ΕΛΛΑΔΑ 2008:Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΤΑ ΜΜΕ ,ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 Από πολύ παλιά το μέγα  πρόβλημα του ανθρώπου πάνω στη Γη είχε να κάνει με την… γη, με τον ζωτικό χώρο.Από τον οποίο όταν αποδημούμε παίρνουμε δυο μέτρα.
 Κι αυτά τα δύο μέτρα όχι για πολύ  καιρό.
Γιατί επεμβαίνουν οι χημικές διαδικασίες που μας στέλνουν είτε εις τον Κύριον, είτε στην (δια του θανάτου) αθανασία ή…ανυπαρξία.
Πάντα το πρόβλημα του ανθρώπου είχε να κάνει με την νομή της γης (ξηράς και  θάλασσας):
-Για να τραφεί: (δια της καλλιέργειας και της αλιείας):
-Να κατοικήσει ( δια της τεχνικής, της επιστήμης και της τέχνης):
-Να δημιουργήσει:(δια ποικίλων τρόπων κοινωνικής συγκρότησης): Με σκοπό την κοινωνική αλληλεγγύη,την ελευθερία και την αυτονομία. 
Κάπως έτσι στη διάρκεια του χρόνου, το έλλογο ον θέσπισε νόμους, κανόνες, όρους.
-Για να ζει καλύτερα,πολιτισμένα.
-Για να…νέμεται και να χαίρεται, και να απολαμβάνει τον χρόνο, ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο από αθάνατο ΦΩΣ
Κάπως έτσι στη διάρκεια του χρόνου (με την έννοια του Είναι:της ύπαρξης) το φυσικό περιβάλλον ή πολύ μεγάλο μέρος του, το μετέτρεψε ο άνθρωπος σε οδικό περιβάλλον,που πρέπει να είναι λειτουργικό και να διέπεται η λειτουργία του:
-Από όρους και κανόνες
-Για την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών του, δηλαδή όλων μας.

 Η διαρκής πολιτική κρίση στη χώρα μας έχει να κάνει με την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των πάντων (και του οδικού περιβάλλονος), τις συνέπειες των οποίων (ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης) τις υφίσταται το σύνολο του πληθυσμού της Ελλάδας, εκτός από την γνωστή αλληλοσπαρασσόμενη (εν πολλοίς τεχνηέντως)διαπλεκόμενη αισχροκερδή ολιγαρχία-γραφειοκρατία, που έχει αλώσει όλους τους θεσμούς τη χώρας και νέμεται τα πάντα:
 Το φως, τον αέρα,τη γη, τα δάση, τις θάλασσες,το οδικό δίκτυο, το οξύγονό μας!

 ΄Ετσι τα πέντε  κόμματα του Κοινοβουλίου,  κυρίως στην ηγεσία τους, κατάντησαν «επαγγελματικοί» γραφειοκρατικοί-παρασιτικοί μηχανισμοί  ακόμα και με συνταγματική επιταγή:(οι βουλευτές σύμφωνα με το άρθρο 57 του Συντάγματος δεν ασκούν άλλο…επάγγελμα). 
 Αυτοί οι μηχανισμοί, δια ποικίλων τρόπων χωρίς να παράγουν τίποτα (εκτός από λογόρροια ή λογοδιάρροια και γενικοκολογίες) ιδιοποιούνται το εθνικό προϊόν (δήθεν δια του  ετήσιου προϋπολογισμού, αλλά κυρίως δια του μαύρου χρήματος της παραοικονομίας) και οι συμμετέχοντες σ΄αυτούς έχουν  λύσει τα ατομικά και οικογενειακά τους προβλήματα μέχρι…εκατοστής γενεάς.

Διέπονται δε από ακόρεστη λαιμαργία και απληστεία.
Κυρίως  τα δύο κυβερνώντα κόμματα.
Και νέμονται, δια της παντός είδους διαφήμισης, κυρίως της υπαίθριας ,το οδικό περιβάλλον, αλλά και το φυσικό περιβάλλον, χωρίς κανόνες και αρχές καταστρέφοντάς το συγχρόνως για την διαρκή, άνομη ικανοποίηση εγωϊστικών,ατομικών συμφερόντων.  

Παραλλήλως  δια της αποπολιτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της πολιτικής, υπό του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. λειτουργεί χωρίς κανόνες και αρχές το κατεστημένο των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ, δι΄εκχωρήσεως των πάντων στους λίγους γνωστούς καναλάρχες-εργολάβους-εκδότες-παρασιτο-δημοσιογράφους. Οι οποίοι «καρφώνουν» αλλήλους ως χαφιέδες, εκβιαστές, ή «καθαριστές» βρώμικου μαύρου χρήματος, νεμόμενοι κάθε είδους χρήμα και αξία, ακτές, οικόπεδα, βίλες, μετοχές,κόττερα, καράβια, καζίνο, δια εξωχώριων ή άλλων εταιριών ή δια του χρηματιστηρίου.
 Και κυρίως δια του δημοσίου αγαθού των εθνικών συχνοτήτων εκπέμπουν καθημερινά ασύλληπτες ποσότητες ρύπων επί των κεφαλών του πληθυσμού της χώρας με τελικό σκοπό το όλο και μεγαλύτερο κέρδος καθηλώνοντας την Ελλάδα σε μαρασμό και ασφυξία.
 Είναι δε τέτοια και τόση η βουλιμία τους και ο αθέμιτος, χωρίς αρχές, αλληλοσπαραγμός τους που δεν βλέπουν οτι όλη αυτή η κρίση που έχουν   δημιουργήσει  στρέφεται εναντίον τους σαν μπούμερανγκ, και σκάβουν με τα ίδια τους τα χέρια, εκτός από τους λάκκους όλου του πληθυσμού της χώρας, και τον δικό τους λάκκο των δύο μέτρων που δικαιούνται σύμφωνα με το φυσικό δίκαιο.

 -Οι εργολαβο-μεγαλοδιαφημιστές, εκδότες και καναλάρχες είναι γνωστοί σε όλους μας, τους αναφέρει η www.diadromi.com σε προηγούμενα άρθρα.
«Παίζουν» άσχημο, χωρίς αρχές, όρους και κανόνες  αισχροκερδές παιχνίδι, στις πλάτες του πολύπαθου λαού.
΄Εχουν στήσει μία εν πολλοίς τεχνητή κρίση για να εισπράττουν πακτωλό μαύρου παράνομου χρήματος, εκμεταλλευόμενοι ακόμα και το όλο και πιο δυσθεώρητο ύψος του πληθωρισμού που πλήττει τον πληθυσμό της χώρας και αφελληνίζει την Ελλάδα.

 Ενώ την ίδια στιγμή  σκοτώνουν τα όνειρα, τις ελπίδες και τα οράματα των νέων ανθρώπων, και  αυτούς τους ίδιους τους «δολοφονούν» με τις ποικίλες παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης  και την λοιπή  αισχροκερδή κακοδιαχείριση οδικού και φυσικού περιβάλλοντος.Νεμόμενοι την ίδια στιγμή οι ίδιοι αισχροκερδώς διαπλεκόμενοι καναλάρχες, εργολάβοι, μεγαλοδιαφημιστές, εκδότες και πολιτικοί το μαύρο συνεχώς ρέον πολιτικό χρήμα,το οποίο  όλοι  ενθυλακώνουν πρόθυμα εμμέσως ή αμέσως, χωρίς κανένα κόμμα του Κοινοβουλίου να λέει όχι και να ανθίσταται.
Γιατί Κύριοι οδηγήσατε την Ελλάδα σε τέτοια κατάντια;
Γιατί μας σκοτώνετε στο οδικό δίκτυο της χώρας και  ενθυλακώνετε τα 62 δις ευρώ των Γ΄και Δ΄ κοινοτικών πλαισίων στήριξης; 
Γιατί ενθυλακώνετε τον εθνικό πλούτο;
Γιατί καίτε την  Ελλάδα απ΄άκρου εις άκρον;
Γιατί Κ.Καραμανλή, Γ.Παπανδρέου, Αλέκο Αλαβάνο, Αλέκα Παπαρρήγα, Γ.Καρατζαφέρη συμφωνείτε να διαχειρίζεσθε και να «ροκανίζετε» μαύρο πολιτικό χρήμα, που δια ποικίλων τρόπων σας στηρίζει όλους,  σαν μία παρασιτική γραφειοκρατία, πρόθυμη οσφυοκάμπτη  υπηρέτρια και μάνατζερ συγχρόνως του συστήματος, το οποίο  στα λόγια το εξορκίζετε δι΄ατέρμονων άγονων για το λαό (και πολύ προσοδοφόρων για εσάς) στείρων εσωκομματικών διαδικασιών, που τροφοδοτούν τα διάφορα στημμένα γκάλοπ; 

 Υπηρετείτε τον λαό εσείς όλοι μαζί αγαπητοί μου;
Είστε όλοι βολεμένοι και μεγαλοβολεμένοι.Και απ΄ αυτή την θέση «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα»  δεν κάνετε ούτε βήμα πίσω.
Αντίθετα κάνετε κύκλους (φαύλους) γύρω από τον εαυτό σας προκειμένου να μην παραιτηθείτε από τα ανόμως αποκτηθέντα… κεκτημένα σας.

 Αυτός ο δρόμος αγαπητοί μου οδηγεί στην καταστροφή.
Μέχρι τώρα δεν έχετε συγκρουστεί με το σύστημα που εσείς οικοδομήσατε, το σύστημα του παρασιτισμού και της αισχροκέρδειας, που περισφίγγει την χώρα και την πνίγει. 
Θέλει σθένος, κουράγιο, και αρετή για να συγκρουστείτε. Ποιός από σας διαθέτει σθένος; 
Ποιός αρετή; Ποιός θάρρος;
 Ποιός από σας θα πει τα πράγματα με το όνομά τους, ανοιχτά και ξάστερα;

 Το ΠΑΣΟΚ, η πολιτική του και η αισχροκερδής διαπλοκή, το  οδήγησε σε αφασία. Τα παραχώρησε όλα στους εργολάβους, στους καναλάρχες, και στα στελέχη του, τους νέους νεόπλουτους βαρώνους και άρπαγες του εθνικού και κοινοτικού πλούτου. Δεν έχει τι άλλο να δώσει.
 Και τα αρπακτικά θέλουν όλο και πιο πολλά.
 Αν δεν συγκρουστεί μαζί τους, πρώτα απ΄όλους ο Γ.Παπανδρέου, (και με τους δικούς του βαρώνους και νεόπλουτους) δεν πρόκειται να ανακάμψει.
Την ίδια πολιτική και χειρότερη ακολουθεί και η Ν.Δ. 

 Κριτήριο της αλήθειας για το πως λειτουργεί η Κυβέρνηση, τα κόμματα, οι θεσμοί και ο καθένας μας ατομικά είναι η συμπεριφορά μας απέναντι στο οδικό και φυσικό περιβάλλον. Οι κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση οδήγησαν την χώρα στην  σημερινή κατάντια:
-πρώτη στα αυτοκινητικά ατύχημα.
-πρώτη στην ρύπανση της ατμόσφαιρας.
-τελευταία στην Παιδεία…
 Την κατάντησαν χώρα γερόντων  και αναπήρων και η επέλαση εναντίον της συνεχίζεται από το Σύστημα διαπλοκής, διαπλεκομένων,μιντιαρχίας και παρασιτισμού.      

 Η www.diadromi.com  σας καλεί συνεχώς να πάρετε θέση στο μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλήμα: της οδικής ασφάλειας, του κυκλοφοριακού, που σαν μια καλοστημένη εγκληματική προσοδοφόρα μηχανή, δια της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης, του οδοστρώματος και των κοινοχρήστων χώρων, και του φυσικού εν γένει περιβάλλοντος, αφανίζει κυρίως τα νιάτα της Ελλάδα με δέκα νεκρούς κάθε μέρα και αμέτρητους τραυματίες.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. ΄Αρης Σταθάκης παραιτήθηκε πρόσφατα από την κατ΄όνομα και μη λειτουργούσα επιτροπή «οδικής Ασφάλειας»  και κατήγγειλε την αδιαφορία όλων σας, κυρίως της κυβέρνησης, σχετικά με την γενοκτονία της ασφάλτου.
Κι όλα τα κόμματα συνεχίζετε να αδιαφορείτε.

 ΄Εχει τεθεί επανειλημμένως πρόβλημα συμμόρφωσης της δημόσιας διοίκησης με τις 909-910/07 αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, συμμόρφωσης των μεγαλοδιαφημιστών και των εργολάβων και των καναλαρχών και των  κομμάτων και του καθενός μας.
 
 Κι εσείς, όλοι, ενώ ο καθένας χωριστά λέει ότι πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι και να συμμορφωθούμε όλοι, πρωτίστως εσείς, με τις αποφάσεις αυτές, παίρνετε μέρος στην …εκτέλεση(διότι περί εκτελέσεως πρόκειται) του πληθυσμού της χώρας στο οδόστρωμα διαφημιζόμενοι δια των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, προβαλλόμενοι επίσης από τους μεγαλοδιαφημιστές και τα τηλεοπτικά τους παράθυρα, την  εκμετάλλευση των οποίων εσείς, τους την παραχωρήσατε, υποκρινόμενοι την ίδια στιγμή ότι κάποιος άλλος είναι υπαίτιος για την γενοκτονία της ασφάλτου, και όχι εσείς!

 Επι τέλους δημιουργείστε δια του Κοινοβουλίου τον φορέα οδικής ασφάλειας που με σχέδιο νόμου σας έχει προτείνει από πολύ καιρό η www.diadromi.com, και ο ΄Αρης Σταθάκης.
 Χρηματοδοτείστε τον από τον εθνικούς πόρους και από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης.
Και πάψτε να εγκληματείτε και να…καθοδηγείτε  εκ  δόλου την γενοκτονία της ασφάλτου παριστάνοντας,όλοι σας, τον αναρμόδιο και τον ανεύθυνο, νεμόμενοι αισχροκερδώς, δια της παντός είδους «γενοκτόνας» διαφήμισης, και του μαύρου πολιτικού χρήματος, τα μαύρα προνόμιά σας. 
 
Και σας παρακαλώ να μην διαμαρτυρηθεί κανείς σας, ότι η www.diadromi.com σας θεωρεί όλους ίδιους.
 Διότι ναί, στον τομέα της οδικής ασφάλειας  και της κακοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος είστε όλοι ίδιοι.
Εγκληματείτε όλοι κατά τον ίδιο τρόπο, και υποκρίνεσθε.
Εγκληματείτε εκ  δόλου.
Διαφορετικά θα είχατε  ήδη συγκρουστεί με τους «γενοκτόνους» της ασφάλτου, με τους οποίους αθεμίτως διαπλέκεστε.
Θα είχατε συγκρουστεί με την διαπλοκή και τους διαπλεκόμενους με την μιντιαρχία και το τέλμα του παρασιτισμού, στο οποίο βουλιάζει καθημερινά η Ελλάδα.