ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΕΑΡΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ (Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ) ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ ΝΗΣΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ(!)

��ακλειά 10-7 έ�� 1-8-09 003.jpg

Εξαιτίας της εικονιζόμενης διαφημιστικής πινακίδας-παγίδας θανάτου βρήκε τον θάνατο στις 24-8-09 ένας νεαρός, κατόπιν πρόσκρουσης του αυτοκινήτου του σε αυτή.
-Η παγίδα αυτή θανάτου είναι τοποθετημένη παράνομα, μαζί με αμέτρητες άλλες,  από τον Δήμο Χαλανδρίου και από τις διαφημιστικές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται, επί νησίδας ασφαλείας  (βλ.φωτογραφία) της Λ.Κηφισίας στο Χαλάνδρι στην άνοδο, προς Κηφισιά.
΄Εχει επιληφθεί η Τροχαία Κηφισιάς.
-Δήμαρχος Χαλανδρίου είναι ο δικηγόρος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος(δήμος) επί του προκειμένου παραβιάζει κατάφωρα:
-τον ν.1604/1986, ο οποίος απαγορεύει απολύτως την τοποθέτηση τέτοιων διαφημιστικών παγίδων θανάτου στους κοινόχρηστους χώρους, ιδιαίτερα στις νησίδες ασφαλείας, όπως είναι η παραπάνω, όπου βρήκε τον θάνατο ο νεαρός.
-Τις 909-910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, των οποίων έχει λάβει γνώση ο κ.Γρ.Ζαφειρόπουλος από το 2007!
-Παραβιάζει επίσης ο δήμος χαλανδρίου και όλοι οι δήμοι των μεγάλων πόλεων της χώρας και οι διαφημιστικές εταιρίες:
-Τα διδάγματα της κοινής πείρας (μην τοποθετείτε διαφημιστικές παγίδες θανάτου στους κοινόχρηστους χώρους της χώρας γιατί σκοτώνετε τον κόσμο).
-Την όμοφωνη απόφαση-τοποθέσηση της Ολομέλειας της Βουλής της 10-10-2008, δια της οποίας ζητήθηκε η άμεση καθαίρεση των διαφημιστικών παγίδων θανάτου και η άμεση λήψη μέτρων για την οδική ασφάλεια.
-Τις αποφάσεις- τοποθετήσεις της 16-12-2008 και 28-1-2009 της Ειδικής Μόνιμης 15μελούς Κοινοβουλευτικής  Διακομματικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας , δια των οποίων ζητείται επίσης από την Κυβέρνηση το άμεσο ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων και η άμεση λήψη μέτρων για την οδική ασφάλεια.
-Την έκκληση του Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ.Θ.Ξανθόπουλου, στο Κοινοβούλιο, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει δώρο προς την Πολιτεία τις ως άνω αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει των οποίων (άνευ άλλου τινός)  επιβάλλεται να ξηλωθούν αμέσως οι παγίδες αυτές θανάτου.
-Την τοποθέτηση των Καθηγητών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας (και τις εκκλήσεις του Προέδρου,) στις 3 Ιουνίου 2008 στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα βάσει των οποίων:

-Είναι άμεση ανάγκη και θέμα Τιμής για την Ελληνική Πολιτεία να ξηλωθούν οι παγίδες αυτές θανάτου από όλους τους κοινόχρηστους χώρους της χώρας γιατί εξαιτίας τους έχασαν και χάνουν την ζωή τους αμέτρητοι συνάνθρωποί μας!

-Επίσης στην Παλαιά Βουλή ειπώθηκε από τους ειδικούς καθηγητές του Ε.Μ.Π. ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, οτι :
-η οδική ασφάλεια είναι επιστήμη και χρειάζεται η εκδήλωση ισχυρής πολιτικής βούλησης
για την άμεση βελτίωση της οδικής ασφάλειας δια της λήψεως των γνωστών μέτρων που επι τριακονταετία προτείνονται.

– Αν τα παραπάνω, καθώς και τις συνεχείς διαμαρτυρίες συγγενών των θυμάτων της ασφάλτου, καθώς και αποφάσεις δικαστηρίων για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, στό οδικό δίκτυο της χώρας, είχαν ληφθεί υπόψη, από τον δήμο Χαλανδρίου και από τον δικηγόρο δήμαρχό του, ο ως άνω νεαρός θα ζούσε(!).

-Ας σημειωθεί οτι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ.Λ.Ρακιντζής έχει ζητήσει δια των ετήσιων εκθέσεών του οι υπεύθυνοι για την εμπορική εκμετάλλευση (διαφημιστές και διαφημιζόμενοι και δήμαρχοι) αυτών των παγίδων θανάτου, να παραπέμπονται στο αυτόφωρο(!).

-Στην έκθεσή του δε, για το έτος  2008  ο κ.Ρακιντζής επαναλαμβάνει οτι μόνο στην Αττική εξαιτίας τέτοιων παγίδων θανάτου  σημειώνονται 300 ατυχήματα τον χρόνο από τα οποία το 2008 τα 11 ήταν θανατηφόρα.

-Γιατί όλα τα παραπάνω ο δήμος Χαλανδρίου και άλλοι, ενσυνειδήτως, τα γράφουν, χρόνια τώρα, στα «παλαιότερα των υποδημάτων  τους»;;;