ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ `ΟΔΟΣ-ΟΧΗΜΑ ΟΔΗΓΟΣ` – ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΠΟΥΣΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ (ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΑ, ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ) ΦΟΡΕΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:

΄Ετσι είχαμε Πασχαλινή έξοδο με 38 θανατηφόρα δυστυχήματα και εκατονταδες τραυματίες:

Συγκεκριμένα η πασχαλινή(2010) έξοδος κόστισε τη ζωή σε συνολικά τριάντα οκτώ ανθρώπους.

Στο  διάστημα από την προηγουμένη του Σαββάτου του Λαζάρου έως και το βράδυ, της Δευτέρας 5-4-010 σημειώθηκαν συνολικά σε ολόκληρη την επικράτεια 38 θανατηφόρα δυστυχήματα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, που δόθηκαν στις 6-4-010 στη δημοσιότητα.

Στο επαρχιακό δίκτυο έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι και σε κατοικημένες περιοχές 12, ενώ στο εθνικό οδικό δίκτυο σκοτώθηκαν 9.

Αξιωσημείωτο είναι οτι παρατηρείται αύξηση στα σοβαρά ατυχήματα κατά 11,9% και στα ελαφρά κατά 9,4%.

Η μόνιμη αιτία  των θανατηφόρων και μη αυτοκινητικών ατυχημάτων είναι η μη λήψη μέτρων από τη Πολιτεία, όπως η στοιχειώδης λειτουργία του τρίπτυχου : «Οδός-όχημα-οδηγός» υπό την επίβλεψη ενός Φορέα Οδικής Ασφάλειας που θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως υπό την επίβλεψη του κράτους , χρηματοδοτούμενος από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δυστυχώς επί 40 τόσα χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις (και η σημερινή κυβέρνηση) είναι ανεύθυνες  (μέχρι βαθμού δολιότητας)  και αφήνουν ανένοχλητα τα «αισχροκερδή συμφέροντα» (εργολάβους, διαφημιστές, προμηθευτές του δημοσίου, ΜΜΕ κλ.π. ) να «συνδαυλίζουν»  δια της ιδιωτικοποίησης  και εμπορευματοποίησης των πάντων, την γενοκτονία της ασφάλτου.
Η σημερινή κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και όλοι οι υπουργοί έχουν προβεί επανειλημμένα  σε δηλώσεις σχετικά με το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας καθώς και σε διαπιστώσεις αλλά αρνούνται να πάρουν τα γνωστά μέτρα κατά του Μολώχ της ασφάλτου και προβάλουν διάφορες ανεύθυνες δικαιολογίες.
Μάλιστα όλα τα κόμματα γνωρίζουν (και η κυβέρνηση) σχέδιο νόμου που δημοσιεύεται σε άλλες στήλες της  www. diadromi.com από το 2006, το οποίο έχει επιδοθεί και στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα στις 25-6-2008 και σε όλα τα κόμματα.
Η δε μόνιμη Κοινοβουλευτική Διακομματική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, που είχε πρόεδρο επί κυβερνήσεως Καραμανλή, τον κ.΄Αρη Σταθάκη και τώρα την κα Σοφία Σακοράφα αναλώνεται σε συνεδριάσεις και δεν παίρνει κανένα πρακτικό μέτρο  κατά της γενοκτονίας της ασφάλτου.
Το μόνο που γίνεται δυστυχώς, είναι η έκδοση…ανακοινώσεων-αγγελτηρίων αμέτρητων  θανάτων και τραυματισμών και πλέον ου(!) και η εγκληματική ανευθυνότητα καλά κρατεί  και διαρκεί…

Γιατί Κύριε Γ.Παπανδρέου «δολοφονούνται»(2500 το χρόνο) και τραυματίζονται(κατά δεκάδες χιλιάδες) οι έλληνες στο οδικό δίτκυο της χώρας;Τη στιγμή που η Ελλάδα ατιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα υπογεννητικότητας;
Κύριε Πρωθυπουργέ, η «οικονομική  κρίση» θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο αν μένει ακέραιο κάθε χρόνο το ΄Υψιστο Εθνικό μας Κεφάλαιο, που είναι η ζωή των παιδιών μας, που «δολοφονούνται» στην άσφαλτο, και η ζωή και η σωματική ακεραιότητα κάθε κατοίκου  της Ελλάδας.
Η «οικονομική κρίση» δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση και για κανέναν για να μαίνεται ανενόχλητη η γενοκτονία της ασφάλτου… Πάρτε αμέσως τώρα μέτρα. Εκδηλώστε τώρα Ισχυρή Πολιτική Βούληση…