Archive for Ιούνιος, 2009

ΕΝΤΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟ 2008 ΚΑΙ 300 ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ! ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΜΕ ΑΡΙΘ: ΔΟ9 / 3569 /19-6-2009 ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛ.ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑ: Καραμανλή,Παπανδρέου,Παπαρήγα,Αλαβάνου, Τσίπρα και Καρατζαφέρη.Τι θα πράξετε για να καθήσουν στο εδώλιο Κύριε Λ. Ρακιντζή;

-Μόνιμη ανοιχτή πληγή αποτελούν οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, διαπιστώνει στην έκθεσή του για το 2008 ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ.Λ.Ρακιντζής. Αυτές είναι υπαίτιες για 11 θανάτους το 2008  και 300 τροχαία ατυχήματα  κάθε χρόνο μόνο στον νόμο Αττικής!
Και το «μακελειό» και η γενοκτονία της ασφάλτου συνεχίζονται με «καθοδηγητές» διαφημιζόμενους  ενόψει των ευρωεκλογών της 7-6-2009 και τους πολιτικούς αρχηγούς:Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαρήγα, Αλαβάνο, Τσίπρα, Καρατζαφέρη, που παρά τις δεσμεύσεις τους και παρά τον νόμο έφθασαν στο κατάντημα να καθίστανται εν γνώσει τους υπαίτιοι ανθρωποκτονιών στο οδικό δίκτυο της χώρας.
Τι θα πράξετε Κύριε Λ.Ρακιντζή, ώστε να καθήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως κάθεται ο υπαίτιος απλός πολίτης στα πλαίσια της ισονομίας,  της ισοπολιτείας και του  κράτους δικαίου;Ο κ.Λ.Ρακιντζής  διαπιστώνει κι άλλα αίσχη:
-Γιατρός επιμελητής στο ΚΑΤ βρέθηκε με καταθέσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ, που είχε συγκεντρώσει μέσα σε 6 χρόνια, όταν του έγινε έλεγχος μέσω «πόθεν έσχες» ύστερα από καταγγελίες ότι διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο. Δήμαρχος, για να καθαρίσει μια έκταση μόλις 10 στρεμμάτων από υπολείμματα καταυλισμού τσιγγάνων, ζήτησε το ποσό των 500.000 ευρώ και έλαβε αρχικά έγκριση από την οικεία Περιφέρεια! Αυτές είναι μόνο δύο από τις υποθέσεις διαφθοράς με τις οποίες ασχολήθηκε πέρυσι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Στον γιατρό επιβλήθηκε πρόστιμο για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο δήμαρχος απηλλάγη κατ’ αρχήν από το πειθαρχικό συμβούλιο, αλλά τώρα το θέμα εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας ύστερα από πρωτοβουλία του ΓΕΔΔ Λ. Ρακιτζή που παρέπεμψε την υπόθεση και στον εισαγγελέα. Ωστόσο, όπως τόνισε χθες παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή του ο Λ. Ρακιτζής, δεν είναι πάντοτε εύκολος ο εντοπισμός των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι έχει δεχθεί καταγγελίες ότι μεγαλογιατροί του ΕΣΥ έχουν ιδρύσει offshore εταιρείες και δίνουν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στους ασθενείς τους προκειμένου να τους καταθέτουν τα «φακελάκια»…

-Τον περασμένο χρόνο ο ΓΕΔΔ ασχολήθηκε με 888 υποθέσεις -50 από τις οποίες αυτεπάγγελτα – και παρέπεμψε στον εισαγγελέα και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα 746 περιπτώσεις. Οι δημόσιες υπηρεσίες (21,7%) αναδείχθησαν για άλλη μια χρονιά πρώτες στα φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιοίκησης, ακολουθούμενες με μικρή διαφορά από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις (20,6%) και τους ΟΤΑ (19,7%). Ο ίδιος ο ΓΕΔΔ άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά 39 δημοσίων υπαλλήλων, ζήτησε την επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας σε 237 περιπτώσεις, τη λήψη διοικητικών μέτρων σε 7 και την παράσταση πολιτικής αγωγής του θιγόμενου φορέα του Δημοσίου σε 45.

-Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Λ. Ρακιτζής στο θέμα των αυθαιρέτων, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για δημιουργία κεντρικής υπηρεσίας κατεδαφίσεων. Ως παράδειγμα για την ανάγκη σύστασης μιας τέτοιας υπηρεσίας ανέφερε μια περίπτωση στην Φολέγανδρο, όπου αν και υπήρξε καταδικαστική απόφαση από ευρωπαϊκά όργανα για το γκρέμισμα μιας αυθαίρετης μάνδρας, η κατεδάφιση δεν έγινε τελικά καθώς όλοι οι εργολάβοι της περιοχής αρνήθηκαν να την αναλάβουν.

-Ο ΓΕΔΔ ασχολήθηκε και με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, προσδιορίζοντας αυτεπάγγελτα την αξία των ακινήτων προς ανταλλαγή. Όπως προκύπτει από το σχετικό πόρισμα, για αρκετές από τις εκτάσεις προκύπτουν μεγάλες διαφορές μεταξύ της αξίας που δηλώθηκε στα συμβόλαια και της αντικειμενικής (ή της αγοραίας, όπου προσδιορίσθηκε) αξίας, καθώς και της εκτιμηθείσας αξίας από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών. Ο Λ. Ρακιτζής δήλωσε ότι περιμένει το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε άσκηση πειθαρχικών διώξεων στους υπαλλήλους που εμπλέκονται.

-Παράλληλα, ο Λ. Ρακιτζής τόνισε και φέτος την ανάγκη να επικυρωθούν οι δασικοί χάρτες και να προχωρήσει το Κτηματολόγιο Δασών προκειμένου να προστατευτεί το περιβάλλον.
Τέλος, για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης στο Δημόσιο ο Λ. Ρακιτζής πρότεινε μεταξύ άλλων την επαναφορά του κωλύματος εντοπιότητας για υπαλλήλους σε κρίσιμους τομείς του κράτους (δικαιοσύνη, αστυνομία, λιμενικό, εφορία, πολεοδομία κ.λπ.) και την τοποθέτηση σε άλλη υπηρεσία των υπαλλήλων όταν προάγονται. Ακόμη, πρότεινε την ουσιαστική αξιολόγηση των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους τους.

Comments off

Κατάπτωση στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού παράνομης διαφημιστικής πινακίδας της εταιρίας `ΜASTER` καταγγέλει η `ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε`. Από τύχη δεν σκοτώθηκε κανείς.Ενημέρωσε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου(αντεισαγγελέα Νικ. Μαύρο).

Η «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε». καταγγέλει με έγγραφό  της (27-5-2009), που κοινοποιεί στην περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Παιανίας, στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κ.α. ότι με επιστολή της από 11-3-2009 η «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.»  είχε ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες:
«αποξήλωση παρανόμων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος της Αττικής Οδού, διότι κατέπεσε, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού, παράνομα τοποθετημένη πλησίον της Αττικής Οδού διαφημιστική πινακίδα της εταιρίας «ΜΑSΤΕR»

χωρίς ,από τύχη τον τραυματισμό ουδενός». Με το ίδιο έγγραφο η «Αττική Οδός Α.Ε.» ζητά να ενεργοποιηθούν οι παραλήπτες του εγγράφου (Δήμος Παιανίας κ.λ.π)  προς την κατεύθυνση της άμεσης απομάκρυνσης των διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται κατά μήκος της Αττικής Οδού, δεδομένου ότι   «η ύπαρξη  των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων συνιστά απειλή για την ασφάλεια της Κυκλοφορίας των χρηστών της Αττικής οδού».

Δυστυχώς  από τότε που συνέβησαν τα  ανωτέρω ,  μεσολάβησαν οι ευρωεκλογές της 7-6-2009.
-Και ενώ όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα και η κυβέρνηση είχαν δεσμευτεί να ξηλωθούν οι παγίδες θανάτου, της υπαίθριας διαφήμισης, σαν τις εικονιζόμενες στις φωτογραφίες,  και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια της κυκλοφορίας των χρηστών των οδών, όλα αυτά τα κόμματα διαφημίστηκαν προκλητικά και αυθαδέστατα, σ΄αυτές τις παγίδες θανάτου με πρώτους-πρώτους (και αφελέστατα χαμογελαστούς)  τους  Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου. Με την εγκληματική δικαιολογία  καθενός κόμματος χωριστά, οτι…»διαφημίζονται τα άλλα κόμματα»!

-Τι έκανε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (δια του κ.Νικ.Μαύρου), από τότε που πληροφορήθηκε το ανωτέρω διαρκές (εκ δόλου) συντελούμενο έγκλημα;της τοποθέτησης των παρανόμων φονικών πλαισίων της  υπαίθριας διαφήμισης;
Γιατί δεν κάθησε τους υπαίτιους αυτού του διαρκούς εγκλήματος στο σκαμνί;

-Κύριε Εισαγγελέα  η παρακάτω φωτογραφία δείχνει διαφημιζόμενον ενόψει των ευρωεκλογών, τον Κ.Καραμανλή σε παγίδα θανάτου υπαίθριας διαφήμισης επί της Λ. Κατεχάκη στην κάθοδο προς Μεσογείων, εξαιτίας της οποίας σκοτώθηκε συνάνθρωπός μας από απόσπαση της προσοχής  την 19-8-2005 και εν συνεχεία πρόσκρουσης του αυτοκινήτου του  σ΄αυτήν!

22-10-thumb-small.jpg

Σε ακριβώς τέτοια παγίδα θανάτου είχε διαφημιστεί κύριε Εισαγγελέα ο Κ.Καραμανλής ενόψει των εκλογών της 16-9-2007 στη Λ.Κηφισού , απέναντι από τον ΟΠΑΠ, όπου εξαιτίας της είχε χάσει την  ζωή του στις 6-4-2007 (Μεγάλη Παρασκευή) ένας 21 ετών συνοδηγός  όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε προσέκρουσε στη βάση αυτής της παγίδας θανάτου!  Σε ποιά χώρα ζούμε κύριε Εισαγγελέα;
Εάν ο απλός πολίτης αδικηθεί οι πολιτικοί (και ο Πρωθυπουργός) τον εγκαλούν να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη.
-Τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή που εγκληματεί κατ΄εξακολούθησιν και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, η Δικαιοσύνη θα τους αφήσει ατιμώρητους;

Comments off

H ΥΠΑIΘΡΙΑ ΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.΄Αρθρο στην Ελευθεροτυπία του τ. αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής Ι.ΣΤ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Εάν θέλεις να πεις κάτι, κάν’ το»

Γερμανικό ρητό

Σε στροφή, ώστε ο οδηγός να έχει μπροστά του την αφίσα! Σε στροφή, ώστε ο οδηγός να έχει μπροστά του την αφίσα! Ποια είναι η πιο ισχυρή απόδειξη αξιοπιστίας ενός πολιτικού, ενός ανθρώπου γενικά; Μα η εφαρμογή των όσων ισχυρίζεται ότι πιστεύει. Στην Ελλάδα είμαστε όλοι τσάμπα μάγκες, με τα λόγια. Κανείς σχεδόν δεν εφαρμόζει τίποτα, από τα πιο απλά έως τα πιο δύσκολα.

Οι αστυνομικοί δεν φοράνε ζώνη ασφαλείας, οι γονείς δεν μεταφέρουν τα παιδιά τους (που λένε ότι αγαπάνε) με καθίσματα ασφαλείας, οι γιατροί δεν εφαρμόζουν ούτε τους κλασικούς κανόνες της Ιατρικής τέχνης (ιστορικό, κλινική εξέταση), οι καθηγητές σχολείων δεν εφαρμόζουν στοιχειωδώς τη νομοθεσία περί μη ιδιαιτέρων μαθημάτων (τουλάχιστον στα παιδιά της τάξης που διδάσκουν), ο ΚΟΚ δεν αξίζει το χαρτί στο οποίο έχει γραφεί, στη Δικαιοσύνη εφαρμόζονται πολύ λίγα ουσιαστικά πράγματα (η επικαιρότητα ας είναι μάρτυρας), απόδειξη της μη ύπαρξης Θεού είναι η ζωή ορισμένων ιερωμένων και η αθλιότητα διαδικασιών εξελίξεων διδακτικού προσωπικού στη Θεολογική Σχολή.

Ελλάδα, χώρα της μη εφαρμογής, χώρα κενών ιδεολογιών και πιστεύω, χώρα στην οποία τα πολιτικά κόμματα, χωρίς να ντρέπονται και υποτιμώντας περιφρονητικά τη νοημοσύνη του πληθυσμού, ισχυρίζονται οτιδήποτε, σαν να μην υπάρχει η μνήμη ως διεργασία στο κεντρικό νευρικό σύστημα των πολιτών. Ή μήπως πράγματι δεν υπάρχει μνήμη στην Ελλάδα;

Αδιανόητο και όμως αληθινό. Σε διασταύρωση με πολλαπλές κατευθύνσεις και σηματοδότες Αδιανόητο και όμως αληθινό. Σε διασταύρωση με πολλαπλές κατευθύνσεις και σηματοδότες Πιστεύουν τα κόμματα όσα ισχυρίζονται; Θέλουν πραγματικά να πραγματοποιήσουν όσα εξαγγέλλουν με τόση ευκολία; Ας πάρουμε δύο μόνο εξαγγελίες: την προστασία περιβάλλοντος και την προστασία του πολίτη, τα οποία έχουν όλα τα κόμματα στο πρόγραμμά τους. Ας δούμε εάν, κατά την προεκλογική περίοδο όπου δοκιμάζονται οι αρχές, τα κόμματα εφαρμόζουν τα όσα εξαγγέλλουν.

Προστασία περιβάλλοντος: μόνο την αθλιότητα των αφισών να παρατηρήσει κανείς βγάζει τα συμπεράσματά του. Δεκάδες ίδιες αφίσες σε οποιαδήποτε επιφάνεια υπάρχει στην πόλη. Λες και ο πολίτης θα επηρεαστεί από την ποσότητα. Το ένα κόμμα κολλά αφίσες επάνω στις αφίσες του άλλου κόμματος. Ούτε το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου δεν γίνεται σεβαστό. Το χειρότερο είναι ότι το τελευταίο δεν ενοχλεί πια κανέναν. Συνήθεια στην αθλιότητα. Κατανάλωση χαρτιού χωρίς νόημα και χωρίς μέτρο. Να απαιτήσουμε εφαρμογή της νομοθεσίας περί αφισοκόλλησης ή τον σεβασμό της αισθητικής της πόλης, είναι ουτοπία.

Λίγα στοιχεία για το χαρτί:

Βάρβαρη παραβίαση του άρθρου 11 και μάλιστα στην λεωφόρο Κατεχάκη, μια επικίνδυνη και ατυχηματογόνο οδό
Βάρβαρη παραβίαση του άρθρου 11 και μάλιστα στην λεωφόρο Κατεχάκη, μια επικίνδυνη και ατυχηματογόνο οδό
– Ενας τόνος χαρτιού απαιτεί: 38-53 στρέμματα δάσους, 280-440 κυβ. μέτρα νερό και το λιγότερο 4.750 KWH ενέργεια.

– Για χαρτί η Ελλάδα πλήρωσε το 1992 300 εκατ. δολάρια.

– Για το 1/3 χαρτιού που πετάγεται στα σκουπίδια ανά έτος, χρειάστηκαν 12 εκατ. στρεμμ. δάσους, 100 εκατ. κυβ. μέτρα νερού και 1,5 δισεκ. κιλοβατώρες (η ενέργεια 4 μηνών για 1 εκατ. σπίτια).

Πρόληψη ατυχημάτων: βασικό στοιχείο πρόληψης είναι η επικέντρωση του οδηγού στην οδήγηση. Απόσπαση της προσοχής είναι βασικός παράγοντας ατυχημάτων. Η στατιστική της Τροχαίας αποδίδει στη συμπεριφορά του οδηγού το 80% των τροχαίων ατυχημάτων (το λιγότερο). Οι διαφημίσεις στους δρόμους (μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτό το αίσχος) είναι βασικός παράγοντας απόσπασης της προσοχής και (σε φωτεινές διαφημίσεις σε διασταυρώσεις) η σύγχυση των χρωμάτων της διαφήμισης με τους φωτεινούς σηματοδότες. Ο ΚΟΚ έχει προβλέψει το θέμα και το ρυθμίζει με το άρθρο 11 (έκδοση ΚΟΚ του 1999). Ολα τα κόμματα, με διαφορές συχνότητας που οφείλονται στην οικονομική τους επιφάνεια, καταπατούν κυριολεκτικά το άρθρο και ιδίως τις παραγράφους 1, 2, 3, 4 και 6. Τα κόμματα δεν ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των πολιτών ούτε στον στοιχειώδη αυτό τομέα. Οι διαφημίσεις τους εξευτελίζουν τον ΚΟΚ.

Αφισοκόλληση του παραλόγου. Ελεος!
Αφισοκόλληση του παραλόγου. Ελεος!
Τροχαία ατυχήματα:

– Κάθε χρόνο χάνονται τουλάχιστον 1.600 συμπολίτες μας, τραυματίζονται σοβαρά 2.000 και ελαφρά 12.000.

– Τουλάχιστον 200 πολίτες πεθαίνουν στο νοσοκομείο, από τους τραυματισμένους που εισήχθησαν.

– Μεγάλος αριθμός κρεβατιών στις μονάδες εντατικής θεραπείας καταλαμβάνεται από τροχαία ατυχήματα. Δεν χρειάζονται άλλα κρεβάτια ΜΕΘ, αλλά εφαρμογή του ΚΟΚ!

– Σημαντικός αριθμός από τους σοβαρά τραυματισμένους καταλήγουν σε σοβαρή αναπηρία, με μεγάλα οικονομικά, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα (σε κράτος ανεπαρκές να τους αντιμετωπίσει).

Σαν επίλογος

Οποιος δεν πράττει, δεν πιστεύει, και όποιος δεν πιστεύει εξαπατά τον πληθυσμό με εξαγγελίες. Από αυτά τα κόμματα η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει βελτίωση.

* Τ. αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:
-Η κυβέρνηση και τα κόμματα είχαν δεσμευτεί ομόφωνα στην Ολομέλεια της Βουλής (10-10-2008) οτι θα παρθούν αμέσως μέτρα για την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα και οτι πρέπει να καθαιρεθούν αμέσως (από τους δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε) οι εκατοντάδες χιλιάδες ,ανά την χώρα, φονικές διαφημιστικές πινακίδες.

-΄Ολα τα κόμματα που μετέχουν στην Μόνιμη Κοινοβουλευτική Ειδική διακομματική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας  είχαν δεσμευτεί ομόφωνα(16-10-2008, 28-1-2009 ) ότι δεν θα διαφημιστούν ενόψει των ευρωεκλογών (7-6-2009) στις παγίδες αυτές θανάτου, δέσμευση που παραβίασαν, καθιστάμενοι έτσι υποχείρια και υπηρέτες, των  πειρατών της ασφάλτου μεγαδοδιαφημιστών, ορισμένων γνωστών εργολάβων,ορισμένων μιντιαρχών κ. α.  παραβιάζοντας την ίδια στιγμή αυθαδέστατα τον «λόγο της τιμής τους», το Σύνταγμα, τον Ποινικό Νόμο, τον ν.1604/1986, που οι αυστηροί κανόνες του διέπουν τα της οδικής ασφάλειας , δηλαδή διέπουν την ίδια την ύπαρξη και την ζωή του πληθυσμού της Ελλάδας.

-Παραβίασαν επίσης αυθαδέστατα και κατάφωρα, πριν απ΄όλα η Κυβένηση (Ν.Δ) και όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, τις 909-910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες επιτάσσουν το άμεσο ξήλωμα των διαφημιστικών αυτών παγίδων θανάτου.
-Και επι πλέον η στάση τους αυτή αποτελεί αυθαδέστατη ύβρη για όλους τους Θεσμούς (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική εξουσία)  και κυρίως για τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, και τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, ο οποίος στις 3 Ιουνίου 2008 στην παλιά Βουλή και την 1 Δεκεμβρίου 2008 από τα Χανιά της Κρήτης απηύθυνε εκκλήσεις προς όλους να ληφθούν αμέσως μέτρα για την οδική ασφάλεια, για να σταματήσει η μαινόμενη-καθοδηγούμενη(για ενθυλάκωση μαύρου χρήματος) γενοκτονία της ασφάλτου.

Comments off

Φονική υπαίθρια πολιτική διαφήμιση: ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΚ ΔΟΛΟΥ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ! ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.

Εξαιτίας εκατοντάδων χιλιάδων ανά την Ελλάδα τέτοιων, σαν τα εικονιζόμενα, μεταλλικών,πακτωμένων και ακλόνητων πλαισίων υπαίθριας διαφήμισης,, καθώς και διαφημιστικών στεγάστρων, που καταλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους κατά μήκος του οδικού δικτύου της χώρας, θρηνούμε εκατόμβες θυμάτων,νεκρών  και τραυματιών, κυρίως νέων ανθρώπων, πρωτίστως λόγω απόσπασης της προσοχής .

12a-thumb-small2.jpg                 
΄Ολα τα πολιτικά κόμματα έκαναν δολίως χρήση διαφημιζόμενα στις ευρωεκλογές, αυτού του δολοφονικού μέσου, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις τους,ενώπιον:
-Της Ολομέλειας της Βουλής (10-10-2008).
-Της Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας(16-12-2008 και 28-1-2009).


΄Εκαναν παράνομα και δολίως χρήση αυτού του φονικού μέσου παρά τις 909-910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά της θέλησης του ρυθμιστού του Πολιτεύματος Κάρολου Παπούλια, ενώπιον του οποίου στις 3 Ιουνίου 2008 στην παλιά Βουλή,τονίστηκε από καθηγητές του ΕΜΠ ότι:
-Είναι άμεση ανάγκη και θέμα τιμής για την  Ελληνική Πολιτεία να ξηλωθούν οι παγίδες αυτές θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης εξαιτίας των  οποίων  χάνουν την ζωή τους συνάνθρωποί μας!
-Είναι άμεση ανάγκη να εκδηλωθεί ισχυρή πολιτική βούληση για την στοιχειώδη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας ,για να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου.

-Πρόσφατα (2-6-2009) ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς  Λεωνίδας Κύρκος είπε οτι:
-Η γενοκτονία της ασφάλτου (και εξαιτίας των φονικών πλαισίων της υπαίθριας διαφήμισης)  είναι ένας μαινόμενος ακήρυχτος εμφύλιος πόλεμος, που αφανίζει ανθρώπους και κλείνει σπίτια.

– Και ότι αυτό το φονικό  μέσο διαφήμισης είναι αυθάδης καταπάτηση των νόμων πριν απ΄όλα από την κυβέρνηση, τα κόμματα, τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κομμάτων, κατά των δημοκρατικών θεσμών, κατά του κράτους δικαίου.

-Δηλαδή οι αρχηγοί των κομμάτων, η κυβέρνηση , ο πρωθυπουργός, αφού η γενοκτονία της ασφάλτου είναι ένας  ακήρυχτος εμφύλιος πόλεμος με σκοπό την αισχροκέρδεια, το μαύρο χρήμα και τον παρασιτισμό είναι ένοχοι:
-Κατάλυσης του πολιτεύματος.
-Εσχάτης προδοσίας.
-Κατάχρησης εξουσίας
-Παράβασης καθήκοντος
-Διάπραξης κατ΄εξακολούθησιν αποτρόπαιων κακουργημάτων (ανθρωποκτονιών στην άσφαλτο εκ δόλου και όχι εξ αμελείας).


Δηλαδή έχουν αυθαδέστατα καταλύσει κάθε έννοια κράτους δικαίου, γι΄αυτό πρέπει να επέμβει αυτεπαγγέλτως ο Εισαγγελέας, γιατί αυτοί οι κύριοι και κυρίες παραβιάζουν:
-τα διδάγματα της κοινής πείρας,
-το αυτονόητο, καλυπτόμενοι θρασύδειλα  πίσω  από τον αντισυνταγματικό νόμο περί ευθύνης υπουργών.

-Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταντήσει λυμεώνες του δημόσιου πλούτου κατά του δημοσίου συμφέροντος, και έχουν θέσει το πολιτικό σύστημα στην υπηρεσία, προσωπικών, μικροκομματικών, φατριαστικών, μαφιόζικων συμφερόντων, οπως ειπώθηκε από βουλευτή μέλος της επιτροπής, στις 28-1-2009 ενώπιον της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την οδική αφάλεια.

-Και πρέπει η Ελλάδα να απαλλαγεί απ΄αυτό το άλγος, όπως είπε ο Λ.Κύρκος και όπως έχουν παραδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όλα τα κόμματα, οι αρχηγοί τους και οι βουλευτές τους! Αλλά και οι δήμαρχοι , οι υπουργοί, οι νομάρχες και οι υπερνομάρχες…

Επομένως ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα. Το λόγο έχει η βία  του Νόμου κατά της ατιμωρησίας και της εγκληματικής ανευθυνότητας, για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου…

Comments off

ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ στην παρακάτω διεύθυνση:

Comments off

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΡΚΟΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΘΑΔΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ στην παρακάτω διεύθυνση:

ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΕΚ ΔΟΛΟΥ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ!

Προσοχή! Κίνδυνος διαφημιστικών πινακίδων

Προσοχή! Κίνδυνος  διαφημιστικών πινακίδων
Κοινό αγώνα «για να μη χαθούν άλλες ζωές» στην άσφαλτο δίνουν οι γονείς των παιδιών που άφησαν για λίγο τα μάτια τους από το δρόμο «χαζεύοντας» μία διαφήμιση και βρήκαν τραγικό θάνατο. Χθες, συγκεντρώθηκαν σε έναν παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας, περίπου στο ύψος του Χαλανδρίου, με κύριο αίτημα την απαγόρευση όλων των υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων. Από εκεί μπορούσαν να μετρήσουν περισσότερες από 15 παράνομες πινακίδες, με προεκλογικές αφίσες, να «στριμώχνονται» σε λιγότερα από 50 μέτρα.Πατεράδες και αδέλφια των θυμάτων ανέβηκαν σε σκάλες και έσκισαν συμβολικά πέντε από αυτές. «Να ξηλωθούν όλες. Να μη χαθούν άδικα άλλες ζωές. Και ο καλύτερος οδηγός δεν μπορεί να αποφύγει την απόσπαση προσοχής», λέει ο κ. Μανώλης Σταυρουλάκης, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια έχασε το γιο του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Κηφισίας. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κ. Λεωνίδας Κύρκος, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους. Οπως λένε οι γονείς, μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι δήμαρχοι, καθώς «βολεύονται με την κατάσταση, αφού εισπράττουν μεγάλα μισθώματα».
Ο ετήσιος τζίρος των δήμων από τις παράνομες διαφημίσεις στους δρόμους ξεπερνά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, τα 300 εκατ. ευρώ. Στη λεωφόρο Κηφισίας υπάρχει μία υπαίθρια πινακίδα ανά 5,5 μέτρα, στη λεωφόρο Συγγρού οι πινακίδες είναι περίπου 500, ενώ σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής ξεπερνούν τις 15.000. Και όλα αυτά τη στιγμή που απαγορεύεται η χρήση χρωμάτων κοντά σε φωτεινούς σηματοδότες, όπως και η τοποθέτηση πινακίδων σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων από αυτούς.

Ο συγκοινωνιολόγος και καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γιάννης Φραντζεσκάκης τοποθετήθηκε χθες λέγοντας:

«Εχουν γίνει πολλές μελέτες και έχουν επισημανθεί τα σημεία που είναι επικίνδυνα. Εκεί που το κράτος μερίμνησε, έχουν μειωθεί τα ατυχήματα μέχρι και κατά 90%. Το πρόβλημα διορθώνεται και με μικρό κόστος. Ας μη συνεχίσουμε να είμαστε οι χειρότεροι της Ευρώπης».

Από την πλευρά του ο κ. Θανάσης Τσιώκος -Πλαπούτας, ο οποίος στις 12 Φεβρουαρίου του 2000 έχασε τον 33χρονο γιο του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Κατεχάκη, αναφέρει: «Εχουμε ενημερώσει τα κόμματα για το πρόβλημα, αλλά όπως φαίνεται το κομματικό συμφέρον ξεπερνά την αξία της ανθρώπινης ζωής.ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»}

Η ως άνω εφημερίδα παρέλειψε να αναφερθεί σχετικά με το θέμα της γενοκτονίας της ασφάλτου (και εξαιτίας της πολιτικής και εμπορικής υπαίθριας διαφήμισης, που τα εκατοντάδες χιλιάδες φονικά της  πλαίσια, στους κοινόχρηστους χώρους της Ελλάδας αποτελούν την αιτία αμέτρητων θανάτων  και τραυματισμών κυρίως νέων ανθρώπων):

1)Στίς 909-910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της επικρατείας και στον  Διεθνή Νόμο που ισχύει στην Ελλάδα ως νόμος 1604/1986, βάσει των οποίων απαγορεύεται απολύτως η τοποθέτηση αυτών των διαφημιστικών  παγίδων θανάτου στο οδικό δίκτυο της χώρας, τις οποίες οι δήμοι και οι διαφημιστικές εταιρίες είναι απολύτως υποχρεωμένες να μην τις τοποθετούν ποτέ και οι δήμαρχοι πρέπει να σπεύδουν να τις ξηλώνουν και αν δεν το πράττουν αυτοί  επιτάσσονται  τα αρμόδια όργανα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ να το πράξουν.2)Παρέλειψε επίσης η καλή εφημερίδα να αναφερθεί στη δέσμευση της Ολομέλειας της Βουλής(10-10-2008) και στη δέσμευση της Μόνιμης Ειδικής Κοινοβουλευτικής διακομματικής Επιτροπής Οδικής σφάλειας (16-12-2008 και 28-1-2009) καθώς και στην ημερίδα (3-6-2008) υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Παλιά Βουλή για το ότι είναι:

α)΄Αμεση ανάγκη και θέμα τιμής για την Ελληνική Πολιτεία να ξηλωθούν οι παγίδες αυτές θανάτου και να ληφθούν αμέσως μετρα  μέτρα -δια της εκδήλωσης ισχυρής πολιτικής βούλησης:
β)για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου.

Παρά τις ως άνω δεσμεύσεις όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενόψει των ευροεκλογών της 7ης-6-2009 έσπευσε η Ν.Δ. δια του Καραμανλή και το ΠΑΣΟΚ δια του Γ.Παπανδρέου και όλα τα άλλα κόμματα εν συνεχεία, να “στήνουν καρτέρι” εκ δόλου δια της πολιτικής τους διαφήμισης,  στο οδικό δίκτυο της χώρας, εν μέσω οξύτατης οικονομικής κρίσης, “κι όποιον πάρει ο χάρος” διαπράττοντας δι΄αυτού του τρόπου, οι εγγυητές της ασφάλειας όλου του πληθυσμού της Ελλάδας, αποτρόπαια κακουργήματα.

Για την κακουργηματική αυτή διαφήμιση των κομμάτων που αποτελεί πριν απ΄όλα πρόκληση (με βαρύτατη ευθύνη της Κυβερνησης και του πρωθυπουργού) οι συγγενείς των δολοφονημένων της ασφάλτου, και εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, θα προσφύγουν δια μηνυτήριων αναφορών, στη δικαιοσύνη στα πλαίσια της ισονομίας , παρά το αντισυνταγματικό καθεστώς του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Και οι πολιτικοί αρχηγοί αν διαθέτουν ίχνος πολιτικής ευθυξίας ας παραιτηθούν από την ανευθυνότητα που τους παρέχει αυτός ο νόμος και ας αναλάβουν τις βαρύτατες πολιτικές, ηθικές, ποινικές και αστικές τους ευθύνες ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 
 
 
 
 

Comments off