ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΧΘΕΣ, 2/10/09 , ΤΗΝ Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΩΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ. ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ:

                ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

                                                 —.—
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,  ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΜΜΕ.

                                         —.—

΄Αλλος  ένας συνάνθρωπός μας, ο 21 ετών Αποστόλης Μολυβιάτης, θανατώθηκε εξαιτίας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας. ΄Ετσι  συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ (2-10-09, ώρα 4 μ.μ.. Κηφισίας 362 στην άνοδο προς Κηφισιά) γιατί πριν από τον Αποστόλη θανατώθηκαν αμέτρητοι άλλοι, βορά στο βωμό  αισχροκερδών συμφερόντων, που έχουν αλώσει δημόσια διοίκηση, κυβερνήσεις, πρωθυπουργούς, κόμματα, αρχηγούς κομμάτων, δήμους, θεσμούς.

Το έγκλημα αυτό που μαίνεται εξαιτίας μερικών  γνωστών διαφημιστικών κατασκευαστικών ομίλων έχει εισβάλλει στα δικαστήρια, από τα Πρωτοδικεία  έως τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ και διεκδικεί να μας σκοτώνει  και να παραμένει ατιμώρητο.

Ενώ την ίδια στιγμή ανεκτέλεστες παραμένουν οι 909,910/2007 αποφάσεις του Σ.τ.Ε, που αποφαίνονται ότι είναι απολύτως παράνομες αυτές οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης και

  Η γενοκτονία της ασφάλτου και λόγω των φονικών πινακίδων εξακολουθεί να αφανίζει τα νιάτα της Ελλάδας:

– παρά την ομόφωνη τοποθέτηση της Ολομέλειας της Βουλής της 10-10-2008 και της ειδικής διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οδικής ασφάλειας,

-ακόμα και παρά την τοποθέτηση(3-6-2008 στην Παλαιά Βουλή) του Προέδρου της Δημοκρατίας, που χαρακτηρίζει την γενοκτονία αυτή το υπ΄αριθμόν ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ.  


Για τους προηγηθέντες θανάτους από φονικές πινακίδες εμείς οι συγγενείς και φίλοι των δολοφονημένων της ασφάλτου: 

-έχουμε επιδοθεί σ΄έναν άνισο εξώδικο και δικαστικό αγώνα και έχουμε πάρει άπειρες απαντήσεις από κυβερνήσεις, υπουργούς, υπουργεία, δήμους, νομάρχες, Κοινοβούλιο, κόμματα, ως και από τους εκάστοτε Πρόεδρους της Δημοκρατίας και από τους εκάστοτε προέδρους της Βουλής, βάσει των οποίων καθένας απ΄ αυτούς καθιστά κάποιον άλλον αρμόδιο και υπεύθυνο να θέσει  τέρμα στη γενοκτονία αυτή.

–          Έχουμε διακινήσει  τα τελευταία 10 χρόνια τόνους  εντύπων, δικογραφιών, και δημοσιευμάτων  από υπηρεσία σε υπηρεσία, από δικαστήριο σε δικαστήριο, από τα Πρωτοδικεία ως τον Άρειο Πάγο και από τα διοικητικά Πρωτοδικεία ως το Συμβούλιο της Επικρατείας.

–          Έχουν επίσης γίνει αμέτρητες τηλεοπτικές εκπομπές, δηλώσεις επί δηλώσεων αρμοδίων και μη. Ημερίδες επί ημερίδων και  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Κι όμως:

 Πρόσφατα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής στις ετήσιες εκθέσεις του επισημαίνει  ότι κάθε χρόνο μόνο στο Νομό Αττικής σημειώνονται 300 τροχαία ατυχήματα εξαιτίας φονικών διαφημιστικών πινακίδων, από τα οποία το 2007 τα 8 ήταν θανατηφόρα και το 2008 τα 11 ήταν θανατηφόρα. Ο ίδιος ζήτησε επειδή το έγκλημα αυτό  είναι διαρκές οι διαφημιστές και οι διαφημιζόμενοι να οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την  διαδικασία του αυτοφώρου.

΄Ετσι η θέση του πρωθυπουργού, παρά τις υποκριτικές δηλώσεις του και όλων όσοι διαφημίζονται δι΄αυτών των παγίδων θανάτου είναι στη φυλακή .Γιατί με δική τους ευθύνη:

– το 82% των αυτοκινητικών ατυχημάτων γίνεται μέσα στις πόλεις με ταχύτητα 60 χλ/ω.

– Το 8% στην εθνική οδό με μεγάλη ταχύτητα και το 10% στους επαρχιακούς δρόμους.

– Πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες των 18-44 ετών είναι τα αυτοκινητικά ατυχήματα.

– Από το 1965 έως το 2008 έχουμε 150.000 νεκρούς εξαιτίας των αυτοκινητικών ατυχημάτων και 1.500.000 τραυματίες 

– Ένα στα 10 αυτοκινητικά ατυχήματα οφείλεται στις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.

– Κάθε μέρα στην Ελλάδα έχουμε  10 νεκρούς, 30 γίνονται παραπληγικοί και 120 τραυματίζονται!

– Στη δεκαετία 1990-1999 η Ευρώπη πέτυχε μείωση των θυμάτων από τα τροχαία από (-) 14% έως (-) 45%, ενώ στην Ελλάδα είχαμε αύξηση μέχρι και (+) 60%.

– Έχουμε το μήνα 300 νεκρούς, 900 παραπληγικούς και περισσότερους από 3.600 τραυματίες!

– Κάθε χρόνο η Ελλάδα έχει 3.500 νεκρούς, 10.000 παραπληγικούς, 45.000 τραυματίες και 2.500 μικρά παιδιά με μόνιμες αναπηρίες από τροχαία.

– Κάθε χρόνο η χώρα μας ξοδεύει εξαιτίας των τροχαίων, για αποζημιώσεις, ασφάλιστρα  και νοσήλια  πάνω από 10 δις ευρώ.

– Προϋπολογισμός για την Οδική Ασφάλεια, δεν υπάρχει! 

– Η αστυνόμευση του οδικού δικτύου είναι ανύπαρκτη

-Υπουργοί της Κυβέρνησης Καραμανλή, όπως οι Μ. Λιάπης, Αλογοσκούφης, Παυλόπουλος και ο ίδιος ο Καραμανλής με κονδύλια του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και με κοινοτικά κονδύλια  διαφήμιζαν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, την ίδια στιγμή που χάριζαν 28 δις ευρώ στις τράπεζες, την τροποποίηση του Κ.Ο.Κ, πάνω  σ΄ αυτές τις παγίδες θανάτου, όπως επίσης τα Κέντρα εξυπηρέτησης Πολιτών, και την Φορολογική συνείδηση των πολιτών!

 

 Ο Καραμανλής, προκλητικότατα ενόψει των εκάστοτε εκλογών δεν άφησε καμία φονική διαφημιστική πινακίδα που να μην  διαφημίσει εκ δόλου, το πρόσωπό του, για να αποσπάται η προσοχή των χρηστών των οδών και να τους στέλνει, πρωθυπουργό αυτός, στον άλλο κόσμο!To ίδιο πράττουν και τα άλλα κόμματα εκτός του ΠΑΣΟΚ στις παρούσες εκλογές(4 Οκτωβρίου) και έχουν καταντήσει διαφημιστές του αισχροκερδούς συστήματος διακυβέρνησης που αφανίζει τους ΄Ελληνες στην άσφαλτο και διακινητές μαύρου πολιτικού χρήματος.

 

– Την ίδια στιγμή 6.000 αστυνομικοί  αντί να αστυνομεύουν το οδικό δίκτυο, για να επιβάλουν την ανύπαρκτη κυκλοφοριακή αγωγή, και τον νόμο έχουν αποσπασθεί και φρουρούν εκείνους που παραβαίνουν τον νόμο.

 

 – Η πολιτική και εμπορική  υπαίθρια διαφήμιση αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο μαύρο χρήμα και οι δεκάδες χιλιάδες γιγαντοαφίσες της , φωτεινές και μη,  αυξάνουν την συχνότητα των αυτοκινητικών  ατυχημάτων, θανατηφόρων και μη κατά 40%!

 

-Η συχνότητα αυτή αυξάνει  ακόμα περισσότερο μέσα στις πόλεις, ιδιαίτερα στην Αθήνα, λόγω του υπερβολικού αριθμού κυκλοφορούντων οχημάτων μοτοσικλετών, ποδηλάτων που έχουν φθάσει στα 4.000.000   μόνο στην Αττική,  αλλά και πεζών, που αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα γιατί τα πεζοδρόμια είναι  κατειλημμένα είτε από οχήματα, είτε από γιγαντοαφίσες και άλλες θανατηφόρες αυθαίρετες κατασκευές!

 

-Φθάνει πια, ήδη έχουμε πάρει το νόμο στα χέρια μας και το επόμενο βήμα μας είναι αν δεν πάρει μέτρα η κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση, να καταλάβουμε δήμους και δημόσιες  υπηρεσίες και να προβούμε στο ξήλωμα των παγίδων αυτών θανάτου.

 

– Πριν  απ΄αυτό  επαναπροτείνουμε για πολλοστή φορά, και στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές,   το παρακάτω σχέδιο νόμου για την δημιουργία ενιαίου φορέα οδικής ασφάλειας υπό την επίβλεψη του Κράτους, ώστε να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου (θα το βρείτε:  www. diadromi.com).