Μαίνεται η γενοκτονία της ασφάλτου. Κυβέρνηση και Κοινοβούλιο δέσμιοι μεγάλων συμφερόντων. Το μόνο `φάρμακο` που προτείνουν είναι οι αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του Κ.Ο.Κ…

  Συζητήθηκε στη Βουλή-25-1-07- το νομοσχέδιο για την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Παρόντες βουλευτές 25. 
-Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Α. Σταθάκης είπε πως «ό,τι και να προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. δεν  θα γίνει τίποτα αν δεν συσταθεί Φορέας που θα απασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την Οδική Ασφάλεια και αν δεν  λειτουργήσει η μόνιμη 
Διακομματική  Επιτροπή της Βουλής…» 
-Ο Σ.Μάνος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «αέρα κοπανιστό» και δεν έχει κανένα νόημα ο Κ.Ο.Κ.  «αν η αστυνομία δεν τον εφαρμόζει».
-Η «διαδρομή» πρίν την  ψήφιση του νόμου έκανε γνωστό σχέδιο νόμου για την  Οδική Ασφάλεια, σχεδόν σε όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου. Το σχέδιο αυτό επιμένει σε ένα πολύ σημαντικό θέμα:
Στην απελευθέρωση των πεζοδρομίων,των κοινόχρηστων χώρων και των χώρων πρασίνου των πόλεων(όπου σημειώνεται το 82% των αυτοκινητικών ατυχημάτων) που ανήκουν σε όλους τους πολίτες, από τις επικίνδυνες και αυθαίρετα (δια της βίας) τοποθετημένες εκατοντάδες χιλιάδες γιγαντοαφίσες φωτεινές και μη, της υπαίθριας εμπορικής και πολιτικής διαφήμισης. 

Κυβέρνηση και κόμματα κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την  τροποποίηση του Κ.Ο.Κ για άλλη μια φορά «έκαναν την  πάπια» για το ξήλωμα αυτών των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, για τον απλό λόγο οτι είναι όλα(τα κόμματα) διαπλεγμένα και χειροπόδαρα  δεμένα από τους «νταβατζήδες» της υπαίθριας διαφήμισης των οποίων ουσιαστικά είναι εντολοδόχοι.
Δυστυχώς ναί.
Αμέτρητοι έχουν σκοτωθεί στο οδόστρωμα εξαιτίας των διαφημιστικών πινακίδων. Και η κυβέρνηση το ξέρει.Και ο Α.Σταθάκης. Λύσεις υπάρχουν. Η «διαδρομή» δια σχεδίου νόμου τις έχει προτείνει:
-Δημιουργία Ενιαίου Φορέα Οδικής Ασφάλειας και Χρηματοδότησή του από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και από τα Κοινοτικά πλαίσια στήριξης.
-Χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας πρέπει να φρουρούν τους δρόμους, και όχι να φρουρούν κάθε «λαμόγιο» που στήνει παγίδες θανάτου κατά μήκος του οδικού δικτύου για να τα «κονομάει άγρια» στα πλαίσια μιας αισχρής διαπλοκής, δημόσιας διοίκησης, πολιτικής εξουσίας και αυτοαποκαλούμενων μαφιόζων μεγαλοδιαφημιστών!
-Πρόληψη, πρόληψη, πρόληψη . Με όλα τα μέσα.
Αγαπητοί μου μας σκοτώνετε , όλο το λαό , στην άσφαλτο .

Και ο καθένας χωριστά, κόμματα και κυβέρνηση, υποκρίνεσθε πως τα «είπατε» στο Κοινοβούλιο, αλλά δεν σας ακούνε οι άλλοι. 
 Παραμονές όμως των κάθε είδους εκλογών(για το κοινοβούλιο, για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και για την Τοπική αυτοδιοίκηση) σπεύδετε όλα τα κόμματα να ξαναδιαφημιστείτε δια των εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.
Δηλαδή οι «νταβατζήδες» της υπαίθριας διαφήμισης σας «τραβάνε από τη μύτη».
Και καλά τα «αστικά κόμματα», που αποτελούν το «σύστημα». Τα «προοδευτικά» κόμματα  τύπου ΚΚΕ και Συνασπισμού τι κάνουν;
-H εισηγήτρια του ΚΚΕ Παντελάκη κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου, όπως διαβάζουμε στα πρακτικά της Βουλής, είπε οτι «οι πλατείες και τα πεζοδρόμια πρέπει να ανήκουν στους πεζούς».
 Αλλά δεν είπε λέξη για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που κατακλύζουν πλατείες και πεζοδρόμια  και είναι υπεύθυνες για ένα στα δέκα τροχαία ατυχήματα ,θανατηφόρα και μη. 
Παραμονές των κάθε είδους εκλογών σπεύδει το ΚΚΕ,μαζί με όλα τα κόμματα, να διαφημιστεί δια των παγίδων αυτών θανάτου.Σε τι διαφέρει λοιπόν σ΄αυτό το θέμα, από τα άλλα «κόμματα του συστήματος»;

-Ακριβώς ίδια και χειρότερη είναι και η στάση του Συνασπισμού. Δεν ακούστηκε λέξη εκ μέρους του , για τις παγίδες αυτές θανάτου.Περισσεύει λοιπόν η υποκρισία και ο στρουθοκαμηλισμός. Και οι ΄Ελληνες σκοτώνονται στην  άσφαλτο με τις ευλογίες κυβέρνησης, Κοινοβουλίου και κομμάτων.
-Βέβαια όλα τα κόμματα αναφέρθηκαν στη γενοκτονία της ασφάλτου με το τεράστιο κοινωνικοοικονομικό κόστος των δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αλλά επί 20ετία τώρα «δουλεύουν» το λαό. Και συγκαλύπτουν τα άνομα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την υπαίθρια διαφήμιση για να συνεχίζει ο Μολόχ της ασφάλτου να «βγαίνει παγανιά» κάθε μέρα στο οδικό δίκτυο, και να σκοτώνει κυρίως τα νιάτα της Ελλάδας.
Για να ερίζουν υποκριτικά οι διάφοροι υπουργοί οι διάφοροι «εισηγητές» για το «ποιός ευθύνεται».
-Μα όλοι ευθύνεσθε αγαπητοί μου(κατά τα άλλα). Γιατί είσθε δέσμιοι συμφερόντων. Και δεν έχετε το σθένος του απλού πολίτη να αποδεσμευθείτε από… το να μας σκοτώνετε στην άσφαλτο.
-Το «πολιτικό σας θάρρος» είναι ανύπαρκτο. Και κρύβεσθε πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, δια του οποίου έχετε επιβάλει ασυλία για τον εαυτό σας και παριστάνετε τον ανεύθυνο, όπως επιβεβαιώνεται από το πλούσιο (διαμερίσματα, βίλες, σκάφη, οικόπεδα, μετοχές κ.λ.π.) αίσχος του «πόθεν έσχες» σχεδόν όλων σας. 
-Βέβαια ακούστηκαν και φωνές κατά των διαφημιστικών πινακίδων. ΄Οπως του πρώην Πρόεδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.
Αλλά ο νόμος ψηφίστηκε. Και η γενοκτονία της ασφάλτου καλά κρατεί.
Γιατί δεν εγινε τίποτα για τη δημιουργία ενιαίου φορέα Οδικής ασφάλειας. Για χρηματοδότησή του από τον Κρατικό Προϋπολισμό. Και για αστυνόμευση των δρόμων. Μέσα τα οποία είναι ικανά να θέσουν τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου.
-Επομένως λύση υπάρχει.΄Οπως την προτείνει η «διαδρομή» δια του σχεδίου νόμου, που έχει καταχωρηθεί σ΄αυτή και κάθε πολίτης μπορεί να το διαβάσει.

-Λύση υπάρχει. Γενναίοι και έντιμοι πολιτικοί αναζητούνται, που θα την επιβάλλουν. Καθώς και έντιμοι επιχειρηματίες, στα πλαίσια της αυτορρύθμισης και της αυτοδιαπαιδαγώγησης.