KΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ `ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ` ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΔΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;

        
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΩΚΟΣ-ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ
—————–.——————–
Σάββατο 9 Ιανουρίου 2010 ένα εικοσάχρονο παιδί, που υπηρετούσε ως αστυνομικός ενώ οδηγούσε την «μηχανή» του στο Περιστέρι επί της εικονιζόμενης οδού(μία στάση μετά τον ναό της Ευαγγελίστριας προς την Κηπούπολη) έχασε τον έλεγχο, προσέκρουσε στην εικονιζόμενη μεταλλική φωτιστική κολόνα που είναι τοποθετημένη παράνομα επί  νησίδας ασφαλείας,και «δολοφονήθηκε».
Δεν θα είχε πάθει τίποτα:

1) Εάν δεν ήταν τοποθετημένη αυτή η παγίδα θανάτου σε νησίδα σφαλείας
2)Εάν υπήρχαν στο σημείο στηθαία ασφαλείας
3)Εάν δηλαδή οι υπεύθυνοι γι΄αυτό το έγκλημα σέβονταν την ζωή του ελληνικού πληθυσμού,το αυτονόητο, τα διδάγματα της κοινής πείρας, τον Νόμο και το Σύνταγμα, την κοινοτική και την εθνική νομοθεσία και νομολογία

Αυτή η παράνομη κολόνα υπάγεται στα κάθε είδους παρόδια εμπόδια (διαφημιστικές πινακίδες,κολόνες οργανισμών κοινής ωφελείας, διαφημιστικά στέγαστρα στάσεων αστικών συγκοινωνιών κ.λ.π.) με τα οποία κατά εκατοντάδες χιλιάδες είναι «ναρκοθετημένο» το οδικό δίκτυο της χώρας (πεζοδρόμια, νησίδες ασφαλείας, διαστραυρώσεις οδών, πλατείες, προσόψεις κτηρίων κ.λ.π.) «κι όποιον πάρει ο Χάρος», ο οποίος  έχει τεθεί στην υπηρεσία αισχροκερδών συμφερόντων.

-Είναι γνωστό ότι το οδικό δίκτυο πρέπει να συγχωρεί το λάθος των χρηστών των οδών. Και τα παρόδια εμπόδια πρέπει να υπηρετούν την ασφάλεια όλων μας και όχι να μας καταδικάζουν σε βέβαιο θάνατο και βαρύ τραυματισμό.
– Ποιοί έχουν ποινικές, αστικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες για την ως άνω συνεχιζόμενη γενοκτονία της ασφάλτου που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σ΄ένα απέραντο Νεκροταφείο; Στην συγκεκριμένη περίπτωση την πρώτη ευθύνη φέρουν:

-Ο δήμαρχος Περιστερίου Αττικής, και το ΥΠΕΧΩΔΕ, Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΔΚΕ) και ο Υπουργός Εσωτερικών, και η Τοπική ΄Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) δια των Προέδρων τους κ.κ.Νικήτα Κακλαμάνη και Δ.Καλογερόπουλου και κάθε δήμαρχος χωριστά.

-Ο Πρωθυπουργός, το Υπουργικό Συμβούλιο, η κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα για την παρατεινόμενη επ΄αόριστον μη εκδήλωση «ισχυρής πολιτικής βούλησης» ώστε να παρθούν αμέσως μέτρα κατά της γενοκτονίας της ασφάλτου.
-Κατά της γενοκτονίας αυτής υπάρχουν  μελέτες ειδικών του ΕΜΠ, μελέτες συγκοινωνιολόγων, πορίσματα συνεδρίων για την Οδική Ασφάλεια, δικαστικές αποφάσεις, αποφάσεις της Ολομέλειας της Βουλής και της Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια, δηλώσεις επι δηλώσεων του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου ,των προηγούμενων πρωθυπουργών, του νύν και των προηγούμενων Προέδρων της Δημοκρατίας και όλων σχεδόν των Υπουργών, και άλλων αρμοδίων και μη.

Προπαντός υπάρχει πρόσφατη εγκύκλιος του Αρείου Πάγου βάσει της οποίας  η τοποθέτηση φονικών παροδίων εμποδίων σους δρόμους της Ελλάδας θεωρείται έγκλημα διαρκές και οι υπεύθυνοι οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου  με την  διαδικασία του αυτοφώρου.
΄Εχει επίσης πρόσφατα ανακοινωθεί(!) από  το Υπουργικό Συμβούλιο  η λήψη άμεσων(!) μέτρων αλλά οι «δολοφονίες» στην άσφαλτο συνεχίζονται με 10 νεκρούς κάθε μέρα και αμέτρητους τραυματίες.

Η Ελλάδα κάθε στιγμή «δολοφονείται στους δρόμους» και η κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους εξαγγέλλει διαρκώς με «αυστηρότατο ύφος» την λήψη μέτρων…
Ανακοινώνει την κήρυξη επαναστάσεων, την σύγκρουση με αισχροκερδή συμφέροντα κι΄άλλα πολλά…΄Ελεος…

Είναι απλό:
Ας λειτουργήσει αμέσως ο Εθνικός Φορέας Οδικής Ασφάλειας υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού, χρηματοδοτούμενος διαρκώς από τον κρατικό ποϋπολογισμό και τα Κοινοτικά πλαίσια στήριξης, για να σώσουμε κυρίως όσα παιδιά, μας έχουν  απομείνει, στην Μάνα Ελλάδα, που αντιμετωπίζει γήρανση πληθυσμού και οξύτατο πρόβλημα υπογεννητικότητας.
Για την Αναγέννηση και την Προκοπή αυτής της Χώρας, πράγμα που επιτέλους μπορεί να γίνει.