Αλέξης Τσίπρας, Αλέκος Αλαβάνος, Αλέκα Παπαρρήγα: Και η αισχροκερδής φονική διαφημιστική/εικονική πραγματικότητα. Πλήρης σιωπή και από τους τρείς για την γενοκτονία της ασφάλτου και την μη λειτουργία του Πολιτεύματος. Διαφωνούν στα λόγια και παίρνουν μέρος στη νομή του μαύρου αισχροκερδούς `πολιτικο-εμπορικού χρήματος` !

                                                           Γράφει ο δικηγόρος 
                                                   ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΩΚΟΣ-ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ

Αγαπητοί  Αλέξη, Αλέκο και Αλέκα,
Είναι γωστό ότι η γενοκτονία της ασφάλτου αφανίζει τα νιάτα της πατρίδας μας. Και εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, ένεκα της οποίας σκοτώθηκε ο γιος μου Δημήτρης την 12-2-2000 στη Λ.Κατεχάκη εξω απότην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, 33 ετών, ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ.
 Από τότε μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί από την ίδια αιτία αμέτρητοι άλλοι, κυρίως  νέοι άνθρωποι.
 ΄Ενα στα δώδεκα τροχαία ατυχήματα, σύμφωνα με μελέτη του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/κης οφείλεται στις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης! 
  
                              Απ' την κάλπη και στα... χαρακώματα
                                           Αλέξης Τσίπρας
 
Και ποιά είναι η στάση και των τριών σας,αριστερών και κομμουνιστών, όπως αυτοαποκαλείσθε, απέναντι στο μεγάλο αυτό έγκλημα;
Νέμεσθε και εσείς όπως τα άλλα…αστικά κόμματα το μαύρο αισχροκερδές (και από την φονική υπαίθρια διαφήμιση) πολιτικο-εμπορικό χρήμα και διαφωνείτε στο ποιός εκπροσωπεί ή στο ποιός θα έπρεπε να εκπροσωπεί την Αριστερά!

 Σ΄αυτό το θέμα Αλέκα, στην γενοκονία της ασφάλτου,τα πέντε κόμματα του Κοινοβουλίου, δεν έχετε δύο πολιτικές αλλά μία, δηλαδή:»΄Ο,τι αποσπάσουμε από το Σύστημα»!

΄Ολο τον  πληθυσμό της Ελλάδας σ΄ αυτό το θέμα (το μεγαλύτερο εθνικό μας θέμα που αφορά στην ζωή και στην σωματική μας ακεραιότητα) τον ενώνει ο διεθνής νόμος 1604/1986:Διεθνής Συνθήκη του ΟΗΕ-της Βιέννης, που διέπει τα της οδικής ασφάλειας όλων των χώρων του κόσμου, επομένως και της χώρας μας.
-Κατόπιν υπεράνθρωπων,  θα έλεγα, εξώδικων και δικαστικών προσπαθειών μας: των συγγενών των αδικοχαμένων-δολοφονημένων της ασφάλτου, εκδόθηκαν οι 909-910/07 αποφάσεις του ΣτΕ, που ερμηνεύουν τον ως άνω νόμο και επιτάσσουν την συμμόρφωση όλων  μας με τις διατάξεις του: για την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών των οδών, δηλαδή όλων μας, ανεξάρτητα από ιδεολογική ή πολιτική τοποθέτηση.
  
 Στις 9-5-2007 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ, κατά την ανάλυση των αποφάσεων αυτών του ΣτΕ (909-910/07), όπου ετέθη πρόβλημα λειτουργίας του Πολιτεύματος, από τον Συνασπισμό ήταν παρών Ο Αλέξης (Τσίπρας), ο Γιάνης Δαγασάκης κ.α.
Ο Φ.Κουβέλης έστειλε τηλεγράφημα ότι δεν μπορούσε να παραστεί.
Από την ΝΔ: οι βουλευτές ΄Αρης Σταθάκης και Κατερίνα Παπακώστα.
Από  το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Ρόβλιας, Μανιάτης, Μπόλαρης, Αποστολάκη, Λοβέρδος, Οικονόμου  κ.α.
Από το ΚΚΕ ο βουλευτής  Αντ.Σκυλάκος κ.α.
Ο Αρχιεπίσκοπος εκπροσωπήθηκε από τον πατέρα Δημήτριο.
Το υπουργείο Δ.Τάξεως εκπροσωπήθηκε από ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ.Κακλαμάνης εκπροσωπήθηκε από συνεργάτη του.

 Η αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ ήταν κατάμεστη από δικηγόρους, δημάρχους, συμβούλους του Δ.Σ. του ΔΣΑ, του ΤΕΕ, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, καθηγητές Παν/μίου κλπ.
΄Ολοι υποσχέθηκαν ότι θα πράξουν τα πάντα ώστε να ξηλωθούν αμέσως οι διαφημιστικές παγίδες θανάτου και να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για να τεθεί(εδώ και τώρα) τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου.
Και να θωρακιστεί η ασφάλεια των χρηστών των οδών, δηλαδή όλων  μας, ανεξάρτητα αν είναι συνασπιστές, κομμουνιστές, χρυσαυγίτες, πασόκοι ή νεοδημοκράτες:
 
 Διότι έχουμε να κάνουμε περίπου με εθνικο-απελεθερωτικό αγώνα. Για να απελευθερωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι από αυτούς που τους έχουν καταλάβει με την βία, να θωρακισθούν με έργα υποδομών (καθ΄όλο το μήκος του οδικού και φυσικού περιβάλλοντος  της χώρας) και να αποδοθούν ελεύθεροι (οι χώροι αυτοί ) στον πληθυσμό της Ελλάδας, χάριν της πλήρους και συνεχούς ασφάλειάς του.

Και όπως τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα κατά των Γερμανών και Ιταλών Αλέκα, τον καθοδηγούσε σύμφωνα και με την γνωστή επιστολή Ζαχαριάδη η Κυβέρνηση Μεταξά, έτσι και τώρα τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, στον οποίο παίρνουμε μέρος όλος ο πληθυσμός της χώρας, γιατί όλοι είμαστε χρήστες των δρόμων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κατά των καταπατητών των κοινόχρηστων χώρων δηλαδή των καταπατητών της εθνικής γης, που την ιδιωτικοποιούν και την εμπορευματοποιούν αισχροκερδώς, επαναλαμβάνω έτσι και τώρα, τον καθοδηγεί η οργανωμένη Πολιτεία.
 Δηλαδή η Κυβέρνηση και τα άλλα θεσμικά όργανα, όπως είναι (και) τα κόμματα. 
Κι άν δε το κάνουν τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας,  η Αριστερά, οι Κομμουνιστές, έχουν υποχρέωση να αντλήσουν διδάγματα από την ιστορία τους δημιουργώντας ένα νέο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

-Για να πάψει η Ελλάδα: να σκοτώνει Αλέξη, Αλέκο και Αλέκα τα παιδιά της στην άσφαλτο, «κατέχοντας» την πρωτιά στην  Ευρώπη στα αυτοκινητικά ατυχήματα!
Ενώ την ίδια στιγμή εσείς ενδιαφέρεστε και στα «καλώς και στα κακώς κείμενα» για την θετική- στιλπνή-λάμπουσα και φονικώς διαφημιζόμενη και διαφημίζουσα «εικόνα» σας.
Την οποία εικόνα σας, δυστυχώς την φιλοτεχνεί  το αισχροκερδές σύστημα της «μιντιαρχίας»,της διαπλοκής και των διαπλεκομένων,  του παρασιτισμού και επαναλαμβάνω: της αισχροκέρδειας.
Στο οποίο παίρνετε μέρος και εσείς, δια της νομής (λιγότερης ή περισσότερης δεν έχει σημασία) του εθνικού πλούτου καθώς και των κοινοτικών πλαισίων στήριξης!
Και η γενοκτονία της ασφάλτου καλά κρατεί:

 -Το έτος 2007 σκοτώθηκαν στην άσφαλτο 2000 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες χιλιάδες (πολλοί απ΄αυτούς πάνω σε παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, της υπαίθριας διαφήμισης, όπου και εσείς  διαφημίζεσθε!)
Κάθε χρόνο δαπανώνται περί τα 10 δις ευρώ για αποζημιώσεις, νοσήλεια κ.λ.π.

 Επαναλαμβάνω πάρα πολύ συχνά σκοτώνονται , κυρίως νέοι άνθρωποι, πάνω στις εκατοντάδες χιλιάδες διαφημιστικές παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης και στα χιλιάδες στέγαστρα των αστικών συγκοινωνιών, που έχουν μετατραπεί δια της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, σε προσοδοφόρες επιχειρήσεις, που όταν και εσείς  δεν διαφημίζεσθε σ΄αυτές, ενόψει εκλογών, «κάνετε την πάπια»! σχετικά με το παράνομο «μαφιόζικο» καθεστώς που τις διέπει!

Γιατί άραγε ; Τι άμεσο ή έμμεσο όφελος έχετε;(η www.diadromi.com θα επανέλθει επ΄αυτού, γιατί πρόκειται για όνειδος).
 
-Αλέξη , Αλέκο και Αλέκα,
 Ιδού ένα μεγάλο εθνικό θέμα που ενώνει ολόκληρο το έθνος των Ελλήνων:
Να τεθεί με όλα τα μέσα και γρήγορα, τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου.
Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. διέρχονται κρίση γιατί τα παραχώρησαν όλα στους αεριτζήδες, ιδιώτες, εργολάβους και «μιντιάρχες».
 Αυτό, άλλωστε, ίσως  ήθελαν και θέλουν από την πολιτική: πώς (αισχροκερδώς) να τα «κονομήσουν» με όλα τα μέσα.
 Και τα παιδιά μας ας σκοτώνονται στην άσφαλτο, ας μη μπορούν να βρούν δουλειά, ας τα ρημάζουν  τα ναρκωτικά και η μόλυνση της ατμόφαιρας, ας είναι χωρίς όραμα και ελπίδα!

 Και σύ Αλέκα τι κάνεις; Πηγαινοέρχεσαι από τον Περισσό στο σπίτι σου και αντίστροφα, και γενικολογείς καταγγέλλοντας δήθεν το σύστημα, αλλά την ίδια στιγμή δια της αισχοκερδούς διαφήμισης παίρνεις μέρος σ΄αυτό ενδιαφερόμενη και συ και ο Αλέξης (μέχρι τώρα) και ο Αλέκος για την φιλοτεχνημένη από το σύστημα, εικόνα σας;
 Τον δε τηλεοπτικό σταθμό «902» και τον Ριζοσπάστη τα απασχολείς Αλέκα, για οτιδήποτε άλλο, αλλά όχι για την γενοκτονία της ασφάλτου!
Γιατί Αλέκα;
 
Γιατί αντιπαρατίθεστε;
Για ποιό σκοπό Αλέκα;
Για ποιό σκοπό Αλέκο;
Για ποιό σκοπό Αλέξη;
 
 Για να είσαι Αλέκα ισοβίως  Γραμματέας του ΚΚΕ; Του κόμματος του Πλουμπίδη και του Μπελογιάννη;του κόμματος του αίματος των αγωνιστών και των θυσιών;  

 -Εσύ Αλέκο για να συγκρούεσαι φραστικά με τον Καραμανλή;  Και όχι πάνω σ΄αυτό το εθνικό μας θέμα που αφορά τις δομές της χώρας; την ίδια την ζωή μας, το ευρύτερο σπίτι μας, όπως είναι το οδικό και το φυσικό περιβάλλον;

 -Κι εσύ Αλέξη αν δεν συγκρουστείς με το σύστημα  του παρασιτισμού και της μιντιαρχίας με τους αισχροκερδείς της γενοκτονίας της ασφάλτου, αν δεν συγκρουστείς εδώ και τώρα με την στιλπνή εικόνα σου που αυτοί την φιλοτεχνούν, θα λάμψεις  για λίγο και θάχεις  την μοιραία πτώση ενός διάττοντος αστέρα.  
 
-Για να απογειωθεί η Ελλάδα από την μιζέρια και από το μεγάλο αυτό έγκλημα της γενοκτονίας  της ασφάλτου η Αριστερά, δεν έχει υποχρέωση μόνο να ενωθεί, αλλά να ενώσει όλους τους κατοίκους της χώρας, σε ένα νέο ΕΑΜ.

Λυπάμαι αγαπητοί μου, που πρέπει να σας τα λέω αυτά τα αυτονόητα.

 Αλλά αν μη τι άλλο, επειδή λυπάμαι, οργίζομαι και αγανακτώ, ακούστε και λάβετε σοβαρά υπόψη,όχι τις συμβουλές ενός τραγικού πατέρα, αλλά ενός ανθρώπου, που από μωρό στην κατοχή του 40-41 έως σήμερα, δεν έλειψε ούτε μια μέρα, από τα μεγάλα προσκλητήρια του λαού μας, για την λευτεριά την ισότητα και την δικαιοσύνη.
-Ακούστε την πείρα ενός παιδιού  της γενιάς της αντίστασης (κατά των Γερμανο-Ιταλών εισβολέων), που πάρα λίγο να σκοτωθεί στο χωριό του.

 -Ακούστε την πείρα ενός παιδιού του εμφυλίου πολέμου, που επίσης πάρα λίγο να σκοτωθεί, κατά τις εκκαθαρίσεις της 9ης Μεραρχίας στην Πελοπόννησο.

 -Ακούστε την  πείρα ενός βιοπαλαιστή της δεκαετίας του 1950 στην Αθήνα,που τελείωσε νυχτερινό Γυμνάσιο και αποβλήθηκε ένα χρόνο απ΄αυτό γιατί ήταν από τους οργανωτές απεργίας κατά της καταβολής διδάκτρων.
-Ακούστε την πείρα ενός αγωνιστή της γενιάς του 114, ενός μέλους και στελέχους της ΕΔΑ και της σπουδάσουσας της ΕΔΑ.

 -Ακούστε την πείρα ενός εξόριστου επί πενταετία,μαζί με τον Θανάση Παπαρρήγα Αλέκα, στη Γυάρο και στη Λέρο.
Ενός βασανισθέντος του δικτατορικού καθεστώτος.

 -Ακούστε την πείρα ενός συντρόφου ως αρθρογράφου (στη στήλη της νεολαίας της «Δημοκρατικής Αλλαγής»  1964-1967), της «Αυγής» πριν και μετά την μεταπολίτευση.

 -Ακούστε την πείρα ενός πολιτικού συντάκτη και αρθρογράφου του Ριζοσπάστη μετά την μεταπολίτευση.

Και προπαντός ακούστε την κραυγή ενός πατέρα:(κι άλλων αμέτρητων συγγενών δολοφονημένων της ασφάλτου): 
΄Οχι  άλλοι δολοφονημένοι χάριν αισχροκερδών συμφερόντων, στην άσφαλτο.

 -Ακούστε αυτή την κραυγή την δική μου και αμέτρητων άλλων!
Ακούστε την τώρα!
Ακούστε την πείρα του συντάκτη της www.diadromi.com

 – Γιατί θα αναγκαστείτε να την ακούσετε θέλετε δεν θέλετε.

-Η Αριστερά είναι και δική μας. Δεν είναι τσιφλίκι σας.

Τ΄ακούς Αλέκα;

 -Σταμάτα τις γενικολογίες και τις κούφιες φλυαρίες.

 -Η επανάσταση δεν είναι «βόλτα στη Λεωφόρο Νιέφσκι».

-Η σύγχρονη ειρηνική επανάσταση της πληροφορικής και της επικοινωνίας  δεν είναι στείρα, άγονη αντιπαράθεση.

 -Είναι γνήσια δημιουργική σύγκρουση  της αριστεράς  στο σύνολό της, όλου του λαού, με την αισχροκερδή διαπλοκή, με τον παρασιτισμό και την άνομη «μιντιαρχία» που τα θέλει όλα δικά της είς βάρος του μέλλοντος και της προοπτικής του Ελληνικού λαού:
Tων εργαζομένων , των νέων , των διανοουμένων, των φοιτητών και των σπουδαστών, των θρησκευόμενων και μη, των ανδρών και των γυναικών…    

 -Ακούστε την πείρα επί 8ετία τώρα ενός χαρακαμένου πατέρα, δικηγόρου, που διακίνησε στα δικαστήρια και στα ΜΜΕ δημιουργικά και εμπνευσμένα χιλιάδες σελίδες δικογράφων και άρθρων και απέσπασε σωτήρια νομολογία από δικαστήρια και δικαστές που στέκονται όρθιοι και τιμούν τον όρκο τους  για την ελευθερία και την προκοπή αυτού του ήρωα  λαού.

-Εμπρός για ένα νέο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι ΄Ελληνες.
Για να απελευθερωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι της πατρίδας μας, χάριν όλων των κατοίκων της χώρας!

 -΄Εντεκα εκατομμύρια κάτοικοι της Ελλάδας: Μια πολιτική.

– Τέρμα εδώ και τώρα στη γενοκτονία της Ασφάλτου.

-Αλέκα, Αλέκο και Αλέξη (τ΄ακούς Αλέκα;) είστε τρείς, όχι με τρείς πολιτικές ,αλλά με:
Μια πολιτική:
-Εθνικής Σωτηρίας!