ΙΔΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ, ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

                  Προτείνει  ο δικηγόρος Θανάσης Τσιώκος-Πλαπούτας   
                                           Ï?άÏ?Ï?Ï?η00052.jpg
   -12-2-2000: Εξαιτίας   διαφημιστικής γιγαντοαφίσας-παγίδας θανάτου,τοποθετημένης παράνομα (ν.1604/1986) μαζί με δάσος άλλων έξω από την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και ηλεκτροδοτούμενης παράνομα από την ΔΕΗ, θανατώνεται κατόπιν απόσπασης της προσοχής του, με πρόσκρουση του αυτοκινήτου του  στη βάση αυτής, ο γιος μου Δημήτρης 33 ετών, ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ.
-Και τραυματίζεται η συνοδηγός, η οποία έπεσε επί του χωμάτινου πεζοδρομίου της Λ.Κανελλοπούλου-Κατεχάκη, χωρίς να έρθει σε επαφή με την πακτωμένη, μεταλλική και ακλόνητη αυτή παγίδα  θανάτου!
 -Από τότε μέχρι σήμερα έχουν  ουσιαστικά δολοφονηθεί  εξαιτίας μόνο τέτοιων παγίδων θανάτου, που κατά εκατοντάδες χιλιάδες έχουν καταλάβει τους κοινόχρηστους χώρους (αποτελούν δημόσια κτήση) της Ελλάδας,  εκατοντάδες ,  κυρίως νέοι άνθρωποι.
-Τις παγίδες  αυτές θανάτου, τοποθετεί μια αυτοαποκαλούμενη  «μαφία» άνομων συμφερόντων για να αποκομίζει πακτωλό μαύρου παράνομου χρήματος. Και δια της μαινόμενης γενοκτονίας της ασφάλτου η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο, όπως   επιβεβαιώνουν τα αμέτρητα  εικονοστάσια που τοποθετούνται ανά πέντε -δέκα μέτρα καθημερινά στο οδικό δίκτυο της χώρας!
-Ο ετήσιος απολογισμός των τροχαίων ατυχημάτων είναι 24.000 νεκροί  και τραυματίες για όλη τους τη ζωή. Το δε οικονομικό κόστος είναι 3,5 δις ευρώ (Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, 10-10-2008)! 
-Στην ετήσια έκθεσή του για το 2007 ο γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ.Λ.Ρακιντζής διαπιστώνει ότι θανατώθηκαν 8 από τέτοιες παγίδες θανάτου και σημειώθηκαν  πάνω σ΄αυτές 300 τροχαία ατυχήματα!
Και ενώ έχει τεθεί πρόβλημα λειτουργίας του Πολιτεύματος εξαιτίας του πολέμου  της ασφάλτου,  η αυτοαποκαλούμενη μαφία της υπαίθριας διαφήμισης έχει αυτοαναγορευτεί σε Σύστημα Διακυβέρνησης και έχει θέσει στην υπηρεσία της:  
-Τις εκάστοτε Κυβερνήσεις– Τους θεσμούς,-Την αστυνομία,
-Το πολιτικό σύστημα της χώρας.
-6000 αστυνομικοί  αντί να πατάσσουν την παρανομία και να επιβάλλουν την τήρηση των νόμων χάριν της ασφάλειας του πληθυσμού της χώρας, φρουρούν εκδότες καναλάρχες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους-στάρ  κ.λ.π.  και πολύ συχνά,  συγχρόνως  και παράλληλα, με τους καθημερινά δολοφονούμενους στην άσφαλτο, δολοφονούν ανοιχτά πότε τον Καλτεζά, πότε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και αμέτρητους άλλους, με χίλιες- δυό γελοίες και εγκληματικές δικαιολογίες!
– Και την ίδια στιγμή Κυβέρνηση και υπουργοί, δήμαρχοι νομάρχες κ.α. δεν ξεχνούν την διαρκή συναλλαγή, συνεργασία και διαπλοκή για να ενθυλακώνουν  μεγαλοδιαφημιστές, εργολάβοι δημοσίων έργων , ιδιοκτήτες ΜΜΕ επιχειρηματίες, κ.λ.π. δια της κρατικής, ιδιωτικής , υπαίθριας και κάθε είδους διαφήμισης, δια του δανεισμού και της κρατικής ενίσχυσης(όρα 28 δις ευρώ) πακτωλό δημόσιου χρήματος, όπως φαίνεται στην εικονιζόμενη διαφήμιση, του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (Γ.Αλογοσκούφης).
 Αυτή η διαφήμιση για να  συνετίσει τους εξεγερμένους άνεργους, φοιτητές μαθητές , τους εργαζόμενους του χεριού και του πνεύματος, τους συγγενείς των δολοφονημένων της ασφάλτου,τους προτρέπει δια των παγίδων αυτών θανάτου, να «έχουν φορολογική συνείδηση» κι ότι   «η «Φοροδιαφυγή είναι Κοινωνική αδικία»!
Κι αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες παγίδες θανάτου  θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την σωματική μας ακεραιότητα,όλου του πληθυσμού της Ελλάδας, σε κάθε βήμα μας στο οδικό δίκτυο της χώρας!                                      

                    

  Κύριε Αλογοσκούφη ξέρεις πόσα εγκλήματα διαπράττεις δι΄αυτής της διαφήμισης πάνω σε παγίδες θανάτου, του Υπουργείου Σου;
-Ρώτα τον κ.Υπουργό της Δικαιοσύνης, ρώτα τον κ.Γ.Σουφλιά του ΥΠΕΧΩΔΕ.
-Ρώτα τον κ. Λιάπη που όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και επικοινωνιών διαφήμιζε πάνω σε τέτοιες παγίδες θανάτου, την Τροποποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  δια χρημάτων του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, παραβιάζοντάς τον την ίδια στιγμή και θέτοντας σε άμεσο και διαρκή κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα όλου του πληθυσμού της χώρας.
-Αλλά φαίνεται δεν σε ενδιαφέρει Κύριε Γ.Αλογοσκούφη γιατί κρύβεσαι και εσύ και η κυβέρνηση πίσω από  την «ασπίδα» της ατιμωρησίας: του νόμου περί ευθύνης υπουργών!
-Ρώτα επίσης τον υπουργό και καθηγητή Πανεπιστημίου κ.Πρ.Παυλόπουλο που πάνω σ΄αυτές τις παγίδες θανάτου το Υπουργείο του διαφήμιζε το 2007  δια των χρημάτων του ελληνικού λαού τα «Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών»!
-Αλλά δεν βαριέσαι Κύριε Αλογοσκούφη, το ίδιο έκανε και ο Πρωθυπουργός στην διάρκεια των προηγούμενων εκλογών(16-9-2007), και εσύ και όλα τα πολιτικά κόμματα!

 Αγαπητέ κατά τα άλλα Κύριε Γ.Αλογοσκούφη, πριν από την ανοιχτή  δολοφονία του Αλέξη, στις 10-10-2008 η Ολομέλεια της Βουλής συζήτησε το θέμα της οδικής Ασφάλειας , και όλες οι πτέρυγες της Βουλής τοποθετήθηκαν και ειπώθηκαν εκεί ανατριχιαστικά πράματα για την γενοκτονία της ασφάλτου και συνεστήθη εν συνεχεία διακομματική  Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας , με πρόεδρο τον κ.΄Αρη Σταθάκη, για να πατάξει την γενοκτονία της ασφάλτου.  
 Η  συνεδρίαση αυτής τη επιτροπής έχει αναβληθεί μέχρι τώρα 3 φορές, και εσείς Κύριε Αλογοσκούφη, η Κυβέρνηση, οι υπουργοί, ατάραχοι και «ψύχραιμοι» συνδαυλίζετε την γενοκτονία της ασφάλτου, πάνω από το μνήμα του Αλέξη και πάνω  από τα εικονοστάσια των νέων της πατρίδας μας που δολοφονούνται στην άσφαλτο!  
Το ίδιο έπραξε Κύριε Αλογοσκούφη πρόσφατα και ο  δημοσιογράφος κ. Ν.Χατζηνικολάου, διαφημίζοντας σε αμέτρητα τέτοια διαφημιστικά φονικά πλαίσια την έκδοση εφημερίδας του  όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα www.diadromi.com.
-Καλείσθε λοιπόν και οι δύο να πείτε στον Ελληνικό λαό πόσα   χρήματα  ξόδεξε ο καθένας σας για να διαφημιστεί πάνω στις παγίδες αυτές θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης. Και ποια είναι η πηγή των χρημάτων αυτών.
 
    –23-4-2007 Λ.Συγγρού ,απέναντι από τον ΄Αγιο Σώστη, δήμος Καλλιθέας, ενας νεαρός σκοτώθηκε με πρόσκρουση του αυτοκινήτου του σε διαφημιστική παγίδα θανάτου, που είναι τοποθετημένη σε νησίδα ασφαλείας. Μετά τον θάνατό του την ξανατοποθέτησαν δίπλα από το εικονοστάσιο που έχει τοποθετηθεί στη μνήμη του νεαρού!
-Μ΄αυτούς συνεργάζεται το Υπουργείο σας Κύριε Αλογοσκούφη!
Και το παρακάτω «Σύστημα  Διακυβέρνησης» Κύριε Αλογοσκούφη, ΜΜΕ, Τράπεζες, Εργολάβοι, κατασκευαστές, διαφημιστές, προμηθευτές του δημοσίου , ΔΕΚΟ, δήμοι και νομαρχίες ποιούν την νήσσα για την γενοκτονία της ασφάλτου και εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθρια διαφήμισης. 
Οι παρακάτω όμιλοι όπως περιγράφονται παρακάτω, ποιούν την νήσσα κύριε Αλογοσκούφη και ελέγχουν τα τηλεοπτικά και άλλα ΜΜΕ.

Ο έλεγχος αυτός Κύριε Αλογοσκούφη των τηλεοπτικών ΜΜΕ στην Ελλάδα ασκείται από μια δεκάδα χρηματιστικών πόλων/οικογενειών των οποίων τα συμφέροντα έχουν διακλαδώσεις στο σύνολο σχεδόν της οικονομίας.
Η λίστα που ακολουθεί δεν είναι διεξοδική.
Δίνει όμως μια ιδέα για το πώς η μηντιακή δημόσια σφαίρα, αλλά και ο τόπος γενικότερα, κυριαρχείται από μια οικονομική ολιγαρχία.
Οι σχέσεις των παραγόντων αυτών χαρακτηρίζονται καταρχήν από έναν οξύ ανταγωνισμό σε συγκεκριμένους οικονομικούς τομείς, όπως για παράδειγμα τα διαφημιστικά έσοδα της ιδιωτικής τηλεόρασης, τα έσοδα της κρατικής, της ιδιωτικής και της υπαίθριας διαφήμισης, αλλά ταυτόχρονα από κοινά συμφέροντα σε άλλους.
  Η διαμόρφωση αυτή καταλήγει:
-σε προσωρινές συγκρούσεις(για απάτες, πλαστά τιμολόγια, δικαστικές καταδίκες,δανειοδοτήσεις κ.λ.π.)  και συμμαχίες των οποίων οι πρωταγωνιστές εναλλάσσονται χωρίς όμως να επηρεάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά του επικοινωνιακού συστήματος στο σύνολο του.      
Το 2008 οι κυριότεροι παράγοντες της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα είναι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, η Πήγασος Εκδοτική του Γιώργου Μπόμπολα, οι Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις (MEGA), ο Όμιλος Αντέννα του Μίνου Κυριακού (ANT1), ο Όμιλος Κοντομηνά (ALPHA), ο Όμιλος Βαρδινογιάννη (STAR), ο Όμιλος Κουρή (ALTER) και ο Όμιλος Αλαφούζου (ΣΚΑΪ). Δευτερεύουσες θέσεις στον χώρο έχουν λάβει την τελευταία περίοδο, μεταξύ άλλων, οι οικογένειες Κόκκαλη (TV MAGIC), Ρέστη (MEGA μέσω ΔΟΛ) και Μαρινάκη (ΣΚΑΪ), αντικατοπτρίζοντας έτσι τις ανακατατάξεις στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας. Tο σύνολο των προαναφερθέντων παραγόντων είναι αντικείμενο οικονομικής συγκέντρωσης των τριών μορφών σε διαφορετικό βαθμό.
             
              Δημοσιογραφικός

             Οργανισμός Λαμπράκη
 
Η εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παραμένει υπό τον έλεγχο του Χρήστου Λαμπράκη που διαθέτει το 73,64% του μετοχικού κεφαλαίου και 33,24% των δικαιωμάτων ψήφου και είχε κύκλο εργασιών το 2007 της τάξης των 282.000.000 ευρώ.
Το συγκρότημα είναι μέτοχος της εταιρείας Τηλέτυπος (21,76%), ιδιοκτήτριας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (33,33%), που εκδίδει την εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και το περιοδικό CLOSE UP, των Ειδικών Εκδόσεων, της Νέας Ακτίνας (50%), του εκδοτικού οίκου Ελληνικά Γράμματα, του πρακτορείου διανομής τύπου Άργος (38,5%), των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου (30%), των εκτυπωτικών Iris ΑΕ (50%) και Multimedia ΑΕ, της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών
Studio ATA, της πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης της Multichoice Hellas, μέσω του Τηλέτυπου, των εταιρειών παροχής υπηρεσιών Ramnet, Phaistos Networks, Interoptics, Eurostar, Triaina Travel, Expo Plan, NetOnLine, Shop21.gr και Μιχαλακοπούλου Κτηματική Τουριστική.
Ο ΔΟΛ εκδίδει ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, που το 2007 είχαν αθροιστικά μέση ημερήσια κυκλοφορία 112.114 τευχών, καθώς και τα αντίστοιχα sites, περιοδικά ( MEN, COSMOPOLITAN, FREE, MARIE CLAIRE, FHM, RAM, VITA, HITECH, NATIONAL GEOGRAPHIC, DISCOVERY & SCIENCE, TV ΖΑΠΙΝΓΚ,
ΓΑΙΟΡΑΜΑ, ΔΙΑΚΟΠΕΣ), αθλητική εφημερίδα (ΕΞΕΔΡΑ), ξενόγλωσση εφημερίδα (ATHENS NEWS) και διαδικτυακές πύλες όπως το in.gr και το pathfinder.gr.
 
                    Πήγασος Εκδοτική
 
 Η Πήγασος Εκδοτική, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παραμένει υπό τον έλεγχο της οικογένειας Μπόμπολα που διαθέτει το 75,25% των μετοχών και είχε κύκλο εργασιών για το 2007 που έφτασε τα 197.070.000 ευρώ. Η εταιρεία εκδίδει το ΕΘΝΟΣ, με μέση ημερήσια κυκλοφορία 43.779 φύλλων το 2007, την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, την GOAL NEWS, τις ΝΕΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ, σημαντικό αριθμό περιοδικών (ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ, ΣΙΝΕΜΑ, ELLE, MAX, CAR & DRIVER, VOYAGER, ΛΟΙΠΟΝ, TV ΖΑΠΙΝΓΚ, BAZAAR) και τις δημοφιλείς πύλες e-go.gr και ethnosport.gr.
Στις αρχές του 2008 αποκτήθηκε και ο έλεγχος της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (70%). Ο όμιλος είναι μέτοχος του Τηλέτυπου (23,97%), της εκτυπωτικής εταιρείας Iris ΑΕ (50%), της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (33,3%) της Ν. Λιάπης Βιβλιοδετική ΑΕ, του πρακτορείου Ευρώπη (21%), της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών Άνωση ΑΕ και της Multichoice Hellas και έχει παρουσία στον τομέα των
υπηρεσιών μέσω των θυγατρικών Πήγασος Interactive, 3Nsold, Lexitel, Αποστολή ΑΕ, στην υπαίθρια διαφήμιση μέσω της Νarad (50%) και στις κατασκευές μέσω της Ελληνικής Τεχνοδομικής.       
                         Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις
   Η εταιρεία, εισηγμένη στο χρηματιστήριο, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οικογένειας Τεγόπουλου η οποία και κατέχει το 77,53% του μετοχικού κεφαλαίου. Παρουσίασε κύκλο εργασιών το 2006 περί τα 124.843.448 ευρώ. Εκδίδει την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, με μέση ημερήσια κυκλοφορία 54.735 φύλλων το 2007, μαζί με τα ένθετα περιοδικά Ε-9, Ε-ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Ε-ΙΑΤΡΙΚΑ,
την Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, με τα ένθετα ΕΨΙΛΟΝ και ON-OFF, την εφημερίδα μικρών αγγελιών ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και τους δικτυακούς τόπους enet.gr και xe.gr. Η Χ.Κ. Τεγόπουλος είναι μέτοχος του Τηλέτυπου (2,68%), των Εκδόσεων Δραγούνη (15%), της Φωτοεκδοτικής (90%), της Έψιλον Γραφικές Τέχνες, της Έψιλον Νετ (50%), του πρακτορείου Άργος (24,12%), των εταιρειών παροχής
υπηρεσιών Mediatel (44%), Media Call Center (20%), Έψιλον Τελεκόμ (16%) Έμφασις Εκδοτική (9,4%) και της εταιρείας ναυπήγησης και επισκευής σκαφών αναψυχής Planatech (20%).           
                      Όμιλος Αντέννα 

 Κύριος μέτοχος του ομίλου, με κύκλο εργασιών 147.122.137 ευρώ για το 2005, είναι η οικογένεια Κυριακού που ελέγχει μέσω χρηματιστικών εταιρειών (holdings) 98,5% του μετοχικού κεφαλαίου. Ο όμιλος μετέχει σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΑΝΤ1, ΑΝΤ1 SATELLITE, ANT1 PACIFIC, ANT1 GOLD, ΑΝΤ1 TV Κύπρου, NOVA TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ΑΝΤ1 FM 97,2, BANANA FM 104, ΡΥΘΜΟΣ 94,9, ΑΝΤ1 FM Κύπρου, RADIO EXPRESS).
Μέσω των θυγατρικών Δάφνη Επικοινωνίες και ΑΝΤ1 Internet, το συγκρότημα εκδίδει επίσης περιοδικά (DIVA, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΜΕΤΡΟ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, PENTHOUSΕ, ΣΟΚ, EXODOS) και δικτυακούς τόπους (antenna.gr και exodos.gr).
Ο Όμιλος Αντέννα ελέγχει το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών του ΑΝΤ1, την Νίκη Εκδοτική, τις εταιρείες παραγωγής ραδιοτηλεοπτικού υλικού Επικοινωνία ΑΕ και Ena Production, την Audiotex και τη δισκογραφική Heaven (15% του ελληνικού ρεπερτορίου). Είναι επίσης μέτοχος της NetMed (4,2%), ιδιοκτήτριας της Multichoice Hellas, της ΕMI Music Greece και των καταστημάτων Virgin Megastores.
Κύριες συνιστώσες του ομίλου Κυριακού είναι η εφοπλιστική εταιρεία Athenian Sea Carriers, η χρηματιστηριακή Euroholdings Capital and Investments Corp, η εταιρεία λογισμικού και ηλεκτρονικών συστημάτων Unibrain και η εταιρεία συστημάτων επικοινωνίας ΑΝΤΕΛ ΑΕ.
                                             Όμιλος Κοντομηνά 

Τον Σεπτέμβρη του 2005 η οικογένεια Κοντομηνά,που πρόσφατα συνεργάστηκε με γερμανικό τηλεοπτικό  κολοσσό, ήλεγχε άμεσα πάνω από το 50% των μετοχών της εταιρείας Alpha Δορυφορική Τηλεόραση που παρουσίασε κύκλο εργασιών 61.028.531 ευρώ για την ίδια χρονιά.
Το συγκρότημα μετέχει σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς (ALPHA, CHANNEL 9, ΑΛΦΑ 98,9, ΠΑΛΜΟΣ 96,5) στην εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών Plus
Productions, στις Εκδόσεις Ιλισσός, στις εφημερίδες Μικρές Αγγελίες (33,3%), City Press  (75%) και Sport Day (33%).
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς διαθέτει επίσης εταιρείες στο χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών ήχου και εικόνας (Panasonic-Intertech), στις διαφημιστικές κατασκευές (Intervista), στις τηλεπικοινωνίες (Cosmoline), στις ασφαλιστικές υπηρεσίες (Bestline), στην αεροπλοΐα (Interjet), στα βιολογικά προϊόντα (Green Farm) και στα τυχερά παιχνίδια μέσω της συνεργασίας με την William Hill Bet.
                                              Όμιλος Αλαφούζου 

Η οικογένεια Αλαφούζου με 74,9% του κεφαλαίου ελέγχει το εισηγμένο συγκρότημα Καθημερινή ΑΕ που παρουσίασε κύκλο εργασιών 92.352.461 ευρώ το 2006. Μέσω αυτού και άλλων θυγατρικών ο όμιλος ελέγχει το τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΪ 100,3, RED, ANGEL και
ΜΕΛΩΔΙΑ, εκδίδει την διαδικτυακές πύλες eone.gr, skai.gr, kathimerini.gr, την αθλητική SPORT DAY,
την δωρεάν εφημερίδα METROPOLIS, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με μέση ημερήσια κυκλοφορία 58.638 φύλλων για το 2007 και σημαντικό αριθμό ένθετων περιοδικών. Συμμετέχει επίσης με μικρό ποσοστό στον Τηλέτυπο καθώς και στις εταιρείες Δέσις ΑΕ, Maison Εκδοτική (50%), Εξερευνητής Explorer (51%) και City Servers (22,5%), στις εκδόσεις Άρκτος (30%), στο πρακτορείο διανομής τύπου Ευρώπη (21%) και στα Καταστήματα Τύπου στο Διεθνές Αεροδρόμιο (25%). Ο όμιλος διαθέτει επιχειρήσεις
στο εφοπλιστικό τομέα (Αργοναύτης), στις κατασκευές (Έργων ΑΤΕ) στην εκμετάλλευση ακινήτων και στις υπηρεσίες (Αποστολή ΑΕ).
                                                        Όμιλος Κουρή 

 Η οικογένεια Κουρή ελέγχει τα τηλεοπτικά κανάλια MAD και ALTER καθώς επίσης και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ORANGE, LOVE RADIO, REAL, και MAD RADIO. Επίσης εκδίδει τις εφημερίδες ΑΥΡΙΑΝΗ και ΦΙΛΑΘΛΟΣ και είναι μέτοχος του πρακτορείου διανομής τύπου Άργος (3%).   
                                                       Όμιλος Γιαννίκου
 
Ο Κώστας Γιαννίκος είναι μέτοχος της εταιρείας Ελεύθερη Τηλεόραση (25%), ιδιοκτήτριας του ALTER.
Ταυτόχρονα είναι ιδιοκτήτης των δισκογραφικών εταιρειών Legend, Lyra και MBI, του εκδοτικού οίκου Modern Times, των ραδιοφωνικών σταθμών JOHN GREEK, CAPTAIN JACK και OASIS 88, της εταιρείας διανομής και πώλησης DVD Camelot Media και θεατρικών αιθουσών μέσω της εταιρείας Ελληνική Θεαμάτων.
Ο όμιλος εκδίδει επίσης την οικονομική εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ
και τα περιοδικά TIVO και AVANTI.                 
                                              Όμιλος Βαρδινογιάννη

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού STAR και μέτοχος του MEGA.
Ελέγχει εφημερίδες (ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, ESPRESSO, TRAFFIC, ΙΣΟΤΙΜΙΑ) και περιοδικά, μέσω της Daily Press Magazines (ΜΠΟΜΠ, JOLIE, L’OFFICIEL, OLIVE, SPIDERMAN). Επίσης, μέσω της στρατηγικής συμμαχίας με την Mondadori συμφερόντων Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ελέγχει τις Αττικές Εκδόσεις και
μέσω αυτών εκδίδει περιοδικά (MADAME FIGARO, HARPER’S BAZAAR, MIRROR, CELEBRITY, SHAPE, GRAZIA, PLAYBOY, PC MAGAZINE, ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ, ΤΗΛΕΡΑΜΑ) και διατηρεί ραδιοφωνικούς σταθμούς
(SOHO, ΔΙΕΣΗ, ROCK FM, ATHENS RADIO DJ). Τέλος, μέσω της Audio Visual, ο όμιλος ελέγχει εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών (Οn Productions),  κινηματογραφικές αίθουσες (Ster Cinemas), πάρκο ψυχαγωγίας (Allu Fun Park) και δραστηριοποιείται στην αγορά και διάθεση κινηματογραφικών
δικαιωμάτων καθώς και στην αναπαραγωγή και διανομή ταινιών. Είναι επίσης ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας (Παναθηναϊκός). Ιστορικά ο πρωταρχικός τομέας δραστηριότητας του ομίλου είναι η ναυτιλία και τα πετρελαιοειδή.  
 -Οι πληροφορίες σχετικά με τον κύκλο εργασιών και τη μετοχική σύνθεση των εν λόγω συγκροτημάτων αντλήθηκαν κυρίως από βάση δεδομένων και συμπληρώθηκαν με στοιχεία από τα ετήσια δελτία και τους απολογισμούς χρήσεων όπου αυτά ήταν προσβάσιμα.
Οι μετοχικές συνθέσεις των καναλιών είναι αυτές που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ΕΡΣ το 2007.
Τα στοιχεία που αφορούν την κυκλοφορία των διαφόρων εντύπων προέρχονται από την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, στοιχεία κυκλοφορίας 2007 εκτός κυριακάτικων φύλλων.
 -Το άρθρο είναι αναδημοσίευση του
Συγκέντρωση στα ΜΜΕ και οικονομική ολιγαρχία από το smyrnaios.blogspot.com 

Κύριε Αλογοσκούφη οι ως άνω χρηματιστικοί πόλοι/οικογένειες ποιούν την νήσσα σχετικά με την υπαίθρια διαφήμιση και την οδική ασφάλεια του συνόλου του πληθυσμού της χώρας μαζί και οι εκάστοτε  κυβερνήσεις .
Και ενώ Κύριε Αλόγοσκούφη την Ολομέλεια της Βουλής  την απασχόλησε πολύ σοβαρά το θέμα της οδικής ασφάλειας και των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης( ενημέρωση  από  Parliament.gr– πρακτικά 10-10-2008), στις 10-10-2008 και συνεστήθη ειδική Μόνικη διακομματική 15μελής Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, το Υπουργείο σας  συνελήφθη από τον φακό, να εγκληματεί σε βαθμό κακουργήματος.
Αφού παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας
          τις 909-910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας,
          τον νόμο 1604/1986,  για την οδική ασφάλεια και την σήμανση και σηματοδότηση των οδών.
          τον Ποινικό Νόμο ,
          αλλά και τις αποφάνσεις ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών σύμφωνα με τις οποίες οι παγίδες αυτές θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης είναι κατά 99% παράνομες.
          Κύριε Αλογοσκούφη το Υπουργείο σας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του δι΄αυτής της διαφήμισης τον θεσμό του Κοινοβουλίου, τον Πρωθυπουργό, και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας,διότι:
          Στις 3 Ιουνίου  2008  υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε στην παλιά Βουλή παρουσία υπουργών,δημάρχων ,νομαρχών, βουλευτών , καθηγητών των Πολυτεχνείων και των Πανεπιστημίων κ.α. ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια στην  οποία ο καθηγητής του ΕΜΠ κ.Γ.Κανελλαϊδης είπε μεταξύ άλλων ότι:
            η Οδική Ασφάλεια είναι επιστήμη
          χρειάζεται η εκδήλωση ισχυρής πολιτικής βούλησης για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου και
          Είναι άμεση ανάγκη  και θέμα τιμής  για την ελληνική Πολιτεία  η απομάκρυνση των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης εξαιτίας των οποίων έχασαν και χάνουν την ζωή τους  συνάνθρωποί μας.
          Εν συνεχεία Κύριε Αλογοσκούφη την 1η Δεκεμβρίου 2008  από τα Χανιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Κάρολος Παπούλιας βροντοφώναξε  ότι  «Η Οδική Ασφάλεια είναι Εθνική Υπόθεση» και συνέχισε:
«Αυτόν τον πόλεμο πρέπει όλοι μας να τον κερδίσουμε. Κι όπως ξέρετε έχω αναλάβει σχετική πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο   και τα συναρμόδια Υπουργεία (προφανώς και με το «δικό σου» Υπουργείο Κύριε Αλογοσκούφη) που βρίσκεται σε εξέλιξη .
          Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Οδική Ασφάλεια είναι εθνική υπόθεση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί:
          Με κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών, με συνονισμένες προπάθειες και δράσεις, με την συνεισφορά όλων μας.
          Για να πάψει η χώρα μας να κατέχει την θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα».
           Όλα τα παραπάνω Κύριε Αλογοσκούφη το Υπουργείο Οικονομικών τα έγραψε στα παλαιότερα των  υποδημάτων του.
          Με τέτοιες εγκληματικές ενέργειες Κύριε Αλογοσκούφη η παρούσα κυβέρνηση και οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνδαυλίζουν την γενοκτονία της ασφάλτου, χάριν άνομων αισχροκερδών συμφερόντων.
          Κύριε Αλογοσκούφη ιδιωτικοποιείτε και εμπορευματοποιείτε τα πάντα.
 Η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τις εθνικές αναλογικές και ψηφιακές συχνότητες μετάδοσης, δηλαδή  δημόσια αγαθά, στους παραπάνω χρηματιστικούς ομίλους, και στα πλαίσια αυτά αυτό το σύστημα διακυβέρνησης είναι υπαίτιο για την μαινόμενη γενοκτονία της ασφάλτου, και αυτό το σύστημα όπλισε το χέρι του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Αλέξη.
          Εάν συνεχίσετε την ίδια πολιτική κύριε Αλογοσκούφη εσείς και η κυβέρνησή σας, και όλο το πολιτικό σύστημα , στο Υπ΄αριθμόν ΄ΕΝΑ εθνικό μας θέμα της οδικής Ασφάλειας, είναι σαν να σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες.

          στα πλαίσια του αθέμιτου ανταγωνισμού και της ασυδοσίας της αγοράς οι παραπάνω χρηματιστικοί όμιλοι δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Παραβιάζετε κυβέρνηση κι αυτοί μαζί:

          Το σύνταγμα της χώρας που ορκιστήκατε  ότι  θα το τηρείτε.
          Την Ελληνική, την Ευρωπαϊκή  και την Διεθνή νομοθεσία,
          Δεν συμμορφώνεται η δημόσια διοίκηση και εσείς προσωπικά με τις δικαστικές αποφάσεις.
Όπως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα και η μιντιαρχία δεν σκοτώνει μόνο τις ελπίδες, τα όνειρα, και τα οράματα των παιδιών μας, σκοτώνει και αυτά τα ίδια σαν ψυχοσωματικές οντότητες με απροκάλυπτες δολοφονίες αλλά και με την γενοκτονία ης ασφάλτου.
          Κύριε Αλογοσκούφη προτείνω  σε σας και στην κυβέρνηση:
          Να λειτουργήσει η Ειδική Μόνιμη διακομματική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας και να πάρει αμέσως τα μέτρα που προτάθηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Οδική Ασφάλεια και στην Ολομέλεια της Βουλής στις 10-10-2008.
          Για να λειτουργήσουν η δικαστική, η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία.
          Διαφορετικά οι πολιτικές  και ποινικές σας  ευθύνες που είναι ήδη μεγάλες θα γιγαντωθούν.
          ΄Ηδη αυτή  η εγκληματική  πολιτική σας  προκάλεσε την παρούσα εξέγερση και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. ΄Οπως η ασυδοσία της αγοράς παγκοσμίως προκάλεσε την διεθνή οικονομική κρίση.  
          Η αδυναμία σας Κύριε Αλογοσκούφη, η δική σας και της κυβέρνησης να διατηρήσετε αναλλοίωτη την αισχροκερδή κυριαρχία σας, δια της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης ακόμα και του αέρα που αναπνέουμε, σκοτώνοντάς μας στην άσφαλτο, άνοιξε ήδη τον ασκό του Αιόλου, άνοιξε μια τεράστια μαύρη τρύπα, από όπου ξεχύνεται η  δυσαρέσκεια και η  αγανάκτηση ακόμα και των δικών σας ψηφοφόρων, η οποία εξελίχθηκε σε εξέγερση, σε επανάσταση όπως διαπιστώνουν ήδη τα γκάλοπ και κάνατε την Ελλάδα παγκοσμίως ρεζίλι.
          ΄Ηδη οι κυβερνώμενοι κύριε Αλογοσκούφη εξεγέρθηκαν εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής σας σε όλους τους τομείς: στην οικονομία στην παιδεία, στον πολιτισμό, στην οδική ασφάλεια  και κατέβηκαν στους δρόμους. Και εκεί δρά  πέρα από τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία  «κάθε καρυδιάς καρύδι»: Κουκουλοφόροι, προβοκάτορες, πλιατσικολόγοι κ.λ.π. Η δική σας η πολιτική τους κατέβασε κι αυτούς στους δρόμους, γιατί με τα σκάνδαλα και την διαφθορά δεν αφήσατε τίποτα όρθιο Κύριε Αλογοσκούφη. Και το δυστύχημα είναι ότι μέχρι τωρα συνεχίζετε την ίδια εγκληματική πολιτική εις βάρος του λαού και της νεολαίας.
-Η κυβέρνησή σας Κύριε Αλογοσκούφη εμφανίζεται ανιστόριτη. Δεν διδάχτηκε, λόγου χάρη, τίποτα από την Αγγλική Επανάσταση του 1642-1649 του ΄Ολιβερ Κρόμγουελ, που αποκεφάλισε τον βασιλιά  Κάρολο τον Α΄ , εγκαθίδρυσε την δημοκρατία,και άνοιξε τους δρόμους στο εμπόριο, στην Βιομηχανία και στην ναυσιπλοϊα, κατά της τυραννίας των γαιοκτημόνων και των φεουδαρχών.  
Ξέρεις πώς τον περιγράφουν οι εξεγερμένοι και οι επαναστημένοι Αγγλοι τη εποχής του Κύριε Αλογοσκούφη;
Ως εξής: «Πάνοπλος στρατιώτης. Τρομερός σαν τον θάνατο. Αμείλικτος σαν την συντέλεια των αιώνων. Εκτελώντας την απόφαση του θεού, πάνω σους εχθρούς του θεού. Είναι φαινόμενο μιας φύσης τρομερής, που ατενίζεται με ευσέβεια, φόβο και τρόμο»!
 Αν συνεχίσετε την ίδια πολιτική κύριε Αλογοσκούφη θα δημιουργήσετε τηρουμένων των χρονικών και κοινωνικών  αναλογιών  τέτοιες μορφές σαν του  Κρόμγουελ :
«Τρομερές σαν τον θάνατο», γιατί η πολιτική σας μας δολοφονεί στην άσφαλτο.
 « Αμείλικτες σαν την συντέλεια των αιώνων».
-Θα δημιουργήσετε τέτοιες μορφές σαν του Ροβεσπιέρου, του Μαρά και του Δαντόν (Γαλλική Επανάσταση του 1789), εξεγέρσεις και επαναστάσεις σαν την επανάσταση του 1830 στην Γαλλία και του 1848, σαν την Κομμούνα του Παρισιού του 1871, σαν την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917.Θα δημιουργήσετε νέους επαναστάτες, ηγέτες και καταστάσεις απρόβλεπτες,  ήδη μη ελεγχόμενες.
Αυτά δημιουργεί η πολιτική σας Κύριε Αλογοσκούφη, γιατί αυτοί οι εξεγερμένοι νέοι και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, δεν έχουν να χάσουν τίποτα, παρά μόνο τις νέες αλυσίδες που η πολιτική σας χαλκεύει, θα πολεμήσουν με όλα τα μέσα κατά της ανέχειας και της αθλιότητας στην οποία τους βυθίζει η πολιτική σας.
Η κρίση σε όλους τους τομείς Κύριε Αλογοσκούφη και η δολοφονία των  ονείρων, των ελπίδων και των οραμάτων της νεολαίας και των εργαζομένων  Κύριε Αλογοσκούφη κατέβασε τον κόσμο στους δρόμους.
Και αν δεν αλλάξετε πολιτική, οι θύελλες που έχετε σπείρει θα οδηγήσουν τον κόσμο σε θυελλώδη αυτοτελή ιστορική δράση, για την κοινωνική αλληλεγγύη, την  αδελφοσύνη, την ελευθερία και την ισότητα.
-Για μια Ελλάδα δημοκρατική ευνομούμενη και πολιτισμένη.
Δεν έχετε άλλη επιλογή Κύριε Αλογοσκούφη εσείς  και η Κυβέρνηση:
Αδράξτε το Σύνταγμα , την ελληνική ,την Κοινοτική και την διεθνή νομοθεσία, είναι άριστη νομοθεσία, ξαναορκιστείτε σ΄αυτή για την τήρησή της, και την συμμόρφωσή σας με  τις δικαστικές αποφάσεις.
           Αδράξτε τις παραινέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ας λειτουργήσει το Κοινοβούλιο, και όλες οι θεσμοθετιμένες εξουσίες. Θέστε τους όρους που προβλέπουν το Σύνταγμα και  νόμοι για την λειτουργία  των ΜΜΕ.
Τσακίστε την  ασυδοσία της αγοράς, που μας δολοφονεί στους δρόμους. Δεν έχετε άλλη επιλογή Κύριε Αλογοσκούφη.
Η οικονομία είναι απλή αριθμητική Κύριε Αλογοσκούφη. Εικόσι οκτώ δισεκατομμύρια για τις τράπεζες. Και  ψίχουλα , ανεργία και σφαίρες για τον λαό και την νεολαία.
-Η ιστορία δεν μπορεί να σας περιμένει γιατί «είναι τρομερή σαν τον θάνατο και αμείλικτη σαν την συντέλεια των αιώνων». Και μην ξεχνάτε:  αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται , με τον δικό της ξεχωριστό κάθε φορά τρόπο.
Πρέπει να λειτουργήσουν αμέσως κύριε Αλογοσκούφη,Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριοι: αρχηγοί των Κομμάτων, Εκδότες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, Επιχειρηματίες, Χρηματιστές και Τραπεζίτες, Διαφημιστές, Εργολάβοι και Κατασκευαστές Δημοσίων Έργων, Δικαστές, Επιστήμονες, Διανοούμενοι και Δημοσιογράφοι, Βουλευτές, Νομάρχες και Δήμαρχοι…  πρέπει να λειτουργήσουν επαναλαμβάνω, οι  θεσμοί:
-η δικαστική,-η νομοθετική,-η εκτελεστική εξουσία,
– τα πολιτικά κόμματα,-το πολιτικό σύστημα της χώρας,
-Το Κοινοβούλιο:
– Η οικονομία  προς όφελος του λαού- Η   δημόσια Παιδεία.
– Ο Πολιτισμός-Η δημοκρατία.