ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ `ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ` ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ. Η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Η…ΤΥΧΗ.

           H «KAΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 11-2-2009 δημοσίευσε το παρακάτω σχόλιο:                 
                                {«Διαφημιστικές πινακίδες 
                                          
Tου Δημήτρη Pηγόπουλου
 Oτι στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται πολλοί νόμοι είναι γνωστό. Οτι έχει εγκατασταθεί πάνω από τη χώρα μια κουλτούρα ανομίας επίσης. Οτι όποιος επικαλείται την εφαρμογή τους θεωρείται λίγο «οπισθοδρομικός» και… «ξενέρωτος», δεν το συζητάμε καθόλου. Το να κλείνεις δρόμους για ψύλλου πήδημα, καθεστώς. Το να καταλαμβάνεις θέατρα, ένδειξη ανήσυχου, ανυπότακτου πνεύματος. Οι καταληψίες της Λυρικής υποσχέθηκαν «συνέχεια» και πολύ καλά έκαναν, αφού ξέρουν ότι κανένας δεν πρόκειται να τους εμποδίσει. Κανένας εισαγγελέας δεν θα τους ζητήσει τον λόγο. Κανένα υπουργείο Πολιτισμού δεν θα τους ενοχλήσει. Αυτά συμβαίνουν στην υπανάπτυκτη Δύση, εκεί που τόσο μας αρέσει να ταξιδεύουμε για να εξαίρουμε, επιστρέφοντας, την οργάνωση, την τάξη και την καθαριότητα των άλλων. Ακόμα πιο εξωφρενική είναι η αδυναμία του γελοίου μας κράτους να επιβάλει τη νομιμότητα στο θέμα της υπαίθριας διαφήμισης. Τον Μάιο του 2007 το Συμβούλιο της Επικρατείας υποχρέωνε τους αρμοδίους να προχωρήσουν στην αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από προσφυγή του δικηγόρου Αθανασίου Τσιώκου – Πλαπούτα, ο οποίος έχασε το παιδί του όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα στη λεωφόρο Κατεχάκη. Δύο χρόνια μετά, έρχεται ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, και ζητάει την εφαρμογή της νομολογίας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου! Ζητάει, δηλαδή, το κράτος από το κράτος να εφαρμοστεί η νομοθεσία! Και, πρόσθεσε ότι είναι η μόνη λύση για να «καθαρίσει η Ελλάδα μόνιμα και μια για πάντα, μέσα στα επόμενα χρόνια» και ότι κάθε άλλη λύση αποτελεί «συμβιβασμό με αμφίβολο αποτέλεσμα». Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια και βουλευτής της Ν.Δ. Αρης Σταθάκης παραδέχθηκε ότι «πολλοί από τους δημάρχους, όπως και πάρα πολλοί εκπρόσωποι διαφημιστικών εταιρειών και οι διαφημιστικές εταιρείες, βέβαια, εξακολουθούν να βρίσκουν ανόητες δικαιολογίες για να μην κατεβάζουν αυτές τις πινακίδες». Αυτό συμβαίνει, αντιγράφω τον κ. Σταθάκη, παρά το γεγονός ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύει, αυστηρώς και διά ροπάλου, τις τοποθετήσεις πινακίδων σε επικίνδυνα σημεία, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει πει να αφαιρεθούν όλες και το υπουργείο Εσωτερικών στέλνει, συνεχώς, εγκυκλίους στους δημάρχους για να κατεβάσουν όλες αυτές τις επικίνδυνες πινακίδες. Δηλαδή, υπάρχουν νόμοι, αλλά δεν εφαρμόζονται. Ισως, γιατί όπως κατέθεσαν μερικοί εδώ, τα συμφέροντα είναι πάρα πολύ μεγάλα». Το συμπέρασμα δεν αλλάζει. Βουτηγμένοι μέχρι το κόκαλο στην παρανομία, εθισμένοι στην ατιμωρησία, είμαστε καταδικασμένοι να προχωράμε στα τυφλά, απροστάτευτοι, στο έλεος της καλής μας ή της κακής μας τύχης. Κανένα κράτος δεν πρόκειται να μας υπερασπιστεί. Αν είμαστε τυχεροί θα τα καταφέρουμε.»} 

Ο Θανάσης Τσιώκος-Πλαπούτας και ο Μανώλης Σταυρουλάκης, που θανατώθηκαν τα παιδιά τους εξαιτίας παράνομων διαφημιστικών παγίδων θανάτου παρατηρούν, ότι έχει πολλές θετικές διαπιστώσεις το παραπάνω άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.
   Αλλά αγαπητέ κύριε Δ. Ρηγόπουλε,  δεν συμφωνούμε με όσα λέτε στο τέλος του άρθρου σας. 
 Γράφετε: «βουτηγμένοι μέχρι το κόκαλο στην παρανομία, εθισμένοι στην ατιμωρησία, είμαστε καταδικασμένοι να προχωράμε στα τυφλά, απροστάτευτοι, στο έλεος της καλής ή της κακής μας τύχης. Κανένα κράτος δεν πρόκειται να μας υπερασπιστεί. Αν είμαστε τυχεροί θα τα καταφέρουμε».
1. Στην παρούσα ιστοσελίδα θα δείτε ότι όσα έχουμε κάνει 9 και 3 χρόνια αντίστοιχα από το θάνατο των παιδιών μας, για να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου θα πειστείτε οτι δεν είναι καθόλου θέμα «καλής ή κακής τύχης», είναι θέμα τιτάνιου θα λέγαμε αγώνα για να λειτουργήσουν στην Ελλάδα μας, οι θεσμοί, εναντίον μιας ολιγομελούς, αυτοαποκαλούμενης μαφίας αισχροκερδών συμφερόντων.  
2.΄Οσοι απαρτίζουν την «μαφία αυτή συμφερόντων», και όχι όλοι μας:
-είναι «βουτηγμένοι μέχρι το κόκαλο στην παρανομία» και στο διαρκές έγκλημα.
 -και «εθισμένοι στην ατιμωρησία».
3.Στις τιτάνιες καθημερινές προσπάθειές μας κύριε Ρηγόπουλε, ανταποκρίθηκε η δικαιοσύνη(Το Συμβούλιο της Επικρατείας, που εξέδωσε τις 909 και 910/2007 αποφάσεις του).
-Ανταποκρίθηκε ομόφωνα και διακομματικά η Ολομέλεια της Βουλής στις 10-10-2008, πρακτικά στην διεύθυνση: Parliament.gr ).
-Ανταποκρίθηκε η Ειδική μόνιμη διακομματική επιτροπή Οδικής Ασφάλειας. Τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων της επιτροπής αυτής στις 16-12-2008 και 28-1-2009, από το κανάλι της Βουλής ).   
  -Ξέρετε που σκοντάφτουμε κύριε Ρηγόπουλε; Στην συμμόρφωση της εν γένει δημόσιας διοίκησης με τις δικαστικές αποφάσεις, γιατί μια «μαφία αισχροκερδών  συμφερόντων» , που είναι παγκοίνως γνωστό ποιοί την αποτελούν, έχει αλώσει όλους τους «αρμούς» του Πολιτεύματος και μέσω της βίας και του παραισιτισμού «καθοδηγεί» ως και την  γενοκτονία της ασφάλτου.
-Μόνο όταν θα πούμε ονόματα κύριε Ρηγόπουλε, κι όταν τιμωρηθούν οι γνωστοί εγκληματίες που εξακολουθούν να εγκληματούν για να τα «κονομάνε άγρια»  θα επέλθει η κάθαρση και θα οικοδομήσουμε Κράτος δημοκρατικό για όλους.
-Εμείς στη μνήμη των παιδιών μας θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να λειτουργήσουν οι θεσμοί και να θωρακιστεί το δημόσιο συμφέρον, όπως είναι το ευρύτερο σπίτι μας,  (σπίτι όλου του πληθυσμού της Ελλάδας), το οξυγόνο μας, η ζωή μας: δηλαδή το ευρύτερο οδικό και φυσικό περιβάλλον, για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου.
-Αυτό το ευρύτερο οδικό και φυσικό περιβάλλον  κύριε Ρηγόπουλε, το ευρύτερο σπίτι μας, η αυλή όλων μας, πρέπει ,πριν από όλα δια των κυβερνώντων, να γίνει τέλειο.
Και οι κυβερνώντες, όπως  ο κ. Ξανθόπουλος, όλοι οι Υπουργοί, ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι δήμαρχοι, οι νομάρχες  κ.λ.π. όλοι μας, επιβάλλεται, να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και να τιμωρήσουμε παραδειγματικά μια «ολιγομελή δράκα αισχροκερδών συμφερόντων» .
Τότε και μόνο τότε αγαπητέ κύριε Ρηγόπουλε θα «σταθούμε τυχεροί και θα τα καταφέρουμε».
 Αλλά αυτό σημαίνει διαρκή και αταλάντευτη σύγκρουση με τα γνωστά εγκληματικά συμφέροντα. Για μια Ελλάδα που θα αναστήσει , πριν από όλα για τους νέους, την ελπίδα,τα οράματα και τα όνειρα.
Τότε και μόνο τότε θα γίνει ελαφρό το χώμα που σκεπάζει τα παιδιά μας και όλους τους «δολοφονημένους» της ασφάλτου και θα μπούμε στην ευθεία για μια Ελλάδα ευημερούσα, δημοκρατική και πολιτισμένη… 
Και μ΄αυτή την έννοια και το δικό σας άρθρο βοηθάει σημαντικά, και η ελάχιστη μικρή, ενέργεια όλων των κατοίκων της χώρας προς αυτή την κατεύθυνση επίσης βοηθάει σημαντικά.
-Οι διαρκείς προσπάθειες συνεχίζονται για νάχουμε «καλή τύχη».