Ο δήμαρχος κ.Γ.Πατούλης τοποθετεί νέες παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στο Μαρούσι

      Ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ.Πατούλης εξελέγη στή θέση αυτή, διότι μεταξύ των άλλων προεκλογικών του δεσμεύσεων είχε δεσμευθεί κατηγορηματικά να ξηλώσει αμέσως τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, εξαιτίας των οποίων και στο δήμο Αμαρουσίου και σ΄όλη την Ελλάδα θρηνούμε σχεδόν καθημερινά εκατόμβες νεκρών  και τραυματιών, λόγω  απόσπασης της προσοχής,  που κατά την Τροχαία αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης αυτοκινητικών ατυχημάτων.
Αντ΄αυτού ο κ.Πατούλης κόντρα στο δημόσιο συμφέρον, και κόντρα στην ασφάλεια των δημοτών  του, προέβη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9-9-2008,σε νέα χωροθέτηση δεκάδων θέσεων επί κοινοχρήστων χώρων, παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.
Ας σημειωθεί οτι ο κ.Πατούλης  είχε δεσμευτεί στις 9-5-2007, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά την ανάλυση των 909 και 910/2007 αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι θα ξηλώσει τις ήδη υπάρχουσες παγίδες  θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.
 Ο κ. Γ. Πατούλης περιφρονώντας Σύνταγμα και  νόμους, όπως είναι ο ν.1604/1986 για την οδική ασφάλεια και την σήμανση και σηματοδότηση των οδών,  περιφρονώντας επίσης  την 34/23-5-2007  επείγουσα εγκύκλιο του Υφ/ργού Εσωτερικών κ.Αθ.Νάκου  που χρηματοδοτεί το άμεσο  ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, περιφρονώντας τέλος το κοινό αίσθημα, το αυτονόητο και την κοινή λογική, ανέλαβε την ευθύνη της τοποθέτησης νέων παγίδων θανάτου στο Μαρούσι.
Η ενέργεια αυτή του κ.Πατούλη αποτελεί ύβρη για όλους  τους δημότες του δήμου Αμαρουσίου, ύβρη  για τις εκατόμβες των νεκρών εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, ύβρη για τους συγγενείς των θυμάτων, ύβρη κατά της Συνταγματικής νομιμότητας, ύβρη για τους θεσμούς, ύβρη ακόμα και για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώπιον του οποίου και ενώπιον υπουργών, βουλευτών συγκοινωνιολόγων, δικηγόρων, δημάρχων, νομαρχών και υπερνομαρχών, στις 3 Ιουνίου 2008 στην Παλιά Βουλή, σε σχετική Ημερίδα για την οδική ασφάλεια το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο δια του πρύτανη, δια καθηγητών του, και δη δια του καθηγητού κ.Γ.Κανελλαϊδη, ως του πλέον ειδικού για θέματα οδικής ασφάλειας, απεφάνθη ότι:  «Είναι άμεση ανάγκη και θέμα τιμής για την Ελληνική Πολιτεία η απομάκρυνση των επικίνδυνων  διαφημιστικών πινακίδων που η παράνομη τοποθέτησή τους έχει στοιχίσει την ζωή πολλών συνανθρώπων μας».
Παράλληλα με την παραπάνω Ημερίδα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης  κ.Λ.Ρακιντζής δια της ετήσιας έκθεσής του (έτος 2007) δραματικά  διαπιστώνει ότι εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, που καταλαμβάνουν παράνομα τους κοινόχρηστους χώρους της Ελλάδας, σημειώθηκαν  300 τροχαία ατυχήματα το έτος 2007 εκ των οποίων οκτώ θανατοφόρα, και  δύο ακόμα (θανατηφόρα), το πρώτο τρίμηνο του 2008.
Επίσης σύμφωνα με τον Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος τον Ιούνιο του 2008 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2007  τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα αυξήθηκαν  κατά ποσοστό 44,3% .
Ερωτάται ο δήμαρχος κ.Γ.Πατούλης: Οι εγκληματικές του ενέργειες για τοποθέτηση νέων παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, χωρίς να έχει ξηλώσει τις ήδη υπάρχουσες:   
-Ποιανού την «τιμή υπηρετούν»;
-Του Προέδρου της Δημοκρατίας;    
-Των δημοτων; ΄Η την φονική αισχροκέρδεια ορισμένων γνωστών μεγαλοδιαφημιστών και διαφημιστικών εταιριών;
Γιατί ο κ. δήμαρχος δεν βγαίνει ανοιχτά να  αμφισβητήσει την έκθεση του Επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης, και τα στοιχεία των Τροχαίας για τα αυτοκινητικά ατυχήματα όπως έκανε στην ως άνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου;
Κύριε Πατούλη στον γειτονικό  δήμο Γαλατσίου σκοτώθηκε εξαιτίας διαφημιστικής πινακίδας στις 18-10-2007, ο 21 ετών φοιτητής Παν.Καραλής, και κατόπιν ενεργειών  των συγγενών θυμάτων εξαιτίας διαφημιστικών πινακίδων, ο δήμαρχος Γαλατσίου για λόγους δημοσίου συμφέροντος ξήλωσε χωρίς τυμπανοκρουσίες τις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης. 
Εσείς Κύριε Πατούλη, χωρίς να ξηλώσετε τις υπάρχουσες παγίδες  θανάτου, όπως επανειλημμένα είχατε δηλώσει στα ΜΜΕ,γιατί προβαίνετε στο έγκλημα να τοποθετήσετε κι άλλες;