Στέγαστρο στάσης-παγίδα θανάτου

 

ScannedImage-3.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

To παραπάνω στέγαστρο της στάσης ΕΦΕΣΟΥ(Καλλιθέα) επί της Λ.Συγγρού, όπου στις 30-9-06 βρήκαν τον θάνατο δύο κοπέλες και ένας άνδρας το διαχειρίζεται ο δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με γνωστή εταιρία η οποία το κατασκεύασε και το τοποθέτησε. 

Το στέγαστρο αυτό που είναι διαστάσεων 5 μ.μήκους και ύψους 2 περίπου μ. δεν πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφαλείας του επιβατικού κοινού.
Γιατί στη  μέση  έχει τοποθετηθεί ένα μεταλλικό κάθισμα και πάνω του αριστερά και δεξιά ακουμπούν δύο διαφημιστικά πλαίσια από τα τρία συνολικά, έτσι ώστε να μήν έχουν δυνατότητα διαφυγής προς τα πίσω οι καθήμενοι.

Δηλαδή το στέγαστρο αυτό προκειμένου η εταιρία και ο δήμος  να αναρτούν διαφημίσεις στα τρία φωτιζόμενα πλαίσια για να εισπράττονται χρήματα το μετέτρεψε σε παγίδα θανάτου (κλειστό δηλαδή προς τα πίσω).

Και αν υποτεθεί οτι οι τρείς που βρήκαν τον θάνατο εξαιτίας του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω στο στέγαστρο το είχαν αντιληφθεί σε κλάσματα δευτερολέπτου πριν την πρόσκρουση, ο εγκλωβισμός τους δεν τους επέτρεψε να μετακινηθούν προς τα πίσω για να σωθούν!
Το άκρον άωτον του κυνισμού είναι οτι οι ως άνω  υπεύθυνοι για το στέγαστρο που είχε καταστραφεί, λίγο μετά το ατύχημα το αποκατέστησαν πλήρως, έτσι ώστε συνεχίζει να  αποτελεί παγίδα θανάτου.
Ποιός ελέγχει τους δήμους και της εταιρείες υπαίθριας διαφήμισης για να μην τοποθετούν στο οδικό δίκτυο τέτοιες παγίδες θανάτου;
Η κυβέρνηση ασφαλώς δια των αρμοδίων υπουργών, που έχει εξαγγείλει την δημιουγία Γενικής Γραμματείας Οδικής Ασφάλειας από τον Ιανουάριο του 2005, η οποία θα συντονίζει τα αρμόδια Υπουργεία.
Αλλά από τότε η Γραμματεία αυτή δεν λειτούργησε ποτέ, έτσι ώστε ο πληθυσμός της χώρας να σκοτώνεται στο οδικό δίκτυο εξαιτίας πέντε-έξη νταβατζήδων, κατά τη γνωστή ρήση του πρωθυπουργού, και οι υπαίτιοι που εμπορευματοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους να εξακολουθούν ανενόχλητοι το εγκληματικό τους έργο.