ΓΙΑΤΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕΝ ΞΗΛΩΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ; ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΤΖΙΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ 250 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΣΤΕ `ΕΚΛΕΚΤΟΙ`…ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.

 

               
         Κύριε Πρωθυπουργέ,
 Αν δεν το ξέρετε το νομικό πλαίσιο για το ξήλωμα των εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων πλαισίων της υπαίθριας εμπορικής και πολιτικής διαφήμισης που είναι τοποθετημένα στους κοινόχρηστους χώρους των μεγάλων πόλεων της χώρας και μας σκοτώνουν, είναι το παρακάτω:
   Κατά τη διάταξη του άρθρου 9 ν.2946/8-10-2001 διαφημίσεις και πινακίδες σαν αυτές που περιγράφονται στην παρ.2 του άρθρου 11 ν.2696/99(Κ.Ο.Κ) θεωρούνται ρύποι και απομακρύνονται αμέσως, κατά τις σχετικές διατάξεις των οικείων κανονισμών καθαριότητας με ευθύνη των δήμων και κοινοτήτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση απόφασης.
Σε συνδυασμό με τη διάταξη του άρθρου 13 ν.3212/31-12-2003 παρ.12 εδαφ.η΄ δίνεται η αρμοδιότητα στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας για την απομάκρυσνη διαφημιστικών πινακίδων-παγίδων  θανάτου, που χαρακτηρίζονται από τον ν.2946/2001 ρύποι.

Η δε Διεθνής Συνθήκη του ΟΗΕ της Βιέννης που έχει κυρωθεί με τον ν. 1604/1986 βάσει του άρθρου  28 του Ελληνικού Συντάγματος, και αποτελεί την βάση συντάξεως των Κωδίκων Οδικής Κυκλοφορίας όλων των χωρών του κόσμου και δη δια του άρθρου 4 αυτής, απαγορεύει απολύτως την τοποθέτηση στο οδικό δίκτυο   κάθε χώρας, και μάλιστα στους κοινόχρηστους χώρους, διαφημιστικών πινακίδων εμπορικής και πολιτικής διαφήμισης, σαν αυτές που κατά εκατοντάδες χιλιάδες έχουν κατακλύσει τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα την  ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας και μας σκοτώνουν.

 Ας σημειωθεί οτι οι παγίδες αυτές θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης χαρακτηρίζονται απο τον νόμο «ρύπος» και δεν χρειάζεται απόφαση των Δήμων και των Κοινοτήτων για να ξηλωθούν. Ξηλώνονται από τα συνεργεία καθαριότητας των δήμων και των κοινοτήτων.

Υπάρχουν επίσης Κύριε Πρωθυπουργέ,  υλικά που έχουν λύσει (θεωρητικά) το πρόβλημα της Οδικής Ασφάλειας, αλλά φαίνεται οτι δεν τα γνωρίζετε ή σας έχουν εξουδετερώσει οι «νταβατζήδες» της υπαίθριας διαφήμισης και έχει καταστεί η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη στα αυτοκινητικά ατυχήματα,σκοτώνοντας τα παιδιά της στην άσφαλτο. Χάριν ενθλάκωσης από μερικούς πακτωλού «μαύρου» παράνομου χρήματος.
 Οπότε  κύριε Πρωθυπουργέ, ή πρέπει να τους καταγγείλετε και να κυβερνήσετε ή να παραιτηθείτε.
Αν μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου υπέβαλε πρόταση μομφής για την γενοκτονία της ασφάλτου, η χώρα την επομένη (5-2-07) της ψηφοφορίας στη Βουλή θα οδηγούνταν σε εκλογές. Αλλά δεν το έκανε γιατί κι αυτός είναι δέσμιος της «εμπορικής και πολιτικής υπαίθριας διαφήμισης».
Τα ως άνω αναφερόμενα υλικά  περιέχονται στα συνέδρια για την Οδική Ασφάλεια του 1994, του 1998 και του 2005,και στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια του 1996! Τηλεφωνείστε στους αρμόδιους υπουργούς σας να σας τα προμηθεύσουν. 
 Αν είναι απόντες από τη χώρα ( σίγουρα είναι) πάρτε τους στο κινητό. Αλλά και τα κινητά  θα τα  παρακολουθούν κάποιοι «νταβατζήδες». Πρέπει να συγκρουστείτε μαζί τους για να κυβερνήσετε.
Μπορείτε; 

Και κάτι άλλο: H Κυβέρνησή σας είχε δημιουργήσει Γραμματεία Οδικής Ασφάλειας που θα συντόνιζε τα συναρμόδια Υπουργεία από τον Ιανουάριο του 2005, υπό την πρωθυπουργό, για να σταματήσει η γενοκτονία της ασφάλτου. Και δεν λειτουργεί.
Μάλιστα κατά την πρόσφατη (25-1-07) τροποποίηση του Κ.Ο.Κ. ο εισηγητής σας,της πλειοψηφίας στη Βουλή, είπε οτι αν δεν δημιουργηθεί Ενιαίος Φορέας Οδικής Ασφάλειας για να εφαρμόζει και τηρεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν πρόκειται να γίνει  τίποτα.
΄Αρα θα δολοφονείται ο πληθυσμός της χώρας στην άσφαλτο, όπως έκαναν τον Μεσαίωνα οι ένοπλοι ληστές των δρόμων. Δεν διαφέρουν οι «νταβατζήδες» της υπαίθριας διαφήμισης απ΄αυτούς.

Τι σας εμποδίζει Κώστα Καραμανλή, να δημιουργήσετε αυτόν τον ενιαίο Φορέα, να τον χρηματοδοτήσετε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (από τα λεφτά δηλαδή του κοσμάκη που σκοτώνεται στην άσφαλτο) και από τα κοινοτικά πλαίσια Στήριξης;
Για ποιό σκοπό σας φρουρούν  105 αστυνομικοί Κύριε Πρωθυπουργέ, και άλλοι 265 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Γιατί σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής  του 2004,   6000 άνδρες της Αστυνομίας  φρουρούν ακόμα και «λαμόγια» που μας σκοτώνουν στην άσφαλτο, υπό την …αιγίδα του Πρωθυπουργού και δεν αστυνομεύουν το Οδικό Δίκτυο;

Γιατί δεν λύνετε «εδώ και τώρα» το μέγα «εθνικό Θέμα», να μην σκοτώνετε τον πληθυσμό της χώρας στην άσφαλτο;

Aλλά μάλλον φαίνεται οτι είστε απόντες από τη χώρα. Και σεις και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργος  Παπανδρέου και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων, υπουργοί βουλευτές κ.λ.π.
΄Η είστε «μαριονέτες»  μιας θλιβερής εικονικής, πλην προσοδοφόρου, πραγματικότητας, θύματα της Τηλεόρασης και των άλλων Μ.Μ.Ε, στα πλαίσια ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού, ας πούμε της ρώσικης ρουλέτας. Με τη διαφορά οτι η κάνη του όπλου (της ρώσικης ρουλέτας) δεν είναι  στραμένη στο μέτωπό σας, αλλά στο μέτωπο όλου του πληθυσμού της χώρας.

΄Ετσι Κύριε Πρωθυπουργέ, υπό την καθοδήγησή σας (δια της πλήρους απουσίας σας, ως μη κυβερνώντες) μαίνεται η γενοκτονία της Ασφάλτου. 
Ελλάδα λένε τη χώρα μας ή Ουγκάντα;
΄Εως πότε;