ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΣΥΝΔΑΥΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ, ΥΠΟ ΤΑ ΚΥΝΙΚΑ ΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.OI ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ…

   Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και η εμπορική και πολιτική διαφήμιση με γιγαντοαφίσες ή δια στεγάστρων στάσεων αστικών συγκοινωνιών ή  με αεροπανό ή δια αφισσοκόλησης σε διάφορα παρόδια εμπόδια , σε κολόνες της ΔΕΗ ή άλλες σταθερές πακτωμένες παράνομες κατασκευές τοποθετημένες κατά μήκος του οδικού δικτύου της χώρας (νησίδες ασφαλείας, πεζοδρόμια τοίχους κτιρίων κλπ.)  στην Ελλάδα και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στι ΗΠΑ και σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του Πλανήτη  απαγορεύεται απολύτως βάσει διεθνών συνθηκών και εγχώριων νόμων για την ασφάλεια των χρηστών των οδών. Ωστόσο είναι αρκετοί οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές παραβιάζοντας τις διεθνείς συμβάσεις και τους εγχώριους νόμους προχωρώντας σε κάθε είδους υπαίθρια διαφήμιση.
Είναι γνωστές άλλωστε στην Ελλάδα οι αποφάσεις΄Ολων των ελληνικών δικαστηρίων και  του Συμβουλίου της Επικρατείας που παραπέμπουν στον ν.1604/1986, ο οποίος θέλει άριστο οδικό δίκτυο και οδικό και φυσικό περιβάλλον για την ασφάλεια των  κατοίκων της χώρας, οι οποίοι πέφτουν θύματα της γενοκτονίας της ασφάλτου χάριν άνομων αισχροκερδών συμφερόντων. Σχετικές είναι επίσης οι αυστηρές τοποθετήσεις επι του θέματος δια αποφάσεων:

-της Ολομέλειας της Βουλής της 10-10-2008
-της διακομματικής επιτροπής οδικής ασφάλειας της Βουλής της 16-12-2008
-Της υπ΄ αριθ.9 /2009 εγκυκλίου του Αρείου Πάγου περί διαρκούς εγκλήματος, βάσεις της οποίας οι παρανομούντες διαφημιστές και διαφημιζόμενοι οδηγούνται στο αυτόφωρο γιατί παίζουν με την ζωή 
και την σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων, ιδιαίτερα της νέας γενιάς
-της ημερίδας στις 3-Ιουνίου 2008 στην παλιά Βουλή , υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
-Των αποφάσεων της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Υποδομών  και του Πρωθυπουργού.
Παρ΄ολα αυτά τουλάχιστον στην Αττική (καί σε όλη τη χώρα λίγο ή πολύ) η κατάσταση  έχει ξεφύγει  από κάθε λογική και δεν υπάρχει σημείο που να μην έχει κολληθεί κάποια αφίσα στην οποία φιγουράρουν πρόσωπα και συνθήματα που καλούν τους πολίτες να ενισχύσουν τον έναν ή τον άλλον συνδυασμό, ο οποίος θα τους «χαρίσει» ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον.

     Πρόσφατα το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε στα επιτελεία όλων των συνδυασμών της Αττικής που παίρνουν μέρος στις περιφερειακές εκλογές για να καταθέσουν τις απόψεις για το φαινόμενο της ρύπανσης από την αφισοκόλληση.

Ο συνδυασμός «Αττική. Με έργο πάμε μπροστά. – Γιάννης Σγουρός», δεν θα κάνει αφισοκόλληση, ούτε θα αναρτήσει πανό, καθώς οι ενέργειες αυτές είναι εκτός του νόμου, τόνισαν συνεργάτες του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής. Η προβολή του συνδυασμού, μας είπαν, και των θέσεων του θα γίνει μέσα από συνεντεύξεις στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, καθώς όπως επισήμαναν δεν υπάρχουν τα χρήματα για διαφημιστική καμπάνια, σε μια εποχή δύσκολη για τη χώρα και τους πολίτες.

              
Ψέμματα λέει εν γνώσει του ο Γιάννης Σγουρός , όπως αποδεικνύει η ανωτέρω παγίδα θανάτου υπαίθριας διαφήμισης στο Ν.Ψυχικό, τοποθετημένη δίπλα σε παράνομο εκτυφλωτικό διαφημιστικό «βίντεο γουόλ» του δήμου Ν.Ψυχικού. Σε πάρα πολλές τέτοιες παγίδες θανάτου ανά την Αττική διαφημίζεται  και στους δύο γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών ο αγαπητός κατά τα άλλα κ.Γιάννης Σγουρός . Και ξέρει πολύ καλά οτι η θέση του διαφημιστή και του διαφημιζόμενου,σύμφωνα με την 9/2009 εγκύκλιο του Αρείου Πάγου είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Και ο κ.Σγουρός παραβιάζει κατάφωρα την έννομη τάξη, της οποίας εξ ορισμού  είναι εγγυητής, θέτοντας σε διαρκή και άμεσο κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των χρηστών των οδών(!).

Ούτε ο συνδυασμός του Βασίλη Κικίλια «Αττική – Νέα Προοπτική» δεν θα προβεί σε αφισοκόλληση εκτός από ορισμένες αφίσες που θα τοποθετηθούν στα προκαθορισμένα από τους δήμους σημεία, τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συνεργάτες του υποψήφιου περιφερειάρχη. «Είναι κρίμα να προκαλούμε σε εποχή οικονομικής κρίσης τους πολίτες με περιττά έξοδα για την προβολή», τόνισαν και πρόσθεσαν ότι στόχος του συνδυασμού και του κ. Κικίλια είναι να κάνει μια λιτή προεκλογική εκστρατεία.

Ο κ.Ν.Κακλαμάνης παραβιάζοντας αυτοπροσώπως τον νόμο σε αμέτρητα τέτοια σημεία ανά την Αττική(!)

Η… αντικομμουνιστική τιοποθέτηση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

Από τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα ότι «για το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η αφίσα όπως και το πανό είναι μέσα που συμβάλλουν στην ενημέρωση των εργαζομένων για τις θέσεις και δράση μας. Εμείς δεν θέλουμε τις πόλεις αποστειρωμένες από την πολιτική, τη λαϊκή δράση και καμία απαγόρευση δεν πρόκειται να μας αποτρέψει από τη χρήση τους.

 Η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι που υποστηρίζουν το αντίθετο, έχουν τις πόλεις πνιγμένες στην ανεργία, τα σκουπίδια, τη φτώχεια. Αυτά δεν θεωρούν ότι χαλάνε τη βιτρίνα».

  «Βάση του νόμου η αφισοκόλληση απαγορεύεται. Αυτό που έκαναν ορισμένοι συνδυασμοί είναι παράνομο», τόνισε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο Δημήτρης Γερογιάννης συνεργάτης στον τομέα επικοινωνίας του Άδωνι Γεωργιάδη, επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Οδός».

                              

Στο παραπάνω στέγαστρο επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου(πιο κάτω από το Εθνικό Θέατρο) που διαφημίζεται παράνομα η αρχιτέκτονας,  Κα Ελ. Πορτάλιου, προ καιρού είχε προσκρούσει Ι.Χ. αυτοκίνητο και ως εκ θαύματος δεν είχαμε θύματα, όπως είχε γίνει σε παρόμοιο στέγαστρο  στην στάση Εφέσσου της Λ.Συγγρού στις 30-9-2006 ενόψει τών τότε δημοτικών εκλογών και είχαν «δολοφονηθεί» δύο γυναίκες και ένας άντρας.-

 «Εμείς θα τοποθετήσουμε αφίσες μόνο στα σημεία που ορίζουν οι δήμοι», επισήμανε και πρόσθεσε, «δυστυχώς, όμως, αρκετοί συνδυασμοί παίζουν κάτω από τη ζώνη, αν και πιστεύουμε ότι ο κόσμος περισσότερο ενοχλείται από την αφισοκόλληση παρά εντυπωσιάζονται».

Τις περισσότερες βολές για τη στάση του στην προεκλογική περίοδο έχει συγκεντρώσει ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο συνδυασμός του «Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο».

 Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠε ο Τάσος Κορωνάκης, μέλος της ομάδας επικοινωνίας του συνδυασμού, τόνισε ότι «η αφισοκόλληση είναι από τα ελάχιστα μέσα που έχουμε για να προβάλλουμε το συνδυασμό και τις θέσεις μας και είναι από τις παραδοσιακές μεθόδους που χρησιμοποιεί η Αριστερά για να προβάλει τις απόψεις της, αφού είναι αποκλεισμένη από τα ηλεκτρονικά μέσα. Είναι παράλογο να ποινικοποιείται η αφισοκόλληση της Αριστεράς όταν ο πρωθυπουργός δίνει διακαναλική συνέντευξη δύο και πλέον ωρών για να μας πείσει να ψηφίσουμε τους συνδυασμούς που στηρίζει η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ».

Είπε ακόμη ότι η αφισοκόλληση ρυπαίνει λιγότερο από τα χιλιάδες φυλλάδια που θα μοιράσουν οι υποψήφιοι όλων των συνδυασμών, τονίζοντας ότι «εμείς επιλέξαμε, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση χτυπάει τη χώρα και τους πολίτες, να προβληθούμε με το ελάχιστο κόστος, γιατί δεν έχουμε άπειρο χρήμα».

Ο συνδυασμός «Αττική Γη», του Γρηγόρη Ψαριανού θα χρησιμοποιήσει τις προκαθορισμένες θέσεις που θα παραχωρήσουν οι δήμοι και τίποτα περισσότερο, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γεράσιμος Γεωργάτος.

 Μικρό αριθμό αφισών, 200 με 300 στο αριθμό θα χρησιμοποιήσει για την προεκλογική περίοδο ο συνδυασμός «Αττική Οικολογική Απάντηση» του Κώστα Διάκου.  Όπως τόνισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Τσιρώνης οι αφίσες αυτές θα χρησιμοποιηθούν για να «ντύσουν» τα περίπτερά και τα εκλογικά κέντρα του συνδυασμού, καθώς και θα τοποθετηθούν και στις προκαθορισμένες από τους δήμους θέσεις.

 Ταυτόχρονα είπε ότι ο συνδυασμός ήδη έχει αναρτήσει μικρά πανό στους δρόμους, τα οποία και θα μαζέψει μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές.

  «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην αφισοκόλληση και για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε μικρό αριθμό αυτών για την προβολή του συνδυασμού».

 Και ο κ.Δημαράς παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα παραβιάζει κατάφωρα τον νόμο.

«Εμείς δεν κάνουμε αφισοκόλληση, γιατί δεν το επιτρέπει ο νόμος, αλλά και γιατί δεν υπάρχει λόγος περιττών εξόδων», τόνισε ο Γιώργος Παπάζογλου, συνεργάτης του Γιάννη Δημαρά και του συνδυασμού «Άρμα Πολιτών». Αυτό που έκανε ο συνδυασμός είναι να προβάλει με αφίσες που τοποθετήθηκαν στις προκαθορισμένες από τους δήμους θέσεις την σημερινή κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού.