O ΣΚΑΪ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    Αγαπητέ κύριε Γιάννη Αλαφούζο,
 Ο φάκος  συνέλαβε,τον ΣΚΑΙ ,ιδιοκτησίας του ομίλου Αλαφούζου να διαφημίζεται πάνω σε διαφημιστικές παγίδες θανάτου και σε στέγαστρα στάσεων αστικών συγκοινωνιών  εξαιτίας των οποίων  έχουν βρεί τον θάνατο αμέτρητοι συνάνθρωποί μας,
 – Κύριε  Γιάνη Αλαφούζο, αν έκανες εσύ το ρεπορτάζ, για την παράνομη αυτή διαφήμισή σου, θα στηλίτευες τον εαυτό σου για κατάφωρη  παραβίαση της ελληνικής, της κοινοτικής και της διεθνούς νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας!
Εξαιτίας τέτοιων φονικών πλαισίων υπαίθριας διαφήμισης, που καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους(αποτελούν δημόσια κτήση,) αγαπητέ κύριε Γιάννη Αλαφούζο, έχουν  χάσει την ζωή τους αμέτρητοι, κυρίως νέοι, συνάνθρωποί μας.   

            
   

                 

 -Ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κ. Λ.Ρακιντζής στην ετήσια έκθεσή του λέει ότι το 2007 σημειώθηκαν  300 τροχαία ατυχήματα εξαιτίας τέτοιων πλαισίων υπαίθριας διαφήμισης, εκ των οποίων 8 θανατηφόρα!  
Πάνω από 10 θανατηφόρα έχουν  απαριθμήσει οι γράφοντες για το 2008(!). 
 -Ο κ.Ρακιντζής έχει ζητήσει ο διαφημιστής και ο διαφημιζόμενος σε τέτοια σαν τα ως άνω φονικά πλαίσια,για λόγους δημοσίου συμφέροντος (για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας) να οδηγούνται στο αυτόφωρο. 
    Η Ολομέλεια της Βουλής κατά της γενοκτονίας της ασφάλτου
 -Στις 10-10-2008 αγαπητέ  κύριε Γιάννη Αλαφούζο, στην  Ολομέλεια της Βουλής, όλες οι πτέρυγες του Κοινοβουλίου, τοποθετήθηκαν επί του μεγαλύτερου Εθνικού μας θέματος, της Οδικής Ασφάλειας.
-Και  για να μην αφανίζονται οι έλληνες στην  άσφαλτο (και εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης) συνεστήθη 15μελής διακομματική Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, για την λήψη άμεσων μέτρων σωτηρίας.

                     

 – Και εσύ κύριε Γιάννη Αλαφούζο , συλλαμβάνεσαι από τον φακό, να παραβιάζεις κατάφωρα, με την χορηγία μάλιστα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, εν μέσω οξύτατης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, και να θέτεις, δια του γνωστού κύρους σου, σε άμεσο  και διαρκή κίνδυνο, δια της ως άνω παράνομης διαφήμισης του ΣΚΑΪ  την ζωή και την σωματική ακεραιότητα όλων των κατοίκων της χώρας, ακόμα και την δική σου. 
   -Κύριε Αλαφούζο, όσοι διαφημίζονται δια των ως άνω παράνομων και απαγορευμένων μέσων υπαίθριας διαφήμισης, εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν το έχεις πληροφορηθεί , παραβιάζουν:
1)Το Σύνταγμα, 
2)Τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
3)Τις, υπέρτερης Ισχύος σε σχέση με τους απλούς νόμους, διατάξεις της Διεθνούς Συνθήκης του ΟΗΕ- της Βιέννης για την σήμανση και σηματοδότηση των οδών, που έχει επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο με τον ν.1604/1986,
4)Τις 909-910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας,
5)Την με αριθ.34/23-5-2007 κατεπείγουσα εγκύκλιο του υφ/ργού εσωτερικών Αθ.Νάκου προς τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας για το άμεσο ξήλωμα αυτών των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης! 
 -Και προπαντός Κύριε Αλαφούζο, παραβιάζουν, οι με τον ως άνω φονικό τρόπο διαφημιζόμενοι , τα “διδάγματα της κοινής πείρας”, το αυτονόητο, το οποίο συνίσταται στα εξής: ”΄Ανθρωποί μου μην τοποθετείτε δια της βίας τέτοιες παγίδες θανάτου στους κοινόχρηστους χώρους διότι αποσπούν την προσοχή όλων, ακόμη και εκείνων που τις τοποθετούν, και τραυματίζουν και σκοτώνουν”!   
   
               
                      

  – Αγαπητέ κύριε Αλαφούζο, εκτός από την ως άνω συζήτηση στη Βουλή στις 10-10-08, σχετικά με την γενοκτονία της ασφάλτου και την Οδική Ασφάλεια, προηγήθηκαν: 
  -1)εκδήλωση-ημερίδα στις 25 Ιουνίου 2008 στην αίθουσα εκδηλώσεων  της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20). Τα πρακτικά της δημοσιεύονται στην παρούσα Ιστοσελίδα.
Επεδόθη δε στο Κοινοβούλιο , στα κόμματα κ.λ.π. σχετικό ψήφισμα και πρόταση νόμου για την Οδική Ασφάλεια.   
-2)Εκδήλωση στις 3 Ιουνίου 2008 στην Παλιά Βουλή υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρουσία, δημοσιογράφων, υπουργών, βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων κ.λ.π. όπου ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ.Γ.Κανελλαϊδης( ο λόγος του δημοσιεύεται ολόκληρος στην παρούσα ιστοσελίδα), είπε μεταξύ άλλων ότι:  
-Η Οδική Ασφάλεια είναι Επιστήμη. 
 -Για την βελτίωσή της χρειάζεται η εκδήλωση Ισχυρής Πολιτικής Βούλησης και -”Είναι άμεση ανάγκη και θέμα τιμής για την Ελληνική Πολιτεία η απομάκρυνση των επικίνδυνων  διαφημιστικών πινακίδων (σαν αυτές που διαφημίζεται και ο ΣΚΑΪ  παρανόμως Κύριε Γιάννη Αλαφούζο), που η παράνομη τοποθέτησή τους έχει στοιχίσει (και στοιχίζει) την ζωή πολλών συνανθρώπων μας”! 
-Αποτελεί πλέον “κοινό τόπο” , κύριε  Αλαφούζο  ότι και τα δικαστήρια και οι εισαγγελείς, και η δημόσια διοίκηση στο σύνολό της, αποφαίνονται ότι κατά 99%(Πρόεδρος της ΄Ενωσης Εισαγγελέων σε πρόσφατη εκπομπή της ΝΕΤ), τα πλαίσια αυτά της υπαίθριας διαφήμισης, και τα στέγαστρα στάσεων αστικών συγκοινωνιών, είναι κακουργηματικά παράνομα  και τοποθετούνται εκ δόλου στους κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου κάποιοι να εισπράττουν πακτωλό παράνομου  χρήματος. 
-Μάλιστα, πρόσφατα, ένας διευθύνων σύμβουλος γνωστής διαφημιστικής εταιρίας ,δικάστηκε σε 26 μήνες φυλάκιση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Τροχαίας, για τον θάνατο του Γιάννη Σταυρουλάκη στις 19-12-2005, εξαιτίας  διαφημιστικής πινακίδας, που είχε τοποθετηθεί παράνομα σε νησίδα ασφαλείας  επί της Λ.Κηφισιάς στο Μαρούσι  και ασχολήθηκαν μ΄αυτή την  καταδίκη και τα ΜΜΕ του Ομίλου σας!
-Επίσης ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών διέταξε πρόσφατα με διάταξή του τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών να ασκήσει ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων του δήμου Αμαρουσίου για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον θάνατο του Γιάννη Σταυρουλάκη  στις 19-12-2005, εξαιτίας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας(σαν αυτής που διαφημίζεται και ο ΣΚΑΪ) που είχε τοποθετηθεί επί νησίδας ασφαλείας(!) στην Λ.Κηφισίας στο Μαρούσι!
 
 -Κύριε Γιάννη Αλαφούζο, ο όμιλος Αλαφούζου έχει διαπρέψει ως όμιλος και μάλιστα έχει ασχοληθεί με τα ΜΜΕ που διαθέτει , εκμεταλλευόμενος δημόσια αγαθά, όπως είναι οι αναλογικές και ψηφιακές συχνότητες μετάδοσης,  και με το πρόβλημα των διαφημιστικών πινακίδων και της οδικής ασφάλειας  και εμφανίζεται να παραβιάζει το αυτονόητο.
 
-Γιατί Κύριε Αλαφούζο, τη στιγμή που  “βοά ο τόπος” σχετικά με την γενοκτονία της ασφάλτου;
Γιατί δια των ΜΜΕ που εκμεταλλεύεσθε, ενώ ασκείτε  “δημόσιο λειτούργημα” ελέγχοντας κυρίως την εξουσία και τις παρανομίες της, δαφημίζεσθε μέσω των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης;  Γιατί;
 
 -Κύριε Γιάννη Αλαφούζο, και εσύ και όλοι μας, και προ παντός οι διαφημιστές και οι διαφημιζόμενοι σαν τους ως άνω, σύμφωνα με τον κ.Λ.Ρακιντζή παρανομούν και έχουν ποινικές ευθύνες και πρέπει να οδηγούνται στο αυτόφωρο.
Και  ο ΣΚΑΪ παρόλα αυτά, προκλητικότατα παραβιάζει, όχι απλώς τον νόμο, αλλά το αυτονόητο, τα διδάγματα της κοινής πείρας!  
 
 -Μήπως κύριε Γιάννη Αλαφούζο ισχυριστείς ότι  διαφημίζουν εν αγνοία του τον ΣΚΑΪ;
  -΄Ετσι κι άλλιώς επειδή ο ως άνω τρόπος διαφήμισής του ΣΚΑΪ έχει να κάνει με την ζωή και την σωματική ακεραιότητα όλων  μας, ακόμα και με την δική σου, κύριε Αλαφούζο,οφείλεις να απαντήσεις:  
-Σε πόσα τέτοια πλαίσια ανά την Ελλάδα και σε στέγαστρα στάσεων αστικών συγκοινωνιών, διαφημίζεται Ο ΣΚΑΪ;  
 -Πόσα χρήματα καταβλήθηκαν για να διαφημιστεί παρανόμως;  
-Ποιές είναι οι ιαφημιστικές εταιρίες που τον  διαφημίζουν παράνομα;
Πόσα κατέβαλε η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και από ποιά κονδύλια;
 
 -Τι θα κάνεις από τούδε και στο εξής αγαπητέ κύριε Αλαφούζο , δια του κύρους σου και δια των γνώσεών σου, για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας, αλλά και δια των ΜΜΕ τα οποία , εκμεταλλεύεται ο όμιλος Αλαφούζου;
  Κύριε Αλαφούζο,
Οφείλουμε όλοι μας, και ο ΣΚΑΪ πολύ περισσότερο, και οι εκδότες και οι δημοσιογράφοι,, να ακούσουμε την έκκληση του Αξιότιμου Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια, που την βροντοφώναξε από τα Χανιά της Κρήτης  την 1η Δεκεμβρίου 2008, σύμφωνα με την οποία:
 
                   ” Η Οδική Ασφάλεια Είναι Εθνική Υπόθεση”!
 
Και συνέχισε:
-”Αυτό τον πόλεμο πρέπει όλοι μας να τον κερδίσουμε.
-Κι όπως ξέρετε , έχω αναλάβει σχετική πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα συναρμόδια υπουργεία, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
-Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Οδική Ασφάλεια είναι εθνική υπόθεση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί:
– Με κινητοποίηση της Πολιτείας και των πολιτών, με συντονισμένες προσπάθειες και δράσεις, με την συνεισφορά όλων μας.
-Για να πάψει η χώρα μας να κατέχει την θλιβερή πρωτιά σε θανάτους απο τροχαία ατυχήματα”.
 -Από τότε κύριε Γιάννη Αλαφούζο σκοτώθηκαν αμέτρητοι άλλοι στην άσφαλτο, και εξαιτίας διαφημιστικών πινακίδων, και παράνομων στεγάστρων στάσεων των αστικών συγκοινωνιών,  λόγω εγκλωβισμού τους σ ΄αυτά,  και  απόσπασης της προσοχής, και μία χούντα συμφερόντων εξακολουθεί  να  τοποθετεί κατά εκατοντάδες χιλιάδες σ΄όλους τους κοινόχρηστους χώρους  της Ελλάδας αυτές τις παγίδες θανάτου, παραβιάζοντας κατάφωρα Σύνταγμα, ελληνική, κοινοτική και διεθνή νομοθεσία.
 – Κύριε  Αλαφούζο καλείσαι,
 -Να ανταποκριθείς στο κάλεσμα  του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Ολομέλειας της Βουλής, και να πεις το μεγάλο “ναί”  και δια των ΜΜΕ (είναι υποχρέωσή τους)  τα οποία εκμεταλλεύεται ο όμιλος Αλαφούζου , δια συνεχών εκπομπών να στηλιτευτεί η παρανομία για να μην σκοτώνεται κανένας στην Ελλάδα στο οδικό δίκτυο χάριν άνομων συμφερόντων.
Αγαπητέ Κύριε Αλαφούζο καλείσαι  να ανταποκριθείς και συ και όλος ο πληθυσμός της χώρας  στο κάλεσμα του Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ.Ξανθόπουλου, ο οποίος ενώπιον της Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής στις 28-1-2008 είπε ότι όλοι μας πρέπει να πειθαρχήσουμε στις 909-910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για να ξηλωθούν οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης  και να γίνει η αρχή του τέλους της γενοκτονίας της ασφάλτου.
 Το ίδιο κάλεσμα έκανε και ο κ.Σουφλιάς.
 Και τα δικά σας ΜΜΕ κύριε Αλαφούζο ασχολήθηκαν και ασχολούνται μ΄αυτό το θέμα και δεν περιμέναμε εμείς οι δυό υπογράφοντες γονείς που έχασαν τα παιδιά τους εξαιτίας παγίδων θανάτου της υπαίθριας  διαφήμισης να διαφημιστεί ο ΣΚΑΪ  μέσω αυτών, παραβιάζοντας κατάφωρα την κοινή λογική!
΄Ισως διαφημίστηκε εν αγνοία σας.
Πάντως εμείς σας προτείνουμε να διαθέσετε και τον ΣΚΑΙ (τηλεόραση και ραδιόφωνο) και τα έντυπα του ομίλου σας  και να τεθείτε και εσείς και τα κόμματα και όλοι οι θεσμοί προ των ευθυνών τους για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου.

Μανώλης Σταυρουλάκης,
Θανάσης Τσιώκος- Πλαπούτας