Οι νόμοι λειτουργίας του εγκεφάλου, η εθνογενοκτονία της ασφάλτου απο γνωστούς διαπλεκόμενους που δεν φοράνε κουκούλα.Η οδική ασφάλεια είναι εθνική και όχι ταξική υπόθεση. Τι κάνει η νεοσυσταθείσα μόνιμη διακομματική `Ειδική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας`; Τι Κάνει η Κυβέρνηση; Τι τα κόμματα; Ανεύθυνα και απαθέστατα…παρατηρούν την μαινόμενη γενοκτονία!

     Γράφει εκφράζοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα όλων των κατοίκων της χώρας και το δέος εμπρός στον θάνατο, ο δικηγόρος Θαν.Τσιώκος-Πλαπούτας

 -Η όραση είναι ο πιο αποτελεσματικός μηχανισμός, σε σχέση με τις άλλες αισθήσεις, και βλέπουμε για να έχουμε την δυνατότητα να αποκτήσουμε γνώση για τον κόσμο, για το Σύμπαν, για να ζούμε, να δημιουργούμε και να απολαμβάνουμε  τη ζωή.
Η όραση είναι ενεργός διεργασία που απαιτεί από τον εγκέφαλο να επιλέγει από τις αμέτρητες και διαρκώς μεταβαλλόμενες πληροφορίες που φτάνουν σε αυτόν μόνον εκείνες που είναι απαραίτητες για να διακρίνει :
-τις σταθερές, ουσιώδεις ιδιότητες των αντικειμένων και των επιφανειών,
-να αγνοεί και να θυσιάζει όλες τις πληροφορίες που δεν συνεισφέρουν στην απόκτηση αυτής της γνώσης
-να συγκρίνει τις επιλεγμένες πληροφορίες με προηγούμενες οπτικές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες και, έτσι, να αναγνωρίζει και να ταξινομεί ένα αντικείμενο ή μια εικόνα.
Το να βλέπουμε λοιπόν είναι μια δημιουργική λειτουργία η οποία απαιτεί διαρκή προσπάθεια. 
 Το οπτικό σύστημα το οποίο έχει εξελιχθεί πολύ περισσότερα εκατομμύρια χρόνια, πριν από το γλωσσικό σύστημα, είναι ικανό να ανιχνεύσει πολλά σε κλάσματα δευτερολέπτου, όπως λόγου χάρη, το χρώμα μιας επιφάνειας, την ταυτότητα ενός αντικειμένου που διαρκώς αλλάζει και προπαντός την ψυχολογική κατάσταση ενός ανθρώπου!
  Με άλλα λόγια ο εγκέφαλος έχει αναπτύξει ένα γρήγορο και εξαιρετικά ικανό σύστημα οπτικής αναγνώρισης.
Βλέπουμε όχι με τα μάτια αλλά με τον φλοιό των εγκεφαλικών ημισφαιρίων. Το να βλέπουμε σαν ζωγράφοι, σαν ποιητές, σαν καλλιτέχνες, σαν εργαζόμενοι, σαν απλοί άνθρωποι είναι μια διαρκής προσπάθεια αναζήτησης της γνώσης σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο!
Σήμερα οι ειδικοί γνωρίζουν οτι υπεύθυνη για την όραση είναι μια συγκεκριμένη περιοχή του φλοιού των εγκεφαλικών ημισφαιρίων!
Επομένως η όραση εδράζεται στον εγκέφαλο.
-Το χρώμα, η μορφή και η κίνηση δεν γίνονται αντιληπτές ταυτόχρονα από τον εγκέφαλο.
Αντιλαμβανόμαστε το χρώμα πριν από τη μορφή και αυτήν πριν από την κίνηση.
Η αντίληψη του χρώματος προηγείται κατά 60-80 περίπου χιλιοστά του δευτερολέπτου από την αντίληψη της κίνησης!
-Να γιατί η Οδική Ασφάλεια, όπως λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας, και όλες οι επιστήμες , είναι Εθνική Υπόθεση.
 Διότι οι χρήστες του οδικού δικτύου της Ελλάδας σχεδόν σε κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου δέχονται ταυτόχρονα συνεχή βομβαρδισμό της όρασής τους και των λοιπών αισθήσεών τους(του εγκεφάλου τους) από πολλές εστίες θορύβων,φωτός κλπ λόγω των αμέτρητων   παροδίων εμποδίων, όπως είναι οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης (αντανάκλαση, διάθλαση κ.λ.π.) και επομένως συνεχή τύφλωση (visual noise), που τους οδηγεί στον θάνατο ή τον τραυματισμό.
 Γι΄αυτό ο καθηγητής του ΕΜΠ κ.Γ.Κανελλαϊδης λέει οτι το πρόβλημα της Οδικής Ασφάλειας πρέπει να το λύσουμε αρχίζοντας από το ξήλωμα των αμέτρητων παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, οι οποίες κατά 99% σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΄Ενωσης Εισαγγελέων είναι παράνομες!
Είναι γνωστό σήμερα σε νευροβιολόγους κλπ, οτι οι οπτικές περιοχές του εγκεφάλου είναι ισότιμες διότι ταυτόχρονα βλέπουν και κατανοούν μια συγκεκριμένη ιδιότητα ή ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του οπτικού κόσμου. 
Επομένως στον εγκέφαλο δεν υπάρχει καμία κύρια, ανώτερη περιοχή.

 -Δηλαδή οι γενοκτόνοι διαφημιστές και διαφημιζόμενοι της υπαίθριας διαφήμισης, μέσω μιας εγκληματικής ιεραρχίας άσκησης βίας και επιβολής για ενθυλάκωση πακτωλού  μαύρου χρήματος  καταλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους της Ελλάδας και προσβάλουν διαρκώς και κατευθείαν τον δημοκρατικά οργανωμένο εγκέφαλο όλων των κατοίκων της Ελλάδας και σε χιλιοστά του δευτερολέπτου μας σκοτώνουν και  μας τραυματίζουν καθημερινά.
Και δια του τζόγου των Χρηματιστηρίων σε χιλιοστά του δευτερολέπου δια της κλοπής, της απάτης ,του ψεύδους και άλλων εγκλημάτων του οργανωμένου διεθνούς εγκλήματος, δήθεν στο όνομα της ελεύθερης (διάβαζε ασύδοτης) αγοράς οδηγήθηκε ο πλανήτης και η Ελλάδα στην παρούσα κρίση.
Και τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα στην Ελλάδα περί πολλών άλλων τυρβάζουν. Ακόμα και συγκαλύπτοντας την γενοκτονία της ασφάλτου και τις αιτίες της.
΄Ηδη την ημέρα των Χριστουγέννων η Τροχαία ανακοίνωσε οτι είχαμε 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στο οδικό δίκτυο.
 Η δε πρόσφατα συσταθείσα διακομματική επιτροπή της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια έλαμψε δια της απουσίας της και της σιωπής της!

 Ποιοί λοιπόν δημιούργησαν την παρούσα κρίση; Και ποιοί με τα αγνά νιάτα της Ελλάδας «κατέβασαν» στους δρόμους , τους κουκουλοφόρους,του πλιατσικολόγους και τους προβοκάτορες; 
Γιατί σιωπά η κυβέρνηση και όλο ο πολιτικό σύστημα τη χώρας για την γενοκτονία τη ασφάλτου;
 Προς τι ειπώθηκαν στις 16-12-2008 στην 151 αίθουσα της Βουλής θαυμαστά λόγια απ΄όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου κατά τη γενοκτονίας αυτής;
Ποιά άνομα συμφέροντα διέστρεψαν τον δημοκρατικά (από την φύση ή από τον θεό) οργανωμένο τρόπο λειτουργίας των εγκεφάλων όσων κυβερνούν την χώρα;  

 Αξίξει στον παγκόσμιο Πολιστικό Γίγαντα , στην Ελλάδα , να την κυβερνούν δικτατορικά τέτοιοι «αυτοδιεστραμμένοι» εγκέφαλοι;
Είναι μαθηματικώς βέβαιο οτι αν οι «αυτοδιεστραμμένοι» αυτοί εγκέφαλοι εξακολουθήσουν να κυβερνούν κατά τον ίδιο τρόπο, η Ελλάδα μας δεν θα αποφύγει νέες οδυνηρές περιπέτειες.
Η www.diadromi.com  διαρκώς προτείνει μέτρα, τα οποία μπορούν να ληφθούν, και για τα οποία όλα τα κόμματα ομόφωνα τοποθετήθηκαν στις 16-12-2008 στην Βουλή ,κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, σύμφωνα με τον δημοκρατικά οργανωμένο τρόπο λειτουργίας των εγκεφάλων των 15 μελών της Επιτροπής αυτής.

 -Ποιός εμποδίζει τους 15 αυτούς διακομματικούς  εγκεφάλους  να λειτουργήσουν δημοκρατικά και εκτός των αιθουσών του Κοινοβουλίου κατά της γενοκτονίας της ασφάλτου. ΄Οχι πάντως η Φύση ή ο Θεός;

 Είναι γνωστοί οι διαπλεκόμενοι που τους εμποδίζουν και  δεν φορούν κουκούλα. Το ότι όμως κάποιοι γνωστοί  τους εμποδίζουν δεν τους απαλλάσσει καθόλου από τις βαρύτατες ευθύνες που επωμίστηκαν  στις 16-12-2008 στην 151 αίθουσα της Βουλής.

 Εκτός αν οι 15 διακομματικοί εγκέφαλοι απώλεσαν εν τω μεταξύ για διάφορους «λόγους» την μνήμη τους. Η μνήμη όμως χάνεται αν πάψει να λειτουργεί ο Ιππόκαμπος του εγκεφάλου, πράγμα που σημαίνει οτι το τμήμα αυτό του εγκεφάλου πρέπει να έπαψε να λειτουργεί ταυτόχονα και στους 15 αυτούς εγκεφάλους των μελών της Επιτροπής. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο να συνέβη και μάλιστα ταυτόχρονα.

 -Σύμπασα η Ελλάδα, στο όνομα των δημοκρατικών θεσμών και του Ελληνικού πολιτισμού για μια ακόμα φορά αγωνιωδώς προτείνει, την ημέρα του 2008 που γιορτάζεται η γέννηση του Θεανθρώπου:
-Επιτέλους εσείς οι κυβερνώντες, σταματείστε εδώ και τώρα την γενοκτονία της ασφάλτου.