ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ; ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ.

Ο συνάδελφος(δικηγόρος) Ανδρέας Φλώρος  έστειλε στην  diadromi την με αριθ.128/09 ΔΙΑΤΑΞΗ του Αντεισαγγελέα Εφετών Πατρών Γεωργίου Β.Πρασσά , σύμφωνα με την οποία:

 «παραγγέλλεται ο Εισαγγελέας Πλημ/κών Καλαβρύτων» να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του νομίμου εκπροσώπου Ανώνυμης Εταιρίας  για ανθρωποκτονία από αμέλεια, διότι στην 152,950 χιλιομετρική θέση της εθνικής οδού Αθηνών Πατρών, η εταιρία αυτή «παροχής υπηρεσιών  οδικής βοήθειας»:

– Είχε τοποθετήσει μεταλλικό στύλο, ο οποίος έφερε τσιμεντένια βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα, σε παραχωρηθέντα   στην εταιρία αυτή χώρο, με ιδιωτικό συμφωνητικό, του λειτουργούντος στη θέση αυτή Σταθμού Εξυπηρετήσεως Αυτοκινήτων Ακράτας.

Επί του στύλου αυτού είχε αναρτηθεί φωτεινή επιγραφή ορθογώνιου σχήματος με τη διακριτικό τίτλο της εταιρίας.

Ο ως άνω  χώρος αποτελούσε συνέχεια του οδοστρώματος και βρισκόταν σε επαφή με το ελαφρώς υπερυψωμένο κράσπεδο της εθνικής οδού(!).

Επί του στύλου αυτού, την 27-12-2007 και περί ώρα 15.25΄ προσέκρουσε κατόπιν εκτροπής αυτοκίνητο με αποτέλεσμα ο οδηγός αυτού  να υποστεί «βαριές κακώσεις κεφαλής, θώρακος και  κοιλίας εξαιτίας των οποίων  επήλθε ο θάνατος του»(!).

Αρχικά οι  εγκλήσεις των συγγενών του θανατωθέντος οδηγού είχαν απορριφθεί, αλλά έγιναν δεκτές οι προσφυγές τους και θα ασκηθεί η ως άνω ποινική δίωξη κατά του νομίμου εκπροσώπου της ως άνω εταιρίας.

 

 Υ.Γ : Για άλλη μια φορά καλείται η κυβέρνηση να θέσει τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου και στον ακήρυχτο πόλεμο που μαίνεται στο οδικό δίκτυο της χώρας χάριν αισχροκερδών  συμφερόντων.

 Η συνεχιζόμενη επί δεκαετίες ολιγωρία των κυβερνήσεων είναι απαράδεκτη. Δεν έχει η παρούσα κυβέρνηση παρά να τηρήσει το Σύνταγμα και τους νόμους και να προβεί αμέσως  στην  εκτέλεση:

των 909-910/2007 αποφάσεων του ΣτΕ,

-της απόφασης της 10-10-2008 της Ολομέλειας της Βουλής,

-των αποφάσεων  της 16-12-2008 και 28-1-2009 της Διακομματικής  Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής:

-ώστε να ξηλώσει αμέσως τις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης και κάθε είδους επικίνδυνο παρόδιο εμπόδιο και να πάρει επί μονίμου βάσεως τα γνωστά διαρκή μέτρα για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου, που αποτελεί την πρώτη αιτία αφανισμού των  νέων από 18 έως 45 ετών.-

Κάθε καθυστέρηση ισοδυναμεί με 10 νεκρούς την ημέρα και δεκάδες τραυματίες.

Δηλαδή η κυβερνητική αδιαφορία «δολοφονεί» καθημερινά τον πληθυσμό της Ελλάδας στο οδικό δίκτυο της χώρας.

 

 -Ως πότε  Κύριε Γεώργιε Παπανδρέου, που στα λόγια έχεις ταχθεί  επανειλημμένως υπέρ του ξηλώματος όλων των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης και υπέρ της δημιουργίας ενιαίου φορέα Οδικής Ασφάλειας;

 

 Σε τιμά το γεγονός Κύριε Πρωθυπουργέ, ιδίως στην Εθνική Οδό από την Αθήνα ως την Πάτρα την ιδιαίτερη πατρίδα σου, και αντιστρόφως, και σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, ως άλλος Προκρούστης, ότι βγαίνει «παγανιά» καθημερινά επί δεκαετίες τώρα ο αιμοδιψής Μολώχ της ασφάλτου και  αφανίζει τα νιάτα της Ελλάδας υπέρ του αισχροκερδούς συστήματος διακυβέρνησης: ανεύθυνων εργολάβων, διαφημιστών, μιντιαρχών και κάθε είδους εκ δόλου παρανομούντα;

 

 -Πότε θα συγκρουστείς αγαπητέ (πρώτε)  πολίτη Γεώργιε Παπανδρέου με τα αισχροκερδή συμφέροντα;
Κάθε καθυστέρηση ισοδυναμεί με εκατόμβες νεκρών και τραυματιών στην Ελλάδα της υπογεννητικότητας, της ανεργίας και του παρασιτισμού.


΄Εως πότε κύριε πρωθυπουργέ, την Ελλάδα, τον παγκόσμιο πολιτιστικό γίγαντα, θα την δολοφονούν καθημερινά στο οδικό και στο φυσικό περιβάλλον, τα αισχροκερδή συμφέροντα;  που εξ αντικειμένου η κυβερνητική ολιγωρία συμμαχεί μαζί τους;