ΦΥΛΑΚΙΣΗ 14 ΜΗΝΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ `ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ`, ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ(19-8-2005) ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΑΣ , ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ (Λ.ΚΑΤΕΧΑΚΗ).

Σε φυλάκιση 14 μηνών καταδικάστηκαν την 11-5-2010 με απόφαση  του Τριμελούς  Πλημμελειοδικείου Αθηνών ως υπαίτιοι  ανθρωποκτονίας (την 19-8-2005) εξαιτίας παράνομης γιγαντοαφίσας υπαίθριας διαφήμισης, που είχαν τοποθετήσει στο Δήμο Παπάγου επί της Λεωφόρου Αλίμου Κατεχάκη, 400 μ. μετά την έξοδο της Περιφέρειας Υμηττού, οι νόμιμοι εκπρόσωποι της διαφημιστικής εταιρίας ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ (νυν ΑΤΕΡΜΟΝ Α.Ε.):
1) Αντωνία Βρυώνη του Φιλίππου, 2)Νικόλαος Δημόπουλος του Ανδρέα και 3)Βαρβάρα Μερσίνη Μιχελάκη.

Οι ως άνω σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την 19-8-2005:
» δεν προέβλεψαν ότι με την τοποθέτηση της φωτεινής, μεταλλικής διαφημιστικής πινακίδας μπορούσαν να προκαλέσουν κατ΄αιτιώδη τρόπο τον θάνατο του RAMAZ DED ο οποίος δηγούσε το (ΙΧ) αυτοκίνητό του με κατεύθυνση από Ηλιούπολη προς Λ.Μεσογείων.
Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι εξ αφροντισίας δεν προέβλεψαν ότι η τοποθέτηση της συγκεκριμένης πινακίδας  ήταν ικανή λόγω του μεγέθους, της τοποθέτησής της και της ανθεκτικής κατασκευής της από σκληρά μεταλλικά υλικά, να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο στον παραπάνω χρήστη-οδού,αλλά και σε οποιονδήποτε χρήστη-οδηγό, της Λεωφόρου Κατεχάκη.
Η παραπάνω φωτεινή πινακίδα λόγω της θέσης και του μεγέθους της απέσπασε την προσοχή του θανόντος την ώρα που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να ξεφύγει από την πορεία του να προσκρούσει με το αυτοκίνητό του στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια να επιπέσει στην μεταλλική πινακίδα και να επέλθει ο θάνατος αυτού».

Επίσης σύμφωνα με το κατηγορητήριο:
«ο θάνατος αυτός οφείλεται στην τοποθέτηση της υπό κρίση πινακίδας στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο ήταν εκ προοιμίου επικίνδυνο για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των χρηστών της Λεωφόρου Κατεχάκη και στην συγκεκριμένη περίπτωση προκάλεσε αιτιωδώς τον θάνατο του ανωτέρω και αν αυτή δεν ήταν τοποθετημένη στο σημείο αυτό και αν δεν κατασκευαζόταν από ιδιαίτερα μεταλλικά ανθεκτικά υλικά δεν θα επερχόταν ο θάνατος του RAMAZ DED».

Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής παρέστησαν οι δικηγόροι Αγγελική Γκίνη και Θαν.Τσιώκος-Πλαπούτας.

Ας σημειωθεί οτι την 12-2-2000 στον δήμο Παπάγου, επί της Λ.Κατεχάκη έξω από την Πολυτεχνειούπολη, και εξαιτίας φωτεινής διαφημιστικής γιγαντοαφίσας, πακτωμένης, μεταλλικής και ακλόνητης, της ίδιας ως άνω εταιρίας, θανατώθηκε ο 33χρονος ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ, Δημήτρης  Αθαν.Τσιώκος. Από τότε μέχρι σήμερα αμέτρητοι βρήκαν τον θάνατο από την ίδια αιτία.

Και έκτοτε, με εγκληματικές κυβερνητικές δικαιολογίες και ολιγωρίες, εκκρεμεί  η δημιουργία στην Ελλάδα ενιαίου φορέα Οδικής Ασφάλειας, υπό την επίβλεψη του Κράτους σύμφωνα με την διεθνή, κοινοτική και ελληνική νομοθεσία, τις αποφάσεις του ΣτΕ, του Αρείου Πάγου, της Ολομέλειας της Βουλής, τις διαρκείς εκκλήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, και την μόνιμη απαίτηση του λαού,  για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου.
Και ενώ ήδη έχει εξαγγελθεί  από την κυβέρνηση το «ξήλωμα» αυτών των παγίδων θανάτου, αφού τέθηκε επανειλημμένα θέμα λειτουργίας του Πολιτεύματος,  αυτό προχωρεί με «ρυθμούς χελώνας» , καίτοι  αποτελεί  ζωτική εθνική  ανάγκη η αντιμέτωπιση του προβληματος της οδικής ασφάλειας, που την συνθέτει:

-το τρίπτυχο «οδός-όχημα-οδηγός», το οποίο  για να λειτουργήσει άριστα, επιβάλλεται η λήψη αμέσως, επί μονίμου βάσεως, των γνωστών μέτρων, με μόνιμη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης, ώστε να πάψουν τα αισχροκερδή συμφέροντα, που οδήγησαν την χώρα στην παρούσα κρίση και στην λήψη των γνωστών εξοντωτικών για τον λαό μέτρων της «τρόϊκας»,  να «δολοφονούν» κυρίως τα νιάτα της Ελλάδας, στην άσφαλτο…