Γιατί δεν δημιουργείται Ενιαίος Φορέας Οδικής Ασφάλειας;Ποιοί ωφελούνται από την γενοκτονία της ασφάλτου;

 

            H ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ
            ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
            ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥN;
 Σε πέντε λεπτά οι κυβερνώντες μπορούν να πάρουν μέτρα.
Γιατί δεν το πράττουν
;
-Nα συσταθεί αμέσως Ενιαίος Φορέας Οδικής Ασφάλειας
                                 ——.——
  Μαρούσι, Λεωφόρος Κηφισιάς 110. Ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα της 20 -1-07, δύο νέοι 22 ετών που το αυτοκίνητό τους εκτρέπεται από το οδόστρωμα της Λ.Κηφισιάς προσκρούουν στην κολώνα ενός μαγαζιού και μένουν στον τόπο.

 
Την Δευτέρα 22 του μήνα έγινε η κηδεία του ενός στο Μαρούσι. Παρουσία δημάρχων, βουλευτών, δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου. Στο «μελανό» αυτό σημείο της Λ.Κηφισιάς, έχουν σημειωθεί στο παρελθόν αλλά οκτώ θανατηφόρα και μη ατυχήματα. Οι ταράτσες των πολυκατοικιών του τόπου του ατυχήματος είναι γεμάτες με φωτεινές παράνομες γιγαντοαφίσες, που αποσπούν την προσοχή, καθώς και τα πεζοδρόμια.
  Α
ν πολλαπλασιάσουμε αυτό το δράμα επί έξι κάθε μέρα γιατί τόσοι σκοτώνονται καθημερινά στην άσφαλτο, κυρίως νέοι, διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο. Από το 1964 έως σήμερα έχουν σκοτωθεί στο οδικό δίκτυο της χώρας 100.000 άτομα και έχουν τραυματισθεί 1.300.000. Με παντελώς απόντες τους κυβερνώντες, που κυριολεκτικά συγκαλύπτουν αυτή τη γενοκτονία. Το ετήσιο οικονομικό κόστος είναι τεράστιο. Περί τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ! Το δε κοινωνικό κόστος δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα γερόντων και τραυματιών!Ο υπογράφων αυτές τις γραμμές έχασα το γιο μου 33 ετών , ηλεκτρολόγο-μηχανικό
του ΕΜΠ στις 12-2-2000, εξαιτίας φωτεινής διαφημιστικής γιγαντοαφίσας έξω από την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Επειδή έτυχε να είμαι δικηγόρος προσέφυγα στα δικαστήρια. Οι προσφυγές μου πρωτοδίκως έγιναν δεκτές και τρεις δικαστικές αποφάσεις με δικαίωσαν ως προς την αστική ευθύνη των υπαιτίων. Αλλά επτά τώρα χρόνια δεν έχουν τελεσιδικήσει! Απευθύνθηκα μαζί με πολλούς άλλους στον τότε Πρωθυπουργό και στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μου απάντησαν ότι έχω δίκιο και παρέπεμψαν το «θέμα» μου στις αρμόδιες υπηρεσίες. Εξέθεσα επίσης το εθνικό θέμα της Οδικής Ασφάλειας με εξώδικο στον νυν πρωθυπουργό καθώς και στα κόμματα.
Σχεδόν απ΄όλες τις «αρμόδιες« Υπηρεσίες όλων των Υπουργείων, έλαβα απάντηση ότι έχω δίκιο, αλλά καθιστούσαν κάποια άλλη υπηρεσία …αρμόδια.
Ο εμπλεκόμενος, για τον θάνατο του γιου μου, δήμος ερίζει με το ΥΠΕΧΩΔΕ, και οι δυο μαζί με τον Περιφερειάρχη, για το ποιός είναι υπαίτιος για την τοποθέτηση των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης! Οι εισαγγελείς μου λένε ότι έχω δίκιο. Αλλά μια μήνυσή μου 134 σελίδων ετέθη στο αρχείο και απαλλάχτηκαν δια βουλευμάτων οι υπαίτιοι για τον θάνατο του γιου μου με το «αιτιολογικό» ότι αν δεν υπήρχε η διαφημιστική πινακίδα θα υπήρχε ένα δένδρο, ένας βράχος, ή ένας τοίχος και επομένως ο γιος μου καθίσταται… υπαίτιος (στη θέση των υπαιτίων) που τον σκότωσε η φωτεινή γιγαντοαφίσα-παγίδα θανάτου!Και από τότε δεκάδες χιλιάδες παράνομες διαφημιστικές γιγαντοαφίσες, τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, είναι υπαίτιες για τον θάνατο πολλών άλλων. Και συνεχίζουν αυτές να παραμένουν στη θέση τους γιατί ο ετήσιος τζίρος της υπαίθριας διαφήμισης είναι 250 εκατομμύρια ευρώ, όπως ήδη έχει γραφεί στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (7-1-2006).
Είναι άγνωστος ο αριθμός των νεκρών από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.Πάντως είναι πάρα πολλοί.΄Εγινε δε γνωστό, λόγω κινητοποίησης των συγγενών τους, ότι σκοτώθηκαν από διαφημιστικές πινακίδες:-Στις 14-10-2002 η 17χρονη Εύα Αιγινίτου, στη Λ.Κατεχάκη. ΄Εγινε και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Και αργότερα η τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δια του νόμου 3212/2003 εξήγγειλε το ξήλωμα «Εξπρές» των παγίδων αυτών θανάτου. Προ των Ολυμπιακών αγώνων ξηλώθηκαν πολλές. Αλλά στη συνέχεια το ξήλωμά τους ανεστάλη!
-Στις 26-10-2003 η Δέσποινα Πατέρα 53 ετών στη Λ.Βουλιαγμένης. Η υπεύθυνη γι΄αυτά τα θέματα ‘δημόσια διοίκηση» είναι ανύπαρκτη και οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας απευθύνθηκαν σε μένα για να αντιμετωπίσω το θέμα της Οδικής Ασφάλειας!
-Στις 4-4-2004 Ο Δ.Πολυμέρου επί της οδού Καποδιστρίου στο Χαλάνδρι.
Στις 19 -12-2005 Ο Γιάννης Σταυρουλάκης στο Μαρούσι. Μάλιστα εδώ αποκαλύφθηκε ένα «όργιο» παρανομίας με πλαστογράφιση αδειών από συγκεκριμένο αντιδήμαρχο του Δήμου Αμαρουσίου, για να τοποθετούνται παράνομα τέτοιες παγίδες θανάτου, σε πεζοδρόμια, σε νησίδες ασφαλείας, σε χώρους πρασίνου, σε ταράτσες πολυκατοικιών και σε οικόπεδα. Το καθεστώς δε αυτό του εγκλήματος έχει από δυο-τρείς εταιρίες υπαίθριας διαφήμισης επιβληθεί σε όλους σχεδόν τους κοινόχρηστους χώρους των μεγάλων πόλεων της χώρας.
-Στις 10-6-2006 η Ε.Πατέρα στη γέφυρα της Χαλκίδας όταν πληροφοριακή πινακίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ βάρους 5 τόνων έπεσε πάνω στo τζίπ που οδηγούσε. Με αποτελέσμα να σκοτωθεί εκείνη και να τραυματισθεί ο σύζυγός της και το 2 ετών αγοράκι τους!
Ειδικός για την Οδική Ασφάλεια έχει πει οτι αν «σηκωνόντουσαν» οι νεκροί από τα Κοιμητήρια αμέτρητοι θα μας έλεγαν οτι σκοτώθηκαν γιατί αποσπάστηκε η προσοχή τους από τις φωτεινές ή μη διαφημιστικές πινακίδες, ή από κάποιο άλλο παρόδιο εμπόδιο!
Αλλωστε οι εκατοτάνδες χιλιάδες διαφημιστικές πινακίδες απευθύνονται κυρίως στους οδηγούς για να πωλήσουν τα διαφημιζόμενα. Μέχρι τώρα οι εκάστοτε κυβερνήσεις όχι μόνο δεν πήραν και δεν παίρνουν μέτρα για την ασφάλεια του καθενός μας στο οδικό δίκτυο της χώρας, αλλά αντίθετα συνεργάζονται δια της διαφήμισης, με τις διαφημιστικές εταιρείες για να «εκλέγονται» στο Κοινοβούλιο , στους δήμους κ.λ.π.
Μάλιστα η κρατική διαφήμιση κάνει την εμφάνισή της σ΄αυτά τα παράνομα διαφημιστικά πλαίσια και μας σκοτώνει κι αυτή όπως η «ιδιωτική εμπορική» διαφήμιση.Τα μέτρα δε που πρέπει να ληφθούν για την Οδική Ασφάλεια είναι γνωστά στις κυβερνήσεις και στη δημόσια διοίκηση.Και περιέχονται στα πρακτικά των τριών γνωστών πανελληνίων συνεδρίων του 1994, 1998 και 2005.
 
Αλλά κυβερνήσεις και δημόσια δίοικηση, κατά κατάφωρη παράβαση της ελληνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας, επιμένουν να εκχωρούν τις αρμοδιότητές τους (με την ενεργό συμμετοχική σιωπή μάλιστα όλων των κομμάτων) στους ιδιώτες επιχειρηματίες που εμπορευματοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους και το οδικό δίκτυο της χώρας στο σύνολό του, έτσι ώστε η Ελλάδα να σκοτώνει τα παιδιά της στην άσφαλτο, χάριν «ενθυλάκωσης» από ορισμένους παράνομου πακτωλού χρημάτων. Προτείνω σαν απλός ενεργός πολίτης της χώρας και σαν δικηγόρος, στην κυβέρνηση και στα κόμματα να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα. Τα προτείνω μάλιστα με τη μορφή σχεδίου νόμου, το οποίο η κυβέρνηση και τα κόμματα έχουν υποχρέωση να το φέρουν στη Βουλή να συζητηθεί, να βελτιωθεί αν χρειαστεί, και να γίνει δεκτό ομόφωνα απ΄όλους τους βουλευτές με ονομαστική ψηφοφορία, για να τεθεί επι τέλους τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου. Αλλά και για να γίνει γνωστό ποιοί «καθοδηγούν» αυτή τη γενοκτονα:
  {«Δημιουργείται Ενιαίος Φορέας Οδικής Ασφάλειας. Ο οποίος θα χρηματοδοτείται με τα αναγκαία ποσά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (και από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης), για την άμεση και διαρκή αντιμετώπιση των παντός είδους προβλημάτων Οδικής Ασφάλειας.

Σκοπός του φορέα είναι η μηδενική αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, των οποίων το κοινωνικό και οικονομικό κόστος ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Φορέας αυτός είναι αρμόδιος για την άμεση καθαίρεση των παροδίων εμποδίων της φωτεινής, ηλεκτρονικής και μη, παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, τα οποία κατακλύζουν επί 20ετία και πλέον τους κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια,, νησίδες ασφαλείας, χώρους πρασίνου, στέγαστρα στάσεων αστικών συγκοινωνιών, ταράτσες κτηρίων κ.λ.π.) με αποτέλεσμα να θρηνεί η Ελλάδα εξαιτίας τους αμέτρητα θύματα, νεκρούς και τραυματίες.

-Ο Φορέας έχει αποκλειστικές αρμοδιότητες σχετικά με τα ζωτικά θέματα της Οδικής Ασφάλειας. Επεμβαίνει παντού στο οδικό δίκτυο της χώρας. Κατασταλτικά και προληπτικά. Χρησιμοποιεί τον σύγχρονο μηχανικό εξοπλισμό των «ευφυών οδών» και εφαρμόζει άτεγκτα την σχετική νομοθεσία για την Οδική Ασφαλεια. Με περαιτέρω αποκλειστικό σκοπό να λαμβάνει και να εφαρμόζει αμέσως μέτρα, κυρίως πρόληψης, με την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα για την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας.

-Τα τροχαία ατυχήματα δεν είναι μοιραία. Εκείνο που απαιτείται είναι η γνώση των αιτίων, των περιστάσεων και των συνεπειών τους, για να καταστεί δυνατός ο έλεγχος και η αποφυγή τους.Τούτο προϋποθέτει αξιοποίηση και εκμετάλλευση της σύγχρονης διεθνούς τεχνικής προόδου για την ενίσχυση της ασφάλειας των Οδών, των Οχημάτων και κυρίως του Ανθρώπινου Παράγοντα.
-Ο Φορέας είναι αρμόδιος:
1)Για τον σχεδιασμό, την σωστή μελέτη και κατασκευή των οδικών δικτύων.
2)
Για να μη γίνονται εκ των υστέρων αυθαίρετες επεμβάσεις στην διάταξη του δικτύου.
3)Για την σωστή χωροθέτηση και τήρηση των προδιαγραφών ασφαλείας κατά την τοποθέτηση κάθε είδους παροδίων εμποδίων,
όπως στύλων εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας.
4)Για να αποτρέπει συστηματικά και αδιαλλειπτα την επικινδυνότητα των οδών, όπως τα ολισθηρά οδοστρώματα, την ελλιπή και λανθασμένη σήμανση, την λανθασμένη διευθέτηση της κυκλοφορίας κατά την κατασκευή των οδών.
5)Για την χορήγηση
ή μη αδειών που αφορούν επεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους με αποκλειστικό σκοπό την προστασία της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας
του πολίτη.
6)΄Οποιο παρόδιο εμπόδιο επηρεάζει στο ελάχιστο την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας, όπως διαφημιστικές πινακίδες, στύλοι ηλεκτροφωτισμού τσιμεντένιοι ή μεταλλικοί κ.λ.π. δεν τοποθετείται στους κοινόχρηστους χώρους, σε πεζοδρόμια, σε πλατείες ή νησίδες ασφαλείας κ.λ.π.
7)Θα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα για την αυστηρή τήρηση της «Διεθνούς Συνθήκης του ΟΗΕ της Βιέννης για την Οδική Κυκλοφορία, για την Οδική Σήμανση και Σηματοδότηση«, που έχει κυρωθεί στην Ελλάδα με τον ν.1604/1986, όπως ισχύει κάθε φορά, καθώς και των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, του οποίου θα εισηγείται την τροποποίηση για να επιτυγχάνεται άριστο επίπεδο της ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας με μηδενικά τροχαία ατυχήματα ή ελαχιστοποίηση της σοβαρότητάς τους.

Ειδικά θα είναι αποκλειστικά αρμόδιος για να απαγορεύει:

α)Την τοποθέτηση επι πινακίδας ή υποστηρίγματός της ή επί κάθε άλλου εξοπλισμού, που εξυπηρετεί την ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας, οποιουδήποτε αντικειμένου, που δεν έχει σχέση με αυτήν την σήμανση ή τον εξοπλισμό.

Εάν όμως ο Φορέας δώσει το δικαίωμα σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό να τοποθετήσει πληροφοριακές πινακίδες, μπορεί να επιτρέψει να εμφανίζεται το έμβλημα του οργανισμού αυτού επί της πινακίδας ή του υποστηρίγματός της, με την προϋπόθεση οτι δεν θα μειώνει ή αλοιώνει το μήνυμα της πινακίδας.

β)Την τοποθέτηση οποιασδήποτε αφίσας, πινακίδας, διαγράμμισης ή εξοπλισμού, που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση με πινακίδες ή με άλλο εξοπλισμό της οδικής κυκλοφορίας:

1)Που μειώνει την ορατότητα ή αποτελεσματικότητα της οδικής σήμανσης.
2)Που θαμβώνει τους χρήστες της οδού ή
3)Που αποσπά την προσοχή τους, με τρόπο επικίνδυνο για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας.

Ο Ενιαίος φορέας Οδικής Ασφάλειας από την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου θα προβεί αμέσως:
α)Στη σύνταξη Μητρώου Οδών και στην άμεση αποκατασταση ολισθηρών και επικίνδυνων οδοστρωμάτων και σε ασφαλή λειτουργία όλων των οδών και του εξοπλισμού τους και εγκατάσταση σ΄αυτές επαρκούς και ασφαλούς φωτισμού και στηθαίων ασφαλείας σύγχρονων προδιαγραφών.
β)Θα προβεί αμέσως στην καθαίρεση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων της υπαίθριας εμπορικής ή πολιτικής διαφήμισης από κάθε κοινόχρηστο χώρο και από κάθε οδό ανεξάρτητα αν η οδός είναι εθνική, δημοτική ή κοινοτική ή αν εκκρεμεί ο χαρακτηρισμός της. Καθώς και στην καθαίρεση κάθε επικίνδυνου παροδίου εμποδίου, στα πλαίσια ενός γιγαντιαίου συντονισμένου προγράμματος Οδικής Ασφάλειας, όπως αρμόζει σε σύγχρονα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
γ)Δεν θα τάσσει χρονική προθεσμία σε επιχειρηματίες διαφημιστές και σε κάθε ιδιώτη ή σε οποιαδήποτε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για την καθαίρεση κάθε παράνομου παροδίου εμποδίου, στην τοποθέτηση του οποίου έχουν προβεί. Αλλά θα προβαίνει αμέσως με δικά του μέσα στην καθαίρεση του εμποδίου αυτού ή στην άρση κάθε αυθαίρετης παράνομης επέμβασης των ανωτέρω στο οδικό δίκτυο της χώρας με σκοπό την εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων.
δ)Θα είναι αρμόδιος για την αυστηρή αστυνόμευση των οδών μέχρις ότου γίνει ορατή η ανύπαρκτη μέχρι τώρα κυκλοφοριακή αγωγή των πολιτών και θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως με συνέπεια και συνέχεια για τον συντονισμό άριστης λειτουργίας του Οδηγού, του Οχήματος και της Οδού.
Οποιαδήποτε λάθη στο συντονισμό αυτού του τρίπτυχου αποβαίνουν μοιραία με αποτέλεσμα η Ελλάδα που αντιμεπωπίζει οξύτατο πρόβλημα υπογεννητικότητας να σκοτώνει,κυρίως τα παιδιά της, στην άσφαλτο.
ε)Θα είναι αρμόδιος για την άριστη λειτουργία των συγκοινωνιών, των οχημάτων και την αύξηση ή μείωση του πλήθους αυτών, της λειτουργίας των οδών και της εκπαίδευσης των οδηγών, μέχρις ότου επιτευχθεί στους τομείς δραστηριότητος και ευθύνης του καθενός άριστο επίπεδο αυτοπειθαρχίας, αυτορρύθμισης και αυτοδιαπαιδαγώγησης.
Ο Ενιαίος Φορέας Οδικής Ασφάλειας, σύμφωνα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την Γενική Αρχή της Νομιμότητας, θα ρυθμίζει σε όλη την Επικράτεια κάθε θέμα σχετικό με κάθε αντικείμενο εξοπλισμού της οδού ή με τη διαγράμμιση. Σχετικό επίσης με τις πινακίδες σημάνσης των οδών, από την τοποθέτηση και την κατάλληλη χωροθέτηση, την συντήρηση ή την αντικατάστασή τους έως τις προδιαγραφές ασφάλειας και κατάλληλης κατασκευής τους.
Τέτοιες πινακίδες είναι:
α)Οι πινακίδες αναγγελίας κινδύνου, που σκοπός τους είναι να εφιστούν έγκαιρα και με απόλυτη σαφήνεια την προσοχή των χρηστών των οδών επί κινδύνου στην οδό και να τους πληροφορούν για το είδος του κινδύνου αυτού.
β)Οι ρυθμιστικές πινακίδες, σκοπός των οποίων είναι να πληροφορούν τους χρήστες των οδών περί ειδικών υποχρεώσεων, περιορισμών ή απαγορεύσεων με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται.
Υποδιαιρούνται δε αυτές σε πινακίδες προτεραιότητας, πινακίδες απαγορεύσεων ή περιορισμών και πινακίδες απαγορεύσεων.
γ)Οι πληροφοριακές πινακίδες, που σκοπός τους είναι η καθοδήγηση όσων χρησιμοποιούν τις οδούς κατά τις μετακινήσεις τους ή η παροχή σ΄αυτούς κάθε άλλης χρήσιμης πληροφορίας.
Υποδιαιρούνται δε αυτές σε πινακίδες:
1)Προειδοποιητικές κατευθύνσεων.
2)Κατευθύνσεων.
3)Κατευθύνσεων οδών.
4)Αναγνώρισης τόπων.
5)Επιβεβαιωτικές.
Και άλλες που παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες σε οδηγούς οχημάτων .
Ο Ενιαίος Φορέας Οδικής Ασφάλειας θα είναι αρμόδιος για την ασφαλή τοποθέτηση των στεγάστρων των στάσεων της αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας και αρμόδιος για την άμεση καθαίρεση τέτοιων στεγάστρων που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας του επιβατικού
κοινού, με σκοπό όχι την εκμετάλλευσή τους δια της εμπορικής ή πολιτικής διαφήμισης, αλλά την ασφάλεια των χρηστών των στεγάστρων αυτών.
Η Οδική Ασφάλεια είναι υπόθεση του Κράτους και θα πρέπει να παραμείνει αρμοδιότητα του δημόσιου τομέα και να αποτελεί στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής, την οποία θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει δια των Αρχών της Δημόσιας Διοίκησης ο Ενιαίος Φορέας Οδικής Ασφάλειας, οι οποίες θα τίθενται αμέσως στην διάθεσή του όταν και όποτε το ζητήσει.
Ο Φορέας θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα απαρτίζεται (ενδεικτικά) από 7μελές Δ.Σ. στο οποίο θα μετέχουν:
1)Ο Πρόεδρος ή μέλος του Δ.Σ.του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων,
2)Mέλος του Δ.Σ. του Τ.Ε.Ε. ,
3)Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ή της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσαλονίκης ειδικός επι θεμάτων Οδικής Ασφάλειας,
4)Μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,
5)Ανώτερος διευθυντής της Τροχαίας ή της Αστυνομίας,
6)Μέλος του Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Ε. και
7)Ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.
Ο ενιαίος αυτός Φορέας θα συντονίζει τα συναρμόδια Υπουργεία και τις συναρμόδιες Αρχές με σκοπό την επίτευξη άριστου επιπέδου ασφάλειας της οδικής κυκλοφορίας, πολιτισμένης ευρωπαϊκής χώρας»}.
                    
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΩΚΟΣ-ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ
                                       
Δικηγόρος