Yποψήφιοι δήμαρχοι,νομάρχες και υπερνομάρχες μαζί με δυό-τρείς διαφημιστικές εταιρίες υπό τα όμματα της εισαγγελικής Αρχής εγκληματούν στο οδικό δίκτυο της χώρας σε βαθμό κακουργήματος. Eξ αμελείας ή εκ δόλου;Ποιός θα τους `μαζέψει`;

  Κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών της 15-10-06 διαφημίστηκαν οι αναφερόμενοι στον παραπάνω τίτλο κατά κόρον παραβαίνοντας κάθε διάταξη νόμου σχετικά με την υπαίθρια διαφήμιση.
 Διαφημίστηκαν  δια γιγαντοαφισών τοποθετημένων πάνω στα πεζοδρόμια, σε νησίδες ασφαλείας , σε διασταυρώσεις δρόμων,σε πλατείες, σε κάθε ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο. Ενώ είναι την ίδια στιγμή γνωστό οτι η Ελλάδα  θρηνεί αμέτρητα θύματα (νεκρούς) και τραυματίες ,εξαιτίας αυτής της δολοφονικής διαφήμισης που απαγορεύεται απολύτως από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία (άρθρο 11 Κ.Ο.Κ.),άρθρο 4 Διεθνούς Συνθήκης της Βιέννης (ν.1604/1986), νόμος  3202/2003 περί εκλογών ΟΤΑ και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, ο οποίος προβλέπει και ανώτατο όριο δαπανών για τους συνδυασμούς και τους υποψήφιους, και λοιπούς νόμους

Επί παραδείγματι στις 24-7-2006, ώρα 2.30 μ.μ. οι κ.κ.Μανώλης Σταυρουλάκης και Θανάσης Τσιώκος που έχασαν  τα παιδιά τους εξαιτίας παράνομων γιγαντοαφισών υπαίθριας διαφήμισης την 19-12-2005 και την 12-2-2000 αντίστοιχα, επισκέφθηκαν τον κ.Κώστα Σκανδαλίδη στο γραφείο του Σίνα 17 (επανέλαβαν δε την επίσκεψη μετά μια εβδομάδα) και του ζήτησαν και ως πρώην αρμόδιου υπουργού (Εσωτερικών κ.λ.π.) στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, να ενδιαφερθεί και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τεθεί τέρμα στο έγκλημα αυτό της υπαίθριας διαφήμισης, που μαζί το γενικότερο χάλι του οδικού δικτύου αποδεκατίζει τον πληθυσμό της χώρας.
Εκείνος υποσχέθηκε οτι θα το συμπεριλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα  και θα ενεργήσει ώστε να επιβληθεί σ΄αυτό τον τομέα ο νόμος! 
Ο πρώην υπουργός όμως στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ,  όχι μόνο δεν συμπεριέλαβε την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου εγκλήματος στο πρόγραμμά του,αλλά όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία διαφημίστηκε αυτοπροσώπως πάνω σε αμέτρητα παράνομα διαφημιστικά  πλαίσια, ανά την Αττική, που επηρεάζουν τους εποχούμενους και τους σκοτώνουν ή τους τραυματίζουν, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του Σύνταγμα και νόμους:

ScannedImage-15.jpg

  Κύριε πρώην υπουργέ Κώστα Σκανδαλίδη πάνω σε τέτοια παράνομη διαφήμιση  βρήκε τον  θάνατο ο Δημήτρης Τσιώκος ηλεκτρολόγος μηχανικός του Ε.Μ.Π. στις 12-2-2000,
η Εύα Αιγινίτου 17 ετών στις 14-10-2002,  η Δέσποινα Πατέρα 53 ετών στις 26-10-2003, ο Γιάννης Σταυρουλάκης 25 ετών στις 19-12-2005, τελειόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Γιάννης Παπαρρήγας  22 ετών στις 1-2-2006, που σπούδαζε ηλεκτρολόγος στα ΤΕΙ, και πάρα πολλοί άλλοι.
Κι εσείς τι κάνετε κύριε Σκανδαλίδη; Συμβάλλεσθε με δυό τρείς γνωστές και «αμαρτωλές» εταιρίες που επιδίδονται σε παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα στα πεζοδρόμια και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους  και θέτετε σε κίνδυνο την ζωή των ελλήνων πολιτών διαφημιζόμενος. Κατά τα άλλα υπόσχεσθε  οτι «η Αθήνα αλλάζει, είναι δέσμευση».
Αλλά επί 20 χρόνια δεν άλλαξε κύριε Σκανδαλίδη. Και σεις παρανομείτε μαζί μ αυτούς τους διαφημιστές που τα «κονομάνε άγρια» όπως είναι γνωστό, και παίζετε το ίδιο και σεις με την ζωή και την σωματική ακεραιότητα εποχούμενων και μη.
Καλείσθε να απαντήσετε κύριε Σκανδαλίδη με «παραστατικά» όπως επιτάσσει  ο νόμος 1)πόσα χρήματα ξόδεψε ο συνδυασμός σας  διαφιζόμενος σε αμέτρητα σαν το παραπάνω παράνομα διαφημιστικά πλαίσια, πόσα σε νόμιμα και πόσες γενικά ήταν οι προεκλογικές σας δαπάνες, 2)Γιατί δεν συμπεριλάβατε στο πρόγραμμά σας την πάταξη του εγκλήματος της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης και 3) Γιατί προτιμήσατε να αγνοήσετε προεκλογικά Σύνταγμα και νόμους της χώρας , διαπλεκόμενοι (εν αγνοία σας;) με τον χώρο της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης που σκοτώνει και τραυματίζει;
Aλλά μη νομίσετε οτι σας αδικούμε κύριε Σκανδαλίδη. Απέναντι στην παρανομία είστε ίσοι με τους άλλους υποψήφιους και συνδυασμούς. Επιδίδεσθε σε μία απαράδεκτη «άμιλλα» ποιός θα διαφημιστεί παράνομα περισσότερο για να εκλεγείτε και να υπόσχεσθε ξανά την επόμενη φορά οτι «η Αθήνα αλλάζει , είναι δέσμευση»!
Αλλά το μόνο που αλλάζει κύριε υποψήφιε δήμαρχε, είναι ο αριθμός (περισσότερων) νεκρών και τραυματιών εξαιτίας της φονικής υπαίθριας διαφήμισης.
Που ζούμε κύριε Σκανδαλίδη; Η χώρα μας, πρώτη σε νεκρούς και τραυματίες στο οδικό δίκτυο, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας; Είναι πολιτισμένη χώρα; To πολίτευμά της είναι δημοκρατικό; H κάποιοι είναι περισσότερο…»δημοκράτες» κι όποιον πάρει ο χάρος;

ScannedImage-17.jpg

Κυρία Γεννηματά, κυρία Φώφη στις 15-6-2006 κάνατε ημερίδα στα γραφεία της ΕΝΑΕ για την οδική ασφάλεια! ΄Οσα ακούστηκαν εκεί (ορθά και σοφά) για την οδική ασφάλεια και για την φονική υπαίθρια διαφήμιση τα παραβιάζετε, όπως  επιβεβαιώνει η παραπάνω φωτογραφία. Τα παραβιάζετε μαζί με τους συνυποψηφίους σας κ.κ.Μίχα και Σγουρό, οι οποίοι είχαν πάρει μέρος στην ημερίδα αυτή. 
Με τη διαφήμισή σας διακηρύσσετε «και τώρα πάλι μαζί».
Με ποιούς μαζί; Mε τους διαφημιστές (Α/Α=ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ) και τα σκουπίδια;Θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή, την σωματική ακεραιότητα και την υγεία των πολιτών; 
Κυρία Φώφη, απαντήστε και σεις στα παραπάνω ερωτήματα που απευθύνονται στον κ.Κ.Σκανδαλίδη, στέλεχος του κόμματός σας είναι και εκείνος ,δηλ.για τα ποσά που ξοδεύετε να διαφημίζεστε δια των φονικών διαφημιστικών πλαισίων της υπαίθριας διαφήμισης κ.λ.π.

ScannedImage-18.jpg
 Με την αυτοαποκαλούμενη «μαφία» της φονικής υπαίθριας διαφήμισης «είστε μαζί» αγαπητή κατά τα άλλα κυρία Φώφη Γεννηματά, κύριε Γιάννη Μίχα και κύριε Γιάννη Σγουρέ. Αυτοί σας εκλέγουν: H γνωστή διαφημιστική εταιρία  Α/Α, η γνωστή επίσης Μaster κ.λ.π.
Να στην παρακάτω φωτογραφία και ο δήμαρχος πλέον κ.Ν.Κακλαμάνης διαφημίζεται δια των ίδιων «νταβατζήδων» (της αμαρτωλής υπαίθριας διαφήμισης) κατά τη γνωστή ρήση του πρωθυπουργού.
 

ScannedImage-19.jpg

Κύριε Κακλαμάνη αυτές οι φωτογραφίες λένε πολλά!
Εσείς διακηρύσσετε δια της ανωτέρω διαφημίσεως πάνω από τόνους μπάζων και σκουπιδιών όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία και δια γιγαντοαφίσας της Α/Α που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του πεζοδρομίου,όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία καθώς την ίδια στιγμή  η πρόσβαση σ΄αυτό απαγορεύεται διότι εκτελούνται έργα(!), ότι  έχετε πολλά να κάνετε:
«-Για την ασφάλεια
 -την καθαριότητα
 -το πράσινο
 -την ποιότητα ζωής»(!)
Και την ίδια στιγμή εγκληματείτε στο οδικό δίκτυο μαζί με τους «νταβατζήδες της υπαίθριας διαφήμισης και θέτετε σε άμεσο κίνδυνο την ζωή ,την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών στους οποίους απευθύνεστε…Και μετά ψάχνετε να βρείτε γιατί  η αποχή στην Αθήνα ανήλθε στο 42%(!).

Το ίδιο κάνουν κύριε Κακλαμάνη και οι υποψήφιοι του ΚΚΕ κ.λ.π. για την νομαρχία και την υπερνομαρχία, όπως απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες:

ScannedImage-211.jpg

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ κ.λ.π. για την υπερνομαρχία κλπ,  διαφημίζονται παράνομα  μέσω στεγάστρου της Α/Α (απαγορεύεται: παράγραφος 5 άρθρου 11 Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) και καταλαμβάνουν την ίδια στιγμή με διαφήμιση την προ του στεγάστρου κολόνα «καταργώντας» την ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς!

Kαι στις παρακάτω δύο  φωτογραφίες απεικονίζονται οι κ.κ. Σπυρίδων, Ντινόπουλος και  Πιπιλή , υποψήφιοι για την  υπερνομαρχία κ.λ.π. να εγκληματούν:

ScannedImage-22.jpg

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται μια γιγαντοαφίσα κάποιου «νταβατζή» της υπαίθριας διαφήμισης (παρανομεί για την δεν φέρει η γιγαντοαφίσα τον διακριτικό τίτλο της εταιρίας, ούτε τον αριθμό αδείας της αρμόδιας Αρχής) που καταλαμβάνει έναν τεράστιο κοινόχρηστο χώρο, επηρεάζοντας επίσης δια της διαφήμισης  τους εποχούμενους! Ας μη μιλήσουμε βέβαια για «αισθητική». 

Η δε δεύτερη φωτογραφία δείχνει διαφημιστικό πλαίσιο που διαφημίζει την κ.Πιπιλή κ.λ.π.που καταλαμβάνει, σαν  άλλο σίγουρο φονικό όπλο,την νησίδα ασφαλείας όπου διαβάζουμε «οι πόλεις μας αλλάζουν πρόσωπα».
 Και να φανταστεί κανείς οτι η κα Πιπιλή σαν δημοσιογράφος έχει κάνει εκπομπές στην τηλεόραση κατά της φονικής αυτής υπαίθριας διαφήμισης! 

Πότε επιτέλους θα επέμβει ο Εισαγγελέας; Σε δημοκρατική χώρα ζούμε ή σε «κοινοβουλευτική δικτατορία» που εκχωρεί τα πάντα (και τους κοινόχρηστους χώρους)  στο ιδιωτικό κεφάλαιο κι οποιον πάρει ο χάρος;