Πρόταση δημοψηφίσματος για την Οδική Ασφάλεια που θα συσπειρώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και θα αποσπάσει την παμψηφία όλου του πληθυσμού της Ελλάδας! Να τσακιστεί εδώ και τώρα το διαρκές και καθοδηγούμενο έγκλημα της γενοκτονίας της ασφάλτου!

                                            Γράφει ο δικηγόρος
                                      ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΩΚΟΣ-ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ
 
 Πενήντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν στις 7-4-08 την παρακάτω ΕΡΩΤΗΣΗ για τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Μεταφορών:
    {«ΘΕΜΑ: » Απαράδεκτη αρχειοθέτηση από τον κ.Σανιδά σοβαρών καταγγελιών που αφορούν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, που πλήττουν την οδική ασφάλεια». 

 Είναι γνωστό το σοβαρότατο ζήτημα της διακινδύνευσης της ασφάλειας των οδηγών και των επιβατών αυτοκινήτων και των δικύκλων από την παρουσία στις οδούς, παράνομων πινακίδων από εταιρίες υπαίθριας διαφήμισης. Δυστυχώς ο κατάλογος αυτών  που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας αυτών των πινακίδων είναι μεγάλος.
 ΄Οπως μεγάλα είναι και τα οικονομικά συμφέροντα που κατά καιρούς έχουν καταγγελθεί ως εμπλεκόμενα στο ζήτημα αυτό.
 Μετά την έκδοση των σημανικότατων αποφάσεων υπ΄αριθ.909/07 και 910/07 του Συμβουλίου της Επικρατείας η εγκατάσταση τέτοιων υπαίθριων διαφημίσεων επί του οδοστρώματος και επί των πεζοδρομίων οδών εντός κατοικημένων περιοχών  καθίσταται παράνομη, αφού αντίκειται στην  επικυρωμένη με τον ν.1604/1986 Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ, η οποία υπερισχύει κάθε αντίθετης κανονιστικής πράξης.
 Κατά συνέπεια, δημιουργείται υποχρέωση για τους ΟΤΑ και την Κρατική Διοίκηση να αφαιρέσει, τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.
Είναι λοιπόν μετά και το έρεισμα που δίνουν οι σημανικότατες αυτές αποφάσεις του Σ.τ.Ε, νομικά και ηθικά επιβεβλημένο να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
 
 Και ενώ στις 4 Ιουνίου του 2007, συγγενείς θανατωθέντων εξαιτίας διαφημιστικών πινακίδων κατέθεσαν την υπ΄αριθ. 5134/07 σχετική καταγγελία και διαμαρτυρία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Σανιδά, αυτή κατέληξε…στο αρχείο δια του Εισαγγελέως κ.Μαύρου χωρίς καμία αντίδραση του κ.Σανιδά.
 
 Από τότε οπως καταγγέλλεται, και άλλοι νέοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους έχασαν την ζωή τους για την ίδια αιτία στο οδικό δίκτυο της χώρας. Οι συγκεκριμένοι πολίτες, μη έχοντας άλλο τρόπο ενεργοποίησης της Δικαιοσύνης, επανέλαβαν την  6-2-08 την καταγγελία τους (αρ.πρωτ.1180) χωρίς να λάβουν ακόμα απόκριση. 

 Σε αντίθεση προς την αυταρχική σκληρότητα που επιδεικνύει προς κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στις πολιτικές της Κυβέρνησης Καραμανλή (ποινικοποίηση συνδικαλισμού, παρακολούθηση συγκεντρώσεων με κάμερες, κλπ) ο διορισμένος από την Κυβέρνησή σας κ.Σανιδάς εμφανίζεται εξαιρετικά επιεικής απέναντι σε όλους αυτούς που εμπλέκονται στα οικονομικά συμφέροντα της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.

Σε αντίθεση με την  ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα αντίδρασης σε άλλα θέματα, στο σοβαρότατο αυτό θέμα που αγγίζει οικονομικά συμφέροντα και έχει κοστίσει δεκάδες ανθρώπινες ζωές, επιδεικνύεται σκόπιμη αδιαφορία. Είναι δυστυχώς λυπηρή η αδράνεια του κ.Σανιδά έναντι καταγγελλόμενων παράνομων ενεργειών σε σχέση με τις διαφημιστικές πινακίδες, που αφορούν μάλιστα την οδική ασφάλεια.
                               Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:
1.Αληθεύει οτι η υπ΄αριθ 5134/07 καταγγελία συγγενών θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων εξαιτίας παράνομων διαφημιστικών πινακίδων ετέθη στο αρχείο από τον κ.Σανιδά;
Με ποιό αιτιολογικό, τη στιγμή που οι τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ υποχρεώνουν τους αυτοδιοικητικούς  και κρατικούς φορείς να προχωρήσουν στην απομάκρυνσή τους;
2. Μήπως οι αλλεπάλληλες αρχειοθετήσεις κυβερνητικών σκανδάλων έχουν προκαλέσει κεκτημένη ταχύτητα…αρχειοθέτησης στον διορισμένο από την Κυβέρνησή σας αρχιδικαστή της χώρας; 
3.Ποιά η τύχη της δεύτερης κατά σερά καταγγελίας (αρ.1180/08) για το ίδιο θέμα, στην οποία προέβησαν οι καταγγέλλοντες πολίτες με έχοντας άλλο τρόπο να αντιδράσουν;
4. Τι μήνυμα στέλνει η Κυβέρνησή σας στους πολίτες και ιδίως στις οικογένειες των θυμάτων; Αυτό μιας κοινωνίας που ποινικοποιείται ο συνδικαλισμός, αλλά παρέχεται επιλεκτικά ατιμωρησία σε διάφορα συμφέροντα, είτε αυτά εμπλέκονται στα γνωστά κυβερνητικά σκάνδαλα, είτε αναπτύσσονται σε άλλους τομείς αδιαφανούς διαχείρισης, όπως η παράνομη τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων;
5.Αντιλαμβάνεσθε ότι η απαξίωση που επεφύλαξε η Κυβέρνησή σας στην Δικαιοσύνη όχι μόνο συνιστά έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας του Κράτους, αλλά έχει επεκταθεί και σε υποβάθμιση της παρεχόμενης δικαστικής προστασίας πολιτών απέναντι σε κάθε είδους συμφέροντα;
6.Αντιλαμβάνεσθε ότι η συγκεκριμένη καταγγελία αφορά ανθρώπινες ζωές, αφορά το δικαίωμα πολιτών να έχουν δικαστική προστασία απέναντι σε αυθαιρεσίες και παρανομίες εις βάρος της ασφάλειάς τους και πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα; Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβείτε προκειμένου οι αποφάσεις του ΣτΕ που μεταξύ άλλων δημιουργούν και υποχρέωση για τους αυτοδιοικητικούς και κρατικούς αρμόδιους  φορείς να απομακρύνουν τέτοιες πινακίδες, να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό;
                                                   Αθήνα 7-4-2008
                                              Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Καρχιμάκης Μιχ. Ρόβλιας Κων. Τσιόκας Χ. Τζακρή Θεοδ. Σκουλάς Γιάν. Αμιρίδης Ιωάν. Αντωνίου Τόνια. Αράπογλου Χρ. Αργύρης Βαγγέλης. Βερελής Χρ. Βέρρας Μιλτ. Γρηγοράκος Λ. Δριβελέγκας Ι. ΄Εξαρχος Β. Ευθυμίου Π. Ζωίδης Ν. Καρανίκας Η. Καρτάλης Κ. Κατρίνης Μ. Κεγκέρογλου Β. Κουτσούκος Ι. Λαμπίρης Η. Λιντζέρης Δ. Μανιάτης Ι. Μαντατζή Τ. Μερεντίτη Αθ. Μπόλαρης Μ. Νασιώκας Ε. Νικητιάδης Γ.Νιώτης Γ. Ντόλιος Γ. Ξενογιαννακοπούλου Μ. Παντούλας Μ. Παπαδημητρίου Γ. Παπαδόπουλος Αλ. Περλεπέ-Σηφουνάκη Αικ. Πεταλωτής Γ. Ράπτη Σ. Ρήγας Π. Σακοράφα Σ. Σαχινίδης Φ. Σιδηρόπουλος Α. Σκουλάκης Μ. Σκραφνάκη Μ. Στρατάκης Μ. Τιμοσίδης Μιχ. Χάιδος Χρ. Χατζηοσμάν Α. Χριστοφιλόπουλου Εύη. Βενιζέλος Ευάγγελος.- 

   Η www.diadromi.com  παραπέμπει τους αναγνώστες της σε προηγούμενα άρθρα της, για το υπ΄αριθ. ΕΝΑ εθνικό μας θέμα: της Οδικής Ασφάλειας.
Μάλιστα υπενθυμίζει οτι έχει κατατεθεί  στο Κοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2007 σχέδιο Νόμου για την αντιμετώπιση της μαινόμενης γενοκτονίας της ασφάλτου και έχει προταθεί να ψηφιστεί αυτό ομόφωνα και από τους 300 του Κοινοβουλίου.
΄Εχει καταγγείλει μάλιστα η diadromi με ονόματα τους γενοκτόνους  της ασφάλτου οι οποίοι δια της υπαίθριας διαφήμισης  εισπράττουν μαύρο παράνομο αισχροκερδές χρήμα, oι δε νεκροί εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης δεν είναι δεκάδες όπως αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές, αλλά επί μία εικοσαετία τώρα, είναι αμέτρητοι και άγνωστος ο ακριβής  αριθμός τους.
 Στις 9-5-07 με την ανάλυση των ως άνω αποφάσεων του Σ.τ.Ε ετέθη ρητώς στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών πρόβλημα λειτουργίας του Πολιτεύματος. Βουλευτές απ΄όλες τις πτέρυγες της Βουλής αντιπροσώπευσαν τα κόμματά τους, αλλά ενόψει των εκλογών της 16-9-2007 δυστυχώς όλα διαφημίστηκαν δια των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, ο δε πρωθυπουργός διαφημίστηκε σε τέτοια παγίδα θανάτου στη Λ.Κηφισσού, όπου στις 6 Απριλίου 2007 την Μεγάλη Παρασκευή,σκοτώθηκε ο 21χρονος αλλοδαπός Τζίστο Τσέκι!  
 Από τότε μέχρι σήμερα σκοτώθηκαν μόνο από τις παγίδες αυτές θανάτου αμέτρητοι άλλοι.
Και ο δήμαρχος Μαρουσιού Γ.Πατούλης ο οποίος παρέση στην ως άνω ημερίδα στο ΔΣΑ και είχε υποσχεθεί και ως υποψήφιος δήμαρχος  και ως δήμαρχος ότι θα ξηλώσει τις παγίδες αυτές θανάτου ακόμα τις… ξηλώνει.
 Το ίδιο κάνει και ο δήμαρχος Γαλατσίου Κ.Τσίρος και πάρα πολλοί άλλοι δήμαρχοι,υπό τα όμματα της Κυβέρνησης, του Προέδρου της Δημοκρατίας, του κ.Σανιδά, της ΚΕΔΚΕ, της ΤΕΔΚΝΑ, όλης της δημόσιας διοίκησης και των έντυπων και ηλεκτρονικών  ΜΜΕ: Συνεχίζουν να ανέχονται το έγκλημα της γενοκτονίας της ασφάλτου και να ειπράττουν μάλιστα χρήματα βάσει εγκληματικών ,παράνομων και άκυρων συμβάσεων που συνάπτουν με μερικούς γνωστούς εγκληματούντες επιχειρηματίες της υπαίθριας διαφήμισης.
 Η www.diadromi.com έχει ήδη προτείνει σε όλα τα κομματα και σε όλους τους βουλευτές  να πάνε αυτοί οι  ίδιοι  βάσει του άρθρου 120 παρ.4 του Συντάγματος και να ξηλώσουν με οποιοδήποτε μέσο, και δια της βίας, τις παγίδες αυτές θανάτου και να παρθούν αμέσως  άλλα μέτρα για να μην σκοτώνεται ο πληθυσμός της χώρας στην ασφάλτο. Θα συμβάλλουν οι βουλευτές δι΄αυτού του τρόπου στην  άμεση εκτέλεση των σημαντικότατων αποφάσεων  του Σ.τ.Ε.
 ΄Ετσι θα γίνει η αρχή  λειτουργίας  του Πολιτεύματος , και θα σημάνει η αρχή του τέλους της γενοκτονίας της ασφάλτου. 
 Τέλος η diadromi προτείνει γι΄αυτό το μεγάλο θέμα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που ενώ ανάλογη πρόταση του Συνασπισμού συσπείρωσε όλη την αντιπολίτευση (για το ασφαλιστικό), τούτη θα συσπειρώσει όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου και θα αποσπάσει την παμψηφία όλου του πληθυσμού της χώρας.
 Δεν υπάρχει χρόνος! Η Ελλάδα πρέπει να γινει με πολύ γοργά βήματα σύγχρονη,πολιτισμένη, ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα και όχι να σκοτώνει τα παιδιά της (κυρίως) στην άσφαλτο χάριν άνομων, εγωϊστικών, ολιγαρχικών αισχροκερδών συμφερόντων.
Τα χώματα της Ελλάδας ανήκουν στους  έλληνες, σ΄όλον τον πληθυσμό της χώρας, χάριν της ασφάλειάς του, και όχι σε ένα άτυπο αισχροκερδές «μπλόκ» άνομων συμφερόντων που τα καταλαμβάνει δια της βίας και μας σκοτώνει.-