Ποιοι καθοδηγούν την γενοκτονία της ασφάλτου.

 

    Η παρακάτω  φωτογραφία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ» την Πέμπτη 6 Μαϊου 2004.
 Ο τίτλος «Πότε θα αποσυρθούν» δεν αναφέρεται σε …απόσυρση του Καραμανλή ή του Παπανδρέου αλλά των δολοφονικών γιγαντοαφισών της υπαίθριας διαφήμισης και των στεγάστρων-παγίδων θανάτου των στάσεων της αστικής συγκοινωνίας.

 Οι δύο αρχηγοί διαφημίζονται πάνω στα  δολοφονικά αυτά παρόδια εμπόδια θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των φηφοφόρων στους οποίους απευθύνονται.

               ScannedImage1.jpg

 Οι «νταβατζήδες» , κατά τη ρήση του πρωθυπουργού, της υπαίθριας διαφήμισης αποκομίζουν από τα δεκάδες χιλιάδες τέτοια παράνομα πλαίσια, που κατακλύζουν τους κοινόχρηστους χώρους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας 250 εκατομμύρια ευρώ ετήσιο τζίρο!
 Ενώ την ίδια στιγμή είναι άγνωστος ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών εξαιτίας των ως άνω διαφημιστικών παγίδων θανάτου.
Υπενθυμίζουμε ότι στην προεκλογική περίδο των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, στις 30-9-2006, έχασαν την ζωή τους εξαιτίας πρόσκρουσης Ι.Χ. αυτοκινήτου πάνω στο παράνομο και κλειστό στέγαστρο της στάσης ΕΦΕΣΟΥ στη Λ.Συγγρού απέναντι από τον ΄Αγιο Σώστη δύο  γυναίκες και ένας άνδρας!

Το στέγαστρο αυτό και 3.000 τέτοια παρόμοια ανά την Αττική δεν πληρούν καμία προδιαγραφή ασφαλείας των πολιτών, το ίδιο και οι γιγαντοαφίσες, εξαιτίας των οποίων θρηνούμε άγνωστο αριθμό νεκρών και τραυματιών, υπό τα όμματα και με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και δημάρχων , υπερνομαρχών, νομαρχών κ.λ.π. 

Είναι δε γνωστό οτι σύμφωνα με το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής από το 1996, το 82% των αυτοκινητικών ατυχημάτων γίνεται μέσα στις πόλεις με ταχύτητα 60 χλ/ω.

-Το 8% στην εθνική οδό με μεγάλη ταχύτητα και το 10% στους επαρχιακούς δρόμους.

-Πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες των 18-55 ετών είναι τα αυτοκινητικά ατυχήματα.

-Από το 1965-2006 έχουμε 100.000 νεκρούς εξαιτίας των αυτοκινητικών ατυχημάτων και 1.300.000 τραυματίες.

-΄Ενα στα 10 αυτοκινητικά ατυχήματα οφείλεται στις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.

Κάθε μέρα στην Ελλάδα έχουμε  10 νεκρούς, 30 γίνονται παραπληγικοί και 120 τραυματίζονται!

 -Στη δεκαετία 1990-1999 η Ευρώπη πέτυχε μείωση των θυμάτων από τα τροχαία από (-)14% έως (-)45%, ενώ στην Ελλάδα είχαμε αύξηση μέχρι και (+) 60%.

-΄Εχουμε το μήνα 300 νεκρούς, 900 παραπληγικούς και περισσότερους από 3.600 τραυματίες!

-Κάθε χρόνο η Ελλάδα έχει 3.500 νεκρούς, 10.000 παραπληγικούς, 45.000 τραυματίες και 2.500 μικρά παιδιά με μόνιμες αναπηρίες από τροχαία.

-Κάθε χρόνο η χώρα μας ξοδεύει εξαιτίας των τροχαίων, για αποζημιώσεις, ασφάλιστρα, νοσήλεια κ.λ.π. πάνω από τρία τρις δρχ.!, ενώ  την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις έχουν καταστήσει την Ελλάδα ανίκανη να απορροφήσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, των ευρωπαϊκών (κοινοτικών) πλαισίων στήριξης, στα πλαίσια ενός γιγαντιαίου προγράμματος Οδικής Ασφάλειας, που θα έθετε τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου.

-Προϋπολογισμός δε για την Οδική Ασφάλεια, δεν υπάρχει! 

-Η αστυνόμευση του Οδικού δικτύου είναι ανύπαρκτη και ο κάθε «νταβαντζής» της υπαίθριας διαφήμισης με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και όλων των αρχηγών των κομμάτων ναρκοθετεί το οδικό δίκτυο της χώρας, καταλαμβάνοντας δια εκατοντάδων χιλιάδων παροδίων διαφημιστικών φωτεινών και μη , εμποδίων τους ζωτικούς για τον πολίτη, ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους που αποτελούν δημόσια κτήση(!) για να αποκομίζουν εργολάβοι ,επιχειρηματίες, διαφημιστές κ.λ.π. μαύρο αφορολόγητο χρήμα!

.Την ίδια στιγμή 6.000 αστυνομικοί  αντί να αστυνομεύουν το οδικό δίκτυο, για να επιβάλουν την ανύπαρκτη κυκλοφοριακή αγωγή, και τον νόμο έχουν αποσπασθεί και φρουρούν εκείνους που παραβαίνουν τον νόμο, δηλαδή τον πρωθυπουργό (105 άνδρες), τον Γ. Παπανδρέου (31 άνδρες), εκδότες, καναλάρχες, τηλεοπτικούς αστέρες κ.λ.π. , που συγκαλύπτουν την γενοκτονία της ασφάλτου! 

-Η πολιτική και εμπορική  υπαίθρια διαφήμιση αποφέρει μαύρο χρήμα και οι δεκάδες χιλιάδες γιγαντοαφίσες της , φωτεινές και μη,  αυξάνουν την συχνότητα των αυτοκινητικών  ατυχημάτων, θανατηφόρων και μη κατά 40%!

-Η συχνότητα αυτή αυξάνει  ακόμα περισσότερο μέσα στις πόλεις, ιδιαίτερα στην Αθήνα, λόγω του υπερβολικού αριθμού κυκλοφορούντων οχημάτων(2.500.000 κατά την Εθνική Σταιστική Υπηρεσία, μόνο στην Αττική), μοτοσικλετών, ποδηλάτων ,αλλά και πεζών που αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα γιατί τα πεζοδρόμια είναι  κατειλημμένα είτε από οχήματα, είτε από γιγαντοαφίσες και άλλες θανατηφόρες αυθαίρετες κατασκευές!

-΄Ετσι, λοιπόν,  υπάρχει υπερβολική συχνότητα που τείνει προς το 100%, βίαιης επαφής και σύγκρουσης οχημάτων μεταξύ τους, οχημάτων με πεζούς, οχημάτων με παράνομες γιγαντοαφίσες και άλλα παρόδια εμπόδια, γι΄αυτό μέσα στις πόλεις συντελείται το 82% των αυτοκινητικών ατυχημάτων θανατηφόρων και μη.
 
   Ποιός θα θέσει τέρμα σ΄αυτή την γενοκτονία Κύριε Πρωθυπουργέ; και κύριοι αρχηγοί των κομμάτων; 

 -Ποιός θα ελέγξει την ροή και την ενθυλάκωση του πακτωλού του μαύρου πολιτικού χρήματος  και ποιός θα  απαλλάξει τους πολίτες τούτης της χώρας από το αίσχος του «πόθεν έσχες», και από την ασυλία στην οποία καταφεύγουν χωρίς ίχνος ευθύνης και πολιτικής γενναιότητας δια του νόμου περί ευθύνης υπουργών, απαξάπαντες: υπουργοί , βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι  και από κοντά κάποιοι παρατρεχάμενοι «τηλεοπτικοί αστέρες», κ.λ.π.;