Κύριε Πρωθυπουργέ, μια συμβολική σας ενέργεια, μπορεί να αποτελέσει την αρχή του τέλους της γενοκτονίας της ασφάλτου. Απάντηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κωνσταντάρα σε πρόταση νόμου για την δημιουργία Ενιαίου Φορέα Οδικής Ασφάλειας.

    

 

                    Στην πρόταση μας νόμου (Μανώλη Σταυρουλάκη και Θαν.Τσιώκου Πλαπούτα) που επιδόθηκε σ΄όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου την Παρασκευή 23-3-07, δια της οποίας επιδιώκεται κατόπιν ομόφωνης ψήφισης και από τα 300 μέλη της Βουλής, η δημιουργία Ενιαίου Φορέα Οδικής Ασφάλειας, για να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου, πήραμε την παρακάτω απάντηση από τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ.Δημήτρη Κωνσταντάρα:

                                        » ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
                                    ΔΗΜΗΤΡΗΣ Λ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ
                              Βουλευτής Α΄Αθηνών-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                                                                      27 Μαρτίου 2007
             Αγαπητοί κύριοι Σταυρουλάκη και Τσιώκο-Πλαπούτα
 
 ΄Ελαβα την επιστολή σας, τη διάβασα προσεκτικά και ξανάκανα, για άλλη μιά φορά, τις ίδιες σκέψεις, θλιβερές σκέψεις για τη σημερινή μας κοινωνία, για τη σημερινή μας πραγματικότητα έτσι,όπως τη φτιάξαμε, έτσι όπως την ανεχόμαστε, έτσι όπως της επιτρέψαμε να γίνει. Σας συμπαρίσταμαι ως δημοσιογράφος, ως συγγραφέας, ως φιλόλογος, ως βουλευτής, ως πατέρας ως άνθρωπος.
  Στέκομαι στο πλευρό σας, θρηνώ με το θρήνο σας, οργίζομαι με την οργή σας. Ανήκω στην κατηγορία των δημοσιογράφων που από το 1970 γράφω, σχολιάζω, επικρίνω, επισημαίνω αυτά που επισημαίνετε και ζητάτε. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αλλά όχι αρκετά. ΄Οχι επαρκώς.
  Παραμένουμε αθωράκιστοι, απροστάτευτοι, μόνοι και ανύποπτοι και ανίκανοι και αναλώσιμοι απέναντι στη δολοφονική βλακεία και την εγκλημαική αδιαφορία των κάθε λογής «πιστολέρο» της ασφάλτου ή των γραφείων.
  Συνεχίζω να πολεμάω τη βλακεία, την ανοησία, την αδιαφορία που υποστηρίζεται από την αναποτελεσματικότητα των «χαρτογιακάδων» που κλεισμένοι στο γυάλινο σπιτάκι τους, βλέπουν τα «τραίνα να περνούν» και απλώς…σχολιάζουν. Θα συνεχίσω αυτή τη μάχη, ελπίζοντας να μη μείνει άγονη. Και να ξέρετε οτι σας στηρίζω και σας συμπαρίσταμαι.
                                                      Με θερμές ευχές
                                                Δημήτρης Κωνσταντάρας»

Κύριε Κωνταντάρα,
   Είχατε την ευαισθησία να απαντήσετε στην «επιστολή» μας, την οποία απευθύναμε και στους 300 της Βουλής, στην οποία περιέχεται πρόταση νόμου,που επιβάλλεται να την κάνει δεκτή ομόφωνα το Κοινοβούλιο, για να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση ένω έχει εξαγγείλει από τον Ιανουάριο του 2005 τη Δημιουργία Γραμματείας οδικής Ασφάλειας, η Γραμματεία αυτή δεν λειτουργεί, και με ημίμετρα, η κυβέρνηση, όπως είναι η τροποποίηση του Κ.Ο.Κ στις 25-1-2007, προσπαθεί να «σταματήσει» τη γενοκτονία της ασφάλτου.
Κύριε Κωνσταντάρα,
 
  Κυβέρνηση, και αξιωματική αντιπολίτευση (και η λοιπή αντιπολίτευση) έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί  κυριολεκτικά «δολοφονούν» τον πληθυσμό της χώρας στην άσφαλτο, γιατί εν τέλει είναι δέσμιοι άνομων οικονομικών  συμφερόντων, τουλάχιστον δέσμιοι των «νταβατζήδων» της υπαίθριας διαφήμισης, που τα πλοκάμια της έχουν αλώσει όλους τους θεσμούς , που ήδη κείνται ημιθανείς, τα ΜΜΕ κ.λ.π. Επτά τώρα χρόνια και από την προηγούμενη κυβέρνηση και από την παρούσα και από πάρα πολλές δημόσιες υπηρεσίες έχουμε λάβει  αμέτρητες απαντήσεις, που μας λένε ή οτι κάποια άλλη υπηρεσία είναι αρμόδια να δώσει λύση στο πρόβλημα της οδικής ασφάλειας ή οτι είναι επαρκές το νομικό πλαίσιο που διέπει τα της οδικής ασφάλειας ή  οτι οι δήμοι είναι υπαίτιοι.

Κύριε Κωνσταντάρα ποιος Κυβερνά αυτή τη  Χώρα;
 
  Προτείνουμε στον Πρωθυπουργό, και σε σας, μαζί με μας τους συγγενείς των «δολοφονημένων» στην άσφαλτο  παιδιών μας, (και δυστυχώς οι «δολοφονίες» συνεχίζονται), να πάμε και να ξηλώσουμε συμβολικά (σημάδι γενναίας πολιτικής  βούλησης) μια απ΄τις εκατοντάδες χιλιάδες  διαφημιστικές πινακίδες- παγίδες θανάτου εμπορικής και πολιτικής(!) διαφήμισης, ώστε την επομένη να ξηλωθούν,σύμφωνα με τον νόμο, από τα συνεργεία καθαριότητας των δήμων.
 
  Κύριε Κωνσταντάρα, έχουμε την πεποίθηση οτι το κυκλοφοριακό θα λυθεί ριζικά μόνο με την  γενναία χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προλογισμό(και από Κοινοτικά Κονδύλια) ενός Ενιαίου Φορέα Οδικής Ασφάλειας, όπως έχει γίνει σ΄όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, που θα λειτουργεί επι εικοσιτετραώρου βάσεως με συνέπεια και συνέχεια.