Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ.Γ.ΣΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙΤΟΙ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ (ΚΑΙ) ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ,`ΤΗΡΕΙ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ`. ΜΕ ΠΑΓΕΡΗ-ΚΥΝΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ-ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΟ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

         ΤΕΡΜΑ ΟΙ (ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ) ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
         ΕΙΠΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
         ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΑΡΚΑΝΤΖΙΑΣ 

     Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 14-12-07 γράφει:

 «ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΠΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. 

 «Τέρμα οι μηνύσεις, ώρα για πραγματική δράση».
Αυτό είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, ο αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος εισαγγελέας, κ.Στέφανος Ζαρκαντζιάς, στις υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στη μεγάλη πληγή των δρόμων-τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.
 
 Με δεδομένο οτι οι διαφημίσεις στους δρόμους ευθύνονται για μεγάλο ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων, ο κ.Ζαρκαντζιάς, με έγγραφη εντολή του, έθεσε τους αρμοδίους των Δήμων, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Τροχαίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προ των ευθυνών τους, ζητώντας τους να προχωρήσουν σε πράξεις. 
 
 Συγκεκριμένα τους ζήτησε, να «καθαιρέσουν» κάθε είδους παράνομες διαφημίσεις, επιγραφές και πλαίσια, αλλά και κάθε δίμηνο να υποβάλλουν σχετική αναφορά στην εισαγγελία  για το πόσες απομάκρυναν και από ποιά σημεία».-  

 Εν τω μεταξύ ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς καίτοι έχει ενημερωθεί από 4-6-2007 με ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, για το μεγάλο αυτό έγκλημα, των φονικών πλαισίων της υπαίθριας διαφήμισης, από τον δικηγόρο Αθανάσιο Τσιώκο-Πλαπούτα, και για τις 909-910/07 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τηρεί εγκληματική σιγή.
΄Ετσι ώστε να διερωτάται κανείς αν πράγματι ο εισαγγελέας αυτός συγκαλύπτει  το μεγάλο αυτό έγκλημα, που κοστίζει σχεδόν καθημερινά την ζωή κάποιου νέου (κυρίως) ανθρώπου.

 -Ας σημειωθεί οτι  το μεγάλο αυτό «διαφημιστικό» έγκλημα διακινεί  δισεκατομμύρια ευρώ, μέσω της υπαίθριας διαφήμισης. Και ενώ σκοτώνονται και τραυματίζονται ανθρωποι σχεδόν καθημερινά, την ίδια στιγμή κάποιοι ασυνείδητοι εγκληματίες κολυμπάνε σε πακτωλό μαύρου παράνομου χρήματος!

-Ας μας πεί ο κ.Γ.Σανιδάς τι σημαίνει η κυνική και παγερή σιγή του μπροστά σ΄αυτήν την μαινόμενη γενοκτονία;
Αδιαφορία;
Συγκάλυψη;
Συμμετοχή; 

-Σε ποια χώρα είναι Εισαγγελέας Ανωτάτου Δικαστηρίου ο κ.Σανιδάς;
Γιατί  αφήνει ασύδοτους εγκληματίες διαφημιστές να καταλαμβάνουν με το «έτσι θέλω» τα πεζοδρόμια, τις νησίδες ασφαλείας,τους χώρους πρασίνου, τις πλατείες, τις διαταυρώσεις οδών, κάθε σπιθαμή κοινόχρηστου χώρου, για να τοποθετούν διαφημιστικές παγίδες θανάτου, να τα «κονομάνε»-αισχοκερδώς και να μας σκοτώνουν;
 
 Υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ο κ.Σανιδάς;

 Κάθε άλλο!
Δια της σιωπής του απαλλάσσει τους πειρατές των δρόμων-μεγαλοδιαφημιστές από κάθε  ευθύνη,παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, την διεθνή και την κοινοτική έννομη τάξη,που έχει ορκιστεί ότι θα τις φυλάττει και θα τις προασπίζει.

 Και οι εγκληματίες μεγαλοδιαφημιστές δι΄ενός  «στημένου» «μπλόκ» διαπλοκής θησαυρίζουν, «βουλώνουν στόματα» κι όποιον πάρει ο χάρος στο οδικό δίκτυο της χώρας.- 

 Αυτών των ανθρώπων είσαι Εισαγγελέας κ.Σανιδά;

 Κι ο Υπουργός Δικαιοσύνης τι κάνει;

 Η ΄Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων τι κάνει;

 Ο προεδροκρατούμενος Δικηγορικός Συλλογος Αθηνών τι κάνει;

  Οι καθηγητές της Νομικής Σχολής τι κάνουν;

 Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλαβάνος  και το ΤΕΕ τι κάνουν;

-Οι Καθηγητές του Πολυτεχνείου και όλων των Ανωτάτων Πνευματικών Ιδρυμάτων τι κάνουν;

-Οι Συγκοινωνιολόγοι, ως πλέον ειδικοί, τι κάνουν;  

 Ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τι πράττουν;

Οι αρχηγοί των κομμάτων τι κάνουν;

  Οι υπουργοί και οι βουλευτές τι κάνουν;

-Οι γνωστοί καναλάρχες-εργολάβοι και  εκδότες (εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων) γιατί «ποιούν την νήσσα»;
 
-Επειδή «είναι πολλά τα λεφτά ΄Αρη;», όπως έλεγε ο συμπαθής ηθοποιός Καλογήρου σε γνωστή ελληνική ταινία;

-Και λοιπόν; Θα σκοτώνονται τα παιδιά μας, και εμείς, και  όλος ο λαός στην άσφαλτο;Χάριν του οργανωμένου αισχροκερδούς εγκλήματος της υπαίθριας διαφήμισης; Επειδή «είναι πολλά τα λεφτά»;

Η Ελλάδα έχει βυθιστεί σ΄ένα εγκληματικό τέλμα για να τα «κονομάνε» μερικοί εγκληματίες, δήθεν «επιχειρηματίες», κλέφτες και απατεώνες και, απλούστατα, το πολιτικό σύστημα δεν λειτουργεί!

 Ποτέ πριν η Ελλάδα δεν βρισκόταν σε τέτοια κατάντια.
Εξαιτίας ασφαλώς των δύο μεγάλων κομμάτων που κυβερνούν.

Τα οποία έχουν εκχωρήσει, με το υπερ-αζημίωτο, τα «Ιερά και όσια της πατρίδας» στο οργανωμένο ιδιωτικό αισχροκερδές παρασιτικό έγκλημα, που λέγεται «νεοφιλελευθερισμός». 

-Και επειδή οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, και οι ΗΠΑ, δεν βρίσκονται σ΄αυτό το χάλι, στον τομέα της οδικής ασφάλειας (που είναι δείκτης πολιτισμού και ανάπτυξης μιάς χώρας) είναι ήδη  υπερώριμες οι συνθήκες, να βγει η Ελλάδα από το τέλμα, που την έχει οδηγήσει ο αισχροκερδής, παρασιστικός νεοφιλελευθερισμός:

 Και να σταθεί στα πόδια της.

  Και όχι να τις σκοτώνουν τα παιδιά της, στα χώματά της: στο οδικό της δίκτυο, μετατρέποντάς την σ΄ένα απέραντο νεκροταφείο, όπου θάβονται τα σώματα, οι ψυχές,τα όνειρα, οι ελπίδες και τα οράματα κυρίως νέων ανθρώπων.

 -Πρέπει να τεθεί τέρμα  και μάλιστα πολύ γρήγορα , σ΄αυτό το παρασιτικό έγκλημα, για:

– Στοιχειωδώς δίκαιη κατανομή του εθνικού πλούτου,

 -Για να γίνει η ένδοξη Ελλάδα πλούσια και πολιτισμένη χώρα, όπως της αξίζει.