ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗN ΚΡΙΣΗ ΕΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΙΝΤΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ. Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ,ΦΡΟΝΗΣΗ, ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΗΘΟΣ…

 -΄Εχει υπωθεί,  από τον καθηγητή του ΕΜΠ κ.Γ.Κανελλαϊδη (ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας,  στις 3 Ιουνίου 2008, στην Παλιά Βουλή), ότι για να βελτιωθεί στοιχειωδώς η ασφάλεια των κατοίκων της Ελλάδας στο οδικό και στο φυσικό περιβάλλον της χώρας,     πρέπει να αρχίσουμε από το ξήλωμα των αμέτρητων παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που έχουν καταλάβει του κοινόχρηστους χώρους της χώρας και εξαιτίας τους έχουν χάσει την ζωή τους αμέτρητοι συνάνθρωποί μας.
-Το ξήλωμα αυτό τόνισε, αποτελεί θέμα ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ και πρέπει να αρχίσει αμέσως.

 -Δυστυχώς η ολιγωρία της κυβερνήσης (και των προηγούμενων) σ΄αυτό το μεγάλο θέμα της Οδικής Ασφάλειας είναι τουλάχιστον εξοργιστική, παρά το γεγονός οτι όλες οι πτέρυγες τη Βουλής ομόφωνα τοποθετήθηκαν στις 10-10-2008 για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων και συνεστήθη για τον σκοπό αυτό και μόνιμη διακομματική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας(16-12-2008).
Στην Ελλάδα  είναι δυνατό να μην σκοτώνεται κανένας στο οδικό δίκτυο, αρκεί να εκδηλωθεί ισχυρή πολιτική βούληση και να ληφθούν από την κυβέρνηση αμέσως στοιχειώδη μέτρα, για να γίνουν:
1.΄Εργα υποδομής, πράγμα που σημαίνει και δημιουργία αυτομάτως  εκατοντάδων χιλιάδων  θέσεων εργασίας.
΄Εργα υποδομής σημαίνουν:
– σύγχρονες πόλεις με μαζικά μέσα μεταφοράς, 
-σύγχρονο μη «δολοφονικό» οδικό δίκτυο, 
-με πάρκα ,πλατείες, χώρους πρασίνου (κατά της υπερθέμανσης)
-με αξιοποίηση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας,
-με αξιοποίηση των φυσικών καλλονών:
– ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής  της Αθήνας, όπως είναι οι μπαζοποιημένοι  και τσιμεντοποιημένοι ιεροί ποταμοί της, ( Ιλισσός,  Κηφισσός,  Ηριδανός),
-τα καμμένα βουνά της Υμηττός, Πάρνηθα, Πεντέλη,
-οι λόφοι της ,
-όλες οι ομορφιές της.
 Σ΄αυτή την ηλιοφώτιστη, την προικισμένη ευρύτερη περιοχή της Αθήνας(όλη η Ελλάδα είναι διαμάντι του Πλανήτη) εμφανίζεται, λόγου χάρη, το παράδοξο και απαράδεκτο φαινόμενο υπέρογκου κόστους για  την θέρμανση των κατοίκων της:

-Από πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστηµίου Αθηνών σε εκατό οικογένειες επί τέσσερα – πέντε χρόνια σε όλη την Αθήνα, προκύπτει ότι το κόστος θέρµανσης για τις χαµηλές εισοδηµατικές τάξεις είναι κατά 127% υψηλότερο από το κόστος για τις µεσαίες και υψηλές εισοδηµατικές τάξεις.
-Για τον απλούστατο λόγο ότι στις χαµηλές εισοδηµατικές τάξεις µόνο το 7% των κτιρίων έχει µόνωση ή διπλά τζάµια, ενώ στις υψηλές το 80%.
-Αυτόµατα το κόστος θέρµανσης ανά άτοµο και τετραγωνικό µέτρο είναι 127% µεγαλύτερο από ότι στις υψηλές εισοδηµατικές τάξεις.
-Άρα η περιβαλλοντική υποβάθµιση της πόλης έχει άµεση συνέπεια όχι σε όλους, αλλά ειδικά στις χαµηλές εισοδηµατικές τάξεις.
Αν δούμε από την πλευρά της υπερθέρµανσης το κόστος του ηλεκτρισµού θα κατανοήσουμε ότι στις χαµηλές εισοδηµατικές τάξεις όταν χρειαστεί να βάλει κανείς κλιµατισµό αυξάνεται δραµατικά το κόστος αυτό:
-µία οικογένεια χαµηλού εισοδήµατος στην Ελλάδα ξοδεύει 78% περισσότερο για κλιµατισµό ανά άτοµο και τετραγωνικό µέτρο, από ότι µια οικογένεια υψηλού εισοδήµατος. 
-Γιατί ζει σε κτίριο το οποίο είναι
αµόνωτο, δεν έχει διπλά τζάµια και συνήθως βρίσκεται σε περιοχές οι οποίες έχουν θερµική απορρόφηση και πολύ υψηλότερη θερµοκρασία.
-Κατά µέσο
όρο ο κλιµατισµός στην Ελλάδα στοιχίζει σε µια οικογένεια 100 ευρώ το χρόνο. Στα χαµηλά εισοδήµατα στοιχίζει 198 ευρώ το χρόνο. Η κλιµατική υποβάθµιση έχει µία εντονότατη κοινωνική συνέπεια.
-Η παράνομη τοποθέτηση κατά εκατοντάδες χιλιάδες κάθε είδους παροδίων εμποδίων, όπως είναι οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, σε ένα ήδη υποβαθμισμένο οδικό και φυσικό περιβάλλον  για να εισρέει μαύρο χρήμα στις τσέπες γνωστών εγκληματιών, αποτελεί όνειδος για την χώρα, γιατί είναι σα να καθοδηγούν αυτοί οι εγκληματίες ,αυτοί οι δολοφόνοι τη  γενοκτονία της ασφάλτου  καταλαμβάνοντας δια της βίας τους ιερούς κοινόχρηστους χώρους της Ελλάδας. 
΄Εργα υποδομής λοιπόν συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής σχολείων και νοσοκομείων, της κατασκευής άριστου οδικού δικτύου.
2. Μαζική αναδιανομή του δημόσιου πλούτου, που τον νέμονται ελάχιστοι. Αύξηση της φορολόγησης της αισχροκέρδειας των απατεώνων και των κλεπτών του δημόσιου πλούτου. Φορολόγηση της πολυτελούς κατανάλωσης. Εγγυημένο κατώτερο αφορολόγητο ποσό για όλους μας.  

Ας παραδειγματιστεί η κυβέρνηση της διαπλοκής, και όλο το εξαρτημένο και καθηλωμένο από το Σύστημα διακυβέρνησης της μιντιαρχίας και των «νταβατζήδων», πολιτικό σύστημα, τουλάχιστον από ορισμένα σημεία του λόγου του Ομπάμα, σύμφωνα με τα οποία:  

  «Η περίοδος κατά την οποία μένουμε αδρανείς, προστατεύοντας στενά συμφέροντα, αναβάλλοντας δύσκολες αποφάσεις, αυτή η περίοδος έχει σίγουρα περάσει. Ξεκινώντας από σήμερα, πρέπει όλοι να ορθώσουμε ανάστημα, να σηκώσουμε τα μανίκια και να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση της Αμερικής.» 

  Κύριε Καραμανλή:
 -Η Ελλάδα διψάει για ανοικοδόμηση:
– με έργα υποδομής, φιλικά προς το φυσικό και το οδικό περιβάλλον ,
-κατά των εργολάβων , των μεγαλοδιαφημιστών, των υποκριτών, των απατεώνων και των κλεπτών του δημόσιου πλούτου..
-κατά των εμπρηστών, 
-κατά των καταχραστών και των καρεκλοκένταυρων της εξουσίας.  
-κατά του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που παράγει ψεύτες, κλέφτες και απατεώνες
 και διαιωνίζει την ατιμωρησία.
 Ας αντιγράψει η Κυβέρνηση, τον Ομπάμα , που επίσης είπε στον πρόσφατο λόγο του:

  -«‘Oπου και να κοιτάξουμε, απαιτούνται έργα.
-η κατάσταση της οικονομίας απαιτεί δράση γενναία και γρήγορη, και θα δράσουμε – όχι μόνο δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αλλά θέτοντας νέα θεμέλια ανάπτυξης.
 
 -Θα χτίσουμε τους δρόμους και τις γέφυρες, τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, τα ψηφιακά δίκτυα που θα μας ενώνουν και θα προωθούν το εμπόριό μας.
-Θα αναδείξουμε τις επιστήμες όπως τους αρμόζει, και θα χρησιμοποιήσουμε τα θαύματα της τεχνολογίας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και να μειώσουμε το κόστος τους.
-Θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του ήλιου και των ανέμων και της γης για να κινήσουμε τα αυτοκίνητά μας και για να δουλέψουν τα εργοστάσιά μας.
– Και θα μεταμορφώσουμε τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της νέας εποχής.
-Ολα αυτά μπορούμε να τα κάνουμε.
-Ολα αυτά θα τα κάνουμε.
 -Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που αμφισβητούν την υλοποίηση των φιλοδοξιών μας, που υπονοούν ότι το σύστημά μας δεν μπορεί να υποστηρίξει τόσο πολλά μεγαλόπνοα σχέδια.
-Φαίνεται ότι δεν θυμούνται καλά.
-Γιατί έχουν ξεχάσει τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα αυτή η χώρα,
-τι μπορούν να πετύχουν ελεύθεροι άνδρες και γυναίκες όταν η φαντασία ενώνεται με τον κοινό σκοπό και η ανάγκη συνεργάζεται με το θάρρος».
Ο κ. Καραμανλής ζήτησε να συναντήσει τον Ομπάμα. Για ποιό σκοπό; Για να τον ενημερώσει σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησής του;
-Την πολιτική της γενοκτονίας της ασφάλτου;
-Για την αισχροκέρδεια, τον παρασιτισμό και τα κάθε είδους (κυρίως οικονομικά) σκάνδαλα των κουμπάρων του, των υπουργών και των κάθε είδους παρατρεχάμενων της κυβέρνησης;
-Για την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των  πάντων;
-Για τους αγρότες;
-Για την κατάσταση της παιδείας; της υγείας;
-Για τον εμπρησμό της Ελλάδας το 2007;
-Για τις σφαίρες της ελληνικής κυβέρνησης  εναντίον της νεολαίας;
-Για την ανεργία της νεολαίας;
-Για την δολοφονία των ελπίδων ,των ονείρων και των οραμάτων της;
Μά ήδη ο Ομπάμα στα  ερωτήματα αυτά , δια του ως άνω λόγου του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως προέδρου, έχει απαντήσει ως εξής:

-«Αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν οι κυνικοί είναι ότι το έδαφος έχει μετακινηθεί κάτω από τα πόδια τους,
-ότι τα αδιέξοδα πολιτικά επιχειρήματα, που μας στοίχειωναν για τόσο πολύ καιρό, δεν ισχύουν πλέον.
-Το ερώτημα που θέτουμε σήμερα δεν είναι εάν η κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή, αλλά εάν μπορεί να αποδώσει – εάν βοηθά τις οικογένειες να βρουν δουλειά με αξιοπρεπή μισθό, εάν νοιάζεται ώστε να έχουν αξιοπρέπεια όταν πάρουν σύνταξη.
-Οπου η απάντηση είναι «ναι», σκοπεύουμε να κινηθούμε προς τα εμπρός.
-Οπου η απάντηση είναι «όχι», τα προγράμματα θα σταματήσουν.
-Και όσοι από εμάς διαχειρίζονται τα χρήματα του κοινού, θα είμαστε υπεύθυνοι για τη σοφή διάθεσή τους,
-θα αλλάξουμε τις κακές συνήθειες και θα κάνουμε τις δουλειές μας στο φως της ημέρας
– επειδή τότε μόνο μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη ζωτική εμπιστοσύνη μεταξύ ενός λαού και της κυβέρνησής του.
 
  Δεν τίθεται το ερώτημα εάν η αγορά είναι δύναμη του καλού ή του κακού.
-Η δύναμή της να παράγει πλούτο και να διευρύνει τις ελευθερίες είναι απαράμιλλη,
-όμως αυτή η κρίση μάς υπενθυμίζει ότι χωρίς επιτήρηση, η αγορά μπορεί να στροβιλιστεί εκτός ελέγχου.
-Ενα έθνος δεν μπορεί να ευημερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν δείχνει εύνοια μόνο σε όσους ευημερούν.
-Πάντοτε η επιτυχία της οικονομίας μας δεν στηριζόταν μόνο στο μέγεθος του ΑΕΠ μας, αλλά και στις αποστάσεις που μπορούσε να καλύψει αυτή η ευημερία.
-Στην ικανότητά μας να διευρύνουμε τις ευκαιρίες για κάθε καρδιά που το επιθυμεί, όχι από φιλανθρωπία αλλά γιατί αυτή είναι η ασφαλέστερη οδός για το κοινό καλό όλων μας.Οσον αφορά την κοινή άμυνά μας, απορρίπτουμε ως εσφαλμένη την επιλογή ανάμεσα στην ασφάλεια και τα ιδανικά μας.
-Οι ιδρυτές του έθνους, αντιμετωπίζοντας κινδύνους που δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε, κατοχύρωσαν το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια κατοχύρωση που ενισχύθηκε με το αίμα γενεών.
-Αυτά τα ιδανικά ακόμη φωτίζουν τον κόσμο και δεν θα τα εγκαταλείψουμε για χάρη της αποτελεσματικότητας.
-Ετσι, όλοι οι άλλοι λαοί και οι κυβερνήσεις που παρακολουθούν σήμερα από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες μέχρι και τα μικρότερα χωριά, σ’ ένα από τα οποία γεννήθηκε ο πατέρας μου, ας γνωρίζουν ότι η Αμερική είναι φίλη με κάθε χώρα, άνδρα, γυναίκα και παιδί που πρεσβεύει ένα μέλλον ειρήνης και αξιοπρέπειας και ότι είμαστε έτοιμοι να τεθούμε επικεφαλής για άλλη μια φορά…
 
 -Οσοι αναδεικνύεστε στην εξουσία μέσω της διαφθοράς, της απάτης και κλείνοντας το στόμα των διαφωνούντων, να ξέρετε ότι βρίσκεστε στη λάθος πλευρά της ιστορίας…
 
 
-Στους λαούς των φτωχών χωρών υποσχόμαστε να εργαστούμε στο πλευρό τους για να δουν τη γη τους να καρποφορεί και καθαρό νερό να ρέει, για να τραφεί το πεινασμένο τους σώμα αλλά και το πεινασμένο πνεύμα τους.
-Αλλά και στα έθνη, που σαν το δικό μας απολαμβάνουν ανάλογη αφθονία, λέμε ότι δεν μπορούμε άλλο να αντέξουμε την αδιαφορία για όσους υποφέρουν έξω από τα σύνορά μας και ούτε μπορούμε να καταναλώνουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη χωρίς να νοιαζόμαστε για το αποτέλεσμα.
     
 –  Επειδή ο κόσμος έχει αλλάξει, πρέπει να αλλάξουμε μαζί του.
 -Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μπορεί να είναι καινούργιες.
-Τα εργαλεία με τα οποία θα τις αντιμετωπίσουμε μπορεί να είναι καινούργια.
-Ομως οι αξίες από τις οποίες εξαρτάται η επιτυχία μας:
-σκληρή δουλειά και τιμιότητα, θάρρος και δίκαιο παιχνίδι, ανοχή και περιέργεια, πίστη και πατριωτισμός αυτά τα πράγματα είναι παλιά. Είναι αληθινά.
-Υπήρξαν η ήρεμη δύναμη της προόδου κατά τον ρουν της ιστορίας.
-Αυτό που απαιτείται είναι η επιστροφή σε αυτές τις αλήθειες. Αυτό που προσδοκάτε από εμάς είναι μια νέα εποχή υπευθυνότητας – αναγνώριση, από κάθε Αμερικανό,
-ότι έχουμε καθήκοντα έναντι υμών, έναντι του έθνους και του κόσμου,
-καθήκοντα τα οποία δεν αποδεχόμαστε απρόθυμα αλλά με χαρά, πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για το πνεύμα, τόσο καθοριστικό του χαρακτήρα μας, από το να δώσουμε όλον τον εαυτό μας σε αυτό το δύσκολο έργο.
 -Αυτό είναι το τίμημα και η υπόσχεσή του να είναι κανείς ενεργός πολίτης».
 
               Κύριε Καραμανλή:
Επί πέντε χρόνια τώρα, οι κυβερνήσεις σου δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα, και μονότονα υποκριτικά και ψευδέστατα επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια και δεν άφησαν οι κυβερνήσεις σου αυτές  με σένα επικεφαλής  και εμπνευστή: έγκλημα για έγκλημα (ακόμα και  ανοιχτές δολοφονίες, όπως του Αλέξη, και η απόπειρα κατά του αστυνομικού) που να μην το διαπράξουν, καλυπτόμενες δρασύδειλα και ανεύθυνα, πίσω από την «πανοπλία» του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
 -Δεν σε ενδιαφέρει η υστεροφημία σου κύριε Πρωθυπουργέ; 
-Μπορείς να αποστασιοποιηθείς για δευτερόλεπτα και να φανταστείς τι θα σου «σούρει» (αντικειμενικότατα) ο σύγχρονος  και ο ιστορικός του άμεσου μέλλοντος;…
Εάν  ελάχιστα το είχες συνειδητοποιήσει κύριε Πρωθυπουργέ θα είχες ήδη υποβάλλει την παραίτησή σου και την παραίτηση της κυβέρνησής σου. 
-Αλλά κι αυτή(η παραίτηση) θέλει ,αρετή, θάρρος, φρόνηση, ύφος και προπαντός τιμιότητα και  ήθος.
 
-Aν Κύριε Καραμανλή εσύ και η κυβέρνησή σου έχετε ακόμα ίχνη υπευθυνότητας, ευθιξίας και ελληνικού φιλότιμου τώρα εν μέσω κρίσης (στη φουρτούνα φαίνεται ο ηγέτης) είναι η κατάλληλη στιγμή για να επαναπροταθεί η ιδέα ότι στο επίκεντρο της οικονομίας και της οικονομικής πολιτικής, πρέπει να βρίσκονται ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και συνακόλουθα οτι τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων και οι στόχοι της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν πρέπει να εκχωρούν στην αισχροκερδή, ανεξέλεγκτη και δυσλειτουργούσα αγορά τις πλέον σημαντικές κοινωνικές και πολιικές αποφάσεις. 
-Η Κυβέρνησή σου και εσύ κύριε Καραμανλή έχετε ιδιωτικοποιήσει και εμπορευματοποιήσει με το αζημίωτο, μέσω της διαπλοκής και της ανίερης συναλλαγής ως και τον αέρα που αναπνέουμε.
-΄Εχετε ιδιωτικοποιήσει το φυσικό και το οδικό περιβάλλον (βατοπέδιο, οδικό δίκτυο-διόδια,κοινόχρηστους χώρους κ.λ.π.).
Ως και τα αραβικά εμιράτα συμπεριφέρονται καλύτερα στους κατοίκους τους.
-Από που αντλείτε αυτό το θράσος κύριε πρωθυπουργέ και δια της πολιτικής σας διαπράττετε καθημερινά, τουλάχιστον το έγκλημα της ύβρεως, κατά του λαού; 
-΄Εχετε συνειδητοποιήσει σε ποιά εποχή ζούμε;
-Αν συνεχίσετε την ίδια πολιτική κύριε Πρωθυπουργέ, δηλαδή να μην αφήσετε τίποτα όρθιο σ΄αυτή τη χώρα , θα κατεβάσετε όλο το λαό στους δρόμους. Γιατί δεν του έχετε αφήσει κανένα, μα κανένα   περιθώριο. Ρίχνετε διαρκώς λάδι στη φωτιά.
Κι αυτή η   φωτιά, αν θυμάστε τίποτα από την ιστορία, δεν αφήνει κατά κανόνα άθικτους τους εθελότυφλους  και τους εμπρηστές…
Ο Πλανήτης ήδη αυτοπροσδιορίζεται και προωθεί μια νέα αρχιτεκτονική (κυριολεκτικά) σωτηρίας του περιβάλλοντος(δηλαδή του εαυτού του) κραυγάζοντάς το ένεκα των συνεπειών  της υπερθέρμανσης,της μόλυνσης και της ερημοποίησης.
-Συνεπώς, προωθεί   σύμπασα η Οικουμένη, μια νέα οικομικο-χρηματοπιστωτική πολιτική για την σωτηρία της, κι εσείς συγκαλύπτετε τα διάφορα «βατοπέδια»-βαλτοπέδια για να συνεχίσετε την ίδια ανεύθυνη και εγκληματική, εις βάρος του λαού,πολιτική σας, για την δική σας μικρόψυχη, μικροπαραταξιακή,μικροκομματική σωτηρία…