ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ-ΠΑΓΙΔΑΣ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚAΙ Ο ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ…

                                                     

    

 

 

 

 

     Ο νόμος απαγορεύει ρητά τις διαφημιστικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο.
 Με εγκύκλιό του(34/23-5-2007) το υπουργείο Εσωτερικών, πριν από δύο χρόνια, έδωσε εντολή για την αφαίρεσή τους.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας με δύο αποφάσεις του, (909-910/2007), υποχρεώνει τους δήμους να αφαιρέσουν τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες και σε περίπτωση που δεν το κάνουν, επιτάσσει το ΥΠΕΧΩΔΕ να το πράξει. 
Το Πλημμελειοδικείο Αθηνών  πέρσι τον Οκτώβριο καταδίκασε διευθύνοντα σύμβουλο διαφημιστικής εταιρείας σε φυλάκιση 26 μηνών για ανθρωποκτονία.
 Ο Αρμόδιος Εισαγγελέας άσκησε δίωξη εναντίον του πρώην δημάρχου Αμαρουσίου κ.Π.Τζανίκου και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου για ανθρωποκτονία (Του Γιάννη Σταυρουλάκη)  εξαιτίας διαφημιστικής πινακίδας.
Επίσης ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη εναντίον των υπευθύνων της διαφημιστικής εταιρίας ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ για τον θάνατο  στις 19-8-2005, από διαφημιστική πινακίδα-παγίδα θανάτου επί της Λ.Αλίμου-Κατεχάκη (δήμος Παπάγου) στην κάθοδο προς Μεσογείων, ενός νέου ανθρώπου.

Εντούτοις, μια γνωστή μαφία αισχροκερδών συμφερόντων διατηρεί στη θέση τους εκατοντάδες χιλιάδες διαφημιστικές πινακίδες-παγίδες θανάτου σ΄ολόκληρη τη χώρα για είσπραξη πακτωλού μαύρου, παράνομου χρήματος. Και γράφει «στα παλαιότερα των υποδημάτων της»:
-τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που συνεχώς κάνει εκκλήσεις να λυθεί αμέσως τον υπ΄αριθμόν ένα Εθνικό μας θεμά:της Οδικής Ασφάλειας
-Αυτή η γνωστή «μαφία» γράφει επίσης  στα παλαιότερα των υποδημάτων της:
-την Ολομέλεια  της Βουλής που έχει ομόφωνα ταχθεί κατά των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης και υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων για την οδική ασφάλεια. 
-Την μόνιμη διακομματική  επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, που επίσης ομόφωνα έχει ταχτεί υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων.
-Τους υπουργούς, όπως τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ.Θ.Ξανθόπουλο που στις 28-1-2009, ανεφέρθη στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις οποίες χαρακτήρισε δώρο, αλλά παρ΄όλα αυτά οι δήμαρχοι, η Κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ, η δημόσια Διοίκηση, όλοι μαζί ,δεν πράττουν τα δέοντα και η γενοκτονία της ασφάλτου συνεχίζεται μαινόμενη…

 Οι δε τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ περιέργως τηρούν ένοχη σιωπή.
Επίσης τα κρατικά κανάλια «ποιούν την νήσσα» και δεν παραλείπουν κι αυτά να διαφημίζονται πάνω στις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, εκμεταλλεύομενα τα δημόσια αγαθά, όπως είναι οι αναλογικές και ψηφιακές συχνότητες μετάδοσης. 
Εν τω μεταξύ ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κ.Λ.Ρακιντζής είχε ζητήσει οι διαφημιστές και οι διαφημιζόμενοι σ΄αυτές τις παγίδες θανάτου,να οδηγούνται στο αυτόφωρο.
Ο δε υφυπουργός εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκης και ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Παυλόπουλος, ενώ έχουν λεπτομερώς ενημερωθεί σχετικά με τις παγίδες αυτές θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, δεν πράττουν  όσα έχουν καθήκον και υποχρέωση να πράξουν, ώστε δήμαρχοι, αφισάρχες, και κάθε αδίστακτος έμπορος, που ενεργεί στη συγκεκριμένη περίπτωση εκ δόλου, να οδηγηθούν δια του εισαγγελέως στο εδώλιο για τα κακουργήματα των ανθρωποκτονιών  και των τραυματισμών, στο οδικό (δολοφονικό) περιβάλλον της Ελλάδας.  

 Ποιός κυβερνά αυτή τη χώρα;
-Ο Παρασιτισμός.
-Η μιντιαρχία
-Και η αισχροκερδής διαπλοκή.
-Τα δε πολιτικά κόμματα στο σύνολό τους, που έχουν , ούτε λίγο ούτε πολύ, μετατραπεί σε καρτέλ, άνευ τύψεων και χωρίς ίχνος στοιχειώδους πολιτικής ευθυξίας «κοιμούνται (δι΄εκκωφαντικού ροχαλητού)τον ύπνο…της βαρβαρότητας».

 -Δεν μένει άλλη λύση παρά ο κόσμος να κατέβει στους δρόμους και να πάρει τον νόμο στα χέρια του, υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας και του πολιτισμού. ΄Ηδη  το κάνει.
                  Ï�α έγγÏ�αÏ�ά μοÏ�-Î�θαν- 002.jpg

Ο θάνατος  του 26χρονου φοιτητή εξαιτίας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας (που αφαιρέθηκε εν συνεχεία όπως φαίνεται στις παραπάνω φωτ.) συνέβη στις 4.15 το πρωί  της Κυριακής ( 15-3-2009) επί της οδού Κοκκινοπούλου, στο Γουδή, έξω από το γήπεδο του Αθλητικού Ομίλου «ΕΡΜΗΣ». Ο δε 25χρονος συμφοιτητής του νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο. 
Ο Δήμος Ζωγράφου (και όλοι οι δήμοι της χώρας) φέρει βαρύτατες ευθύνες για το «δάσος» των παγίδων θανάτου που έχει «φυτέψει» παρανόμως στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου και απειλούν καθημερινά την ζωή και την σωματική ακεραιότητα όλων των διερχομένων από τον δήμο, χρηστών των οδών…