεόραση (25%), ιδιοκτήτριας του ALTER.
Ταυτόχρονα είναι ιδιοκτήτης των δισκογραφικών εταιρειών Legend, Lyra και MBI, του εκδοτικού οίκου
Modern Times, των ραδιοφωνικών σταθμών JOHN GREEK, CAPTAIN JACK και OASIS 88, της εταιρείας
διανομής και πώλησης DVD Camelot Media και θεατρικών αιθουσών μέσω της εταιρείας Ελληνική
Θεαμάτων. Ο όμιλος εκδίδει επίσης την οικονομική εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ
και τα περιοδικά TIVO και AVANTI.

Όμιλος Βαρδινογιάννη
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού STAR και μέτοχος του MEGA.
Ελέγχει εφημερίδες (ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, ESPRESSO, TRAFFIC, ΙΣΟΤΙΜΙΑ) και περιοδικά, μέσω της Daily
Press Magazines (ΜΠΟΜΠ, JOLIE, L’OFFICIEL, OLIVE, SPIDERMAN). Επίσης, μέσω της στρατηγικής
συμμαχίας με την Mondadori συμφερόντων Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ελέγχει τις Αττικές Εκδόσεις και
μέσω αυτών εκδίδει περιοδικά (MADAME FIGARO, HARPER’S BAZAAR, MIRROR, CELEBRITY, SHAPE,
GRAZIA, PLAYBOY, PC MAGAZINE, ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ, ΤΗΛΕΡΑΜΑ) και διατηρεί ραδιοφωνικούς σταθμούς
(SOHO, ΔΙΕΣΗ, ROCK FM, ATHENS RADIO DJ). Τέλος, μέσω της Audio Visual, ο όμιλος ελέγχει εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών (Οn Productions), κινηματογραφικές αίθουσες (Ster Cinemas), πάρκο
ψυχαγωγίας (Allu Fun Park) και δραστηριοποιείται στην αγορά και διάθεση κινηματογραφικών
δικαιωμάτων καθώς και στην αναπαραγωγή και διανομή ταινιών. Είναι επίσης ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής
ομάδας (Παναθηναϊκός). Ιστορικά ο πρωταρχικός τομέας δραστηριότητας του ομίλου είναι η
ναυτιλία και τα πετρελαιοειδή.
-Οι πληροφορίες σχετικά με τον κύκλο εργασιών και τη μετοχική σύνθεση των εν λόγω
συγκροτημάτων αντλήθηκαν κυρίως από την βάση δεδομένων και συμπληρώθηκαν με στοιχεία
από τα ετήσια δελτία και τους απολογισμούς χρήσεων όπου αυτά ήταν προσβάσιμα. Οι μετοχικές
συνθέσεις των καναλιών είναι αυτές που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ΕΡΣ το 2007. Τα στοιχεία
που αφορούν την κυκλοφορία των διαφόρων εντύπων προέρχονται από την Ένωση Ιδιοκτητών
Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, στοιχεία κυκλοφορίας 2007 εκτός κυριακάτικων φύλλων.
-Το άρθρο είναι αναδημοσίευση του Συγκέντρωση στα ΜΜΕ και οικονομική ολιγαρχία από το smyrnaios.blogspot.com

Comments off

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΚΥΡΙΕΣ ΓΙΑΝΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ-ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ,ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ , ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ κ.α.

                    Γράφει ο δικηγόρος ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΩΚΟΣ-ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ 
-«Τα δέκα δεφτερόλεπτα της φρίκης»: 
-Οκτώβριος 1994 (19), λεωφορείο με μικρή ταχύτητα προσκρούει στο παράνομο στέγαστρο της αφετηρίας της λεωφορειακής γραμμής 222 ΑΘΗΝΑ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ, τοποθετημένου ακριβώς δίπλα στο οδόστρωμα επί του δεξιού πεζοδρομίου της οδού Ακαδημίας, με αποτελέσμα να θανατωθούν 5 νέοι άνθρωποι και να τραυματιστούν 6 άλλοι. Το στέγαστρο αυτό, σύμφωνα με σχετική πραγματογνωμοσύνη των Π.Μαδιά και Δ.Καλαντζή  ήταν «τυφλό» από  δεξιά,αριστερά  και πίσω για να αναρτώνται διαφημίσεις(!)και δεν υπήρχε δυνατότητα διαφυγής, όσων περίμεναν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, παρά μόνο προς την κατεύθυνση του λεωφορείου.
-Δεν θα είχαμε κανέναν θάνατο αποφαίνονταν  τότε, οι πραγματογνώμονες αυτοί, αν το στέγαστρο δεν ήταν «τυφλό» τριγύρω.
Και ήταν «τυφλό», διότι αποτελούσε εμπορική επιχείρηση της εταιρίας ΑΛΜΑ και του Δήμου Αθηναίων,δια της υπαίθριας διαφήμισης, οι οποίοι παραβίαζαν συγχρόνως τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τον ν.1604/1986 για την οδική ασφάλεια και τη σήμανση και σηματοδόση των οδών! 
-Σήμερα τα χιλιάδες στέγαστρα των στάσεων των αστικών συγκοινωνιών  τουλάχιστον στη ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας, όπως δήλωσε τον Οκτώβριο του 2006 σε εκπομπή του Δημήτρη Σπυράκη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, κ. Γλύκας, είναι παράνομα και  δεν πληρούν καμμία προδιαγραφή ασφαλείας του επιβατικού κοινού(!)
-Στις 30-9-2006 ενόψει των τότε δημοτικών εκλογών «εγκλωβίστηκαν»  στο παράνομο στέγαστρο της στάσης Εφέσσου επί της Λ.Συγγρού, απέναντι από τον «Αγιο Σώστη» , τοποθετημένο μαζί με αμέτρητα άλλα  κατά μήκος της Λ.Συγγρού επί νησίδας ασφαλείας, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, οι οποίοι βρήκαν οικτρό θάνατο ύστερα από πρόσκρουση αυτοκινήτου πάνω σ΄αυτό. Αυτό το στέγαστρο-φονιάς της Master, που διαφήμιζε έναν δημοτικό συνδυασμό , μαζί με χιλιάδες άλλα ανά την Αττική βρίσκεται ακόμα στη θέση του.  
-Κάποιοι γνωστοί μεγαλοδιαφημιστές τη υπαίθριας διαφήμισης που εκ δόλου παραβιάζουν την νομοθεσία (ως άνω) για την  οδική ασφάλεια, με την συνεργασία της εν γένει δημόσιας διοίκησης, καταλαμβάνουν δια παράνομων στεγάστρων και φονικών διαφημιστικών πινακίδων πεζοδρόμια, νησίδες ασφαλείας, διαστραυρώσεις οδών, χώρους πρασίνου, κάθε κοινόχρηστο χώρο, που αποτελεί δημόσια κτήση, και δι΄απόσπασης της προσοχής ή «εγκλωβισμού» (στα στέγαστρα) σπέρνουν τον θάνατο προκειμένου δια της υπαίθριας διαφήμισης να αποκομίζουν μαύρο, παράνομο πακτωλό χρημάτων.
-Σ΄αυτό το έγκλημα κατά την πλέον καλόπιστη εκδοχή, δυστυχώς επιτρέπουν στον εαυτό τους, δια της υπαίθριας διαφήμισης, να παίρνουν μέρος (από άγνοια, από βαρύτατη αμέλεια ή ενσυνειδήτως;) οι κυρίες Γιάννα Δασκαλάκη – Αγγελοπούλου και Λιάνα Κανέλη, οι κύριοι Θ. Πάγκαλος,  Στ.Μάνος, Τζίμης Πανούσης κ.α.  
-Στην παρακάτω φωτογραφία εικονίζεται στέγαστρο -φονιάς της master media (τηλ. για τον Εισαγγελέα:  2102648300), που διαφημίζει ραδιοφωνικό σταθμό(Γιάννα Αγγελοπούλου) και την κυρία Λ.Κανέλη.
 Αυτό είναι παράνομο από πάσης απόψεως:
1)Είναι τοποθετημένο μαζί με αμέτρητα άλλα επί της νησίδας ασφαλείας της οδού Ακαδημίας , σε επαφή σχεδόν με το οδόστρωμα(!), πίσω από το κτίριο της «Ακαδημίας», απέναντι από την πρώην αφετηρία  της λεωφορειακής γραμμής 222 Αθήνα-Ζωγράφου, όπου είχε τοποθετηθεί το φονικό στέγαστρο, το 1994, της ΑΛΜΑ. 
Και ασφαλώς η νησίδα ασφαλείας(!) προορίζεται αποκλειστικά, σύμφωνα με τον νόμο, για τους πεζούς , για να είναι ασφαλείς υπό την εγγύηση του κράτους, της κυβέρνησης,  των δημάρχων, της Τροχαίας ,του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Χηνοφώτη, του Εισαγγελέα,  της δικαιοσύνης και της εν γένει δημόσιας διοίκησης.
2)Ο νόμος απαγορεύει στο προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας άκρο του στεγάστρου(όταν είναι νόμιμο) να αναρτάται οποιαδήποτε διαφήμιση για την ασφάλεια των εποχούμενων και του επιβατικού κοινού.

               Ï�α έγγÏ�αÏ�ά μοÏ�-Î�θαν- 022.jpg           Ï�α έγγÏ�αÏ�ά μοÏ�-Î�θαν- 036.jpg

 Στη δεύτερη ως άνω φωτογραφία εικονίζεται στη στάση  Ακαδημίας επί της οδού Πανεπιστημίου, μπροστά από την Ακαδημία, άλλο παράνομο(ως άνω) στέγαστρο να διαφημίζει τον ραδιοφωνικό σταθμό  City 99,5 fm ( Γιάννα Αγγελοπούλου) και τους κ.κ. ΠΑΓΚΑΛΟ  και ΜΑΝΟ . Ας σημειωθεί  ότι  οι παραπάνω διαφημιζόμενοι είναι και δικηγόροι εκτός του κ.Μάνου. Και ενώ έχει γίνει τόσος σάλος για την οδική ασφάλεια  και για την φονική υπαίθρια διαφήμιση  που εξαιτίας της πάρα πολλοί έχουν χάσει την ζωή τους, οι εν λόγω κύριοι και κυρίες, εμφανίζονται διαφημιζόμενοι να αδιαφορούν πλήρως και να παραβιάζουν κατάφωρα την ελληνική, την διεθνή και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τη στιγμή που η Ελλάδα είναι πρώτη μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκή Κοινότητας στα αυτοκινητικά ατυχήματα(και δι΄απόσπασης της προσοχής από την φονική παράνομη υπαίθρια διαφήμιση)  

                         Ï�α έγγÏ�αÏ�ά μοÏ�-Î�θαν- 065.jpg

Tα εικονιζόμενα στην παραπάνω φωτογραφία εικονοστάσια έχουν τοποθετηθεί στη μνήμη δύο νέων αγοριών και μιας κοπέλλας(το τρίτο από αριστερά), δολοφονημένων της ασφάλτου, στο κάθετο αυτό δρομάκι επί της Λ.Βουλιαγμένης στην άνοδο προς Αθήνα, απέναντι από την Αεροπορική Βάση Ελληνικού.
Κανένας δεν ξέρει πώς σκοτώθηκαν αυτά τα παιδιά. Πάντως  πριν απο αυτά τα εικονοστάσια υψώνεται ένα φονικό σύμπλεγμα παροδίων εμποδίων κόντρα στην ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας, κόντρα στη σαφή καθοδηγητική σήμανση και σηματοδότηση  των οδών, η οποία εγκληματικά έχει άντικατασταθεί από το φονικό αυτό σύμπλεγμα παροδίων εμποδίων, όπως εικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία(!)
                               Ï�α έγγÏ�αÏ�ά μοÏ�-Î�θαν- 049.jpg 
Στην πρώτη γερτή τοποθετημένη επί νησίδας ασφαλείας πινακίδα  επί της Λ.Βουλιαγμένης , στο δήμο Αργυρούπολης, πριν από τα παραπάνω εικονοστάσια διαβάζουμε οτι «για κάθε ζημιά των πινακίδων-εννοείται της σήμανσης και σηματοδότησης- προβλέπεται φυλάκιση».
Δίπλα ήδη έχει καταστραφεί η «σήμανση»-βέλος και  έχει αναρτηθεί επί της κολώνας ηλεκτροφωτισμού κάποια διαφήμιση.
 Μπροστά επί της νησίδας ασφαλείας έχει αναρτηθεί κάποια ιδιωτική διαφήμιση και εν συνεχεία , πάντα επί της νησίδας ασφαλείας,έχει τοποθετηθεί στέγαστρο της master, το οποίο διαφημίζει παράνομα  τον ραδιοφωνικό σταθμό της κυρίας Αγγελοπούλου και τον Τζίμη Πανούση ή τον κ.Μαμαλάκη.
 Και πιο μπροστά υψώνεται ένα τερατώδες πλαίσιο της MASTER, για βέβαιη απόσπαση της προσοχής, ύψους περίπου 20 μέτρων και πλάτους 10 μέτρων το οποίο διαφημίζει την WIND κι απ΄την πίσω πλευρά την TELLAS(!)
Τι να πει κανείς κυρία Αγγελοπούλου; Δεν πρέπει να μας πείτε πόσα χρήματα ξοδέψατε γι΄αυτή τη διαφήμιση και σε πόσα τέτοια αμέτρητα (χιλιάδες;)παράνομα στέγαστρα και παράνομα πλαίσια υπαίθριας διαφήμισης, ανά την Αττική και σ΄όλη την Ελλάδα, διαφημίζετε τον ραδιοφωνικό σταθμό σας;
 -Δεν ξέρετε ότι αυτά τα πλαίσια θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα όλων των κατοίκων της χώρας;
-Δεν έχετε ακούσει κυρία Γιάννα οτι υπό την αιγίδα του Προέδρου τη Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια εγινε στην Παλιά Βουλή στις 3 Ιουνίου 2008 ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια; 
-Δεν μάθατε οτι ο καθηγητής του Πολυτεχνείου κ.Γιώργος Κανελλαϊδης είπε σ΄αυτή την ημερίδα επί λέξει οτι:   «είναι άμεση ανάγκη  και θέμα τιμής για την ελληνική Πολιτεία να ξηλώσει αυτά τα φονικά πλαίσια, πάνω στα οποία έχασαν και χάνουν την ζωή τους συνάνθρωποί μας»;
-Δεν μάθατε  κυρία Γιάννα, οτι ο κ. Κανελλαϊδης, απευθύνθηκε στους παρόντες στην ημερίδα υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους κ.λ.π. και ζήτησε την εκδήλωση ισχυρής πολιτικής βούλησης για την οδική ασφάλεια, για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου;
-Εσείς κυρία Γιάννα ,που είχατε αναλάβει την υποχρέωση να ξηλώσετε αυτές τις παγίδες θανάτου, το 2004 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων , γιατί επιτρέπετε στον εαυτό σας, να κάνει χρήση, διαφημιζόμενη, αυτών των φονικών διαφημιστικών πλαισίων;
-Ξέρετε πόσες απίθανες δικαιολογίες, οκτώ τόσα χρόνια από τον θάνατο του γιου μου εξαιτίας διαφημιστικής γιγαντοαφίσας, εγώ και αμέτρητοι άλλοι συγγενείς δολοφονημένων της ασφάλτου, έχουμε ακούσει κυρία Γιάννα; Αμέτρητες. Και όλοι παριστάνουν τον ανεύθυνο, με την «αφοπλιστική» δικαιολογία οτι τα λεφτά της φονικής υπαίθιας διαφήμισης είναι πολλά(!)  

                     Ï�α έγγÏ�αÏ�ά μοÏ�-Î�θαν- 076.jpg

          
   Απέναντι κυρία Γιάννα , από το ώς άνω φονικό σύμπλεγμα παροδίων εμποδίων επί της Λ.Βουλιαγμένης, στην κάθοδο προς Βούλα, διαφημίζεται  ο ραδιοφωνικός σας σταθμός και η κυρία Λιάνα Κανέλλη επί παράνομης διαφημιστικής πινακίδας τοποθετημένης στο πεζοδρόμιο(!).
-Σε τέτοια πινακίδα σκοτώθηκε κυρία Γιάννα στο Μαρούσι ένας 25χρονος στις 19-12-2005 και η κυρία Κανέλλη μαζί με άλλους βουλευτές απηύθυνε στο Κοινοβούλιο, ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς για το άμεσο ξήλωμα αυτών των παγίδων θανάτου(!).
-Επιτέλους ποιός είναι ο ρόλος των ΜΜΕ, που εκμεταλλεύονται εθνικές συχνότητες, και δεν βγάζουν στον «αέρα», καταγγέλλοντάς την, την γενοκτονία και τους «γενοκτόνους» της ασφάλτου;
 -Εν συνεχεία  κυρία Γιάννα  σκοτώθηκαν στη Λ.Βουλιαγμένης 421 στην κάθοδο στις 11-11-2007  πάνω σε φονική διαφημιστική πινακίδα δύο νέοι και στις 6 Φεβρουαρίου 2008 ,άλλοι δύο νέοι  επί της Λ.Βουλιαγμένης, στο δήμο Ελληνικού στην άνοδο, επίσης σε τέτοια παγίδα θανάτου.
-Σε ποιόν απευθύνεται κυρία Γιάννα δια της ετήσιας έκθεσής του, για το 2007, ο επιθεωρητής    δημόσιας διοίκησης Λ.Ρακιντζής; όταν διαπιστώνει οτι σημειώθηκαν πάνω σε διαφημιστικές παγίδες θανάτου το 2007,   300 τροχαία ατυχήματα, από τα οποία 8 θανατηφόρα; 
-Δεν ξέρετε οτι ζήτησε διαφημιστές και διαφημιζόμενοι να παραπέμπονται για εγκλήματα σαν τα παραπάνω, στο αυτόφωρο;
Δεν ξέρετε κυρία Γιάννα, οτι στις ΗΠΑ και στις Ευρωπαϊκές χώρες, δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα τέτοιες παγίδες θανάτου σαν τις παραπάνω;
-Δεν είναι απαράδεκτο κυρία Γιάννα οι μεγαλοδιαφημιστές με τους οποίους ως άνω συνεργάζεστε, να υπονομεύουν το οδικό δίκτυο της χώρας, δια της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των κοινόχρηστων χώρων, που ανήκουν σε όλους μας, και να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα όλου του πληθυσμού της χώρας, κατατρομοκρατώντας τον την ίδια στιγμή;
-Είναι χώρα δημοκρατική και πολιτισμένη η Ελλάδα κυρία Γιάννα; για να σκοτώνει τον μόνιμο και τον προσωρινό της πληθυσμό στην άσφαλτο;
-Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, δήλωνε κυρία Γιάννα στις 28-9-2004, οτι τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν δείκτη του επιπέδου του πολιτισμού μιας χώρας και είχε υποσχεθεί οτι θα τα εξαλείψει.
-Αντ΄αυτού τον Ιούνιο του 2008 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2007, όπως διαπιστώνει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος, τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (και εξαιτίας των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων πάνω στα οποία και εσείς διαφημίζεστε) αυξήθηκαν κατά 44%.
-Στα φοιτητικά μου χρόνια κυρία Γιάννα ευτύχησα να έχω καθηγητή τον αείμνηστο,  κορυφαίο διεθνώς επιστήμονα , ΄Αγγελο Αγγελόπουλο, του οποίου εξ αγχιστείας φέρετε το επώνυμο. 
-Στο βιβλίο του «Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» ,εκδόσεις  ΔΙΦΡΟΣ σελ. 238 έλεγε το 1957 ο καθηγητής ΄Αγγελος Αγγελόπουλος:
  «Ο αντικειμενικός σκοπός της διεθνούς συνεργασίας  πρέπει να είναι η διαρκής βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των λαών, μέσα στο πλαίσιο των ατομικών τους ελευθεριών. Γιατί ακριβώς, στο βιοτικό επίπεδο πρέπει ν΄αναζητηθεί η αληθινή αξιοπρέπεια του μοντέρνου ανθρώπου. Μονάχη της η ελευθερία δεν χρησιμεύει  σε τίποτα αν συνδεύεται από την αθλιότητα. Ο εκπολιτισμός ( η κουλτούρα) του δευτέρου μέρους του 20ου αιώνος, που είναι διαποτισμένος από τις καταπληκτικές προόδους της τεχνικής , θα περάσει ένα νέο σταθμό και θα επιτρέψει στον άνθρωπο, απελευθερώνοντάς τον  από τις  υλικές του δουλείες, να ζήσει καλύτερα».
 
 Κι όμως κυρία Γιάννα, κυρία Λιάνα Κανέλη, κύριε Πάγκαλε και κύριε Μάνο οι «υλικές δουλείες»  αποδεκατίζουν τον πληθυσμό της χώρας στην άσφαλτο (και δια των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης) στις αρχές του 21ου αιώνα  και εσείς  δυστυχώς συνεργάζεστε με αυτές  «τις υλικές δουλείες». Γιατί;  Από ποιούς  περιμένετε να εκδηλωθεί η ισχυρή πολιτική βούληση  για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου; Ποιοί εγγυώνται την ασφάλεια όλων μας στο οδικό δίκτυο της χώρας;
-Που οδηγείται ο δύστυχος ελληνικός λαός  οταν «δολοφονείται στην άσφαλτο» χάριν άνομων αισχροκερδών συμφερόντων ; Στην αυτοδικία;
                                                      

          

           

 

Comments off