Archive for March, 2009

H KYBEΡΝΗΣΗ: ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΙΝΟΜΕΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ. ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΕΝΔΕΣ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΦΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΔΙΑ ΤΩΝ κ. κ. ΧΡ.ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΑΡΗ ΣΤΑΘΑΚΗ, Δ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΠΟΥΛΟΥ Γ.ΚΟΤΡΩΝΙΑ κ.λ.π. ΑΓΝΟΕΙ: ΤΙΣ 909-910/2007 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή (27-03-2009) υπό την  Προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ευρεία σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα που δημιουργούνται στην οδική ασφάλεια από την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στις οδούς.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας Βουλευτής κ. Άρης Σταθάκης, ο Πρόεδρος ΤΕΔΚΝΑ, Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, Δήμαρχος Λαμίας κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, εκπρόσωποι των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα, καθώς και αξιωματικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.
Στη σύσκεψη έγινε περιγραφή του προβλήματος και της επικρατούσας κατάστασης από την τοποθέτηση των διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται κατά μήκος του Εθνικού Δικτύου της χώρας (Εθνικό, Επαρχιακό, Δημοτικό οδικό δίκτυο) αλλά και μέσα τις πόλεις, στα πεζοδρόμια, στις διαχωριστικές νησίδες των οδών, στα κτίρια και στους εξώστες, στις στάσεις των αστικών συγκοινωνιών καθώς και στα οχήματα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϋ, κ.α.).
Κατά την σύσκεψη έγινε περιγραφή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και της συναρμοδιότητας των Υπηρεσιών. Εντοπίσθηκαν οι συνέπειες και τα προβλήματα που προκύπτουν, αφού η τοποθέτηση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων δημιουργεί άμεσο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων λόγω της απόσπασης της προσοχής των οδηγών. Πλέον αυτών, οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες συμβάλλουν σε μια σειρά δυσμενών καταστάσεων – σε σχέση με την οδική ασφάλεια – όπως:
· Δημιουργούν κίνδυνο πρόσκρουσης των οχημάτων σε αυτές
· Συντελούν στην απόκρυψη των ρυθμιστικών πινακίδων
· Παρεμποδίζουν και περιορίζουν την ορατότητα των οδηγών
· Προκαλούν άσχημη αισθητική εικόνα σε δημόσιους χώρους και δυσμενείς εντυπώσεις στους επισκέπτες και τουρίστες
Στην σύσκεψη αποφασίσθηκε ομόφωνα κατόπιν εισηγήσεως του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη να συσταθεί ολιγομελής Επιτροπή αποτελούμενη από: δύο (2) εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών ( 1 από την Ελληνική Αστυνομία, 1 από την Τοπική Αυτοδιοίκηση), έναν (1) εκπρόσωπο του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., έναν (1) εκπρόσωπο της ΚΕΔΚΕ και έναν (1) εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σκοπός της Επιτροπής θα είναι να εξετασθούν ενδελεχώς όλες οι παράμετροι του προβλήματος και εντός ρητής προθεσμίας δύο μηνών, να υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση.
Στην πρόταση θα προδιαγράφεται το πλαίσιο των όρων και των προϋποθέσεων της νόμιμης προβολής διαφημίσεων στις οδούς και θα προβλέπονται οι συνέπειες και οι κυρώσεις για τους παραβάτες καθώς και τα διοικητικά μέτρα (πρόστιμα, αφαίρεση αδειών) που θα λαμβάνονται σε βάρος των υπόχρεων. Θα καθορίζεται ακόμη η διαδικασία αφαίρεσης, εξάλειψης ή θέσης εκτός λειτουργίας των διαφημίσεων και των επιγραφών, ο φορέας που θα ενεργεί, καθώς και η υποχρεωτική δαπάνη που θα καταλογίζεται στους υπαίτιους (νομικά ή φυσικά πρόσωπα).
Μετά το πέρας των εργασιών της Επιτροπής, το πόρισμα θα τεθεί υπόψη των εκπροσώπων των Υπηρεσιών και φορέων, όπως αυτοί συμμετείχαν στην σημερινή σύσκεψη, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.”
 Κύριε Μαρκογιαννάκη σαν υπουργός, δια της ως άνω ανακοινώσεως ξέρετε ότι αναλαμβάνετε τεράστιες ατομικές  ευθύνες(πολιτικές,ποινικές, αστικές και ηθικές) για την διατήρηση του εγκληματικού φονικού καθετώτος τοποθέτησης και εκμετάλλευσης υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων, εξαιτίας των οποίων έχασαν και χάνουν με μεγάλη συχνότητα τις ζωές τους αμέτρητοι,κυρίως νέοι , συνάνθρωποί μας.
- Γιατί δίνετε χάρη δύο μηνών στους γενοκτόνους της ασφάλτου και παραπέμπετε από Επιτροπή σε Επιτροπή την μελέτη δήθεν του νομικού πλαισίου που διέπει την φονική υπαίθρια διαφήμιση, όταν τα πράγματα όταν απολύτως ξεκάθαρα και σαφή; 

- Κύριε Υπουργέ, γιατί παραβιάζετε το αυτονόητο;
- Για παραβιάζετε κατάφωρα:
-Τα διδάγματα της Κοινής πείρας.
-Τις επανειλλειμένες εκκλήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίαςγια το ξήλωμα των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.

 -Στις 15-3-2009 κύριε Μαρκογιαννάκη πίσω από ο Υπουργείο σας “δολοφονήθηκε” πάνω σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα επί της οδού Κοκκινοπούλου, στο πεζοδρόμιο, έξω  από το γήπεδο του αθλητικού Ομίλου “ΕΡΜΗΣ” στο Δήμο Ζωγράφου, κατόπιν πρόσκρουσης του αυτοκινήτου του ένας 26χρονος ηλεκτρολόγος  μηχανικός του ΕΜΠ και τραυματίστηκε βαριά ο 25χρονος συνοδηγός ηλεκτρολόγος μηχανικός κι αυτός και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

 -Κύριε Μαρκογιαννάκη στις 3 Ιουνίου 2008 στην Παλιά Βουλή σε σχετική ημερίδα υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο καθηγητής του ΕΜΠ κ.Γ.Κανελλαϊδης, παρουσία του κ.Παυλόπουλου και άλλων υπουργών ,βουλευτών και νομαρχών έκανε έκκληση να σταματήσει η γενοκτονία της ασφάλτου και τόνισε οτι χρειάζεται:
-Η εκδήλωση ισχυρής πολιτικής βούλησης για να βελτιωθεί η οδική Οδική Ασφάλεια:
-Η οποία είναι επιστήμη.
-Και οτι είναι άμεση ανάγκη και θέμα τιμής για την ελληνική Πολιτεία να ξηλωθούν οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης εξαιτίας των οποίων έχασαν και χάνουν την ζωή τους συνάνθρωποί μας!
 
 Κύριε Υπουργέ, δια της  ως άνω ανακοίνωσης του Υπουργείου Σας, αναλαμβάνετε πλήρως τις πολιτικές, αστικές, ποινικές και ηθικές ευθύνες μαζί με τον κ.Καλογερόπουλο, για τον νεκρό και τον τραυματία της Κοκκινοπούλου στις 15 -3-2009, γιατί μέχρι σήμερα γράψατε στα “παλαιότερα των υποδημάτων σας”  και εσείς προσωπικά και η κυβέρνηση:
- τον ν.1604/1986,
-  τις 909-910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
-Την Ομόφωνη Τοποθέτηση όλων των πτερύγων της Βουλής στην Ολομέλεια της 10-10-2008 για την άμεση αποξήλωση των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης. 
-Τις ομόφωνες τοποθετήσεις της Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας για το άμεσο ξήλωμα αυτών των παγίδων θανάτου και προπαντός:

 -Την δραματική και επείγουσα τοποθέτηση του Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ.Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου στις 28-1-2009 ενώπιον της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, ο οποίος χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ως δώρο, βάσει των οποίων πρέπει να ξηλωθούν  από την Δημόσια Διοίκηση (Δήμους και Υπουργεία)αμέσως οι παγίδες αυτές θανάτου.

 -Κύριε Υπουργέ σαν πρώην εισαγγελέας και νομικός,γνωρίζετε, οτι τίποτα δεν δικαιολογεί την κυβέρνηση και εσάς προσωπικά, ούτε ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, για την απαράδεκτη αυτή πολύχρονη ολιγωρία, η οποία έχει στοιχίσει εκατόμβες θυμάτων στην  άσφαλτο.
Είναι γνωστό κύριε Υπουργέ, οτι έχετε ενημερωθεί προσωπικά, λεπτομερώς επ΄αυτού του φονικού καθεστώτος της υπαίθριας διαφήμισης και της οδικής Ασφάλειας, που κατατάσσει την Ελλάδα την κοιτίδα της δημοκρατίας και του Πολιτισμού πρώτη στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, στα αυτοκινητικά ατυχήματα, και παρά ταύτα δεν προβαίνετε  στην λήψη άμεσων μέτρων για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου.

 -Ποιός κυβερνά την Ελλάδα Κύριε Μαρκογιαννάκη;
Αν κατόπιν της δημοσιεύσεως της ως άνω ανακοίνωσης του Υπουργείου σας “δολοφονηθεί” κι άλλος εξαιτίας διαφημιστικής πινακίδας ποιός θα φέρει ακέραιες τις παραπάνω ευθύνες κύριε Υπουργέ; 
 -Δεν ξέρετε οτι ο Γενικός Επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης έχει ζητήσει ο
διαφημιστής και ο διαφημιζόμενος πάνω σε τέτοιες παγίδες θανάτου να παραπέμπεται στο αυτόφωρο;

 -Εσείς θα ζητήσετε ως Υπουργός , ως άνθρωπος και ως πατέρας, να παρέμβει ο Εισαγγελέας και για τις ως άνω δικές σας ευθύνες;

 -Πως είναι δυνατόν να κοιμάσθε ήσυχοι και εσείς κύριε Μαρκογιαννάκη και όλοι οι κυβερνώντες την στιγμή που και λόγω τέτοιων ανακοινώσεων σαν την ως άνω δική σας, δίνετε “πίστωση χρόνου” για να επακολουθήσουν κι άλλες εκατόμβες θυμάτων, στην άσφαλτο λόγω της αισχροκερδούς δράσης των γενοκτόνων της ασφάλτου;


 
 
 

 

 

 

 

Comments

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ-ΠΑΓΙΔΑΣ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚAΙ Ο ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ…

                                                     

    

 

 

 

 

     Ο νόμος απαγορεύει ρητά τις διαφημιστικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο.
 Με εγκύκλιό του(34/23-5-2007) το υπουργείο Εσωτερικών, πριν από δύο χρόνια, έδωσε εντολή για την αφαίρεσή τους.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας με δύο αποφάσεις του, (909-910/2007), υποχρεώνει τους δήμους να αφαιρέσουν τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες και σε περίπτωση που δεν το κάνουν, επιτάσσει το ΥΠΕΧΩΔΕ να το πράξει. 
Το Πλημμελειοδικείο Αθηνών  πέρσι τον Οκτώβριο καταδίκασε διευθύνοντα σύμβουλο διαφημιστικής εταιρείας σε φυλάκιση 26 μηνών για ανθρωποκτονία.
 Ο Αρμόδιος Εισαγγελέας άσκησε δίωξη εναντίον του πρώην δημάρχου Αμαρουσίου κ.Π.Τζανίκου και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου για ανθρωποκτονία (Του Γιάννη Σταυρουλάκη)  εξαιτίας διαφημιστικής πινακίδας.
Επίσης ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη εναντίον των υπευθύνων της διαφημιστικής εταιρίας ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ για τον θάνατο  στις 19-8-2005, από διαφημιστική πινακίδα-παγίδα θανάτου επί της Λ.Αλίμου-Κατεχάκη (δήμος Παπάγου) στην κάθοδο προς Μεσογείων, ενός νέου ανθρώπου.

Εντούτοις, μια γνωστή μαφία αισχροκερδών συμφερόντων διατηρεί στη θέση τους εκατοντάδες χιλιάδες διαφημιστικές πινακίδες-παγίδες θανάτου σ΄ολόκληρη τη χώρα για είσπραξη πακτωλού μαύρου, παράνομου χρήματος. Και γράφει “στα παλαιότερα των υποδημάτων της”:
-τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που συνεχώς κάνει εκκλήσεις να λυθεί αμέσως τον υπ΄αριθμόν ένα Εθνικό μας θεμά:της Οδικής Ασφάλειας
-Αυτή η γνωστή ”μαφία” γράφει επίσης  στα παλαιότερα των υποδημάτων της:
-την Ολομέλεια  της Βουλής που έχει ομόφωνα ταχθεί κατά των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης και υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων για την οδική ασφάλεια. 
-Την μόνιμη διακομματική  επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, που επίσης ομόφωνα έχει ταχτεί υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων.
-Τους υπουργούς, όπως τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ.Θ.Ξανθόπουλο που στις 28-1-2009, ανεφέρθη στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις οποίες χαρακτήρισε δώρο, αλλά παρ΄όλα αυτά οι δήμαρχοι, η Κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ, η δημόσια Διοίκηση, όλοι μαζί ,δεν πράττουν τα δέοντα και η γενοκτονία της ασφάλτου συνεχίζεται μαινόμενη…

 Οι δε τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ περιέργως τηρούν ένοχη σιωπή.
Επίσης τα κρατικά κανάλια “ποιούν την νήσσα” και δεν παραλείπουν κι αυτά να διαφημίζονται πάνω στις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, εκμεταλλεύομενα τα δημόσια αγαθά, όπως είναι οι αναλογικές και ψηφιακές συχνότητες μετάδοσης. 
Εν τω μεταξύ ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κ.Λ.Ρακιντζής είχε ζητήσει οι διαφημιστές και οι διαφημιζόμενοι σ΄αυτές τις παγίδες θανάτου,να οδηγούνται στο αυτόφωρο.
Ο δε υφυπουργός εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκης και ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Παυλόπουλος, ενώ έχουν λεπτομερώς ενημερωθεί σχετικά με τις παγίδες αυτές θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, δεν πράττουν  όσα έχουν καθήκον και υποχρέωση να πράξουν, ώστε δήμαρχοι, αφισάρχες, και κάθε αδίστακτος έμπορος, που ενεργεί στη συγκεκριμένη περίπτωση εκ δόλου, να οδηγηθούν δια του εισαγγελέως στο εδώλιο για τα κακουργήματα των ανθρωποκτονιών  και των τραυματισμών, στο οδικό (δολοφονικό) περιβάλλον της Ελλάδας.  

 Ποιός κυβερνά αυτή τη χώρα;
-Ο Παρασιτισμός.
-Η μιντιαρχία
-Και η αισχροκερδής διαπλοκή.
-Τα δε πολιτικά κόμματα στο σύνολό τους, που έχουν , ούτε λίγο ούτε πολύ, μετατραπεί σε καρτέλ, άνευ τύψεων και χωρίς ίχνος στοιχειώδους πολιτικής ευθυξίας “κοιμούνται (δι΄εκκωφαντικού ροχαλητού)τον ύπνο…της βαρβαρότητας”.

 -Δεν μένει άλλη λύση παρά ο κόσμος να κατέβει στους δρόμους και να πάρει τον νόμο στα χέρια του, υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας και του πολιτισμού. ΄Ηδη  το κάνει.
                  Ï�α έγγÏ�αÏ�ά μοÏ�-Î�θαν- 002.jpg

Ο θάνατος  του 26χρονου φοιτητή εξαιτίας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας (που αφαιρέθηκε εν συνεχεία όπως φαίνεται στις παραπάνω φωτ.) συνέβη στις 4.15 το πρωί  της Κυριακής ( 15-3-2009) επί της οδού Κοκκινοπούλου, στο Γουδή, έξω από το γήπεδο του Αθλητικού Ομίλου “ΕΡΜΗΣ”. Ο δε 25χρονος συμφοιτητής του νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο. 
Ο Δήμος Ζωγράφου (και όλοι οι δήμοι της χώρας) φέρει βαρύτατες ευθύνες για το “δάσος” των παγίδων θανάτου που έχει “φυτέψει” παρανόμως στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου και απειλούν καθημερινά την ζωή και την σωματική ακεραιότητα όλων των διερχομένων από τον δήμο, χρηστών των οδών…

Comments

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕ,ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΤΕΔΚΝΑ),ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΔΚΝΑ `ΠΑΙΖΕΙ` ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΙΡΑΣ; ΤΟΝ ΝΟΜΟ 1604/1986; ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 909-910/2007 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ; ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΤΕΔΚΝΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ,ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕ(ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,ΑΣΤΙΚΕΣ,ΗΘΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ…

       
              Κύριε Δημήτρη Καλογερόπουλε,
ως πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, έχεις υπόψη σου ότι η ΄Ενωση αυτή όπως έγινε γνωστό από
 τα ΜΜΕ,  έκανε πρόταση  δια κάποιου “Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης” , δήθεν σύνταξης “κανονιστικού πλαισίου” για την “φονική υπαίθρια διαφήμιση”. 
 
Ποιοί αποτελούν  αυτό το Ινστιτούτο Κύριε δήμαρχε του Αιγάλεω;
 Γιατί η ΤΕΔΚΝΑ Κύριε Καλογερόπουλε, παραβιάζει το αυτονόητο και αφήνει ανενόχλητο το εγκληματικό καθεστώς της υπαίθριας διαφήμισης, εξαιτίας των φονικών πλαισίων της οποίας, έχουν χάσει την ζωή τους (και την χάνουν)
 αμέτρητοι, κυρίως νέοι άνθρωποι; 
 
Στις 3 Ιουνίου 2008 στην Παλιά Βουλή, πίσω από το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, κύριε Καλογερόπουλε, έγινε ημερίδα υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια στην οποία αν δεν ήσουν παρών, έπρεπε να πληροφόρηθηκες εκ των υστέρων ως αρμόδιος, ότι ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ.Γ.Κανελλαϊδης είπε στο λόγο του παρουσία του Πρύτανη του ΕΜΠ, υπουργών, δημάρχων, νομαρχών, βουλευτών και πολλών άλλων οτι:
 
 
-Η οδική ασφάλεια είναι επιστήμη.
-Χρειάζεται η εκδήλωση ισχυρής πολιτική βούλησης
 
για να τεθεί τέρμα στη γενοκονία της ασφάλτου και
-Είναι άμεση ανάγκη και θέμα τιμής για την ελληνική πολιτεία να ξηλωθούν οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης εξαιτίας των οποίων έχασαν και χάνουν
  την ζωή μας αμέτρητοι συνάνθρωποί μας. 
Η στάση της ΤΕΔΚΝΑ κύριε Καλογερόπουλε είναι εγκληματικά προκλητική.
Δεν πληροφορήθηκε αυτή η ΕΝΩΣΗ όπως έχει υποχρέωση και καθήκον, οτι στις 10-10-2008 ομόφωνα το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στηλίτευσε το εγκληματικό καθεστώς της υπαίθριας διαφήμισης και ζήτησε να ξηλωθούν αμέσως οι διαφημιστικές
 παγίδες θανάτου από τους κοινόχρηστους χώρους της χώρας; και να παρθούν αμέσως μέτρα για την οδική ασφάλεια; 
 
Δεν πληροφορήθηκε η ΤΕΔΚΝΑ, η ΚΕΔΚΕ ,εσύ και οι δήμαρχοι κύριε Καλογερόπουλε, οτι ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά των αρμοδίων του δήμου Αμαρουσίου και κατά του πρώην δημάρχου κ.Τζανίκου για ανθρωποκτονία; για τον θάνατο νέου ανθρώπου εξαιτίας παγίδας θανάτου υπαίθριας διαφήμισης; 
 
Δεν πληροφορήθηκες εσύ κύριε Καλογερόπουλε, οτι ήδη δικάστηκε το 2008 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε 26 μήνες φυλάκιση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας αυτής που  είχε τοποθετήσει παράνομα την  παγίδα αυτή θανάτου και την εκμεταλλευόταν εμπορικά; -Δεν πληροφορήθηκες Κύριε Καλογερόπουλε, όπως έχεις υποχρέωση, οτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας  είπε και το επαναλαμβάνει διαρκώς, οτι η Οδική Ασφάλεια είναι Εθνική Υπόθεση και οτι πρέπει να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου;  

   

 -Από που αντλεί το θράσος η ΤΕΔΚΝΑ κύριε Καλογερόπουλε να απαξιώνει το κάλεσμα του Προέδρου τη Δημοκρατίας γι΄αυτή την ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, και απαθής να παρακολουθεί την γενοκτονία της ασφάλτου;  

 Στη Θεσσαλονίκη Κύριε Καλογερόπουλε σκοτώθηκε στις 11-3-2009 εξαιτίας παγίδας θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης ένας συνάνθρωπός μας.  

  Και την ίδια στιγμή η  ΤΕΔΚΝΑ, η ΚΕΔΚΕ και οι δήμαρχοι, “ποιούν την νήσσα” και απαντούν δια κάποιου “Ινστιτούτου  Τοπικής Αυτοδιοίκησης” και το τοποθετούν εγκληματικά:-Πάνω από τους θέσμους,-Πάνω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
-Πάνω από τους ειδικούς, όπως είναι οι καθηγητές του Πολυτεχνείου,
-Πάνω από τις 909-910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας
 
, που επιτάσσουν το άμεσο ξήλωμα των παγίδων αυτών θανάτου τη υπαίθριας διαφήμισης!
-Πάνω από το Σύνταγμα της χώρας.
-Πάνω από το
 
Κοινοβούλιο και την Νομοθετική Εξουσία!
-Πάνω από την Δικαιοσύνη!
 

 Γνωρίζεις Κύριε Καλογερόπουλε, οτι συνεδρίασε στις 16-12-2008 στην 151 αιθουσα της Βουλής, η μόνιμη 15μελής διακομματική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, και τα μέλη της, βουλευτές όλων των κομμάτων, ζήτησαν την άμεση καθαίρεση των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης; -Γνωρίζεις Κύριε Καλογερόπουλε, δήμαρχε του Αιγάλεω, οτι εκεί ζητήθηκε από την βουλευτή της ΝΔ κυρία Φωτεινή Πιπιλή (τα σχετικά πρακτικά ση διάθεσή σου) να καθίσει ένας δήμαρχος στο σκαμνί και να τιμωρηθεί για το εγκληματικό καθεστώς της υπαίθριας διαφήμισης; 
 
-Γνωρίζεις Κύριε Καλογερόπουλε, οτι ο νόμος λέει(και οι 909-910/2007 αποφάσεις του Σ.τ.Ε), οτι 
οι παγίδες αυτές θανάτου δεν πρέπει να τοποθετούνται ποτέ στους κοινόχρηστους χώρους της χώρας;
-Και ότι πρέπει οι δήμαρχοι να σπεύδουν να τις ξηλώνουν;
-Κι αν δεν τις ξηλώνουν αυτοί πρέπει να σπεύδουν τα αρμόδια όργανα του ΥΠΕΧΩΔΕ να τις καθαιρούν;
 
 
-Γνωρίζεις Κύριε Καλογερόπουλε, οτι ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ.Θεμ.Ξανθόπουλος δήλωσε στη δεύτερη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής οδικής ασφάλειας στις 28-1-2009 στην 150 αίθουσα της Βουλής, οτι το Συμβούλιο της Επικρατείας (η Δικαιοσύνη Κύριε Καλογερόπουλε!) “μας κάνει ένα μεγάλο δώρο με τις(ως άνω) αποφάσεις του” για το ξήλωμα των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης; 
 
-Μ΄αυτά που κάνει η ΤΕΔΚΝΑ, της οποίας είσαι Πρόεδρος κύριε δήμαρχε του Αιγάλεω,  γνωρίζεις οτι αναλαμβάνει τεράστιες ποινικές, πολιτικές, ηθικές  και αστικές ευθύνες; 
 
Κύριε δήμαρχε του Αιγάλεω, μπορείς τώρα αμέσως και εσύ και η ΤΕΔΚΝΑ και η ΚΕΔΚΕ και οι δήμαρχοι και όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, να σεβαστούν τις ως άνω αποφάσεις(οι πολίτες τις σέβονται) των θεσμικών Οργάνων της Πολιτείας και για λόγους δημοσίου συμφέροντος, για την ασφάλεια όλων μας, 
στο φυσικό και στο οδικό περιβάλλον της χώρας, να ξηλωθούν οι παγίδες αυτές θανάτου, δια του δώρου των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 Το δώρο αυτό επιβάλλεται να το χρησιμοποιήσουν πρωτίστως οι δήμαρχοι (και εσύ) και τα άλλα άρμοδια όργανα του ΥΠΕΧΩΔΕ. 
  
-Διαφορετικά Κύριε Καλογερόπουλε αναλαμβάνεις και Εσύ προσωπικά ,δια κάποιου “Ινστιτούτου Τοπικής  Αυτοδιοίκησης” τεράστιες ευθύνες. Κανένας μας, δεν πρέπει να παίζει με την ζωή των συνανθρώπων μας Κύριε Καλογερόπουλε, με την ζωή κυρίως των παιδιών μας, ούτε με τους θεσμούς, και με τον θεσμό και με  το πρόσωπο του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
  -Ποιός έχει “ώμους” και από που αντλεί το θράσος Κύριε Καλογερόπουλε,
 να περιφρονεί τους θεσμούς, και να επωμίζεται τεράστιες εγκληματικές ευθύνες(ποινικές, ηθικές,πολιτικές και αστικές) στην Ελλάδα, στην κοιτίδα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας; ενώ μαίνεται η γενοκτονία της ασφάλτου;
 Ποιό είναι αυτό το απρόσωπο ψευδεπίγραφο
 “Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης”;  

 Οι Ευθύνες όλων μας κύριε Πρόεδρε Καλογερόπουλε είναι τεράστιες.  Και στη συγκεκριμένη περιπτωση είναι αποκλειστικά δικές σου! Αφού εσύ αναλαμβάνεις την ευθύνη να  επικαλείσαι  “Ινστιτούτα”, ενώ μαίνεται η γενοκτονία της ασφάλτου.
 
-Και οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης:
- με δική σου, επαναλαμβάνω,  αποκλειστικά εγκληματική
 ευθύνη, να παραμένουν στο…ύψος τους για να αποκομίζουν ελάχιστοι  γνωστοί, πακτωλό “μαύρου” παράνομου χρήματος, σκοτώνοντάς μας την ίδια στιγμή.    

  

Comments