ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΓΕΩΡΓΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ; ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΧΑΡΙΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;

Δικαίωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τον δικηγόρο Αθ. Τσιώκο-Πλαπούτα. Το Ελληνικό  Δημόσιο και ο Δήμος Παπάγου θα του καταβάλουν αποζημίωση 117.338 ευρώ για τον τραγικό θάνατο του  γιου του ύστερα από πρόσκρουση σε διαφημιστική πινακίδα

Στη δικαίωση του δικηγόρου Αθ. Τσιώκου-Πλαπούτα, δέκα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του γιου του από πρόσκρουση σε διαφημιστική πινακίδα, προχώρησε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με δύο αποφάσεις ,168 και 169 του 2010 που υποχρεώνουν το Ελληνικό Δημόσιο και τον Δήμο Παπάγου να του καταβάλουν αποζημίωση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ειδικότερα, με αποφάσεις του, απέρριψε τις αιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Παπάγου που ζητούσαν να αναιρεθούν δύο αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με τις οποίες έχει επιδικαστεί στον δικηγόρο το ποσό των 117.388,11

ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για ψυχική οδύνη, λόγω του θανάτου του παιδιού του, από υπαιτιότητά τους.

Ο άτυχος νέος βρήκε τον θάνατο στις 12 Φεβρουαρίου 2000 στη συμβολή των οδών Πίνδου και Κοκκινοπούλου, όταν προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε διαφημιστική πινακίδα τοποθετημένη από διαφημιστική εταιρεία σε απόσταση 1,2 μέτρων από το ρείθρο του πεζοδρομίου. Η μίσθωση του χώρου είχε γίνει από τον Δήμο Παπάγου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το 1993.

Αντίθετη
Όπως όμως επισημαίνει η Ολομέλεια του ΣτΕ, τόσο οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και το ΥΠΕΧΩΔΕ υποχρεούνται να αφαιρούν τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, καθώς η τοποθέτησή τους είναι αντίθετη προς τις διεθνείς συμβάσεις της Βιέννης (8.11.1968) για την οδική κυκλοφορία και την οδική σήμανση και στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ/1999).

Οι διεθνείς συμβάσεις μάλιστα, οι οποίες έχουν επικυρωθεί από τη χώρα μας, υποχρεώνουν τα κράτη «να απαγορεύουν την τοποθέτηση στον ευρύτερο χώρο των οδών πάσης επιγραφής ή εγκαταστάσεως, που θα ηδύνατο να προκαλέσει σύγχυση με τις (δημόσιες) πινακίδες κυκλοφορίας και να προκαλεί θάμβωση στους χρήστες των οδών ή να τους αποσπά την προσοχή».

Το τραγικό δυστύχημα πάντως έδωσε το έναυσμα στον κ. Τσιώκο-Πλαπούτα να αρχίσει έναν αγώνα για την οδική ασφάλεια και κατά των διαφημιστικών πινακίδων και άλλων παροδίων φονικών εμποδίων,ο οποίος συνεχίζεται γιατί εξακολουθεί να μαίνεται η γενοκτονία της ασφάλτου χάριν των γνωστών διαπλεκομένωνν αισχροκερδών συμφερόντων με εκατόμβες θυμάτων.

Σημείωση του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΩΚΟΥ-ΠΛΑΠΟΥΤΑ: Σκοπός του τιτάνιου  αγώνα που διεξάγουμε εμείς οι «δολοφονημένοι  του οδικού δικτύου  μαζί με τα  δολοφονημένα παιδιά  μας», είναι να τεθεί αμέσως  τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου.
Επί περίπου τριάντα χρόνια οι κυβερνήσεις έχουν δεσμευτεί στα λόγια ότι θα θέσουν τέρμα στη γενοκτονία αυτή.
Και η παρούσα κυβέρνηση έχει δεσμευτεί οτι θα το πράξει.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει δεσμευθεί με επανειλημμένες δηλώσεις του.Και όλοι οι Υπουργοί!
Το ίδιο και η Ολομέλεια της Βουλής (10-10-2008), και  η μόνιμη διακομματική επιτροπή οδικής ασφάλειας (16-12-2008 και 28-1-2009) και πριν ένα μήνα το Υπουργικό Συμβούλιο δια ρητών δεσμεύσεων του πρωθυπουργού και του υπουργού υποδομών Δ.Ρέππα.

Η γενοκτονία όμως συνεχίζεται και οι αισχροκερδείς μεγαλοδιαφημιστές, εργολάβοι, εμπρηστές και καταπατητές της δημόσιας περιουσίας  εξακολουθούν να εγκληματούν θρασύτατα σε βαθμό κακουργήματος.
Ιδού στάδιο δόξης λαμπρόν Κύριε Πρωθυπουργέ. ΄Η θα πάρετε αμέσως μέτρα ή ο λαός αυτής της χώρας θα «σας πάρει με τίς πέτρες», όπως προεκλογικά επανειλημμένα είχατε διαπιστώσει και δηλώσει.
Εμπρός λοιπόν πάρτε τώρα τα γνωστά μέτρα που έχετε εξαγγείλει.
Κάθε καθυστέρηση ισοδυναμεί με εκατόμβες θυμάτων.
΄Εχετε σαν πρωθυπουργός βαρύτατες ευθύνες: πολιτικές,ηθικές, αστικές και ποινικές.
Σταματήστε, σύμφωνα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων (και τις ως άνω  αποφάσεις  της Ολομέλειας του ΣτΕ και  σύμφωνα με την 9/2009 εγκύκλιο του Αρειου Πάγου περί διαρκούς εγκλήματος)  τους γνωστούς αισχροκερδείς αδίστακτους δολοφόνους που εξακολουθούν να  μας σκοτώνουν στο οδικό και στο  φυσικό περιβάλλον της χώρας για να ρέει ασταμάτητα  μαύρο χρήμα στις τσέπες τους…