ΚΥΡΙΕ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΩΝ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΗΛΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ; ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ. Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ 19-6-09 ΜΗΝΥΣΗ:

                                           ΠΡΟΣ
Τον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ   ΑΝΑΦΟΡΑ:
(Δ09/3569/ΠΟΛ.ΑΓΩΓΗ/3875782/83/19-6-09)

1)Σταυρουλάκη Μανώλη, κατοίκου Αμαρουσίου Αττικής, οδός ΄Ιωνος 15
2)Μαρίας Λιόλιου, κατοίκου   Ν.Ιωνίας Αττικής, οδός Τραπεζούντος 10
3)Γιώργου Παπαρήγα, κατοίκου Βριλισσίων Αττικής,οδός  Κισσάβου 7
4)Αθανασίου Τσιώκου-Πλαπούτα, κατοίκου Αθηνών, οδός Χαρ.Τρικούπη 14

                                                            ΚΑΤΑ

1)Του Κώστα Καραμανλή, προέδρου του κόμματος  της «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»(Ν.Δ)
2)Του Γιώργου Παπανδρέου προέδρου   του κόμματος «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΌ ΚΙΝΗΜΑ» (ΠΑΣΟΚ)
3)Αλέκας Δρόσου-Παπαρήγα  Γενικής Γραμματέας του κόμματος «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)
4)Του Αλέκου Αλαβάνου προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»( ΣΥ.ΡΙΖ.Α)
5)Του Αλέξη Τσίπρα, Προέδρου του «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ»
6)Του Γιώργου Καρατζαφέρη, Προέδρου του κόμματος «ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ»(ΛΑ.Ο.Σ)
7) Των Γνωστών μεγαλοδιαφημιστών της παράνομης παντός είδους υπαίθριας   διαφήμισης.
8)΄Ολων των διαφημιζομένων δια της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.
9)΄Ολων των  παρεχόντων παρανόμως την άδεια (δήμαρχοι κ.λ.π.) για την τοποθέτηση των ως άνω παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.
10) ΄Ολων των  παρεχόντων την ηλεκτροδότηση των παράνομων ως άνω παροδίων εμποδίων (πλαίσια υπαίθριας διαφήμισης και στέγαστρα στάσεων αστικών συγκοινωνιών  και κάθε άλλου παράνομου παροδίου εμποδίου), τα οποία είναι υπαίτια για εκατόμβες θυμάτων (νεκρών και τραυματιών) στους κοινόχρηστους χώρους του οδικού και φυσικού περιβάλλοντος της χώρας
Και τέλος ΚΑΤΑ παντός άλλου υπευθύνου, εν σχέσει με τα εις την παρούσα καταγγελλόμενα.
———–.———-

Κύριε Εισαγγελέα,
 Στο ευρύτερο οδικό και (φυσικό) περιβάλλον της χώρας, στους  κοινόχρηστους χώρους: πεζοδρόμια, νησίδες ασφαλείας, χώρους πρασίνου, διασταυρώσεις οδών, πλατείες κ.λ.π. ακόμα και σε ταράτσες πολυκατοικιών έχουν  τοποθετεί παράνομα κατά εκατοντάδες χιλιάδες, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας, φονικές διαφημιστικές πινακίδες, πραγματικές παγίδες θανάτου, και στέγαστρα (κατά δεκάδες χιλιάδες) στάσεων αστικών συγκοινωνιών και κάθε άλλου είδους παράνομα παρόδια εμπόδια, που σκοπό έχουν  να αποσπάσουν  δια της παντός  είδους διαφήμισης, ιδιαίτερα της φωτεινής διαφήμισης ή δι΄ άλλου παράνομου τρόπου, την προσοχή των χρηστών των οδών, πεζών και εποχούμενων και να την κατευθύνουν προς τα διαφημιζόμενα ή προς άλλη εστία απόσπασης της προσοχής,  κατά κατάφωρη παράβαση των νόμων και του Συντάγματος της χώρας, ως και της κοινοτικής και διεθνούς νομοθεσίας.

  Ειδικά για τα φονικά διαφημιστικά στέγαστρα

H ως άνω φωτογραφία  εικονίζει το στέγαστρο της στάσης  «Εφέσσου» αστικών συγκοινωνιών επί της Λ.Συγγρού στην κάθοδο απέναντι από την Εκκλησία του Αγίου Σώστη, όπου την 30-9-2006 κατόπιν πρόσκρουσης αυτοκινήτου πάνω σ΄αυτό σκοτώθηκαν δύο γυναίκες και ένας άνδρας, οι οποίοι ανέμεναν αμέριμνοι και ήσυχοι να επιβιβαστούν σε κάποιο λεωφορείο.
Στη φωτογραφία εικονίζονται  συντετριμμένοι και απαρηγόρητοι  οι συγγενείς   των τριών ως άνω  θυμάτων.
Όλα τα διαφημιστικά αυτά στέγαστρα που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια, νησίδες ασφαλείας ή άλλους κοινόχρηστους χώρους είναι παράνομα.
Παρ΄όλα αυτά το 2006 ενόψει των τότε δημαρχιακών εκλογών και πριν το ανωτέρω ατύχημα και αμέσως μετά συνέχιζε να διαφημίζεται , όπως φαίνεται στη φωτογραφία κάποιος δημοτικός συνδυασμός σα να μη συνέβη τίποτε!  Το ίδιο έγινε και ενόψει των ευρωεκλογών της 7-6-2009!  Και ο αρμόδιος Εισαγγελέας εξακολουθεί να μην παρεμβαίνει.


΄Ολοι οι μηνυτές έχουμε χάσει τα παιδιά μας στο οδικό δίκτυο της χώρας εξαιτίας παράνομων διαφημιστικών πινακίδων καθώς και αμέτρητοι άλλοι συνάνθρωποί μας.

Για την παράνομη τοποθέτηση των ως άνω παγίδων θανάτου με σκοπό το παράνομο κέρδος, ευθύνονται:

1)Γνωστοί μεγαλοδιαφημιστές της υπαίθριας και λοιπών ειδών διαφήμισης.

2)Οι διαφημιζόμενοι.

3)Οι παρέχοντες παρανόμως την άδεια(δήμοι κ.λ.π.) για την τοποθέτηση των ως άνω παγίδων θανάτου,

4)Οι παρέχοντες την ηλεκτροδότηση των παράνομων ως άνω παροδίων εμποδίων, τα οποία είναι υπαίτια για εκατόμβες θυμάτων (νεκρών και τραυματιών) στους κοινόχρηστους χώρους του οδικού και φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Επειδή το έγκλημα αυτό είναι διαρκές με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει καταστεί πρώτη μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στα τροχαία ατυχήματα, τα οποία αφανίζουν κυρίως  νέους συνανθρώπους μας, την στιγμή που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει οξύτατο  πρόβλημα υπογεννητικότητας.

Επειδή συγκεκριμένα πρόσφατα,  ενόψει των ευροεκλογών της 7-6-2009, όλα τα πολιτικά κόμματα  όπως εκπροσωπούνται υπό των  μηνυομένων  αρχηγών τους και άλλων φυσικών προσώπων  στο ελληνικό Κοινοβούλιο:
-Η Νέα Δημοκρατία υπό του Κώστα Καραμανλή,
-Το ΠΑΣΟΚ υπό του Γιώργου Παπανδρέου,
-Το ΚΚΕ υπό της Αλέκας Δρόσου-Παπαρήγα,
-Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ υπό του Αλέκου Αλαβάνου και του Αλέκου Τσίπρα.
-Το ΛΑ.Ο.Σ υπό του Γιώργου Καατζαφέρη:
Προέβησαν κατά παράβαση του Συντάγματος, εισαγγελικών διατάξεων, και των νόμων εκ προθέσεως στην παράνομη  διαφήμιση των κομμάτων τους, δια εκατοντάδων χιλιάδων  πακτωμένων μεταλλικών και ακλόνητων πλαισίων υπαίθριας διαφήμισης και στεγάστρων στάσεων αστικών συγκοινωνιών, που παρανόμως καταλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους της Ελλάδας, οι οποίοι αποτελούν κοινή κτήση του λαού, κατά μήκος του οδικού δικτύου και εντός των μεγάλων πόλεων της χώρας,
  τοποθετημένων ακόμα, των εκατοντάδων χιλιάδων διαφημιστικών αυτών πλαισίων, παρανόμως και επί των ταρατσών   πολυκατοικιών εντός των μεγάλων πόλεων της χώρας.
Οι ως  ανω αρχηγοί των κομμάτων καθίστανται  πολιτικά, ηθικά, αστικά και ποινικά, δι΄αυτού του είδους φονικής διαφήμισης των κομμάτων τους, εγγυητές αυτοί της ασφάλειας όλων των κατοίκων της χώρας στο οδικό και το φυσικό περιβάλλον, υπαίτιοι από πρόθεση ανθρωποκτονιών και βαρέων  τραυματισμών, κυρίως λόγω απόσπασης της προσοχής των χρηστών (εποχούμενων και μη) των οδών.
Συγκεκριμένα οι ως άνω πολιτικοί αρχηγοί  και οι άλλοι μηνυόμενοι παραβαίνουν  και έχουν παραβεί κατ΄εξακολούθησιν στο παρελθόν, όπως δείχνουν και οι συνημμένες στην παρούσα φωτογραφίες:
       12a-thumb-small3.jpg22-10-thumb-small1.jpg

-Το Σύνταγμα της χώρας
– Τον Ποινικό Νόμο
-Τον νόμο 1604/1986, που οι υπερκείμενες σε σχέση με τις διατάξεις των απλών νόμων, διατάξεις -κανόνες του, διέπουν με ενιαία διεθνή χαρακτηριστικά, υπό την επίβλεψη του κράτους, την οδική κυκλοφορία, την σήμανση και την σηματοδότηση των οδών για την ασφάλεια όλων των κατοίκων της χώρας  στο φυσικό και στο οδικό περιβάλλον , όπου σύμφωνα με την Επιστήμη,  την Τέχνη και τον Νόμο:
-Η πληροφόρηση, για  την ασφάλεια των χρηστών των οδών,  δεν πρέπει να είναι ούτε περισσότερη , ούτε λιγότερη από την αναγκαία.
H δεύτερη ως άνω φωτογραφία  εικονίζει  διαφημιζόμενο  τον Κ.Καραμανλή ενόψει των  ευρωεκλογών της 7-6-2009 επί παράνομης  πακτωμένης, μεταλλικής και ακλόνητης διαφημιστικής γιγαντοαφίσας επί της Λ.Κατεχάκη, στην κάθοδο προς την Λ.Μεσογείων, όπου την 19-8-2005 προσέκρουσε επ΄αυτής αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού!
Επίσης η παρακάτω φωτογραφία εικονίζει διαφημιζόμενο τον Κ.Καραμανλή ενόψει των  εκλογών της 16-9-2007  επί παράνομης πακτωμένης, μεταλλικής και ακλόνητης διαφημιστικής γιγαντοαφίσας, τοποθετημένης στο πεζοδρόμιο της Λ.Κηφισού στην άνοδο προς Λαμία,απέναντι από τον «ΟΠΑΠ», όπου κατάπιν πρόσκρουσης αυτοκινήτου επ΄αυτής βρήκε τον θάνατο, ο 21 ετών συνοδηγός!
Και παρά αυτό το γεγονός στις παράνομες αυτές διαφημιστικές πινακίδες στη Λ.Κηφισσού ξαναδιαφημίστηκαν στις 7-6-2009 όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα.
Τα δραματικά αυτά περιστατικά είναι ελάχιστα από τα χιλιάδες θανατηφόρα ατυχήματα, που έχουν προκληθεί εξαιτίας των φονικών παράνομων πλαισίων της υπαίθριας  πολιτικής ή εμπορικής διαφήμισης, πράγμα που αποτελεί καθημερινό σχεδόν φαινόμενο! 
 Οι ως άνω πολιτικοί αρχηγοί  κατά κατάχρηση εξουσίας και  παράβαση καθήκοντος, παρά τα διδάγματα της κοινής πείρας, δια της διαφήμισης των κομμάτων τους, δια του ως άνω εγκληματικού τρόπου παρέβησαν:
Την ομόφωνη τοποθέτηση και  δέσμευση των  κομμάτων τους στο Κοινοβούλιο (10-10-2008) κατά του είδους αυτού της φονικής υπαίθριας διαφήμισης, ένεκα της οποίας η Ελλάδα θρηνεί εκατόμβες θυμάτων,  και της ανάγκης άμεσης λήψης μέτρων για την οδική ασφάλεια όλων των κατοίκων της χώρας.

 

        

Παρέβησαν επίσης οι ως άνω πολιτικοί αρχηγοί  τις ομόφωνες επανειλημμένες προσωπικές τοποθετήσεις, και δεσμεύσεις των κομμάτων τους   ενώπιον της Μόνιμης Ειδικής Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας (16-12-2008, 28-1-2009 κ.ά), ότι πρέπει να ληφθούν αμέσως μέτρα από την Κυβέρνηση, από την  Πολιτεία κατά της φονικής αυτής πολιτικής και εμπορικής υπαίθριας διαφήμισης και να ληφθούν επειγόντως  άλλα γνωστά μέτρα για την  βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας.
Αγνόησαν επίσης και παρέβησαν, εν γνώσει τους, οι ως άνω πολιτικοί αρχηγοί και λοιποί μηνυόμενοι, τις δραματικές  εκκλήσεις των ειδικών καθηγητών των Πολυτεχνείων ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπουργών βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών, υπερνομαρχών κ.α στις 3 Ιουνίου 2008  στην Αθήνα, στην Παλαιά Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες:

-Η Οδική Ασφάλεια είναι Επιστήμη και επιβάλλεται η εκδήλωση ισχυρής πολιτικής βούλησης για την άμεση βελτίωσή της.

-Και είναι άμεση ανάγκη και θέμα τιμής για την Ελληνική Πολιτεία να καθαιρεθούν αμέσως οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης από τους κοινόχρηστους χώρους της χώρας, εξαιτίας των οποίων χάνουν ην ζωή τους αμέτρητοι συνάνθρωποί μας.

�ικ�να 054.jpg

       Αγνόησαν επίσης και εξακολουθούν να αγνοούν και να μην λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους, οι ως  άνω πολιτικοί αρχηγοί τις εκκλήσεις του Ρυθμιστού του Πολιτεύματος, Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια, ότι το θέμα της Οδικής Ασφάλειας είναι το  υπ΄αριθμόν ΕΝΑ εθνικό μας θέμα.

 

 

   

Συγκεκριμένα ο Κώστας Καραμανλής ως Πρωθυπουργός και αρχηγός κυβερνώντος  Κόμματος  αθέτησε ανεπίτρεπτα και παράνομα τις επανειλημμένες προσωπικές του δεσμεύσεις και εξαγγελίες  (28-9-2004 κ.α) ότι δήθεν επίκειται η λήψη άμεσων μέτρων για την Οδική Ασφάλεια, το επίπεδο της οποίας αντιστοιχεί  στο επίπεδο πολιτισμού μιας Χώρας.
Επειδή ο νόμος προβλέπει οι παραπάνω καταγγελόμενοι και μηνυόμενοι να παραπέμπονται στο αυτόφωρο και εν τούτοις με δική τους βαρύτατη υπαιτιότητα, σε βαθμό κακουργήματος,  μαίνεται η γενοκτονία της ασφάλτου, έτσι ώστε  η γενοκτονία αυτή να αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου των νέων  ανθρώπων μεταξύ των ηλικιών από 18 -44 ετών!
Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν απαιτείται η άδεια της Βουλής για τα αυτόφωρα κακουργήματα. Δεν εγκληματούν λοιπόν σε βαθμό κακουργήματος, όσοι τοποθετούν  τις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης; και όσοι διαφημίζονται δι΄αυτών; δεδομένου ότι είναι αμέτρητοι οι συνάνθρωποί μας που σκοτώθηκαν εξαιτίας αυτών των διαφημιστικών παγίδων θανάτου;
Επειδή οι ως άνω πολιτικοί αρχηγοί και οι άλλοι μηνυόμενοι, έχουν χαρακτηρίσει δώρο προς την Δημόσια Διοίκηση, τις 909-910 /2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επιτάσσουν την άμεση καθαίρεση των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης και υπογραμμίζουν την ανάγκη λήψεως άμεσων μέτρων για την  οδική ασφάλεια. Τις οποίες (αποφάσεις) παρ΄όλα αυτά δεν τις εκτελούν και δεν συμμορφώνονται   μ΄αυτές.
Επειδή  καθίσταται φανερό ότι η γενοκτονία αυτή, εκθέτει την χώρα μας διεθνώς και στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, όπου καταλαμβάνει την πρώτη θέση στα τροχαία ατυχήματα.
Επειδή είναι δικαίωμά μας και υποχρέωσή μας να διεκδικούμε την λήψη άμεσων μέτρων  από την  Πολιτεία για την ασφαλειά μας.
Επειδή έχουμε άμεσο έννομο συμφέρον, όπως και όλος ο πληθυσμός της Ελλάδας, να ληφθούν αμέσως μέτρα για την ασφάλεια όλων μας στο οδικό δίκτυο της χώρας και στους κοινόχρηστους χώρους, που αποτελούν δημόσια κτήση.
Επειδή οι ως άνω  μηνυόμενοι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων καλύπτονται παράνομα  πίσω από τις διατάξεις του αντισυνταγματικού νόμου περί ευθύνης υπουργών, καταλύοντας κάθε έννοια ισονομίας, ισοπολιτείας και κράτους δικαίου καθιστάμενοι και αυτοί εν γνώσει τους υπαίτιοι των ως άνω καταγγελομένων εγκλημάτων.
Επειδή οι ως άνω μηνυόμενοι εγγυητές της ασφάλειας όλου του πληθυσμού της χώρας στο οδικό και στο φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας, οι παρέχοντες την άδεια για την παράνομη διαξαγωγή της υπαίθριας θανατηφόρας διαφήμισης και οι παρέχοντες την ηλεκτροδότηση αυτών των διαφημίσεων εξακολουθούν εκ προθέσεως:
Να προβαίνουν σε κατάφωρη παραβίαση της έννομης τάξης, με σκοπό την αισχροκέρδεια και το παράνομο περιουσιακό, πολιτικό ή άλλου είδους  όφελος, άμεσο ή έμμεσο,  και δια των παράνομων φονικών πλαισίων της υπαίθριας διαφήμισης, εις βάρος της ασφάλειας, όλου του πληθυσμού της χώρας, στο οδικό και στο φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας.-
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Καταγγέλουμε τα ως άνω παγκοίνως γνωστά διαρκή εγκλήματα  και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Αθήνα  19-6-2009
ΟΙ ΜΗΝΥΤΕΣ
Σταυρουλάκης Μανώλης
Μαρία Λιόλιου
Γιώργος Παπαρήγας
Αθαν.Τσιώκος-Πλαπούτας