Archive for Οκτώβριος, 2009

ΚΥΡΙΕ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΩΝ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΗΛΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ; ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ. Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ 19-6-09 ΜΗΝΥΣΗ:

                                           ΠΡΟΣ
Τον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ   ΑΝΑΦΟΡΑ:
(Δ09/3569/ΠΟΛ.ΑΓΩΓΗ/3875782/83/19-6-09)

1)Σταυρουλάκη Μανώλη, κατοίκου Αμαρουσίου Αττικής, οδός ΄Ιωνος 15
2)Μαρίας Λιόλιου, κατοίκου   Ν.Ιωνίας Αττικής, οδός Τραπεζούντος 10
3)Γιώργου Παπαρήγα, κατοίκου Βριλισσίων Αττικής,οδός  Κισσάβου 7
4)Αθανασίου Τσιώκου-Πλαπούτα, κατοίκου Αθηνών, οδός Χαρ.Τρικούπη 14

                                                            ΚΑΤΑ

1)Του Κώστα Καραμανλή, προέδρου του κόμματος  της «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»(Ν.Δ)
2)Του Γιώργου Παπανδρέου προέδρου   του κόμματος «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΌ ΚΙΝΗΜΑ» (ΠΑΣΟΚ)
3)Αλέκας Δρόσου-Παπαρήγα  Γενικής Γραμματέας του κόμματος «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)
4)Του Αλέκου Αλαβάνου προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»( ΣΥ.ΡΙΖ.Α)
5)Του Αλέξη Τσίπρα, Προέδρου του «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ»
6)Του Γιώργου Καρατζαφέρη, Προέδρου του κόμματος «ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ»(ΛΑ.Ο.Σ)
7) Των Γνωστών μεγαλοδιαφημιστών της παράνομης παντός είδους υπαίθριας   διαφήμισης.
8)΄Ολων των διαφημιζομένων δια της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.
9)΄Ολων των  παρεχόντων παρανόμως την άδεια (δήμαρχοι κ.λ.π.) για την τοποθέτηση των ως άνω παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.
10) ΄Ολων των  παρεχόντων την ηλεκτροδότηση των παράνομων ως άνω παροδίων εμποδίων (πλαίσια υπαίθριας διαφήμισης και στέγαστρα στάσεων αστικών συγκοινωνιών  και κάθε άλλου παράνομου παροδίου εμποδίου), τα οποία είναι υπαίτια για εκατόμβες θυμάτων (νεκρών και τραυματιών) στους κοινόχρηστους χώρους του οδικού και φυσικού περιβάλλοντος της χώρας
Και τέλος ΚΑΤΑ παντός άλλου υπευθύνου, εν σχέσει με τα εις την παρούσα καταγγελλόμενα.
———–.———-

Κύριε Εισαγγελέα,
 Στο ευρύτερο οδικό και (φυσικό) περιβάλλον της χώρας, στους  κοινόχρηστους χώρους: πεζοδρόμια, νησίδες ασφαλείας, χώρους πρασίνου, διασταυρώσεις οδών, πλατείες κ.λ.π. ακόμα και σε ταράτσες πολυκατοικιών έχουν  τοποθετεί παράνομα κατά εκατοντάδες χιλιάδες, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας, φονικές διαφημιστικές πινακίδες, πραγματικές παγίδες θανάτου, και στέγαστρα (κατά δεκάδες χιλιάδες) στάσεων αστικών συγκοινωνιών και κάθε άλλου είδους παράνομα παρόδια εμπόδια, που σκοπό έχουν  να αποσπάσουν  δια της παντός  είδους διαφήμισης, ιδιαίτερα της φωτεινής διαφήμισης ή δι΄ άλλου παράνομου τρόπου, την προσοχή των χρηστών των οδών, πεζών και εποχούμενων και να την κατευθύνουν προς τα διαφημιζόμενα ή προς άλλη εστία απόσπασης της προσοχής,  κατά κατάφωρη παράβαση των νόμων και του Συντάγματος της χώρας, ως και της κοινοτικής και διεθνούς νομοθεσίας.

  Ειδικά για τα φονικά διαφημιστικά στέγαστρα

H ως άνω φωτογραφία  εικονίζει το στέγαστρο της στάσης  «Εφέσσου» αστικών συγκοινωνιών επί της Λ.Συγγρού στην κάθοδο απέναντι από την Εκκλησία του Αγίου Σώστη, όπου την 30-9-2006 κατόπιν πρόσκρουσης αυτοκινήτου πάνω σ΄αυτό σκοτώθηκαν δύο γυναίκες και ένας άνδρας, οι οποίοι ανέμεναν αμέριμνοι και ήσυχοι να επιβιβαστούν σε κάποιο λεωφορείο.
Στη φωτογραφία εικονίζονται  συντετριμμένοι και απαρηγόρητοι  οι συγγενείς   των τριών ως άνω  θυμάτων.
Όλα τα διαφημιστικά αυτά στέγαστρα που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια, νησίδες ασφαλείας ή άλλους κοινόχρηστους χώρους είναι παράνομα.
Παρ΄όλα αυτά το 2006 ενόψει των τότε δημαρχιακών εκλογών και πριν το ανωτέρω ατύχημα και αμέσως μετά συνέχιζε να διαφημίζεται , όπως φαίνεται στη φωτογραφία κάποιος δημοτικός συνδυασμός σα να μη συνέβη τίποτε!  Το ίδιο έγινε και ενόψει των ευρωεκλογών της 7-6-2009!  Και ο αρμόδιος Εισαγγελέας εξακολουθεί να μην παρεμβαίνει.


΄Ολοι οι μηνυτές έχουμε χάσει τα παιδιά μας στο οδικό δίκτυο της χώρας εξαιτίας παράνομων διαφημιστικών πινακίδων καθώς και αμέτρητοι άλλοι συνάνθρωποί μας.

Για την παράνομη τοποθέτηση των ως άνω παγίδων θανάτου με σκοπό το παράνομο κέρδος, ευθύνονται:

1)Γνωστοί μεγαλοδιαφημιστές της υπαίθριας και λοιπών ειδών διαφήμισης.

2)Οι διαφημιζόμενοι.

3)Οι παρέχοντες παρανόμως την άδεια(δήμοι κ.λ.π.) για την τοποθέτηση των ως άνω παγίδων θανάτου,

4)Οι παρέχοντες την ηλεκτροδότηση των παράνομων ως άνω παροδίων εμποδίων, τα οποία είναι υπαίτια για εκατόμβες θυμάτων (νεκρών και τραυματιών) στους κοινόχρηστους χώρους του οδικού και φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Επειδή το έγκλημα αυτό είναι διαρκές με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει καταστεί πρώτη μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στα τροχαία ατυχήματα, τα οποία αφανίζουν κυρίως  νέους συνανθρώπους μας, την στιγμή που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει οξύτατο  πρόβλημα υπογεννητικότητας.

Επειδή συγκεκριμένα πρόσφατα,  ενόψει των ευροεκλογών της 7-6-2009, όλα τα πολιτικά κόμματα  όπως εκπροσωπούνται υπό των  μηνυομένων  αρχηγών τους και άλλων φυσικών προσώπων  στο ελληνικό Κοινοβούλιο:
-Η Νέα Δημοκρατία υπό του Κώστα Καραμανλή,
-Το ΠΑΣΟΚ υπό του Γιώργου Παπανδρέου,
-Το ΚΚΕ υπό της Αλέκας Δρόσου-Παπαρήγα,
-Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ υπό του Αλέκου Αλαβάνου και του Αλέκου Τσίπρα.
-Το ΛΑ.Ο.Σ υπό του Γιώργου Καατζαφέρη:
Προέβησαν κατά παράβαση του Συντάγματος, εισαγγελικών διατάξεων, και των νόμων εκ προθέσεως στην παράνομη  διαφήμιση των κομμάτων τους, δια εκατοντάδων χιλιάδων  πακτωμένων μεταλλικών και ακλόνητων πλαισίων υπαίθριας διαφήμισης και στεγάστρων στάσεων αστικών συγκοινωνιών, που παρανόμως καταλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους της Ελλάδας, οι οποίοι αποτελούν κοινή κτήση του λαού, κατά μήκος του οδικού δικτύου και εντός των μεγάλων πόλεων της χώρας,
  τοποθετημένων ακόμα, των εκατοντάδων χιλιάδων διαφημιστικών αυτών πλαισίων, παρανόμως και επί των ταρατσών   πολυκατοικιών εντός των μεγάλων πόλεων της χώρας.
Οι ως  ανω αρχηγοί των κομμάτων καθίστανται  πολιτικά, ηθικά, αστικά και ποινικά, δι΄αυτού του είδους φονικής διαφήμισης των κομμάτων τους, εγγυητές αυτοί της ασφάλειας όλων των κατοίκων της χώρας στο οδικό και το φυσικό περιβάλλον, υπαίτιοι από πρόθεση ανθρωποκτονιών και βαρέων  τραυματισμών, κυρίως λόγω απόσπασης της προσοχής των χρηστών (εποχούμενων και μη) των οδών.
Συγκεκριμένα οι ως άνω πολιτικοί αρχηγοί  και οι άλλοι μηνυόμενοι παραβαίνουν  και έχουν παραβεί κατ΄εξακολούθησιν στο παρελθόν, όπως δείχνουν και οι συνημμένες στην παρούσα φωτογραφίες:
       12a-thumb-small3.jpg22-10-thumb-small1.jpg

-Το Σύνταγμα της χώρας
– Τον Ποινικό Νόμο
-Τον νόμο 1604/1986, που οι υπερκείμενες σε σχέση με τις διατάξεις των απλών νόμων, διατάξεις -κανόνες του, διέπουν με ενιαία διεθνή χαρακτηριστικά, υπό την επίβλεψη του κράτους, την οδική κυκλοφορία, την σήμανση και την σηματοδότηση των οδών για την ασφάλεια όλων των κατοίκων της χώρας  στο φυσικό και στο οδικό περιβάλλον , όπου σύμφωνα με την Επιστήμη,  την Τέχνη και τον Νόμο:
-Η πληροφόρηση, για  την ασφάλεια των χρηστών των οδών,  δεν πρέπει να είναι ούτε περισσότερη , ούτε λιγότερη από την αναγκαία.
H δεύτερη ως άνω φωτογραφία  εικονίζει  διαφημιζόμενο  τον Κ.Καραμανλή ενόψει των  ευρωεκλογών της 7-6-2009 επί παράνομης  πακτωμένης, μεταλλικής και ακλόνητης διαφημιστικής γιγαντοαφίσας επί της Λ.Κατεχάκη, στην κάθοδο προς την Λ.Μεσογείων, όπου την 19-8-2005 προσέκρουσε επ΄αυτής αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού!
Επίσης η παρακάτω φωτογραφία εικονίζει διαφημιζόμενο τον Κ.Καραμανλή ενόψει των  εκλογών της 16-9-2007  επί παράνομης πακτωμένης, μεταλλικής και ακλόνητης διαφημιστικής γιγαντοαφίσας, τοποθετημένης στο πεζοδρόμιο της Λ.Κηφισού στην άνοδο προς Λαμία,απέναντι από τον «ΟΠΑΠ», όπου κατάπιν πρόσκρουσης αυτοκινήτου επ΄αυτής βρήκε τον θάνατο, ο 21 ετών συνοδηγός!
Και παρά αυτό το γεγονός στις παράνομες αυτές διαφημιστικές πινακίδες στη Λ.Κηφισσού ξαναδιαφημίστηκαν στις 7-6-2009 όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα.
Τα δραματικά αυτά περιστατικά είναι ελάχιστα από τα χιλιάδες θανατηφόρα ατυχήματα, που έχουν προκληθεί εξαιτίας των φονικών παράνομων πλαισίων της υπαίθριας  πολιτικής ή εμπορικής διαφήμισης, πράγμα που αποτελεί καθημερινό σχεδόν φαινόμενο! 
 Οι ως άνω πολιτικοί αρχηγοί  κατά κατάχρηση εξουσίας και  παράβαση καθήκοντος, παρά τα διδάγματα της κοινής πείρας, δια της διαφήμισης των κομμάτων τους, δια του ως άνω εγκληματικού τρόπου παρέβησαν:
Την ομόφωνη τοποθέτηση και  δέσμευση των  κομμάτων τους στο Κοινοβούλιο (10-10-2008) κατά του είδους αυτού της φονικής υπαίθριας διαφήμισης, ένεκα της οποίας η Ελλάδα θρηνεί εκατόμβες θυμάτων,  και της ανάγκης άμεσης λήψης μέτρων για την οδική ασφάλεια όλων των κατοίκων της χώρας.

 

        

Παρέβησαν επίσης οι ως άνω πολιτικοί αρχηγοί  τις ομόφωνες επανειλημμένες προσωπικές τοποθετήσεις, και δεσμεύσεις των κομμάτων τους   ενώπιον της Μόνιμης Ειδικής Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας (16-12-2008, 28-1-2009 κ.ά), ότι πρέπει να ληφθούν αμέσως μέτρα από την Κυβέρνηση, από την  Πολιτεία κατά της φονικής αυτής πολιτικής και εμπορικής υπαίθριας διαφήμισης και να ληφθούν επειγόντως  άλλα γνωστά μέτρα για την  βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας.
Αγνόησαν επίσης και παρέβησαν, εν γνώσει τους, οι ως άνω πολιτικοί αρχηγοί και λοιποί μηνυόμενοι, τις δραματικές  εκκλήσεις των ειδικών καθηγητών των Πολυτεχνείων ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπουργών βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών, υπερνομαρχών κ.α στις 3 Ιουνίου 2008  στην Αθήνα, στην Παλαιά Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες:

-Η Οδική Ασφάλεια είναι Επιστήμη και επιβάλλεται η εκδήλωση ισχυρής πολιτικής βούλησης για την άμεση βελτίωσή της.

-Και είναι άμεση ανάγκη και θέμα τιμής για την Ελληνική Πολιτεία να καθαιρεθούν αμέσως οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης από τους κοινόχρηστους χώρους της χώρας, εξαιτίας των οποίων χάνουν ην ζωή τους αμέτρητοι συνάνθρωποί μας.

�ικ�να 054.jpg

       Αγνόησαν επίσης και εξακολουθούν να αγνοούν και να μην λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους, οι ως  άνω πολιτικοί αρχηγοί τις εκκλήσεις του Ρυθμιστού του Πολιτεύματος, Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια, ότι το θέμα της Οδικής Ασφάλειας είναι το  υπ΄αριθμόν ΕΝΑ εθνικό μας θέμα.

 

 

   

Συγκεκριμένα ο Κώστας Καραμανλής ως Πρωθυπουργός και αρχηγός κυβερνώντος  Κόμματος  αθέτησε ανεπίτρεπτα και παράνομα τις επανειλημμένες προσωπικές του δεσμεύσεις και εξαγγελίες  (28-9-2004 κ.α) ότι δήθεν επίκειται η λήψη άμεσων μέτρων για την Οδική Ασφάλεια, το επίπεδο της οποίας αντιστοιχεί  στο επίπεδο πολιτισμού μιας Χώρας.
Επειδή ο νόμος προβλέπει οι παραπάνω καταγγελόμενοι και μηνυόμενοι να παραπέμπονται στο αυτόφωρο και εν τούτοις με δική τους βαρύτατη υπαιτιότητα, σε βαθμό κακουργήματος,  μαίνεται η γενοκτονία της ασφάλτου, έτσι ώστε  η γενοκτονία αυτή να αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου των νέων  ανθρώπων μεταξύ των ηλικιών από 18 -44 ετών!
Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν απαιτείται η άδεια της Βουλής για τα αυτόφωρα κακουργήματα. Δεν εγκληματούν λοιπόν σε βαθμό κακουργήματος, όσοι τοποθετούν  τις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης; και όσοι διαφημίζονται δι΄αυτών; δεδομένου ότι είναι αμέτρητοι οι συνάνθρωποί μας που σκοτώθηκαν εξαιτίας αυτών των διαφημιστικών παγίδων θανάτου;
Επειδή οι ως άνω πολιτικοί αρχηγοί και οι άλλοι μηνυόμενοι, έχουν χαρακτηρίσει δώρο προς την Δημόσια Διοίκηση, τις 909-910 /2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επιτάσσουν την άμεση καθαίρεση των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης και υπογραμμίζουν την ανάγκη λήψεως άμεσων μέτρων για την  οδική ασφάλεια. Τις οποίες (αποφάσεις) παρ΄όλα αυτά δεν τις εκτελούν και δεν συμμορφώνονται   μ΄αυτές.
Επειδή  καθίσταται φανερό ότι η γενοκτονία αυτή, εκθέτει την χώρα μας διεθνώς και στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, όπου καταλαμβάνει την πρώτη θέση στα τροχαία ατυχήματα.
Επειδή είναι δικαίωμά μας και υποχρέωσή μας να διεκδικούμε την λήψη άμεσων μέτρων  από την  Πολιτεία για την ασφαλειά μας.
Επειδή έχουμε άμεσο έννομο συμφέρον, όπως και όλος ο πληθυσμός της Ελλάδας, να ληφθούν αμέσως μέτρα για την ασφάλεια όλων μας στο οδικό δίκτυο της χώρας και στους κοινόχρηστους χώρους, που αποτελούν δημόσια κτήση.
Επειδή οι ως άνω  μηνυόμενοι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων καλύπτονται παράνομα  πίσω από τις διατάξεις του αντισυνταγματικού νόμου περί ευθύνης υπουργών, καταλύοντας κάθε έννοια ισονομίας, ισοπολιτείας και κράτους δικαίου καθιστάμενοι και αυτοί εν γνώσει τους υπαίτιοι των ως άνω καταγγελομένων εγκλημάτων.
Επειδή οι ως άνω μηνυόμενοι εγγυητές της ασφάλειας όλου του πληθυσμού της χώρας στο οδικό και στο φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας, οι παρέχοντες την άδεια για την παράνομη διαξαγωγή της υπαίθριας θανατηφόρας διαφήμισης και οι παρέχοντες την ηλεκτροδότηση αυτών των διαφημίσεων εξακολουθούν εκ προθέσεως:
Να προβαίνουν σε κατάφωρη παραβίαση της έννομης τάξης, με σκοπό την αισχροκέρδεια και το παράνομο περιουσιακό, πολιτικό ή άλλου είδους  όφελος, άμεσο ή έμμεσο,  και δια των παράνομων φονικών πλαισίων της υπαίθριας διαφήμισης, εις βάρος της ασφάλειας, όλου του πληθυσμού της χώρας, στο οδικό και στο φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας.-
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Καταγγέλουμε τα ως άνω παγκοίνως γνωστά διαρκή εγκλήματα  και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Αθήνα  19-6-2009
ΟΙ ΜΗΝΥΤΕΣ
Σταυρουλάκης Μανώλης
Μαρία Λιόλιου
Γιώργος Παπαρήγας
Αθαν.Τσιώκος-Πλαπούτας

 

 

 

 

 


Comments off

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κα ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ` Οι διαφημιστικές πινακίδες θα κατέβουν.Δεν υπάρχουν σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή πόλη`


Ριζικές αλλαγές στην άρδευση, υπόσχεται η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη


Η Κα Τίνα Μπιρμπίλη στην πρώτη της ομιλία στη Βουλή(18-10-2009) επέμεινε στις προεκλογικές δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ για πράσινη ανάπτυξη, καλώντας τους πολίτες σε συμμαχία που υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές.

Οι τέσσερις προτεραιότητες που έθεσε αφορούν:

1. Την κλιματική αλλαγή

2. Τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξοικονόμηση, ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στο στόχο του 20% παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργιας (ΑΠΕ).

-Προανήγγειλε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με άξονες:
-την ριζική αναδιοργάνωση του ρυθμιστικού πλαισίου αδειοδότησης των έργων ΑΠΕ,
-την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής σε περιοχές υψηλού δυναμικού,
-τη βελτίωση του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τις ΑΠΕ,
-την εφαρμογή ολοκληρωμένου πλέγματος αναπτυξιακών κινήτρων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών, την προώθηση εφαρμογών μεγάλης κλίμακας και την ενίσχυση της έρευνας.

3. Δάση και προστατευόμενες περιοχές με την κατάρτιση των δασικών χαρτών από το Κτηματολόγιο.
Μάλιστα θα κατατεθεί νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα για τα καμένα της Αττικής, ως προστασία από τις καταπατήσεις.

4. Αστική αναγέννηση και αυθαίρετη δόμηση:

Στην Αθήνα θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της ενοποίησης Εθνικός Κήπος – Ζάππειο – Βασ. Όλγας – Ολυμπείο. Ειδικά για τις φονικές διαφημιστικές πινακίδες είπε:

«Οι διαφημιστικές πινακίδες θα κατέβουν, όπως έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν υπάρχουν σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Θα αξιολογηθούν εκ νέου οι προτάσεις για το παραλιακό μέτωπο και θα δημιουργηθούν δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και διαδρομές ποδηλάτων και πεζών.
Θα αναθεωρηθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, στην κατεύθυνση του περιορισμού των νέων τμημάτων της πόλης και των νέων αυτοκινητόδρομων».

Σημείωση της www.diadromi.com:

-Είναι απορίας άξιο που τα μεγάλα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, τα οποία τα ελέγχει μέχρι τώρα ένα άτυπο  μπλόκ συμφερόντων (διαφημιστών, εργολάβων  εκδοτών κ.λ.π) εξαπέλυσαν ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Τίνας Μπιρμπίλη, περί άσχετων πραγμάτων,και επιμελέστατα απέφυγαν να αναφερθούν στο σημείο του λόγου της στη Βουλή (18-10-2009), που αφορά το ξήλωμα των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, ένεκα των  οποίων έχουν  χάσει την ζωή τους αμέρητοι, κυρίως νέοι συνάνθρωποί μας.
Το σύστημα των αισχροκερδών συμφερόντων  δεν το ενδιαφέρει να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου, αλλά η είσπραξη μαύρου χρήματος,  που ρέει από την φονική υπαίθρια διαφήμιση. Και μέχρι τώρα αυτοί οι γνωστοί κύριοι παραβιάζουν Σύνταγμα, νόμους, δικαστικές αποφάσεις, και υβρίζουν τους θεσμούς.

΄Οσοι έχουμε χάσει τα παιδιά μας, άλλους συγγενείς και φίλους μας στο οδόστρωμα και εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης,βρισκόμαστε στο πλευρό της Τίνας Μπιρμπίλη, και της κυβέρνησης, κόντρα στα αισχροκερδή συμφέροντα που μας σκοτώνουν.

Δεν υπάρχει άλλη λύση για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου, παρά η άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, από την δημόσια διοίκηση, με την συμμετοχή όλων των κατοίκων της χώρας, προκειμένου να δημουργηθεί άριστο φυσικό και οδικό περιβάλλον:  σύγχρονης ευνομούμενης, δημοκρατικής ,ευρωπαϊκής και πολιτισμένης Ελλάδας.
Για να τεθεί τέρμα στον ακήρυχτο εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στο οδικό δίκτυο της χώρας.
-Ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε οτι είναι έτοιμος μαζί με την κυβέρνησή του να συγκρουστεί με τα γνωστά  άνομα συμφέροντα. Δεν είναι δυνατό να κάνει ούτε βήμα προς τα πίσω.
΄Ηρθε η ώρα.Γιατί:
Κάθε καθυστέρηση ισοδυναμεί με εκατόμβες θυμάτων στο φυσικό και οδικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Comments off

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ. Ιωάννης Τέντες ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ,ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΦΙΣΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Η εγκύκλιος αυτή κατά   της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, έχει ως εξής:

» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         ΑΘΗΝΑ 24-9-2009
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ
ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Αριθ.πρωτ.: 3741
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

Προς
Τον κ.Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Σε συνέχεια της υπ΄αριθ.πρωτ. 533/εγκ.3/13-3-2008 εγκυκλίου μας παρακαλούμε την δραστηριοποίηση των υπηρεσιών σας στην κίνηση των προβλεπομένων διοικητικών και ποινικών διαδικασιών, για την αντιμετώπιση της παράνομης τοποθέτησης πινακίδων, επιγραφών, διαφημίσεων και αφισών κατά μήκος των οδών των πόλεων, των εθνικών και επαρχιακών οδών.
Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Νικόλαος Μαύρος

Κοινοποίηση:
κ.κ.Εισαγγελείς Εφετών προς κοινοποίηση στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών της
Περιφερείας των»

Η www. diadromi.com υπενθυμίζει: ότι πρέπει αμέσως να παρθούν μέτρα από την νέα Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, για την  Οδική Ασφάλεια και για να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου,

Υπενθυμίζει επίσης γιά τον παραπάνω σκοπό:
-Τις 909,910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες αποφαίνονται οτι οι δήμοι και τα αρμόδια όργανα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ πρέπει να ξηλώσουν αμέσως τις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.

-Τον ν.1604/1986(διεθνής Συνθήκη της Βιέννης, άρθρο 4), οι αυστηρές διατάξεις του οποίου διέπουν τα της οδικής ασφάλειας υπό την επίβλεψη του κράτους.

-Την ομόφωνη τοποθέτηση της Ολομέλειας της Βουλής της 10-10-2008.

-Τις ομόφωνες τοποθετήσεις 16-12-2008 και 28-1-2009 της Διακομματικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, για το ξήλωμα των φονικών πινακίδων και για την άμεση λήψη μέτρων για την Οδική Ασφάλεια.

-Την τοποθέτηση του Ε.Μ.Πολυτεχνείου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Παλαιά Βουλή στις 3-6-2008, οτι η οδική ασφάλεια είναι το υπ΄αριθμόν ΕΝΑ εθνικό μας πρόβλημα κι ότι είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Πολιτεία η άμεση καθαίρεση των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.

Η www.diadromi.com θεωρεί θετικότατη την στάση του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του, που διακήρυξε ενόψει των εκλογών της 4-10-2009 οτι «τέρμα οι γιγαντοαφίσες για το ΠΑΣΟΚ και η αφισσοκόλληση», διακήρυξη που επιβραβεύτηκε και υπερψηφίστηκε από τον λαό, ενώ καταψηφίστηκε η ΝΔ μέχρι συντριβής:

-Γιατί ο ελληνικός λαός απαιτεί να λειτουργήσουν οι θεσμοί δημοκρατικής και ευνομούμενης Ελλάδας για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου και στην αισχροκέρδεια.

-για να λειτουργήσουν δημοκρατικά τα ΜΜΕ και τα κόμματα και να μην διαφημίζονται στο οδικό δίκτυο δια των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης,  ώστε το αισχροκερδές (μέχρι τώρα) σύστημα διακυβέρνησης να μην τα θέτει άμεσα ή έμμεσα στην υπηρεσία ιδιοτελών, φονικών συμφερόντων.

-Ο αγώνας συνεχίζεται, ώστε η Ελλάδα να γίνει πρότυπο χώρας, δια της συνεχούς προστασίας του οδικού και του φυσικού περιβάλλοντος, για να μην αφανίζονται  ιδιαίτερα οι νέοι, στην άσφαλτο.

-Ωστε η δημοκρατία, ο πολιτισμός και η ευημερία να επιστρέψουν στον τόπο που γεννήθηκαν.

-Για μια ΕΛΛΑΔΑ: Σύγχρονη, Δημιουργική, Πολιτισμένη, με άριστο οδικό δίκτυο, Ευρωπαϊκή, Κόσμημα του Πλανήτη.

Ο καθένας όσο ψηλά κι άν είναι ας αναλάβει τις ευθύνες του, γιατί ο Μολώχ της ασφάλτου δεν κάνει κοινωνικές διακρίσεις.

Όποιος παραβιάζει, και μάλιστα εκ δόλου, σε βαθμό κακουργήματος τον νόμο, θα υφίσταται τις συνέπειες.

-Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για «ευνομία». Πρέπει να το αποδείξει αμέσως σαν πρωθυπουργός,  γιατί  τα νιάτα της Ελλάδας τα δολοφονούν στην άσφαλτο:η γενοκτονία μαίνεται.- SOS.-

Comments off

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΧΘΕΣ, 2/10/09 , ΤΗΝ Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΩΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ. ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ:

                ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

                                                 —.—
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,  ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΜΜΕ.

                                         —.—

΄Αλλος  ένας συνάνθρωπός μας, ο 21 ετών Αποστόλης Μολυβιάτης, θανατώθηκε εξαιτίας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας. ΄Ετσι  συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ (2-10-09, ώρα 4 μ.μ.. Κηφισίας 362 στην άνοδο προς Κηφισιά) γιατί πριν από τον Αποστόλη θανατώθηκαν αμέτρητοι άλλοι, βορά στο βωμό  αισχροκερδών συμφερόντων, που έχουν αλώσει δημόσια διοίκηση, κυβερνήσεις, πρωθυπουργούς, κόμματα, αρχηγούς κομμάτων, δήμους, θεσμούς.

Το έγκλημα αυτό που μαίνεται εξαιτίας μερικών  γνωστών διαφημιστικών κατασκευαστικών ομίλων έχει εισβάλλει στα δικαστήρια, από τα Πρωτοδικεία  έως τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ και διεκδικεί να μας σκοτώνει  και να παραμένει ατιμώρητο.

Ενώ την ίδια στιγμή ανεκτέλεστες παραμένουν οι 909,910/2007 αποφάσεις του Σ.τ.Ε, που αποφαίνονται ότι είναι απολύτως παράνομες αυτές οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης και

  Η γενοκτονία της ασφάλτου και λόγω των φονικών πινακίδων εξακολουθεί να αφανίζει τα νιάτα της Ελλάδας:

– παρά την ομόφωνη τοποθέτηση της Ολομέλειας της Βουλής της 10-10-2008 και της ειδικής διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οδικής ασφάλειας,

-ακόμα και παρά την τοποθέτηση(3-6-2008 στην Παλαιά Βουλή) του Προέδρου της Δημοκρατίας, που χαρακτηρίζει την γενοκτονία αυτή το υπ΄αριθμόν ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ.  


Για τους προηγηθέντες θανάτους από φονικές πινακίδες εμείς οι συγγενείς και φίλοι των δολοφονημένων της ασφάλτου: 

-έχουμε επιδοθεί σ΄έναν άνισο εξώδικο και δικαστικό αγώνα και έχουμε πάρει άπειρες απαντήσεις από κυβερνήσεις, υπουργούς, υπουργεία, δήμους, νομάρχες, Κοινοβούλιο, κόμματα, ως και από τους εκάστοτε Πρόεδρους της Δημοκρατίας και από τους εκάστοτε προέδρους της Βουλής, βάσει των οποίων καθένας απ΄ αυτούς καθιστά κάποιον άλλον αρμόδιο και υπεύθυνο να θέσει  τέρμα στη γενοκτονία αυτή.

–          Έχουμε διακινήσει  τα τελευταία 10 χρόνια τόνους  εντύπων, δικογραφιών, και δημοσιευμάτων  από υπηρεσία σε υπηρεσία, από δικαστήριο σε δικαστήριο, από τα Πρωτοδικεία ως τον Άρειο Πάγο και από τα διοικητικά Πρωτοδικεία ως το Συμβούλιο της Επικρατείας.

–          Έχουν επίσης γίνει αμέτρητες τηλεοπτικές εκπομπές, δηλώσεις επί δηλώσεων αρμοδίων και μη. Ημερίδες επί ημερίδων και  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Κι όμως:

 Πρόσφατα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής στις ετήσιες εκθέσεις του επισημαίνει  ότι κάθε χρόνο μόνο στο Νομό Αττικής σημειώνονται 300 τροχαία ατυχήματα εξαιτίας φονικών διαφημιστικών πινακίδων, από τα οποία το 2007 τα 8 ήταν θανατηφόρα και το 2008 τα 11 ήταν θανατηφόρα. Ο ίδιος ζήτησε επειδή το έγκλημα αυτό  είναι διαρκές οι διαφημιστές και οι διαφημιζόμενοι να οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την  διαδικασία του αυτοφώρου.

΄Ετσι η θέση του πρωθυπουργού, παρά τις υποκριτικές δηλώσεις του και όλων όσοι διαφημίζονται δι΄αυτών των παγίδων θανάτου είναι στη φυλακή .Γιατί με δική τους ευθύνη:

– το 82% των αυτοκινητικών ατυχημάτων γίνεται μέσα στις πόλεις με ταχύτητα 60 χλ/ω.

– Το 8% στην εθνική οδό με μεγάλη ταχύτητα και το 10% στους επαρχιακούς δρόμους.

– Πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες των 18-44 ετών είναι τα αυτοκινητικά ατυχήματα.

– Από το 1965 έως το 2008 έχουμε 150.000 νεκρούς εξαιτίας των αυτοκινητικών ατυχημάτων και 1.500.000 τραυματίες 

– Ένα στα 10 αυτοκινητικά ατυχήματα οφείλεται στις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.

– Κάθε μέρα στην Ελλάδα έχουμε  10 νεκρούς, 30 γίνονται παραπληγικοί και 120 τραυματίζονται!

– Στη δεκαετία 1990-1999 η Ευρώπη πέτυχε μείωση των θυμάτων από τα τροχαία από (-) 14% έως (-) 45%, ενώ στην Ελλάδα είχαμε αύξηση μέχρι και (+) 60%.

– Έχουμε το μήνα 300 νεκρούς, 900 παραπληγικούς και περισσότερους από 3.600 τραυματίες!

– Κάθε χρόνο η Ελλάδα έχει 3.500 νεκρούς, 10.000 παραπληγικούς, 45.000 τραυματίες και 2.500 μικρά παιδιά με μόνιμες αναπηρίες από τροχαία.

– Κάθε χρόνο η χώρα μας ξοδεύει εξαιτίας των τροχαίων, για αποζημιώσεις, ασφάλιστρα  και νοσήλια  πάνω από 10 δις ευρώ.

– Προϋπολογισμός για την Οδική Ασφάλεια, δεν υπάρχει! 

– Η αστυνόμευση του οδικού δικτύου είναι ανύπαρκτη

-Υπουργοί της Κυβέρνησης Καραμανλή, όπως οι Μ. Λιάπης, Αλογοσκούφης, Παυλόπουλος και ο ίδιος ο Καραμανλής με κονδύλια του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και με κοινοτικά κονδύλια  διαφήμιζαν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, την ίδια στιγμή που χάριζαν 28 δις ευρώ στις τράπεζες, την τροποποίηση του Κ.Ο.Κ, πάνω  σ΄ αυτές τις παγίδες θανάτου, όπως επίσης τα Κέντρα εξυπηρέτησης Πολιτών, και την Φορολογική συνείδηση των πολιτών!

 

 Ο Καραμανλής, προκλητικότατα ενόψει των εκάστοτε εκλογών δεν άφησε καμία φονική διαφημιστική πινακίδα που να μην  διαφημίσει εκ δόλου, το πρόσωπό του, για να αποσπάται η προσοχή των χρηστών των οδών και να τους στέλνει, πρωθυπουργό αυτός, στον άλλο κόσμο!To ίδιο πράττουν και τα άλλα κόμματα εκτός του ΠΑΣΟΚ στις παρούσες εκλογές(4 Οκτωβρίου) και έχουν καταντήσει διαφημιστές του αισχροκερδούς συστήματος διακυβέρνησης που αφανίζει τους ΄Ελληνες στην άσφαλτο και διακινητές μαύρου πολιτικού χρήματος.

 

– Την ίδια στιγμή 6.000 αστυνομικοί  αντί να αστυνομεύουν το οδικό δίκτυο, για να επιβάλουν την ανύπαρκτη κυκλοφοριακή αγωγή, και τον νόμο έχουν αποσπασθεί και φρουρούν εκείνους που παραβαίνουν τον νόμο.

 

 – Η πολιτική και εμπορική  υπαίθρια διαφήμιση αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο μαύρο χρήμα και οι δεκάδες χιλιάδες γιγαντοαφίσες της , φωτεινές και μη,  αυξάνουν την συχνότητα των αυτοκινητικών  ατυχημάτων, θανατηφόρων και μη κατά 40%!

 

-Η συχνότητα αυτή αυξάνει  ακόμα περισσότερο μέσα στις πόλεις, ιδιαίτερα στην Αθήνα, λόγω του υπερβολικού αριθμού κυκλοφορούντων οχημάτων μοτοσικλετών, ποδηλάτων που έχουν φθάσει στα 4.000.000   μόνο στην Αττική,  αλλά και πεζών, που αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα γιατί τα πεζοδρόμια είναι  κατειλημμένα είτε από οχήματα, είτε από γιγαντοαφίσες και άλλες θανατηφόρες αυθαίρετες κατασκευές!

 

-Φθάνει πια, ήδη έχουμε πάρει το νόμο στα χέρια μας και το επόμενο βήμα μας είναι αν δεν πάρει μέτρα η κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση, να καταλάβουμε δήμους και δημόσιες  υπηρεσίες και να προβούμε στο ξήλωμα των παγίδων αυτών θανάτου.

 

– Πριν  απ΄αυτό  επαναπροτείνουμε για πολλοστή φορά, και στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές,   το παρακάτω σχέδιο νόμου για την δημιουργία ενιαίου φορέα οδικής ασφάλειας υπό την επίβλεψη του Κράτους, ώστε να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου (θα το βρείτε:  www. diadromi.com).


Comments off