Τα ΜΜΕ, ο χορός δισεκατομμυρίων ευρώ της υπαίθριας φονικής διαφήμισης και της εν γένει διαφήμισης και η γενοκτονία της ασφάλτου. Κοινοβούλιο,κόμματα, δήμοι,νομαρχίες, εισαγγελείς,όλοι οι θεσμοί της χώρας, εκτός ελάχιστων φωτεινών εξαιρέσεων έχουν τεθεί στην υπηρεσία της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των πάντων, έως και του αέρα που αναπνέουμε.

 

                          Γράφει ο δικηγόρος ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΩΚΟΣ-ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ

-Επί 30 περίπου χρόνια τα κάθε είδους και διαστάσεων φονικά πλαίσια της υπαίθριας διαφήμισης εχουν καταλάβει με το «έτσι θέλω» τους κοινόχρηστους χώρους των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας, ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, και είναι υπαίτια δι΄αποσπάσεως της προσοχής, για αμέτρητους θανάτους και τραυματισμούς εποχούμενων, κυρίως νέων ανθρώπων.

Αμέτρητα είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα και οι εκπομπές των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, που δεν λένε όλη την αλήθεια, και ως εκ τούτου αφήνονται ανενόχλητοι δυό-τρείς πασίγνωστοι μεγαλοδιαφημιστές της υπαίθριας και της εν γένει διαφήμισης, να παίζουν «κορώνα γράμματα» την ζωή του πληθυσμού της χώρας στο οδικό δίκτυο, οι οποίοι υπό τα όμματα των Προέδρων της Δημοκρατίας, πρωθυπουργών, υπουργών,βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών,  ανεξάρτητων αρχών, της δημόσιας διοίκησης στο σύνολο της , ΕΠΙ 30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΤΗ, κρατούν όμηρο το πολιτικό σύστημα της χώρας, κρατούν ομήρους τα κόμματα και τις  Κυβερνήσεις καθώς και έντυπα και ηλεκτρονικά  ΜΜΕ,  και η γενοκτονία της ασφάλτου εξακολουθεί να μαίνεται.
Ο Μολώχ της ασφάλτου αιμοδιψής «βγαίνει κάθε μέρα παγανιά» και θανατώνει δέκα περίπου συμπολίτες μας και τραυματίζει δεκάδες!
-Πρόσφατα (Το Πάσχα) ασχολήθηκε με την φονική υπαίθρια διαφήμιση  η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».
Τη Μεγάλη δευτέρα 21-4-2008 έγραφε: «Αποκαθήλωση για 25.000 παράνομες πινακίδες». Εν τω μεταξύ διαβάσαμε οτι τις ημέρες της εξόδου του Πάσχα εκτός από τους τραυματισμούς, βρήκαν τον θάνατο στην άσφαλτο κυρίως δι΄απόσπασης της προσοχής, 20 συμπολίτες μας. 
Αν πιστέψουμε τα αμέτρητα δημοσιεύματα της 30ετίας και τις εκπομπές των καναλιών οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης έχουν…αποκαθηλωθεί.
-Πώς όμως; 
-Δια της ηρωποιήσεως ορισμένων δημάρχων, οι οποίοι τις ξηλώνουν μεν, αλλά περιέργως αυτές παραμένουν στη θέση τους ή τις παίρνουν από μια περιοχή και τις τοποθετούν σε άλλες περιοχές και έτσι εξακολουθεί  τουλάχιστον η ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας  να είναι «ναρκοθετημένη» από τις παγίδες αυτές θανάτου.  
Εκτός από ελάχιστα δημοσιεύματα και εκπομπές που έχουν καταγγείλει το μεγάλο αυτό έγκλημα με ονόματα και άλλα στοιχεία τα περισσότερα απ΄αυτά, καθώς και οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές δεν  λένε τα πράγματα με το όνομά τους.
Η δικαιολογία τους ποιά είναι;
Οτι δεν μπορούν να «ονοματίσουν» το κύκλωμα γιατί  αυτό θα τους «κόψει την  διαφήμιση»!
Και έτσι τα έντυπα και  ηλεκτρονικά (ιδιωτικά και κρατικά) ΜΜΕ θα «χάσουν το ψωμί τους».
Κι αυτή η  τρισάθλια δικαιολογία αντικειμενικά τίθεται στην υπηρεσία του εγκλήματος της γενοκτονίας της ασφάλτου, δια της καταλύσεως κάθε έννοιας κράτους δικαίου και κάθε έννοιας ευνομούμενης Πολιτείας!
Επομένως την Ελλάδα, την κυβερνούν και δι΄αυτού του εγκλήματος της γενοκτονίας της ασφάλτου, πεντέξι πασίγνωστοι ιδιώτες μεγαλοδιαφημιστές, εργολάβοι ,κατασκευαστές και έμποροι.
Και στη διάρκεια περίπου της 30ετίας οι πρωθυπουργοί, οι πρόεδροι της Δημοκρατίας, οι κυβερνήσεις, οι υπουργοί, βουλευτές, κόμματα και δήμαρχοι, και νομάρχες και υπερνομάρχες πιπιλίζουν την «καραμέλλα»του «νομικού πλαισίου» το οποίο 30 τόσα χρόνια το μελετούν(!) οι κυβερνήσεις για να αποκαθηλώσουν τις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, τις οποίες τις διατηρούν στή θέση τους με το «έτσι θέλω» κάποιοι πασίγνωστοι…άγνωστοι.
Η συγκάλυψη του μεγαλύτερου αυτού εγκλήματος της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, αποτελεί το μεγαλύτερο όνειδος για την δημόσια διοίκηση στο σύνολό της.
Την  τρισάθλια, υποκριτική δικαιολογία του «νομικού πλαισίου» την  έχουν «συντρίψει» οι σπουδαιότατες αποφάσεις 909-910/2007 του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο νόμος 1604/1986  και τα διδάγματα της κοινής πείρας, που ξεκάθαρα λένε οτι απαγορεύεται η τοποθέτηση στους κοινόχρηστους χώρους της Ελλάδας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης χάριν της «ενίσχυσης της ασφάλειας των χρηστών των οδών», μαζί με την λήψη άλλων γνωστών μέτρων για την οδική ασφάλεια!
-Κι ο  «Ελευθερος Τύπος» λοιπόν δεν είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Αντίθετα αναμάσησε απαράδεκτες δικαιολογίες , όπως «Λύση με νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει η κυβέρνηση», «Εκβιάζουν  δημάρχους για τις πινακίδες, καταγγελίες ακόμα και για απειλές κατά της ζωής τους»!
Η καλή εφημερίδα δεν γράφει ,ενώ είναι γνωστό ποιό «μπλόκ» συμφερόντων απειλεί ποιόν!
Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στο προφίλ του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ.Λ.Ρακιντζή τον οποίο ονομάζει «Ακούραστο διώκτη της διαφθοράς»! Αλλά οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης αγαπητοί συντάκτες εξακολουθούν να παραμένουν στη θέση τους! Και να σκοτώνουν!  
Ούτε εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων  η Κα Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου (Πρόεδρος του «2004») τις ξήλωσε,  μαζί με τις κ.κ. Φώφη Γεννηματά, Βάσω Παπανδρέου και Ντόρα Μπακογιάννη, που συνεργαζόντουσαν στα πλαίσια των Ολυμπιακών αγώνων. Γιατί;
 Γράφει σχετικά με δηλώσεις της Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ(Β.Παπανδρέου)  η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» της 19ης -2-2003:
«Τρία είναι τα ενδιαφέροντα σημεία της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ:  
-Η αποκαθήλωση των διαφημίσεων, για τις οποίες είπε ότι έπρεπε να έχουν αποκαθηλωθεί από τον Περασμένο Αύγουστο, και κάλεσε τους δημάρχους να αναλάβουν δράση. Προανήγγειλε την έκδοση νέας ρύθμισης για τις διαφημίσεις στις στέγες των κτιρίων.Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για υποχρεώσεις του «2004» προς τους χορηγούς του»…
Οι τέσσερες ως άνω κυρίες λοιπόν, στα πλαίσια των τότε αρμοδιοτήτων τους, δεν απάλλαξαν την Ελλάδα και τον λαό της από την  φονική υπαίθρια διαφήμιση, ούτε ελήφθησαν έκτοτε από τις κυβερνήσεις στις οποίες μετείχαν (εκτός της κας Γιάννας Δασκαλάκη) μέτρα κατά της γενοκτονίας της ασφάλτου, υπέρ της ενίσχυσης της ασφάλειας όλου του πληθυσμού της χώρας στην οδικό δίκτυο της Ελλάδας. 

 ΄Υστερα από τα παραπάνω αναρωτιέται κανείς; Ποιός είναι ο ρόλος των έντυπων και ηλεκτρονικών (ιδιωτικών, δημόσιων και κρατικών) ΜΜΕ σε μία σύγχρονη,πολιτισμένη χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Κοπινότητας;
 Είναι εμπορικές,  διαφημιστικές επιχειρήσεις; Η ασκούν κοινωνικό λειτούργημα που στηλιτεύει, καταγγέλει και πολεμά το έγκλημα;
 Αν τα ΜΜΕ ασκούσαν πράγματι κοινωνικό λειτούργημα θα είχαν θέσει προ πολλού τέρμα στη  γενοκτονία της ασφάλτου και προ πολλού θα είχαν καθαιρεθεί οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.
Αντίθετα η μαινόμενη γενοκτονία της ασφάλτου κατατάσσει τον παγκόσμιο πολιτιστικό γίγαντα που είναι διαχρονικά η Ελλάδα, σε τριτοκοσμική χώρα, για να ρέει μαύρο παράνομο χρήμα στα θηλάκια ορισμένων πολύ γνωστών «επιχειρηματιών», όπως σε άλλα άρθρα της έχει αποκαλύψει η «www. diadromi. com».

 O γράφων και αμέτρητοι άλλοι, όπως μεταξύ αυτών  είναι ο Μανώλης Σταυρουλάκης και η Μαρία Λιόλιου, έχασαν τα παιδιά τους εξαιτίας των φονικών παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.
 Η έκδοση των 909-910/2007 αποφάσεων του Σ.τ.Ε οφείλεται  σε πολύχρονους αγώνες συγγενών   θυμάτων της γενοκτονίας της ασφάλτου. Και το Συμβούλιο της Επικρατείας δια των αποφάσεων αυτών στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κατά της γενοκτονίας αυτής. Και η περίφημη εγκύκλιος Νάκου, η οποία δεν εκτελείται, ούτε από τον κ.Νάκο,ούτε από τους δημάρχους ,ούτε από την δημόσια διοίκηση στο σύνολό της, αποσπάστηκε κατόπιν τρομερών προσπαθειών συγγενών θυμάτων εξαιτίας διαφημιστικών παγίδων θανάτου.
Και τα άρθρα αυτά της www.diadromi.com,  η οποία δεν είναι εμπορική-διαφημιστική επιχείρηση γράφονται με πόνο ψυχής,αποσκοπούν να ενημερώσουν όλο τον πληθυσμό της χώρας σχετικά με την γενοκτονία της ασφάλτου, για το ποιά είναι τα δικαιώματά του στην οδική ασφάλεια και οι υποχρεώσεις του. 

Ο Γράφων επίσης, που άσκησε και ασκεί το λειτούργημα της δημοσιογραφίας από το 1964 μέχρι σήμερα σε καθημερινές αθηναϊκές εφημερίδες και τώρα από τις στήλες της www.diadromi,.com, και είναι γνωστό ότι έχασε τον γιό του Δημήτρη από παγίδα θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης  ενημέρωσε σχετικά με τα παραπάνω συντάκτες του «Ελευθερου τύπου», αλλά δυστυχώς η καλή εφημερίδα έκρινε οτι δεν έπρεπε να λάβει  υπόψει της τις παραπάνω  παρατηρήσεις του.

Επίσης στις 4-6-2007 κατόπιν 4ης πρόσκλησης του κ. Γ.Αυτιά , ο γράφων  πήρε μέρος στην εκπομπή του κ. Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ για να  μιλήσει για τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε.! Και αφού τον τοποθέτησαν χωριστά από τους άλλους συμμετέχοντες, όπως γράφει η «διαδρομή» σε άλλες στήλες, όταν του έδωσαν τον λόγο τον «έκοψαν ξαφνικά στον αέρα»! Γιατί;  
΄Εκτοτε καίτοι κλήθηκε ο κ.Αυτιάς δεν επανόρθωσε; Γιατί Κύριε Αυτιά;

Ο Γράφων καταγγέλλει επίσης οτι στις 22-4-2008, ενώ ο «Ελεύθερος Τύπος» ως άνω, ασχολούνταν με τις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης,  δέχθηκε στο γραφείο του επίμονη πρόσκληση από τηλεφώνου από συνεργάτιδες του κ.Γ.Παπαδάκη παρουσιαστή του τηλεοπτικού Σταθμού Antena να πάρει μέρος την επομένη το πρωϊ 23-4-2008 στην εκπομπή του εν λόγω παρουσιαστή σχετικά με τις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, από το στούντιο του σταθμού επί της Μητροπόλεως 3 στο Σύνταγμα.

Ο Γράφων δέχτηκε και από τις 7.20΄ήταν στο στούντιο, αλλά μέχρι τις 10 παρά 10΄το πρωϊ  που τελείωσε η εκπομπή ενώ τον διαβεβαίωναν οτι θα «βγεί» στην εκπομπή, στο τέλος «κόπηκε» και πάλι, όπως και στην  εκπομπή του κ.Αυτιά. 

 Αγαπητοί κ.κ.Γ.Αυτιά και Γ.Παπαδάκη εάν δεν υπηρετούσα αυτόν τον μεγάλο σκοπό ,της οδικής ασφάλειας, όλου του πληθυσμού της χώρας, μαζί με συγγενείς άλλων θυμάτων της ασφάλτου, δεν θα με ενδιέφερε να πάρω μέρος στις εκπομπές σας.
Εμένα με ενδιαφέρει η συμπεριφορά σας και ο ρόλος σας! Ο ρόλος του δημοσιογράφου, ο ρόλος του συναδέλφου απέναντι μου. Απέναντι σ΄έναν πατέρα (δεν ξέρω αν είστε και εσείς πατεράδες):
 Γιατί ο μεν πρώτος με «έκοψε» στον αέρα ο δε δεύτερος μου έκανε «καψόνι» τριών ωρών αναμονής στο στούντιο, για να μην καταγγελθούν τελικά οι πασίγνωστοι γενοκτόνοι της ασφάλτου. Που συνεχίσουν να μας σκοτώνουν δια των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης! 
 
 Ποιές ιδέες και ποιά ιδανικά υπηρετείτε αγαπητοί μου κ.κ. Γ.Αυτιά και Γ.Παπαδάκη; Δεδομένου οτι στο οδικό δίκτυο της χώρας και σείς και εγώ και τα παιδιά μου και τα παιδιά σας, και όλος ο πληθυσμός της Ελλάδας αντιμετωπίζει τους ίδιους τρομερούς κινδύνους θανάτωσης ή τραυματισμού; 
Σκέφτεστε να επανορθώσετε;
Μπορείτε;
 Ποιοί σας εμποδίζουν; Η στάση σας αυτή υπηρετεί την δημοκρατία,την ελευθερία,  την  ελευθεροτυπία, την ελευθερία του λόγου και τον πολιτισμό;
Αλλά αν για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν μπορείτε να εμφανίσετε εμένα γιατί δεν αναφέρεστε στις αποφάσεις του Σ.τ.Ε, στην εγκύκλιο Νάκου, και στα δεδομένα της κοινής πείρας για το ξήλωμα των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης;

Αγαπητοί μου δεν μπορούμε να είμαστε υπερ των θυτών και ταυτόχρονα υπέρ των  θυμάτων.
 ΄Η θα υπηρετούμε την ασφάλεια της ζωής, και εγώ αυτό κάνω, μαζί με άμετρητους άλλους συγγενείς θυμάτων της ασφάλτου, η τον θάνατο.

 Είναι απλό: Επανορθώστε υπηρετώντας την ασφάλεια της ζωής, τοποθετούμενοι καθαρά και ξάστερα.
 -Επανορθώστε όχι απέναντι σε μένα, αλλά απέναντι στον πληθυσμό της Ελλάδας, που κάποιοι, από αυτόν, είναι βέβαιο, θα χάσουν την ζωή τους ή θα τραυματιστούν, εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης. 
-Επανορθώστε…