ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ (ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ) ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΣΘΕ, ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ;

Γράφει και καταγγέλλει ο δικηγόρος ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΩΚΟΣ-ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ

Αγαπητέ Φώτη Κουβέλη, όταν είδα να διαφημίζεσαι  ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 6ης-5-2012 εσύ και το κόμμα σου, και άλλα μικρά κόμματα, παράνομα, στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας και σε άλλες πόλεις της χώρας,όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία, αγανάκτησα.
Φώτη, από σένα δεν το περίμενα. Μάλιστα στις 4-5-2012 στις 11 το πρωϊ σε κάλεσα στο κινητό σου και σου είπα ότι σε πήρα για να σου «καταγγείλλω τον εαυτό σου», λόγω των εγκληματικών μέσων  που επέλεξες να διαφημιστείς.
Δεν το περίμενα από σένα γιατί ως  βουλευτής, ως δικηγόρος, ως πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και ως πρώην υπουργός της Δικαιοσύνης γνωρίζεις πολύ καλά ότι δια του τρόπου που διαφημίζεσαι (εδώ σε παράνομα διαφημιστικά στέγαστρα στάσεων αστικών συγκοινωνιών, τοποθετημένα σε πεζοδρόμια δίπλα στο οδόστρωμα, σε νησίδες ασφαλείας και άλλους κοινόχρηστους χώρους) παραβιάζεις ευθέως τον νόμο 1604/1986, και συγκεκριμένα το άρθρο 4 της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ της Βιέννης, και δια του διαφημιζόμενου προσώπου σου, ηθελημένα αποσπάς την προσοχή των χρηστών των οδών, από τους κανόνες της οδικής κυκλοφορίας, και την  κατευθύνεις , στο διαφημιζόμενο πρόσωπό σου. Δι΄αυτού του παράνομου τρόπου διαφήμισης έχουν «δολοφονηθεί», «δολοφονούνται» και τραυματίζονται σχεδόν καθημερινά κυρίως νέοι άνθρωποι.

Σχετικά, παρά το γεγονός οτι γνωρίζεις  τις 909,910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας  και τις αμετάκλητες αποφάσεις 168 και 169/2010 της Ολομέλειας του ιδίου Δικαστηρίου έσπευσες και εσύ και άλλοι αρχηγοί κομμάτων,  να παρανομίσετε δια του ως άνω παράνομου τρόπου διαφήμισης. Από πού ορμώμενοι; Γιατί εν γνώση σας παραβιάζετε τον Νόμο, τον οποίο έχετε ορκισθεί οτι θα τηρείτε και θα προασπίζεστε, και θέτετε σε άμεσο κίνδυνο, εν μέσω οικονομικής κρίσης, την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων πολιτών στους οποίους απευθύνεσθε;

Αγαπητέ, κατά τα άλλα, Φώτη σύμφωνα με την υπ΄αριθ.9/2009 Εγκύκλιο του Αρείου Πάγου η θέση σου ως παρανόμως διαφημιζόμενου και η θέση του εγκληματία διαφημιστή είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Φώτη παραβιάζεις δια του εγκληματικού αυτού τρόπου διαφήμισης και εσύ και οι άλλοι αρχηγοί κομμάτων  το Σύνταγμα και τους Νόμους της Χώρας. Δεν τελειώσαμε εδώ. Μετά τις εκλογές θα επανέλθω γιατί  πρέπει να υποστείτε τις κυρώσεις του νόμου, για να τεθεί τέρμα επι τέλους στην γενοκτονία της ασφάλτου.