ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΕΚ ΔΟΛΟΥ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ!

Προσοχή! Κίνδυνος διαφημιστικών πινακίδων

Προσοχή! Κίνδυνος  διαφημιστικών πινακίδων
Κοινό αγώνα «για να μη χαθούν άλλες ζωές» στην άσφαλτο δίνουν οι γονείς των παιδιών που άφησαν για λίγο τα μάτια τους από το δρόμο «χαζεύοντας» μία διαφήμιση και βρήκαν τραγικό θάνατο. Χθες, συγκεντρώθηκαν σε έναν παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας, περίπου στο ύψος του Χαλανδρίου, με κύριο αίτημα την απαγόρευση όλων των υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων. Από εκεί μπορούσαν να μετρήσουν περισσότερες από 15 παράνομες πινακίδες, με προεκλογικές αφίσες, να «στριμώχνονται» σε λιγότερα από 50 μέτρα.Πατεράδες και αδέλφια των θυμάτων ανέβηκαν σε σκάλες και έσκισαν συμβολικά πέντε από αυτές. «Να ξηλωθούν όλες. Να μη χαθούν άδικα άλλες ζωές. Και ο καλύτερος οδηγός δεν μπορεί να αποφύγει την απόσπαση προσοχής», λέει ο κ. Μανώλης Σταυρουλάκης, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια έχασε το γιο του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Κηφισίας. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κ. Λεωνίδας Κύρκος, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους. Οπως λένε οι γονείς, μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι δήμαρχοι, καθώς «βολεύονται με την κατάσταση, αφού εισπράττουν μεγάλα μισθώματα».
Ο ετήσιος τζίρος των δήμων από τις παράνομες διαφημίσεις στους δρόμους ξεπερνά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, τα 300 εκατ. ευρώ. Στη λεωφόρο Κηφισίας υπάρχει μία υπαίθρια πινακίδα ανά 5,5 μέτρα, στη λεωφόρο Συγγρού οι πινακίδες είναι περίπου 500, ενώ σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής ξεπερνούν τις 15.000. Και όλα αυτά τη στιγμή που απαγορεύεται η χρήση χρωμάτων κοντά σε φωτεινούς σηματοδότες, όπως και η τοποθέτηση πινακίδων σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων από αυτούς.

Ο συγκοινωνιολόγος και καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γιάννης Φραντζεσκάκης τοποθετήθηκε χθες λέγοντας:

«Εχουν γίνει πολλές μελέτες και έχουν επισημανθεί τα σημεία που είναι επικίνδυνα. Εκεί που το κράτος μερίμνησε, έχουν μειωθεί τα ατυχήματα μέχρι και κατά 90%. Το πρόβλημα διορθώνεται και με μικρό κόστος. Ας μη συνεχίσουμε να είμαστε οι χειρότεροι της Ευρώπης».

Από την πλευρά του ο κ. Θανάσης Τσιώκος -Πλαπούτας, ο οποίος στις 12 Φεβρουαρίου του 2000 έχασε τον 33χρονο γιο του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Κατεχάκη, αναφέρει: «Εχουμε ενημερώσει τα κόμματα για το πρόβλημα, αλλά όπως φαίνεται το κομματικό συμφέρον ξεπερνά την αξία της ανθρώπινης ζωής.ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»}

Η ως άνω εφημερίδα παρέλειψε να αναφερθεί σχετικά με το θέμα της γενοκτονίας της ασφάλτου (και εξαιτίας της πολιτικής και εμπορικής υπαίθριας διαφήμισης, που τα εκατοντάδες χιλιάδες φονικά της  πλαίσια, στους κοινόχρηστους χώρους της Ελλάδας αποτελούν την αιτία αμέτρητων θανάτων  και τραυματισμών κυρίως νέων ανθρώπων):

1)Στίς 909-910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της επικρατείας και στον  Διεθνή Νόμο που ισχύει στην Ελλάδα ως νόμος 1604/1986, βάσει των οποίων απαγορεύεται απολύτως η τοποθέτηση αυτών των διαφημιστικών  παγίδων θανάτου στο οδικό δίκτυο της χώρας, τις οποίες οι δήμοι και οι διαφημιστικές εταιρίες είναι απολύτως υποχρεωμένες να μην τις τοποθετούν ποτέ και οι δήμαρχοι πρέπει να σπεύδουν να τις ξηλώνουν και αν δεν το πράττουν αυτοί  επιτάσσονται  τα αρμόδια όργανα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ να το πράξουν.2)Παρέλειψε επίσης η καλή εφημερίδα να αναφερθεί στη δέσμευση της Ολομέλειας της Βουλής(10-10-2008) και στη δέσμευση της Μόνιμης Ειδικής Κοινοβουλευτικής διακομματικής Επιτροπής Οδικής σφάλειας (16-12-2008 και 28-1-2009) καθώς και στην ημερίδα (3-6-2008) υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Παλιά Βουλή για το ότι είναι:

α)΄Αμεση ανάγκη και θέμα τιμής για την Ελληνική Πολιτεία να ξηλωθούν οι παγίδες αυτές θανάτου και να ληφθούν αμέσως μετρα  μέτρα -δια της εκδήλωσης ισχυρής πολιτικής βούλησης:
β)για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου.

Παρά τις ως άνω δεσμεύσεις όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενόψει των ευροεκλογών της 7ης-6-2009 έσπευσε η Ν.Δ. δια του Καραμανλή και το ΠΑΣΟΚ δια του Γ.Παπανδρέου και όλα τα άλλα κόμματα εν συνεχεία, να “στήνουν καρτέρι” εκ δόλου δια της πολιτικής τους διαφήμισης,  στο οδικό δίκτυο της χώρας, εν μέσω οξύτατης οικονομικής κρίσης, “κι όποιον πάρει ο χάρος” διαπράττοντας δι΄αυτού του τρόπου, οι εγγυητές της ασφάλειας όλου του πληθυσμού της Ελλάδας, αποτρόπαια κακουργήματα.

Για την κακουργηματική αυτή διαφήμιση των κομμάτων που αποτελεί πριν απ΄όλα πρόκληση (με βαρύτατη ευθύνη της Κυβερνησης και του πρωθυπουργού) οι συγγενείς των δολοφονημένων της ασφάλτου, και εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, θα προσφύγουν δια μηνυτήριων αναφορών, στη δικαιοσύνη στα πλαίσια της ισονομίας , παρά το αντισυνταγματικό καθεστώς του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Και οι πολιτικοί αρχηγοί αν διαθέτουν ίχνος πολιτικής ευθυξίας ας παραιτηθούν από την ανευθυνότητα που τους παρέχει αυτός ο νόμος και ας αναλάβουν τις βαρύτατες πολιτικές, ηθικές, ποινικές και αστικές τους ευθύνες ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.