Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΝΕΙ ΝΕΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;ΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΕ ΣΑΝΙΔΑ;ΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΠΟΛΕΜΙΕ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΡΟΛΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ;ΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑ;ΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ; ΚΥΡΙΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ; ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ; ΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ;

Γράφει ο δικηγόρος Θανάσης Τσιώκος-Πλαπούτας
Ο Γεώργιος Λιάπης διευθύνων σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρίας  υπαίθριας διαφήμισης Master Aoutdoor A.E. καταδικάστηκε στη δικάσιμο της 17-10-2008, αφού είχαν προηγηθεί δύο αναβολές, από το Α΄Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε φυλάκιση 2 ετών και 2 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του αρμοδίου Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς, για τον θάνατο του 25χρονου τελειόφοιτου του Παντείου Πανεπιστημίου Γιάννη Σταυρουλάκη, στις 19-12-2005.
Η ως άνω εταιρία του καταδικασθέντος  είχε τοποθετήσει παράνομα επί νησίδας ασφαλείας της Λεωφορου Κηφισιάς στην άνοδο προς Μαρούσι διαφημιστική πινακίδα, προκειμένου να εισπράττει  χρήματα, στην οποία διαφημιστική πινακίδα προσέκρουσε το αυτοκίνητο του Γιάννη, με αποτέλεσμα τον  θανάσιμο τραυματισμό του.
-Συνήγοροι πολιτικής αγωγής παρέστησαν οι δικηγόροι  Νέστωρας Αποστολακίδης,  Αντωνία Λεγάκη  και  Θανάσης Τσιώκος-Πλαπούτας.
-Η μητέρα του θύματος κατέθεσε στο δικαστήριο οτι μετά την θανάτωση του γιου της, αστυνομικός της είπε, ότι αν το παιδί ήταν δικό του θα τιμωρούσε με θάνατο αυτούς που τοποθετούν τέτοιες παγίδες θανάτου προκειμένου να εισπράττουν μαύρο χρήμα, και ζήτησε από το δικαστήριο την καταδίκη του κατηγορουμένου.
-Την παραδειγματική καταδίκη του κατηγορούμενου ζήτησε και ο πατέρας του Γιάννη, Μανώλης Σταυρουλάκης, ο οποίος κατέθεσε,  οτι αμέσως μετά τον θάνατο του παιδιού του έσπευσαν, προφανώς οι κατηγορούμενοι  (η εταιρία και ο όμιλος διαφημιστικών εταιριών στον οποίο ανήκει), σκόπιμα και με δόλο,να επανατοποθετήσουν την φονική αυτή διαφημιστική πινακίδα στην ιδια θέση επί της ιδίας νησίδας ασφαλείας για να ξανασκοτώσει.
– Κατέθεσε επίσης ότι η ως άνω εταιρία υπαίθριας διαφήμισης master aoutdoor A.E. εσπευσμένα μετά τον θάνατο του παιδιού του, άλλαξε διεύθυνση έδρας από την οδό Ν.Πλαστήρα 172 στους Αγίους Αναργύρους, και μεταφέρθηκε στον κεντρικό Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών, και μάλιστα σε μια  μικρή αποθηκούλα στη Νέα Χαλκηδόνα Αττικής επί της οδού 700 Θεσπιέων 21.
Εν τω  μεταξύ,  πρόσθεσε,ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του αρμοδίου Αστυνομικού Τμήματος καίτοι κλήθηκε εγγράφως και στην διεύθυνση του σπιτιού του και στην παλιά έδρα της εταιρίας, προφανώς για να μείνει άγνωστη η ταυτότητα της εταιρίας αυτής, δεδομένου ότι η νέα διεύθυνση της έδρας της,δεν ήταν ακόμα γνωστή.
΄Ετσι ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ποτέ ούτε ενώπιον του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς,ούτε ενώπιον του Τριμελούς  Πλημμελειοδικείου Αθηνών στις δύο εξ αναβολής δικασίμους και στην δικάσιμο της 17-10-2008, στην οποία καταδικάστηκε ως άνω.
Τέλος ο Μανώλης Σταυρουλάκης που εικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία, κατέθεσε οτι τα παιδιά μας σκοτώνονται στο βωμό του μαύρου χρήματος, από ένα μπλόκ άνομων συμφερόντων, και ζήτησε από την Δικαιοσύνη προστασία του πολίτη και από την Πολιτεία να πάρει επιτέλους αμέσως μέτρα για να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου.

�α έγγ�α�ά μο�-�θαν- 018.jpg
Ο Μ.Σταυρουλάκης (αριστερά) μαζί με δημοσιογράφο επί της συμβολής των εκβολών του Ιλισσού Ποταμού με την Λ.Ποσειδώνος, όπου στις 11 το βράδυ περίπου  της 12-10-2008 κατόπιν πρόσκρουσης  αυτοκινήτου  στη βάση διαφημιστικής γιγαντοφίσας, όπως διακρίνεται στη φωτογραφία, σκοτώθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου Α.Κυριακόπουλος και η συνοδηγός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη. Η διαφημιστική παγίδα θανάτου (ποιά εταιρία την τοποθέτησε κύριε Γεώργιε Λιάπη;)  κείτεται στην κοίτη του ποταμού και μάλιστα μάθαμε στις 18-10-2008 , οτι κατέβηκαν στην κοίτη (ποιοί κύριε Γ.Λιάπη, κύριε Γ. Πολίτη, κύριε Φ.Βρυώνη;) κάποιοι,  την έσπασαν και αφαίρεσαν την διαφήμιση και μια πράσινη διακριτική κορδέλλα, προφανώς για να εξαλλείψουν την ταυτότητα της εταιρίας που την είχε τοποθετήσει(!),
�α έγγ�α�ά μο�-�θαν- 005.jpg

-Ο ειδικός πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων μηχανικός κ.Παν.Μαδιάς κατέθεσε στην παραπάνω δικάσιμο, ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Γιάννη Σταυρουλάκη, αφού συνέταξε εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη τεχνική έκθεση, ότι ο θάνατος του Γιάννη προκλήθηκε κατόπιν  της πρόσκρουσης του αυτοκινήτου του στην παράνομη διαφημιστική πινακίδα της ως άνω εταιρίας.
-Αν δεν υπήρχε και μάλιστα  επί νησίδας ασφαλείας,  πρόσθεσε, αυτή η παράνομη πινακίδα ο Γιάννης Σταυρουλάκης θα ζούσε.
-ο συνήγορος του κατηγορουμένου και ο τεχνικός του σύμβουλος ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι ο θάνατος του Γιάννη προήλθε από την πρόσκρουση στα κολονάκια της νησίδας ασφαλείας, και όχι από την παράνομη διαφημιστική πινακίδα(!).
Τα κολονάκια όμως αυτά,τοποθετημένα πριν από την φονική πινακίδα, όπως απέδειξε ο κ.Παν. Μαδιάς  κάμφθηκαν, γιατί είναι κατασκευασμένα από τέτοιο υλικό ούτως ώστε η πρόσκρουση σ΄αυτά να μην επιφέρει τον θάνατο, ούτε τον τραυματισμό.

-Την παραπάνω καταδίκη την μετέδωσε πολλές φορές ο ραδιοφωνικός  και ο τηλεοπτικός σταθμός  Σκάϊ, και η ΝΕΤ στην πρωϊνή εκπομπή της Κυριακής 19-10-2008, στην οποία ο εκλεγμένος Πρόεδρος της ΄Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ.Σωτήρης Μπάγιας δήλωσε οτι πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι και να καθαιρεθούν από το οδικό δίκτυο αυτές οι διαφημιστικές πινακίδες, οι οποίες κατά 99% είναι παράνομες, και να ληφθούν άμεσα μέτρα οδικής ασφάλειας.

-Πρέπει να επισημανθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας στην παραπάνω δικάσιμο ζήτησε να γίνει δεκτό το κατηγορητήριο στο σύνολό του, στηλίτευσε την επανατοποθέτηση της πινακίδας αυτής επί νησίδας ασφαλείας στη Λ.Κηφισιάς στο  Μαρούσι,   πρόσθεσε οτι αυτή επέφερε τον θάνατο  του Γιάννη Σταυρουλάκη κι ότι όταν  δεν λειτουργεί η Πολιτεία η Δικαιοσύνη αποτελεί την ελπίδα και το τελευταίο ανάχωμα για να προστατέψει τον πολίτη από τέτοια εγκλήματα.

Κατόπιν των  παραπάνω τίθενται τα εξής απλά ερωτήματα:
-Ποιάς φονικής εταιρίας είναι η πινακίδα που κείτεται στην κοίτη του Ιλισσού; εξαιτίας της οποίας σκοτώθηκε στις 12-10-2008 ένας νέος άνθρωπος και μια κοπέλλα τραυματίστηκε βαριά;
-Γιατί για αμέτρητους τέτοιους θανάτους παραμένουν ατιμώρητοι οι γνωστοί μεγαλοδιαφημιστές; οι μεγαλοεργολάβοι; και οι διάφοροι διαπλεκόμενοι μ΄αυτούς χάριν του μαύρου χρήματος;
-Στις  ερωτήσεις αυτές πρέπει να απαντήσουν:
-Το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας, που έχει επιληφθεί γι΄αυτό το ατύχημα.
-ο δήμαρχος Καλλιθέας κ.Κώστας Ασκούνης.
– όλοι οι δήμαρχοι της χώρας και οι πρόεδροι της ΚΕΔΚΕ και της ΤΕΔΚΝΑ κ.κ.Ν.Κακλαμάνης και Δ.Καλογερόπουλος.
– όλοι οι υπερνομάχες και οι νομάρχες,
-σύμπασα η Κυβέρνηση,
-τα πολικά κόμματα,
-το Κοινοβούλιο,
-τα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ,
-και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, δεδομένου οτι ο Γενικός Επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης έχει ζητήσει οι διευθύνοντες αυτές της διαφημιστικές εταιρίες, που εγκληματούν, να οδηγούνται στο αυτόφωρο.
-΄Ολοι οι παραπάνω και προ παντός η κυβέρνηση πρέπει να προβούν σε άμεσες ενέργειες για το ξήλωμα αμέσως των παγίδων αυτών θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης και για την λήψη των γνωστών άμεσων μέτρων στον τομέα του τρίπτυχου:οδός-όχημα-οδηγός, προκειμένου να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου και στην αισχροκερδή ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση, (που  σκοτώνει τον πληθυσμό της χώρας και ιδίως τα νιάτα) , των κοινοχρήστων χώρων, του οδικού δικτύου-περιβάλλοντος και του φυσικού περιβάλλοντος.