ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ.ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Ο Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ.

                                ΠΡΟΣ

Τον ΄Αξιότιμο  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Κύριον Ιωάννη Τέντε,

             ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                                

-Μανώλη Σταυρουλάκη, κατοίκου Αμαρουσίου Αττικής οδός ΄Ιωνος 15, τηλ.210- 8064858, κιν.6977229631

-Αθαν. Τσιώκου-Πλαπούτα, δικηγόρου κατοίκου Αθηνών οδός Χαρ.Τρικούπη 14, 10679-Αθήνα, τηλ.210 3639164.

—.—-
Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελέα,

Οι καταγγέλλοντες, έχουμε χάσει τα παιδιά μας εξαιτίας της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, τα μεταλλικά   πλαίσια της οποίας  είναι πακτωμένα και ακλόνητα, βέβαιες παγίδες  θανάτου, που κατά εκατοντάδες χιλιάδες καταλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους της χώρας κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου και «σκορπούν»  κυριολεκτικά τον θάνατο.

Επί του προκειμένου χαρακτηριστικές είναι οι ετήσιες εκθέσεις του Γεν. Επιθ.Δημόσιας Διοίκησης κ.Λ.Ρακιντζή, ο οποίος στην έκθεσή του για το έτος 2008  διαπιστώνει ότι μόνο στο νομό Αττικής σημειώνονται εξαιτίας αυτών των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης 300 δυστυχήματα-«δολοφονίες». από τα οποία το 2008, τα 11 ήσαν θανατηφόρα.

Ο κ.Ρακιντζής προτείνει  διαφημιστές και διαφημιζόμενοι  δι΄αυτών των παγίδων θανάτου να  οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την διαδικασία του αυτοφώρου, διότι  αυτό το έγκλημα είναι διαρκές , πραγματικός Μολώχ της ασφάλτου.

Την άμεση καθαίρεση αυτών των παγίδων θανάτου και την λήψη άμεσων μέτρων για την Οδική Ασφάλεια, έχουν ζητήσει ομόφωνα:
–  η Ολομέλεια της Βουλής 10-10 2008 (www.parliament.gr-Πρακτικά )

-η μόνιμη διακομματική Κοινοβουλευτική  Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, που συντίθεται από βουλευτές όλων των κομμάτων, στις συνεδριάσεις,  της 16-12-2008 και 28-1-2009 και άλλες.

-Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο , οργάνωσε ημερίδα (3 –Ιουνίου 2008 στην παλαιά Βουλή στην Αθήνα), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώπιον υπουργών,δημάρχων, καθηγητών του ΕΜΠ κ.α., όπου ο καθηγητής του ΕΜΠ κ.Γ.Κανελλαϊδης  έκρουσε τον κώδικα του κινδύνου, λέγοντας ότι:

-η οδική ασφάλεια είναι επιστήμη(στο φυσικό και στο οδικό περιβάλλον εμπλέκονται όλες οι επιστήμες).

-χρειάζεται η εκδήλωση ισχυρής πολιτικής βούλησης για να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου και

-είναι άμεση ανάγκη και θέμα τιμής για την Ελληνική Πολιτεία να καθαιρεθούν οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης ένεκα των οποίων με μεγάλη συχνότητα θανατώθηκαν και θανατώνονται αμέτρητοι συνάνθρωποί μας.

-Όλα τα πολιτικά κόμματα είχαν δεσμευθεί  στην ολομέλεια της Βουλής και στις συνεδριάσεις της διακομματικής επιτροπής οδικής ασφάλειας ότι δεν θα διαφημιστούν ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου 2009 , και διαφημίστηκαν

Ενόψει δε των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα δήλωσαν ότι δεν  θα διαφημισθούν και δεν διαφημίζονται διά των παγίδων αυτών θανάτου πλην Γεωργίου Καρατζαφέρη (ΛΑΟΣ).

Ο κύριος αυτός, παραβιάζει την δέσμευση του κόμματος του, τον ν.1604/1986 που διέπει τα της οδικής ασφάλειας ,το Σύνταγμα και τον Ποινικό νόμο, και οι αστικές, ηθικές  ποινικές και πολιτικές ευθύνες του είναι τεράστιες, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της   διακομματικής επιτροπής οδικής ασφάλειας βουλευτής κ.΄Αρης Σταθάκης, απηύθυνε την από 4 -9-2009 επιστολή προς όλα τα κόμματα, να μην διαφημιστούν δια των παγίδων αυτών θανάτου.

Προσκομίζουμε:

-Μήνυσή μας ενώπιον του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών.

-Την επιστολή Σταθάκη.

-Μηνύσεις του Γ.Ο.Τ.Α. Κηφισιάς, κατά διαφημιστών και διαφημιζομένων δια των παγίδων αυτών θανάτου.

– την 29/2008  απόφαση του Διοικ.Εφετείου Αθηνών η οποία αποφαίνεται ότι  για λόγους δημοσίου συμφέροντος επιβάλλεται  η καθαίρεση  των παγίδων αυτών θανάτου.

-φωτογραφίες του διαφημιζόμενου Γ.Καρατζαφέρη.

-Την διεύθυνση της συντασσόμενης από τον Αθαν.Τσιώκο-Πλαπούτα  ιστοσελίδας www.diadromi.com,  όπου έχουν καταχωρηθεί σχεδόν  τα πάντα σχετικά  με το διαρκές αυτό έγκλημα της  γενοκτονίας της ασφάλτου.

Κατόπιν των παραπάνω ζητούμε την επέμβαση σας δια να πραχθούν τα καθ΄ ΥΜΑΣ.-

17-9-09

Με τιμή

Οι καταγγέλλοντες

Μανώλης Σταυρουλάκης

Αθαν.Τσιώκος-Πλαπούτας

——–

Ας σημειωθεί οτι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Βαϊτσης Αποστολάτος είχε αποκαλέσει με ερώτησή του στη Βουλή «παγίδες θανάτου» αυτές τις διαφημιστικές πινακίδες στις οποίες διαφημίζεται  τώρα ο αρχηγός του. Το ίδιο και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Κ.Αϊβαλιώτης στη συνεδρίαση (16-12-2008)της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια: Ιδού η ερώτηση του κ.Αποστολάτου,όπως περιέχεται στην ιστοσελίδα του 29-1-09: 

«Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Βαΐτσης Αποστολάτος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων σχετικά με τις διαφημιστικές πινακίδες, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Παγίδες θανάτου οι διαφημιστικές πινακίδες». Είναι κοινή πεποίθηση και διαπιστωμένο από τους αρμόδιους ότι οι διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους και τις λεωφόρους αποτελούν έναν μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια. Η εν λόγω χαώδης κατάσταση με τις πινακίδες εντείνεται από τα πάσης φύσεως αεροπανό, τα οποία επιζητούν την προσοχή οδηγών και επιβατών. Η απαγόρευση ανάρτησης πανό, η κατάργηση των διαφημιστικών πινακίδων θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά και στην καθαριότητα του περιβάλλοντος που ζούμε και κινούμαστε καθημερινά.Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:1. Προτίθεται να λάβει μέτρα για την κατάργηση των διαφημιστικών πινακίδων και πανό από τις οδικές αρτηρίες;»