Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ. Ιωάννης Τέντες ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ,ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΦΙΣΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Η εγκύκλιος αυτή κατά   της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, έχει ως εξής:

» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         ΑΘΗΝΑ 24-9-2009
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ
ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Αριθ.πρωτ.: 3741
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

Προς
Τον κ.Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Σε συνέχεια της υπ΄αριθ.πρωτ. 533/εγκ.3/13-3-2008 εγκυκλίου μας παρακαλούμε την δραστηριοποίηση των υπηρεσιών σας στην κίνηση των προβλεπομένων διοικητικών και ποινικών διαδικασιών, για την αντιμετώπιση της παράνομης τοποθέτησης πινακίδων, επιγραφών, διαφημίσεων και αφισών κατά μήκος των οδών των πόλεων, των εθνικών και επαρχιακών οδών.
Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Νικόλαος Μαύρος

Κοινοποίηση:
κ.κ.Εισαγγελείς Εφετών προς κοινοποίηση στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών της
Περιφερείας των»

Η www. diadromi.com υπενθυμίζει: ότι πρέπει αμέσως να παρθούν μέτρα από την νέα Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, για την  Οδική Ασφάλεια και για να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου,

Υπενθυμίζει επίσης γιά τον παραπάνω σκοπό:
-Τις 909,910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες αποφαίνονται οτι οι δήμοι και τα αρμόδια όργανα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ πρέπει να ξηλώσουν αμέσως τις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.

-Τον ν.1604/1986(διεθνής Συνθήκη της Βιέννης, άρθρο 4), οι αυστηρές διατάξεις του οποίου διέπουν τα της οδικής ασφάλειας υπό την επίβλεψη του κράτους.

-Την ομόφωνη τοποθέτηση της Ολομέλειας της Βουλής της 10-10-2008.

-Τις ομόφωνες τοποθετήσεις 16-12-2008 και 28-1-2009 της Διακομματικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, για το ξήλωμα των φονικών πινακίδων και για την άμεση λήψη μέτρων για την Οδική Ασφάλεια.

-Την τοποθέτηση του Ε.Μ.Πολυτεχνείου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Παλαιά Βουλή στις 3-6-2008, οτι η οδική ασφάλεια είναι το υπ΄αριθμόν ΕΝΑ εθνικό μας πρόβλημα κι ότι είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Πολιτεία η άμεση καθαίρεση των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.

Η www.diadromi.com θεωρεί θετικότατη την στάση του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του, που διακήρυξε ενόψει των εκλογών της 4-10-2009 οτι «τέρμα οι γιγαντοαφίσες για το ΠΑΣΟΚ και η αφισσοκόλληση», διακήρυξη που επιβραβεύτηκε και υπερψηφίστηκε από τον λαό, ενώ καταψηφίστηκε η ΝΔ μέχρι συντριβής:

-Γιατί ο ελληνικός λαός απαιτεί να λειτουργήσουν οι θεσμοί δημοκρατικής και ευνομούμενης Ελλάδας για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου και στην αισχροκέρδεια.

-για να λειτουργήσουν δημοκρατικά τα ΜΜΕ και τα κόμματα και να μην διαφημίζονται στο οδικό δίκτυο δια των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης,  ώστε το αισχροκερδές (μέχρι τώρα) σύστημα διακυβέρνησης να μην τα θέτει άμεσα ή έμμεσα στην υπηρεσία ιδιοτελών, φονικών συμφερόντων.

-Ο αγώνας συνεχίζεται, ώστε η Ελλάδα να γίνει πρότυπο χώρας, δια της συνεχούς προστασίας του οδικού και του φυσικού περιβάλλοντος, για να μην αφανίζονται  ιδιαίτερα οι νέοι, στην άσφαλτο.

-Ωστε η δημοκρατία, ο πολιτισμός και η ευημερία να επιστρέψουν στον τόπο που γεννήθηκαν.

-Για μια ΕΛΛΑΔΑ: Σύγχρονη, Δημιουργική, Πολιτισμένη, με άριστο οδικό δίκτυο, Ευρωπαϊκή, Κόσμημα του Πλανήτη.

Ο καθένας όσο ψηλά κι άν είναι ας αναλάβει τις ευθύνες του, γιατί ο Μολώχ της ασφάλτου δεν κάνει κοινωνικές διακρίσεις.

Όποιος παραβιάζει, και μάλιστα εκ δόλου, σε βαθμό κακουργήματος τον νόμο, θα υφίσταται τις συνέπειες.

-Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για «ευνομία». Πρέπει να το αποδείξει αμέσως σαν πρωθυπουργός,  γιατί  τα νιάτα της Ελλάδας τα δολοφονούν στην άσφαλτο:η γενοκτονία μαίνεται.- SOS.-