Αγαπητέ Σταύρο Ψυχάρη, θυμάσαι την `Δημοκρατική Αλλαγή`(1964-1967),εσύ κάλυπτες το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ,εγώ την `στήλη της νεολαίας`, Αρχισυντάκτης ο αείμνηστος Χαρίλαος Μάνος. Η χούντα μας εκτόπισε και κείνον και εμένα στη Γυάρο και στη Λέρο. Εσύ εργάζεσαι από τότε στον ΔΟΛ, ως επιτελής και διευθύνων. Εμένα Σταύρο `δολοφονήθηκε` το παιδί μου στις 12-2-2000 εξαιτίας παγίδας θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης. Και από τότε, από την ίδια αιτία `δολοφονήθηκαν` αμέτρητοι κυρίως νέοι άνθρωποι. Μετά από 10 χρόνια τιτάνιο αγώνα δικαστικό και εξώδικο όλα τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας με δικαίωσαν. Διάβασε το `ΒΗΜΑ` και `ΤΑ ΝΕΑ` της 20-1-2010, άλλα έντυπα και το διαδίκτυο, που αναφέρονται στις 168 και 169/2010 αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, οι οποίες καλούν τις διαφημιστικές εταιρίες, τους δήμους και το Δημόσιο να ξηλώσουν τις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης! Το ερώτημά μου αγαπητέ Σταύρο είναι απλό: Γιατί Εσύ δια του ΔΟΛ ή ο ΔΟΛ δι΄εσού παρανομείτε κατάφωρα και διαφημίζετε τον ραδιοφωνικό Σταθμό `ΒΗΜΑ fm 99,5 λέμε ΤΑ ΝΕΑ αλλιώς`, στο οδικό δίκτυο της χώρας, δια των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης; Γιατί παλιέ φίλε και παλιέ συνάδελφε, παραβιάζει ο ΔΟΛ και εσύ και οι διαφημιζόμενοι δια του προσώπου τους δημοσιογράφοι το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας; Ο ΄Αρειος Πάγος έχει αποφανθεί αγαπητέ Σταύρο, ότι η θέση του εγκληματία διαφημιστή και του διαφημιζόμενου είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την διαδικασία του αυτοφώρου. Τι θα κάνεις αγαπητέ Σταύρο για να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου; Εγώ, ο παλιός σου συνάδελφος Αθαν.Τσιώκος-Πλαπούτας αγωνίστηκα 10 χρόνια και εξακολουθώ να αγωνίζομαι. Και εσύ και ο ΔΟΛ, την επομένη της δικαίωσής μου εξακολουθείτε να εγκληματείτε. Από πού ορμώμενοι;

Γράφει ο δικηγόρος Θανάσης Τσιώκος-Πλαπούτας

Η Ελευθεροτυπία 28-1-2010 δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο:»Βρήκε το δίκιο του μετά από δέκα χρόνια

Επρεπε να περάσουν δέκα χρόνια, να γίνουν πολλές δίκες και να ξοδευτούν σημαντικά χρηματικά ποσά, για να δικαιωθεί ο δικηγόρος κ. Αθαν. Τσιώκος-Πλαπούτας. Ο άτυχος πατέρας έχασε τον γιο του σε τροχαίο δυστύχημα στις 12 Φεβρουαρίου 2000.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα στη λεωφόρο Κατεχάκη, στη συμβολή των οδών Πίνδου και Κοκκινοπούλου.

Η πρόσκρουση ήταν σφοδρή και ο νέος οδηγός έχασε τη μάχη με το θάνατο. Οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι αν δεν υπήρχε το σταθερό εμπόδιο της διαφημιστικής πινακίδας, ο οδηγός θα γλίτωνε.

Ο δικαστικός αγώνας ξεκίνησε μετά το δυστύχημα και ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η Ολομέλεια υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο και τον Δήμο Παπάγου να καταβάλουν αποζημίωση 117.388,11 ευρώ στον άτυχο πατέρα.

Παρόμοια δυστυχήματα έχουν γίνει και σε άλλα σημεία της χώρας, αλλά ελάχιστοι πολίτες έχουν το κουράγιο και τις γνώσεις να ξεκινήσουν δικαστικό αγώνα με το κράτος. Αυτή η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για μελλοντικές διεκδικήσεις και επίσης βάζει φρένο στις αυθαιρεσίες των διαφημιστικών εταιρειών, των δήμων και των κοινοτήτων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποχρεώνεται να αφαιρέσει τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν στις λεωφόρους και στους δρόμους. Στην περίπτωση αδυναμίας είτε αδιαφορίας, αυτό το έργο το αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών. Συγχαρητήρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ελπίζουμε τις επόμενες εβδομάδες να ξεκινήσει το ξήλωμα των πινακίδων στη λεωφόρο Κατεχάκη και σε άλλους δρόμους.»