H ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ κ.Ν.Κακλαμάνη, ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ και υποψήφιων δημάρχων Αθηναίων καθώς και διαφημιστών ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ 9/2009 ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ 2 ΕΚ.ΕΥΡΩ…

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 12-10-2010 δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο:

«ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΡΙΣΕ ΤΑ 513 ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Μοίρασαν τις θέσεις για αφίσες και σε «απαγορευμένα»

«Χαράς ευαγγέλια» για τις εταιρείες με παράνομες υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες. Ο περιφερειάρχης Αττικής και ο δήμαρχος Αθηναίων που θα προκύψουν από τις εκλογές του Νοεμβρίου θα έχουν προηγουμένως διαφημιστεί σε χώρους που στην πλειονότητά τους είναι εκτός νόμου.

Και αυτό θα έχει συμβεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που συνεδρίασε χθες και μοίρασε θέσεις προβολής των υποψηφίων. Και θα έχει συμβεί παρά την εκστρατεία για την απομάκρυνση των υπαίθριων διαφημίσεων που «τρέχει» από την περασμένη άνοιξη «με εντολή του πρωθυπουργού» (illegalsigns.gov.gr), παρά τις εξαγγελίες για απλοποίηση του περίπλοκου νομοθετικού πλαισίου, παρά ακόμη και τις πρόσφατες επισημάνσεις του πρώην Συνηγόρου του Πολίτη, που είναι ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων…

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας μοίρασε χθες θέσεις σε 513 στέγαστρα στάσεων μέσων μαζικής μεταφοράς και σε 39 πύργους (ψηλές κυλινδρικές κατασκευές που τοποθετούνται σε πεζοδρόμια και πλατείες). Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2006, ο μεγαλύτερος αριθμός κατευθύνεται στους συνδυασμούς Σγουρού (82 θέσεις), Κικίλια (66), Κακλαμάνη (92) και Καμίνη (63).

2 εκ. ετησίως

Τον περασμένο Ιούνιο, όταν κορυφωνόταν η εκστρατεία αποξήλωσης, ο Γ. Καμίνης ως Συνήγορος του Πολίτη έγραφε σε ανακοίνωση μεταξύ άλλων: «Ορισμένες φορές οι δημοτικές αρχές θεωρούν την τοποθέτηση αυτών των διαφημιστικών πινακίδων νόμιμη μόνο και μόνο επειδή έχουν εκμισθώσει στις εταιρείες τον χώρο ανάρτησης». Οπως γράφαμε και στις 11/2/2010 («Ε» – «30 μήνες και δεν ξήλωσαν ούτε… καρτ ποστάλ»), τα 513 στέγαστρα μισθώνονται από τον Δήμο Αθηναίων και αποφέρουν έσοδα 2 εκατ. ετησίως, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι ακόμη και της πλειοψηφίας (Κορομάντζος, Ακριτίδης) έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για τη νομιμότητα ορισμένων θέσεων. Εξάλλου, υπάρχει σαφής πρόβλεψη σε υπουργική απόφαση (52138) του 2003 ότι στα στέγαστρα «επιτρέπεται η τοποθέτηση ενός μόνον πλαισίου», ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις καλύπτονται δύο πλευρές.

Εκλογικά κέντρα

Το συμβούλιο μοίρασε επίσης θέσεις εκλογικών κέντρων για τους υποψήφιους περιφερειάρχες ως εξής:

Γιάννης Σγουρός (Αττική) – πεζόδρομος Κοραή, Βασίλης Κικίλιας (Αττική – Νέα Προοπτική) – πεζόδρομος Ερμού, Θανάσης Παφίλης (Λαϊκή Συσπείρωση) – πλ. Ομονοίας και Δώρου, Αλέξης Μητρόπουλος (Αττική Συνεργασία) – Σταδίου και Αιόλου, Γιάννης Δημαράς (Αρμα Πολιτών) – Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, Κώστας Διάκος (Αττική Οικολογική Απάντηση) – Πανεπιστημίου και Σίνα, Γρηγόρης Ψαριανός – Αλεξάνδρας και Κηφισίας, Αδωνις Γεωργιάδης (Αττική Οδός) – Βουκουρεστίου και Σταδίου, Αλέκος Αλαβάνος (Ελεύθερη Αττική) – Πανεπιστημίου και Αρσάκη, Αγγελος Χάγιος (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) – Πανεπιστημίου έμπροσθεν Βιβλιοθήκης, Δημοσθένης Βεργής (Ελληνες Οικολόγοι) – πλ. Φιλικής Εταιρείας.

Για τους υποψήφιους δημάρχους οι χώροι είναι: Νικήτας Κακλαμάνης (Αθήνα-Πόλη της Ζωής μας) – πλ. Συντάγματος, Γιώργος Καμίνης (Δικαίωμα στην Πόλη) – πλ. Κλαυθμώνος, Ελένη Πορτάλιου (Ανοιχτή Πόλη) – Πανεπιστημίου και Πατρ. Γρηγορίου, Νίκος Σοφιανός (Λαϊκή Συσπείρωση) – πλ. Ομονοίας και Δώρου, Μιχάλης Ηλιάδης (Κοινωνία των Αθηνών) – Ακαδημίας και Ιπποκράτους, Νίκος Μιχαλολιάκος (Ελληνική Αυγή) – Μεσογείων και Κανελλοπούλου, Σπύρος Χατζάρας (Ελεύθερη Αθήνα) – πλ. Ομονοίας και Σταδίου, Πέτρος Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) – Πανεπιστημίου έμπροσθεν Βιβλιοθήκης, Γιώργος Αμυράς (Επιμένουμε Αθήνα) – πλ. Κολοκοτρώνη. «.-
-Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο από την www.diadromi.com της 8-10-2006:

ScannedImage-8.jpgΣύμφωνα με το νόμο κάθε αναγκαίος εξοπλισμός του οδικού δικτύου της χώρας δεν πρέπει να είναι επικίνδυνος για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των χρηστών του.
Το δε πεζοδρόμιο προορίζεται εξ ορισμού αποκλειστικά για τους πεζούς.
Αλλά στη χώρα μας ορισμένοι γνωστοί εγκληματίες εκ δόλου, προκειμένου να εισπράτουν “μαύρο χρήμα” ναρκοθετούν κυριολεκτικά το οδικό δίκτυο.
Τοποθετούν παράνομα στους κοινόχρηστους χώρους “στέγαστρα” στάσεων, διαφημιστικές γιγαντοαφίσες κατά χιλιάδες, και κάθε τέτοια “μονάδα” αποτελεί μια επιχείρηση, ένα “μαγαζί”, από το οποίο δια της εμπορικής και πολιτικής διαφήμισης , εισπράττονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα!
ScannedImage-6.jpgΤο εικονιζόμενο στη 2η μεγάλη φωτογραφία(και στην πρώτη μικρή) στέγαστρο μέσα στο οποίο βρήκαν τον θάνατο τρία άτομα την 30 -9-06 αποτελεί παγίδα θανάτου διότι εκεί που εικονίζεται η κορδέλα υπήρχε ένα μεταλλικό κάθισμα, ανάμεσα στα δύο από τα τρία διαφημιστικά πλαίσια, και δεν υπήρχε δυνατότητα διαφυγής προς τα πίσω στους εγκλωβισμένους καθήμενους.

ScannedImage-8.jpg

Μπροστά απ΄αυτό δεν υπάρχουν κολονάκια ή στηθαία ασφαλείας που θα συγκρατουσαν το αυτοκίνητο που για κάποιο λόγο εξετράπη από τη Λ.Συγγρού και έπεσε πάνω στο στέγαστρο.
Δηλαδή οι έχοντες την ευθύνη για την κατασκευή,την τοποθέτηση και την εμπορική εκμετάλλευση(!) του στεγάστρου, αφού δεν μερίμνησαν να πάρουν μέτρα ασφαλείας για τους αναμένοντες το λεωφορείο στο στέγαστρο, καταδίκασαν (από δόλο για να βγάζουν λεφτά) εκ των προτέρων τα τρία θύματα σε θάνατο!
Και μάλιστα ο διαρκής δόλος τους επιβεβαιώνεται από το γεγονός οτι μετά το ατύχημα έσπευσαν να αποκαταστήσουν το στέγαστρο στην προτέρα (δολοφονική) κατάσταση!Και αγνόησαν κυνικά τους εικονιζόμενους μετά το ατύχημα συγγενείς των τριών θανόντων που κλαίνε και οδύρονται ασταμάτητα.
΄Εσπευσαν εκεί μόνο για να αποκαταστήσουν, μετά το θάνατο των τριών, το μαγαζί τους-παγίδα θανάτου.

Μάλιστα σε ελάχιστη απόσταση πριν από το στέγαστρο υψώνεται επί του πεζοδρομίου φωτεινή διαφημιστική γιγαντοαφίσα της ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ όπως φαίνεται στην πρώτη μεγάλη φωτογραφία και δίπλα της κλαίνε και οδύρονται σαν χορός αρχαίας τραγωδίας οι συγγενείς της 23χρονης, δολοφονημένης μέσα στο στέγαστρο, κοπέλας!
Και παρά το γεγονός ότι είναι πάμπολλοι οι νεκροί και οι τραυματίες εξαιτίας τέτοιων στεγάστρων και διαφημιστικών γιγαντο-πλαισίων , οι εγκληματίες, ως άνω, συνεχίζουν το έργο τους με απούσα την δημόσια διοίκηση, όταν δεν συμμετέχει στο έγκλημα αυτό, απούσα την κυβέρνηση και την εισαγγελική αρχή.
Αντίθετα οι υποψήφιοι δήμαρχοι, νομάρχες, υπερνομάρχες κ.λ.π. είναι παρόντες διαφημιζόμενοι στις γιγαντοαφίσες και στα στέγαστρα στα πλαίσια της γνωστής απαραδέκτης δολοφονικής συναλλαγής!

Ζούμε σε δημοκρατική χώρα ή σε μπανανία;

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να επέμβει ο εισαγγελέας;
Γιατί αν δεν επέμβει αργά ή γρήγορα θα εξεγερθεί ο λαός και τότε…”Φωνή λαού οργή Θεού”.

-Νέο ρεκόρ ατυχηµάτων στις πόλεις

trakarismaΑΥΞΗΣΗ ΡΕΚΟΡ που φτάνει στο 72%, σε σχέση µε πέρυσι, κατέγραψαν το πρώτο εννιάµηνο της φετινής χρονιάς τα τροχαία ατυχήµατα εντός των κατοικηµένων περιοχών, τα οποία πλέον ανέρχονται περίπου στο 50% του συνόλου των ατυχηµάτων σε όλη την επικράτεια!

Η υπερβολική ταχύτητα, η οµιλία στο κινητό τηλέφωνο και η… ανάγνωση διαφηµιστικών πινακίδων κατά µήκος των δρόµων (απόσπαση προσοχής του οδηγού), η οδήγηση σε κατάσταση µέθης και η παραβίαση της προτεραιότητας είναι οι κυριότερες αιτίες για τις οποίες εξακολουθούν να χάνονται ανθρώπινες ζωές στους ελληνικούς δρόµους. Ο θλιβερός απολογισµός των τροχαίων ατυχηµάτων στην Ελλάδα έγινε χθες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του 3ου Εθνικού Συµβουλίου Οδικής Ασφάλειας που συνέπεσε µε την Ευρωπαϊκή Ηµέρα Οδικής Ασφάλειας και είχε ως θέµα του την «Οδική ασφάλεια στον αστικό ιστό».

     Δέσµη µέτρων
Το υπουργείο Υποδοµών ετοιµάζει ήδη δέσµη µέτρων για την αποτελεσµατική µείωση των τροχαίων µέσα στις πόλεις, µεταξύ των οποίων θα προβλέπεται και η µείωση των ορίων ταχύτητας εντός των κατοικηµένων περιοχών. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας θα προωθηθεί η δηµιουργία ζωνών ήπιας κυκλοφορίας και ζωνών ανώτατου ορίου ταχύτητας 30 ή 40 χιλιοµέτρων την ώρα. Παράλληλα, εξετάζεται και η αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) προκειµένου να συµπεριληφθούν επιπλέον µέτρα για την προστασία των ευαίσθητων χρηστών των οδών (πεζοί, ποδηλάτες, ΑµεΑ κ.λπ.).