ΙΔΟΥ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ» ΠΡΟΕΔΡΕ, ΚΥΡΙΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ( 22-3-2010).-

Γράφει ο Δικηγόρος Θανάσης Τσιώκος-Πλαπούτας
      

   Στην  συνέντευξή του(22-3-2010) στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ σχετικά με την οικονομική κρίση ο κ. Κων. Μητσοτάκης είπε  μεταξύ άλλων, ότι:

 «Αυτό που με τρομάζει περισσότερο σήμερα, είναι η κοινωνική αναταραχή. Φοβούμαι.
Η Ελλάδα ας προσγειωθεί ανώμαλα, αλλά ας προσγειωθεί. Γι’ αυτό κάνω έκκληση όλοι να σκεφτούν τις ευθύνες τους».
Χαρακτήρισε ντροπή του ελληνικού πολιτικού συστήματος το νόμο περί ευθύνης υπουργών και είπε ότι το πρώτιστο πράγμα που πρέπει να κάνει ο ελληνικός πολιτικός κόσμος για να αποκαταστήσει την τιμή του, η οποία πράγματι έχει τρωθεί, είναι να υπάγεται στην δικαιοσύνη όπως ο απλός πολίτης».

-«Το πρόβλημα αυτό κινδυνεύει να οδηγήσει σε κατάρρευση το ελληνικό πολιτικό σύστημα».

-«Σήμερα χρειάζεται να κατεβάσουμε το επίπεδο του Ελληνικού λαού, πρέπει όλοι να φτωχύνουμε. Η ανάγκη είναι ο υπέρτατος νόμος. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση».

-Αναφέρθηκε επίσης στη συνθήκη της Λωζάνης με την διαπίστωση ότι θα τα βρούμε με την Τουρκία.

Κύριε  Κων. Μητσοτάκη,
Επειδή είμαι της γενιάς του «114» και του «15% για την Παιδεία» έζησα από κοντά, όπως και εσείς, αυτά στα οποία αναφέρεστε πιο πάνω:
-Τέσσερα  χρόνια  εξόριστος της χούντας στη Γυάρο και στη Λέρο και επί Ιωαννίδη ξανά στη Γυάρο.
Είναι γνωστό πως επιβλήθηκε η Χούντα (σχέδιο Προμηθεύς , ΙΔΕΑ, Ελληνικό Παρακράτος-Παλάτι, Ψυχρός Πόλεμος,πυρηνικά ΄Οπλα και ανταγωνισμός μεταξύ  ΗΠΑκαι ΕΣΣΔ)…
Να σας θυμίσω ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κ.Κλίντον ζήτησε συγγνώμη από την Ελλάδα για την επιβολή της δικτατορίας, όπως και πολλοί άλλοι.

Κύριε Πρόεδρε,
Με την  μεταπολίτευση (24 Ιουλίου 1974), φθάσαμε  στην Οικουμενική Κυβέρνηση του 1989, ενώ την ίδια στιγμή κατέρρεε  ο «υπαρκτός σοσιαλισμός», οπότε οι συνθήκες διεθνώς άλλαξαν  ριζικά
Σιγά-σιγά μετά την μεταπολίτευση και μετά το 1989   τα δύο κυβερνητικά κόμματα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ οικοδόμησαν δια της  δήθεν «ελεύθερης-αυτορρυθμιζόμενης οικονομικής αγοράς» μέσω της γνωστής διαπλοκής ένα «αισχροκερδές παρασιτικό  σύστημα διακυβέρνησης», αποτελούμενο από  καμιά δεκαριά   ο

Κύριε Πρόεδρε,
΄Ενας ακήρυχτος πόλεμος μαίνεται καθημερινά στο οδικό (και στο φυσικό περιβάλλον της χώρας).
Κι αυτός ο πόλεμος  αποφέρει (μέχρι τώρα) πακτωλό χρημάτων δια των εκατοντάδων χιλιάδων φονικών διαφημιστικών πινακίδων , υπερβάσεων στα δημόσια έργα, σκανδάλων (Ζήμενς , Βατοπέδιο, ολυμπιακών αγώνων 2004,

Για πολλές θανατώσεις  στην άσφαλτο Κύριε Πρόεδρε, που ισοδυναμούν με δολοφονίες, διότι δεν τηρείται από το «αισχροκερδές σύστημα διακυβέρνησης» στο ελάχιστο η Διεθνής  Συνθήκη της Βιέννης για την σήμανση και σηματοδότηση των οδών (ν.1604/1986), όπως τηρείται η  συνθήκη της Λωζάνης (που διέπει τις  σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία) έχουν διακινηθεί δικαστικώς και εξωδίκως επί 10 περίπου χρόνια  τόνοι εντύπων, δικογραφιών, δημοσιευμάτων κ.λ.π. από υπηρεσία σε υπηρεσία, από δικαστήριο σε δικαστήριο, από τα Πρωτοδικεία ως τον Άρειο Πάγο και από τα διοικητικά Πρωτοδικεία ως το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Έχουν επίσης γίνει πολλές τηλεοπτικές εκπομπές (και από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ που σας φιλοξένησε), δηλώσεις επί δηλώσεων αρμοδίων και μη.

Και η πλήρης αλήθεια σχετικά με αυτό το έγκλημα, μέσα στα πλαίσια της γνωστής διαπλοκής και μιντιοκρατίας δεν αρθρώνεται με συνέπεια να μαίνεται η γενοκτονία της ασφάλτου, έτσι ώστε η χώρα μας λόγω άνομων αισχροκερδών συμφερόντων να κατατάσσεται στις χώρες του τρίτου κόσμου και πρώτη στην Ευρώπη στα αυτοκινητικά ατυχήματα.

Συγκεκριμένα Κύριε Πρόεδρε, ενώ στην Ελλάδα έχουμε υπογεννητικότητα  εξαιτίας της γενοκτονίας της ασφάλτου, αυτή εξακολουθεί να μαίνεται, ώστε:

–         το 82% των αυτοκινητικών ατυχημάτων γίνεται μέσα στις πόλεις με ταχύτητα 60 χλ/ω.
– Το 8% στην εθνική οδό με μεγάλη ταχύτητα και το 10% στους επαρχιακούς δρόμους.
– Πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες των 18-44 ετών είναι τα αυτοκινητικά ατυχήματα.
– Από το 1965 έως το 2010 έχουμε 150.000 νεκρούς εξαιτίας των αυτοκινητικών ατυχημάτων και 1.300.000 τραυματίες
– Ένα στα 10 αυτοκινητικά ατυχήματα οφείλεται στις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.
– Κάθε μέρα στην Ελλάδα έχουμε  10 νεκρούς, 30 γίνονται παραπληγικοί και 120 τραυματίζονται!
– Στη δεκαετία 1990-1999 η Ευρώπη πέτυχε μείωση των θυμάτων από τα τροχαία από (-) 14% έως (-) 45%, ενώ στην Ελλάδα είχαμε αύξηση μέχρι και (+) 60%.
– Έχουμε το μήνα 300 νεκρούς, 900 παραπληγικούς και περισσότερους από 3.600 τραυματίες!
– Κάθε χρόνο η Ελλάδα έχει 3.500 νεκρούς, 10.000 παραπληγικούς, 45.000 τραυματίες και 2.500 μικρά παιδιά με μόνιμες αναπηρίες από τροχαία.
– Κάθε χρόνο η χώρα μας ξοδεύει εξαιτίας των τροχαίων, για αποζημιώσεις, ασφάλιστρα, νοσήλια κ.λ.π. πάνω από 10 δις ευρώ, ενώ  την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις έχουν καταστήσει την Ελλάδα ανίκανη να απορροφήσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, των ευρωπαϊκών (κοινοτικών) πλαισίων στήριξης, στα πλαίσια ενός γιγαντιαίου προγράμματος Οδικής Ασφάλειας, που θα έθετε τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου.
– Προϋπολογισμός για την Οδική Ασφάλεια, δεν υπάρχει!
– Η αστυνόμευση του οδικού δικτύου είναι ανύπαρκτη και ο κάθε ασύδοτος «επιχειρηματίας» της υπαίθριας διαφήμισης με τη συμμετοχή των εκάστοτε πρωθυπουργών και όλων των αρχηγών των κομμάτων, κάθε εργολάβος και επιχειρηματίας, ναρκοθετεί το οδικό δίκτυο της χώρας, καταλαμβάνοντας δια εκατοντάδων χιλιάδων παροδίων διαφημιστικών φωτεινών και μη , εμποδίων τους ζωτικούς για τον πολίτη, ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους που αποτελούν δημόσια κτήση(!) για να αποκομίζουν εργολάβοι ,επιχειρηματίες, διαφημιστές, καναλάρχες, εκδότες, δήμοι, ΜΜΕ κ.λ.π. πακτωλό παράνομου χρήματος
– Την ίδια στιγμή χιλιάδες  αστυνομικοί  αντί να αστυνομεύουν το οδικό δίκτυο, για να επιβάλουν την ανύπαρκτη κυκλοφοριακή αγωγή, και τον νόμο έχουν αποσπασθεί και φρουρούν εκείνους που παραβαίνουν τον νόμο. Τον Κ.Καραμανλή  τον φρουρούσαν στο παρελθόν (105 άνδρες), τον Γ. Παπανδρέου (31 άνδρες). Πάρα πολλοί άλλοι φρουρούν τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές, εκδότες, καναλάρχες, τηλεοπτικούς αστέρες κ.λ.π.
– Η πολιτική και εμπορική  υπαίθρια διαφήμιση αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο μαύρο χρήμα και οι δεκάδες χιλιάδες γιγαντοαφίσες της , φωτεινές και μη,  αυξάνουν την συχνότητα των αυτοκινητικών  ατυχημάτων, θανατηφόρων και μη κατά 40%!

– Η συχνότητα αυτή αυξάνει  ακόμα περισσότερο μέσα στις πόλεις, ιδιαίτερα στην Αθήνα, λόγω του υπερβολικού αριθμού κυκλοφορούντων οχημάτων μοτοσικλετών, ποδηλάτων κ.λ.π.(στα 4.000.000 έχουν ανέλθει  μόνο στην Αττική), αλλά και πεζών που αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα γιατί τα πεζοδρόμια είναι  κατειλημμένα είτε από οχήματα, είτε από γιγαντοαφίσες και άλλες θανατηφόρες αυθαίρετες κατασκευές!

– Έτσι, λοιπόν,  υπάρχει υπερβολική συχνότητα που τείνει προς το 100%, βίαιης επαφής και σύγκρουσης οχημάτων μεταξύ τους, οχημάτων με πεζούς, οχημάτων με παράνομες γιγαντοαφίσες και άλλα παρόδια εμπόδια, γι΄ αυτό μέσα στις πόλεις συντελείται το 82% των αυτοκινητικών ατυχημάτων.

Κύριε Πρόεδρε,

          –Επ΄αυτού του Εθνικού προβλήματος έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Α Τμήμα και Ολομέλεια) κατά της φονικής υπαίθριας διαφήμισης και δήμοι και κυβέρνηση είναι υποχρεωμένοι να τις ξηλώσουν αμέσως.

–         ΄Εχει τοποθετηθεί ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής (10-10-2008).
Ομόφωνα επίσης έχει τοποθετηθεί:

–         Η διακομματική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής (16-12-2008 και 28-1-2009).

-΄Εχουν δικαστεί ή παραπέμπονται για ανθρωποκτονία διευθύνοντες σύμβουλοι εταιριών  και δήμαρχοι.

–         Ο Άρειος Πάγος με εγκύκλιο έχει χαρακτηρίσει το έγκλημα διαρκές και διαφημιστές και διαφημιζόμενοι  επιβάλλεται να οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την διαδικασία του αυτοφώρου.

–         Ο πρωθυπουργός  κ. Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκαν οτι θα ξηλωθούν οι  φονικές διαφημιστικές  πινακίδες και θα παρθούν μέτρα για την Οδική Ασφάλεια, αλλά ακόμα οι γνωστοί μεγαλοδιαφημιστές , ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί σταθμοί, ακόμα και ο Σκάι, όπου η συνέντευξή σας  , Κύριε Πρόεδρε, εξακολουθούν να διαφημίζονται δια των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.

΄Ε, πώς να λειτουργήσουν οι θεσμοί  Κύριε Κ.Μητσοτάκη και το Δημοκρατικό Πολίτευμα αφού εκείνοι που είναι ταγμένοι στην περιφρούρησή του το υπονομεύουν πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων  προκειμένου να κερδίζουν πακτωλό χρημάτων, με την (εγκληματική) δικαιολογία ότι «’έτσι πράττουν όλοι» και ότι «τα λεφτά είναι πολλά»;

– Μπορεί να υπάρξει  δι΄αυτής της εγκληματικής λογικής  Κύριε Πρόεδρε, εναρμόνιση του Ιδιωτικού  με το δημόσιο Συμφέρον; contra στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, του Κοινοβουλίου και του κοινού περί δικαίου αισθήματος;

Και πώς είναι δυνατό Κύριε Κ.Μητσοτάκη, και εσείς που δεν λείψατε ούτε μία ημέρα από την άσκηση πολιτικής  τουλάχιστον από το 1974 έως σήμερα, να  μην έχετε τοποθετηθεί ανοιχτά και ξάστερα ούτε μία φορά, επί του υπ΄αριθμόν ΕΝΑ εθνικού προβλήματος της γενοκτονίας της ασφάλτου; που αφανίζει  κυρίως τα νιάτα της Ελλάδας; την στιγμή που και ο νυν πρόεδρος της δημοκρατίας, έχει προβεί σε επανειλημμένες εκκλήσεις, όπως και ο προηγούμενος;

Μετά από όλα αυτά  Κύριε Πρόεδρε,
Είναι δυνατό να  λέτε:  « Σήμερα χρειάζεται να κατεβάσουμε το επίπεδο του Ελληνικού λαού, πρέπει όλοι να φτωχύνουμε. Η ανάγκη είναι ο υπέρτατος νόμος. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση»;

Δηλαδή Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Κωνσταντίνε Μητσοτάκη, θύτες και θύματα, «δολοφόνοι και δολοφονημένοι» όσον αφορά την  μαινόμενη γενοκτονία της ασφάλτου «πάνε πακέτο»;

Οι νεκροί είναι νεκροί Κύριε Πρόεδρε. Και δυστυχώς το «αισχροκερδές σύστημα διακυβέρνησης» εξακολουθεί να «πολιτεύεται» κατά τον ίδιο τρόπο(!).

Γι΄αυτό και  στην Ελλάδα και διεθνώς , παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες  του κ.Γ. Παπανδρέου οι κερδοσκόποι εξακολουθούν  να είναι ανάλγητοι(!), και ζητούν να πάρουν κι άλλα από τους πολλούς, από τα θύματα, ακόμα και από τους νεκρούς(!).΄Αλλωστε επί δεκεατίες μέχρι τώρα πολιτικό σύστημα και κερδοσκόποι μαζί πορεύονταν.

Κύριε Πρόεδρε,

–         Ξέρετε ίσως καλύτερα εμού γιατί κατέρρευσε ο «υπαρκτός σοσιαλισμός».
Επικράτησε έκτοτε διεθνώς, και στην  Ελλάδα,   το φιλελεύθερο οικονομικό-πολιτικό σύστημα της  «ελεύθερης  αγοράς».
Αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας αυτού του συστήματος  είναι η παρούσα, τεχνητή εν πολλοίς διεθνής και ελληνική  «οικονομική κρίση»: (διότι οι αισχροκερδείς κερδοσκόποι «ψυχο-πάσχουν» και θέλουν όλο και περισσότερα, και όπως είχε πει ο Ζολώτας, το «όλο και περισσότερο» οδηγεί στην δυστυχία  και όχι στην ευημερία).

Κύριε Πρόεδρε,
Για να μην έχουμε περαιτέρω περιπέτειες στην Ελλάδα και για μην συνεχίζεται  η γενοκτονία της ασφάλτου, επιβάλλεται  να πάψει το «αισχροκερδές σύστημα διακυβέρνησης»  να λειτουργεί όπως εγκληματικά λειτουργεί επί δεκαετίες.
Αν δεν το κάνει, το ήδη χάος θα γίνει «χαότερο».

-Και η σημερινή  κοινωνική αναταραχή  που σας τρομάζει  κύριε Πρόεδρε, όπως τρομάζει και μένα, θα πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις.

-Οι ευθύνες, πολιτικές, ποινικές, αστικές και ηθικές, που πρέπει να αναλάβει το παρόν «αισχροκερδές σύστημα διακυβέρνησης»  είναι αλληλέγγυες.
Πρέπει να τεθεί τέρμα στην ασυδοσία και  την ατιμωρησία
Πάντοτε για να λειτουργήσουν οι θεσμοί, εντός των πλαισίων του κλασσικού -ελληνικού (ηλικίας περίπου τριών χιλιάδων ετών) πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης: των τριών διακεκριμένων εξουσιών (Νομοθετική, Δικαστική, Εκτελεστική κατά της  ασύδοτης μιντιαρχίας),ώστε να εμπνευστεί ο ελληνικός λαός. Για:
Αναγέννηση-Ανοικοδόμηση-Αναπαλαίωση της Ελλάδας, Ισονομία, Ισοπολιτεία, Δημοκρατία, Παιδεία, Ευνομία, Ειρήνη, Πολιτισμό, Ευημερία.
Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…