Archive for Ιανουάριος, 2007

Μαίνεται η γενοκτονία της ασφάλτου. Κυβέρνηση και Κοινοβούλιο δέσμιοι μεγάλων συμφερόντων. Το μόνο `φάρμακο` που προτείνουν είναι οι αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του Κ.Ο.Κ…

  Συζητήθηκε στη Βουλή-25-1-07- το νομοσχέδιο για την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Παρόντες βουλευτές 25. 
-Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Α. Σταθάκης είπε πως «ό,τι και να προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. δεν  θα γίνει τίποτα αν δεν συσταθεί Φορέας που θα απασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την Οδική Ασφάλεια και αν δεν  λειτουργήσει η μόνιμη 
Διακομματική  Επιτροπή της Βουλής…» 
-Ο Σ.Μάνος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «αέρα κοπανιστό» και δεν έχει κανένα νόημα ο Κ.Ο.Κ.  «αν η αστυνομία δεν τον εφαρμόζει».
-Η «διαδρομή» πρίν την  ψήφιση του νόμου έκανε γνωστό σχέδιο νόμου για την  Οδική Ασφάλεια, σχεδόν σε όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου. Το σχέδιο αυτό επιμένει σε ένα πολύ σημαντικό θέμα:
Στην απελευθέρωση των πεζοδρομίων,των κοινόχρηστων χώρων και των χώρων πρασίνου των πόλεων(όπου σημειώνεται το 82% των αυτοκινητικών ατυχημάτων) που ανήκουν σε όλους τους πολίτες, από τις επικίνδυνες και αυθαίρετα (δια της βίας) τοποθετημένες εκατοντάδες χιλιάδες γιγαντοαφίσες φωτεινές και μη, της υπαίθριας εμπορικής και πολιτικής διαφήμισης. 

Κυβέρνηση και κόμματα κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την  τροποποίηση του Κ.Ο.Κ για άλλη μια φορά «έκαναν την  πάπια» για το ξήλωμα αυτών των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, για τον απλό λόγο οτι είναι όλα(τα κόμματα) διαπλεγμένα και χειροπόδαρα  δεμένα από τους «νταβατζήδες» της υπαίθριας διαφήμισης των οποίων ουσιαστικά είναι εντολοδόχοι.
Δυστυχώς ναί.
Αμέτρητοι έχουν σκοτωθεί στο οδόστρωμα εξαιτίας των διαφημιστικών πινακίδων. Και η κυβέρνηση το ξέρει.Και ο Α.Σταθάκης. Λύσεις υπάρχουν. Η «διαδρομή» δια σχεδίου νόμου τις έχει προτείνει:
-Δημιουργία Ενιαίου Φορέα Οδικής Ασφάλειας και Χρηματοδότησή του από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και από τα Κοινοτικά πλαίσια στήριξης.
-Χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας πρέπει να φρουρούν τους δρόμους, και όχι να φρουρούν κάθε «λαμόγιο» που στήνει παγίδες θανάτου κατά μήκος του οδικού δικτύου για να τα «κονομάει άγρια» στα πλαίσια μιας αισχρής διαπλοκής, δημόσιας διοίκησης, πολιτικής εξουσίας και αυτοαποκαλούμενων μαφιόζων μεγαλοδιαφημιστών!
-Πρόληψη, πρόληψη, πρόληψη . Με όλα τα μέσα.
Αγαπητοί μου μας σκοτώνετε , όλο το λαό , στην άσφαλτο .

Και ο καθένας χωριστά, κόμματα και κυβέρνηση, υποκρίνεσθε πως τα «είπατε» στο Κοινοβούλιο, αλλά δεν σας ακούνε οι άλλοι. 
 Παραμονές όμως των κάθε είδους εκλογών(για το κοινοβούλιο, για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και για την Τοπική αυτοδιοίκηση) σπεύδετε όλα τα κόμματα να ξαναδιαφημιστείτε δια των εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.
Δηλαδή οι «νταβατζήδες» της υπαίθριας διαφήμισης σας «τραβάνε από τη μύτη».
Και καλά τα «αστικά κόμματα», που αποτελούν το «σύστημα». Τα «προοδευτικά» κόμματα  τύπου ΚΚΕ και Συνασπισμού τι κάνουν;
-H εισηγήτρια του ΚΚΕ Παντελάκη κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου, όπως διαβάζουμε στα πρακτικά της Βουλής, είπε οτι «οι πλατείες και τα πεζοδρόμια πρέπει να ανήκουν στους πεζούς».
 Αλλά δεν είπε λέξη για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που κατακλύζουν πλατείες και πεζοδρόμια  και είναι υπεύθυνες για ένα στα δέκα τροχαία ατυχήματα ,θανατηφόρα και μη. 
Παραμονές των κάθε είδους εκλογών σπεύδει το ΚΚΕ,μαζί με όλα τα κόμματα, να διαφημιστεί δια των παγίδων αυτών θανάτου.Σε τι διαφέρει λοιπόν σ΄αυτό το θέμα, από τα άλλα «κόμματα του συστήματος»;

-Ακριβώς ίδια και χειρότερη είναι και η στάση του Συνασπισμού. Δεν ακούστηκε λέξη εκ μέρους του , για τις παγίδες αυτές θανάτου.Περισσεύει λοιπόν η υποκρισία και ο στρουθοκαμηλισμός. Και οι ΄Ελληνες σκοτώνονται στην  άσφαλτο με τις ευλογίες κυβέρνησης, Κοινοβουλίου και κομμάτων.
-Βέβαια όλα τα κόμματα αναφέρθηκαν στη γενοκτονία της ασφάλτου με το τεράστιο κοινωνικοοικονομικό κόστος των δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αλλά επί 20ετία τώρα «δουλεύουν» το λαό. Και συγκαλύπτουν τα άνομα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την υπαίθρια διαφήμιση για να συνεχίζει ο Μολόχ της ασφάλτου να «βγαίνει παγανιά» κάθε μέρα στο οδικό δίκτυο, και να σκοτώνει κυρίως τα νιάτα της Ελλάδας.
Για να ερίζουν υποκριτικά οι διάφοροι υπουργοί οι διάφοροι «εισηγητές» για το «ποιός ευθύνεται».
-Μα όλοι ευθύνεσθε αγαπητοί μου(κατά τα άλλα). Γιατί είσθε δέσμιοι συμφερόντων. Και δεν έχετε το σθένος του απλού πολίτη να αποδεσμευθείτε από… το να μας σκοτώνετε στην άσφαλτο.
-Το «πολιτικό σας θάρρος» είναι ανύπαρκτο. Και κρύβεσθε πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, δια του οποίου έχετε επιβάλει ασυλία για τον εαυτό σας και παριστάνετε τον ανεύθυνο, όπως επιβεβαιώνεται από το πλούσιο (διαμερίσματα, βίλες, σκάφη, οικόπεδα, μετοχές κ.λ.π.) αίσχος του «πόθεν έσχες» σχεδόν όλων σας. 
-Βέβαια ακούστηκαν και φωνές κατά των διαφημιστικών πινακίδων. ΄Οπως του πρώην Πρόεδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.
Αλλά ο νόμος ψηφίστηκε. Και η γενοκτονία της ασφάλτου καλά κρατεί.
Γιατί δεν εγινε τίποτα για τη δημιουργία ενιαίου φορέα Οδικής ασφάλειας. Για χρηματοδότησή του από τον Κρατικό Προϋπολισμό. Και για αστυνόμευση των δρόμων. Μέσα τα οποία είναι ικανά να θέσουν τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου.
-Επομένως λύση υπάρχει.΄Οπως την προτείνει η «διαδρομή» δια του σχεδίου νόμου, που έχει καταχωρηθεί σ΄αυτή και κάθε πολίτης μπορεί να το διαβάσει.

-Λύση υπάρχει. Γενναίοι και έντιμοι πολιτικοί αναζητούνται, που θα την επιβάλλουν. Καθώς και έντιμοι επιχειρηματίες, στα πλαίσια της αυτορρύθμισης και της αυτοδιαπαιδαγώγησης. 

 

 

 

Comments off

Ποιοι καθοδηγούν την γενοκτονία της ασφάλτου.

 

    Η παρακάτω  φωτογραφία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ» την Πέμπτη 6 Μαϊου 2004.
 Ο τίτλος «Πότε θα αποσυρθούν» δεν αναφέρεται σε …απόσυρση του Καραμανλή ή του Παπανδρέου αλλά των δολοφονικών γιγαντοαφισών της υπαίθριας διαφήμισης και των στεγάστρων-παγίδων θανάτου των στάσεων της αστικής συγκοινωνίας.

 Οι δύο αρχηγοί διαφημίζονται πάνω στα  δολοφονικά αυτά παρόδια εμπόδια θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των φηφοφόρων στους οποίους απευθύνονται.

               ScannedImage1.jpg

 Οι «νταβατζήδες» , κατά τη ρήση του πρωθυπουργού, της υπαίθριας διαφήμισης αποκομίζουν από τα δεκάδες χιλιάδες τέτοια παράνομα πλαίσια, που κατακλύζουν τους κοινόχρηστους χώρους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας 250 εκατομμύρια ευρώ ετήσιο τζίρο!
 Ενώ την ίδια στιγμή είναι άγνωστος ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών εξαιτίας των ως άνω διαφημιστικών παγίδων θανάτου.
Υπενθυμίζουμε ότι στην προεκλογική περίδο των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, στις 30-9-2006, έχασαν την ζωή τους εξαιτίας πρόσκρουσης Ι.Χ. αυτοκινήτου πάνω στο παράνομο και κλειστό στέγαστρο της στάσης ΕΦΕΣΟΥ στη Λ.Συγγρού απέναντι από τον ΄Αγιο Σώστη δύο  γυναίκες και ένας άνδρας!

Το στέγαστρο αυτό και 3.000 τέτοια παρόμοια ανά την Αττική δεν πληρούν καμία προδιαγραφή ασφαλείας των πολιτών, το ίδιο και οι γιγαντοαφίσες, εξαιτίας των οποίων θρηνούμε άγνωστο αριθμό νεκρών και τραυματιών, υπό τα όμματα και με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και δημάρχων , υπερνομαρχών, νομαρχών κ.λ.π. 

Είναι δε γνωστό οτι σύμφωνα με το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής από το 1996, το 82% των αυτοκινητικών ατυχημάτων γίνεται μέσα στις πόλεις με ταχύτητα 60 χλ/ω.

-Το 8% στην εθνική οδό με μεγάλη ταχύτητα και το 10% στους επαρχιακούς δρόμους.

-Πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες των 18-55 ετών είναι τα αυτοκινητικά ατυχήματα.

-Από το 1965-2006 έχουμε 100.000 νεκρούς εξαιτίας των αυτοκινητικών ατυχημάτων και 1.300.000 τραυματίες.

-΄Ενα στα 10 αυτοκινητικά ατυχήματα οφείλεται στις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης.

Κάθε μέρα στην Ελλάδα έχουμε  10 νεκρούς, 30 γίνονται παραπληγικοί και 120 τραυματίζονται!

 -Στη δεκαετία 1990-1999 η Ευρώπη πέτυχε μείωση των θυμάτων από τα τροχαία από (-)14% έως (-)45%, ενώ στην Ελλάδα είχαμε αύξηση μέχρι και (+) 60%.

-΄Εχουμε το μήνα 300 νεκρούς, 900 παραπληγικούς και περισσότερους από 3.600 τραυματίες!

-Κάθε χρόνο η Ελλάδα έχει 3.500 νεκρούς, 10.000 παραπληγικούς, 45.000 τραυματίες και 2.500 μικρά παιδιά με μόνιμες αναπηρίες από τροχαία.

-Κάθε χρόνο η χώρα μας ξοδεύει εξαιτίας των τροχαίων, για αποζημιώσεις, ασφάλιστρα, νοσήλεια κ.λ.π. πάνω από τρία τρις δρχ.!, ενώ  την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις έχουν καταστήσει την Ελλάδα ανίκανη να απορροφήσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, των ευρωπαϊκών (κοινοτικών) πλαισίων στήριξης, στα πλαίσια ενός γιγαντιαίου προγράμματος Οδικής Ασφάλειας, που θα έθετε τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου.

-Προϋπολογισμός δε για την Οδική Ασφάλεια, δεν υπάρχει! 

-Η αστυνόμευση του Οδικού δικτύου είναι ανύπαρκτη και ο κάθε «νταβαντζής» της υπαίθριας διαφήμισης με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και όλων των αρχηγών των κομμάτων ναρκοθετεί το οδικό δίκτυο της χώρας, καταλαμβάνοντας δια εκατοντάδων χιλιάδων παροδίων διαφημιστικών φωτεινών και μη , εμποδίων τους ζωτικούς για τον πολίτη, ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους που αποτελούν δημόσια κτήση(!) για να αποκομίζουν εργολάβοι ,επιχειρηματίες, διαφημιστές κ.λ.π. μαύρο αφορολόγητο χρήμα!

.Την ίδια στιγμή 6.000 αστυνομικοί  αντί να αστυνομεύουν το οδικό δίκτυο, για να επιβάλουν την ανύπαρκτη κυκλοφοριακή αγωγή, και τον νόμο έχουν αποσπασθεί και φρουρούν εκείνους που παραβαίνουν τον νόμο, δηλαδή τον πρωθυπουργό (105 άνδρες), τον Γ. Παπανδρέου (31 άνδρες), εκδότες, καναλάρχες, τηλεοπτικούς αστέρες κ.λ.π. , που συγκαλύπτουν την γενοκτονία της ασφάλτου! 

-Η πολιτική και εμπορική  υπαίθρια διαφήμιση αποφέρει μαύρο χρήμα και οι δεκάδες χιλιάδες γιγαντοαφίσες της , φωτεινές και μη,  αυξάνουν την συχνότητα των αυτοκινητικών  ατυχημάτων, θανατηφόρων και μη κατά 40%!

-Η συχνότητα αυτή αυξάνει  ακόμα περισσότερο μέσα στις πόλεις, ιδιαίτερα στην Αθήνα, λόγω του υπερβολικού αριθμού κυκλοφορούντων οχημάτων(2.500.000 κατά την Εθνική Σταιστική Υπηρεσία, μόνο στην Αττική), μοτοσικλετών, ποδηλάτων ,αλλά και πεζών που αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα γιατί τα πεζοδρόμια είναι  κατειλημμένα είτε από οχήματα, είτε από γιγαντοαφίσες και άλλες θανατηφόρες αυθαίρετες κατασκευές!

-΄Ετσι, λοιπόν,  υπάρχει υπερβολική συχνότητα που τείνει προς το 100%, βίαιης επαφής και σύγκρουσης οχημάτων μεταξύ τους, οχημάτων με πεζούς, οχημάτων με παράνομες γιγαντοαφίσες και άλλα παρόδια εμπόδια, γι΄αυτό μέσα στις πόλεις συντελείται το 82% των αυτοκινητικών ατυχημάτων θανατηφόρων και μη.
 
   Ποιός θα θέσει τέρμα σ΄αυτή την γενοκτονία Κύριε Πρωθυπουργέ; και κύριοι αρχηγοί των κομμάτων; 

 -Ποιός θα ελέγξει την ροή και την ενθυλάκωση του πακτωλού του μαύρου πολιτικού χρήματος  και ποιός θα  απαλλάξει τους πολίτες τούτης της χώρας από το αίσχος του «πόθεν έσχες», και από την ασυλία στην οποία καταφεύγουν χωρίς ίχνος ευθύνης και πολιτικής γενναιότητας δια του νόμου περί ευθύνης υπουργών, απαξάπαντες: υπουργοί , βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι  και από κοντά κάποιοι παρατρεχάμενοι «τηλεοπτικοί αστέρες», κ.λ.π.; 
    

Comments off