Archive for Φεβρουάριος, 2007

Τον περιμένουν

                             

                             Τον περιμένουν
Πέρα μακριά απ΄τα βάθη του σύμπαντος νάτος  έρχεται.
΄Ετσι εξηγούνται οι ιαχές του πλήθους, οι στολισμοί και οι μουσικές.
                   Τον περιμένουν!
Ποιός είναι δεν ρωτούν κι όμως τον περιμένουν!
΄Εχουν βγεί στους εξώστες, στους  δρόμους και στις πλατείες.
Κρατούν λάβαρα και σημαίες κι όλο σιγοψιθυρίζουν.
Με βλέμματα απαστράπτοντα,  και χαμόγελα βεβαιότητας!
Δεν ξέρουν ποιός είναι. Και κεί τον περιμένουν!
Κι  εκείνος όλο καθυστερεί. ελλισσόμενος μέσα σε μονοπάτια κι ατραπούς  
σε κορυφογραμμές και ουρανούς. Μέσα σε θύελλες γαλαξιακές,,
σε  άστρα κι αστραπές.
                Κι αυτοί τον περιμένουν! Κι όλο πλησιάζει.
Και  διακρίνει λεπτομέρειες, πρόσωπα, χειρονομίες, χτυπήματα
στις πλάτες, βηματισμούς πέρα δώθε, χειραψίες, χαμόγελα ελπιδοφόρα…
                              Τον περιμένουν!
Κι έτσι τους έμαθε καλά. Αδημονούν ν΄αποκαλυφθεί
Να μάθουν ποιος είναι! Να τον δουν, να τον αγγίξουν. Να τον δοξάσουν,
Να τον σταφανώσουν…
Κι ας μη τον ξέρουν! Κι εκείνος  νάτος: Πέρα μακριά απ΄τα βάθη
του σύμπαντος έρχεται.
Σαν ελπίδα, σαν τιμωρός, σαν  μάστιγα και κεραυνός, σαν διάβολος και σαν θεός.
                                      Τον περιμένουν!
Σαν άγνωστο ερχόμενο και σαν πολύ γνωστό!
                             Νάτος  αδιάκοπα έρχεται.
Κι αυτοί πείσμονες κι επίμονοι τον περιμένουν!
Κι εκείνος όλο  πείθεται και πείθεται ότι κάποτε θαρθεί!

Comments off

Ποίηση και Σύμπαν

 

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 13-2-2007 δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο για το βιβλίο «Η Ποίηση γέννησε το Σύμπαν».
    

             Ï?άÏ?Ï?Ï?η00013.jpg

                              

Comments off

Kύριε Β.Πολύδωρα γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Δ.Τάξης αυξήθηκαν τα Τροχαία το 2006 σε σχέση με το 2005;

  Σύμφωνα με ανακοίνωση(6-2-2007) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης τα τροχαία ατυχήματα  στην Ελλάδα για το 2006 αυξήθηκαν κατά 3,2%  σε σχέση με το 2005. Δηλαδή το 2005 ήσαν1.311 θανατηφόρα και το 2006 1.353.

             ScannedImage-29.jpg 
 Εκλογές του 2004.΄Αμα πάρει αριστερά το τιμόνι ο οδηγός, θα πέσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και θα σκοτωθεί. Αυτό τον καλεί δια της υπαίθριας διαφήμισης-παγίδας θανάτου, να κάνει ο διαφημιζόμενος Συνασπισμός.
                                 —.—
 Επί δεκαετίες οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν κάνουν απολύτως τίποτα  για να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου.
Παίρνουν  κάποια αποσπασματικά και σπασμωδικά ημίμετρα τα οποία  επιδεινώνουν το πρόβλημα. 
Το φάρμακο δε που προτείνουν είναι οι τροποποιήσεις του Κ.Ο.Κ. όπως έγινε πρόσφατα,25-1-2007. Σ΄αυτή την εισπρακτική, δια της αύξησης των προστίμων,τροποποίηση ο εισηγητής της πλειοψηφίας είπε οτι άν δεν δημιουργηθεί ενιαίος φορέας Οδικής Ασφάλειας και αν δεν λειτουργήσει η Διακοματική Επιτροπή της Βουλής για τα τροχαία θα συνεχίζεται η γενοκτονία της ασφάλτου.
                  ScannedImage-42.jpg

 Εκλογές 2004. Δια της ως άνω παγίδας θανάτου, της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, όχι κάποιας τριτοσκομικής χώρας, αλλά της Ελλάδας, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί «Την  κοινωνική Ευρώπη». Από τότε πάρα πολλοί εποχούμενοι σκοτώθηκαν πάνω σε τέτοιες παγίδες θανάτου. Το ΠΑΣΟΚ συνέβαλε στο να μην προφθάσουν να …. «κοινωνικοποιηθούν»  ευρωπαϊκά, αλλά να θανατωθούν.
                            —.—

Μάλιστα ο Λιάπης, Υπουργός Μεταφορών είπε ότι οτι δεν έχει τη δυνατότητα το υπουργείο του να αστυνομεύει τους δρόμους, γιατί τούτο αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως!
 Κατά δε την τροποποίηση του Κ.Ο.Κ.,που χαρακτηρίστηκε από βουλευτή «αέρας κοπανιστός», ήσαν παρόντες στη Βουλή των «300», 25 βουλευτές!
Η «διαδρομή» πρότεινε στα Κόμματα σχέδιο νόμου για την δημιουργία ενιαίου Φορέα Οδικής Ασφάλειας, αλλά η κυβέρνηση το αγνόησε. Εκεί προτείνεται δέσμη μέτρων, τα οποία έχουν  προταθεί και στα συνέδρια για την Οδική Ασφάλεια του 1994,1998 και 2005. Είναι γνωστό οτι αν  δεν υπάρξει συνέχεια και συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν προταθεί για την εξάλειψη των τροχαίων η γενοκτονία θα μαίνεται στην άσφαλτο, επιδεινούμενη.

Οι κυβερνήσεις με την πλήρη αδιαφορία  και την ανευθυνότητά τους έχουν επιτύχει την πρωτιά στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση στα τροχαία, «δολοφονώντας» ουσιατικά κάθε χρόνο ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Ελλάδας.          
                                                                     ScannedImage-54.jpg

Τριτοκοσμικό θέαμα επί της Λ.Κατεχάκη, προκειμένου δια της εμπορικής και πολιτικής υπαίθριας διαφήμισης η εικονιζόμενη γνωστή εταιρία να βγάζει μαύρο, παράνομο χρήμα. Τη στιγμή που πάρα πολλοί σ΄αυτή την Λεωφόρο καρμανιόλα έχουν χάσει  τη ζωή τους. Το ΥΠΕΧΩΔΕ απουσιάζει, το Υπουργείο μεταφορών επίσης.Το ίδιο και το Υπουργείο Δημόσιας τάξης. «Ποιοί επί τέλους μας κυβερνούν …σκοτώνοντάς μας σ΄αυτή τη χώρα»;
                                    —.—

 Ενα στα δέκα τροχαία ατυχήματα οφείλεται σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους στα εκατοντάδες χιλιάδες (σ΄όλη τη χώρα) παράνομα πλαίσια της υπαίθριας φωτεινής και μη διαφήμισης.
 Δεν  υπάρχουν στοιχεία για το  πόσα τροχαία θανατηφόρα και μη οφείλονται σε άλλα παρόδια εμπόδια που κατακλύζουν το οδικό δίκτυο της χώρας δια της κατάληψης κάθε σπιθαμής γης κοινόχρηστου χώρου.
΄Ολα δε τα κόμματα του Κοινοβουλίου, διαφημίζονται κατά τις προεκλογικές περιόδους, δια των παγίδων αυτών θανάτου και  «κάνουν την πάπια» όταν επιτακτικά τίθεται το αίτημα να ξηλωθούν, γιατί είναι «πολλά τα λεφτά ΄Αρη», όπως λεγόταν σε μια παλιά ελληνική ταινία!  

                  ScannedImage2.jpg
        Εκλογές 2004. Ο μελλοντικός Πρωθυπουργός δια της υπαίθριας διαφήμισης θέτει σε άμεσο κίνδυνο στο οδικό δίκτυο της Αθήνας, όσους καλεί να τον ψηφίσουν, με το σύνθημα «οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη». Το ίδιο θα κάνει και στις επερχόμενες εκλογές;
                                —.—

Οι δε υποψήφιοι νομάρχες, δήμαρχοι, δήμοι,Κοινότητες ,ΔΕΗ(που τελευταία καταγγέλει «αφισάρχες» για ρευματοκλοπή, που την πληρώνει ο κοσμάκης) κ.λ.π. είναι βουτηγμένοι σε μια εγκληματική διαπλοκή, τέτοια που μόνο στις τριτοκοσμικές  με δικτατορικά καθεστώτα, χώρες, εμφανίζεται!
Και ενώ σκοτώνονται κυρίως τα παιδιά μας  πάνω στις διαφημιστικές γιγαντοαφίσες δια των οποίων διαφημίζονται και «εκλέγονται» βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες , υπουργοί κ.λ.π. αυτοί εξακολουθούν να παριστάνουν τον ανεύθυνο και μεταθέτουν τις ευθύνες για την γενοκτονία της ασφάλτου από τον «΄Αννα στον  Καϊφα» και αντίστροφα. 

                                        ScannedImage-62.jpg
 Εικονοστάσι στη μνήμη κάποιου νεκρού(λέγεται πώς ήταν αστυφύλακας), στη Λ.Κατεχάκη, στο ύψος της Καισαριανής.
                                —.—
                          ScannedImage-73.jpg
 Οδός   Χαμοστέρνας, στα όρια του δήμου Αθηναίων. Μαγιό προβαλλόμενα δια της υμίγυμνης λευκής σαρκός. Υπαίθρια διαφήμιση που σε  στέλνει στον άλλο κόσμο στο «άψε-σβήσε».
΄Ετσι κι αλλιώς εργολάβοι, μεγαλοδιαφημιστές, κυβερνήσεις, πολιτικοί,δήμαρχοι, νομάρχες,βουλευτές, υπουργοί κ.λ.π. έχουν καταστήσει  την Ελλαδίτσα μας ένα απέραντο νεκροταφείο, όπως επιβεβαιώνεται και από το εικονοστάσι που εικονίζεται  δίπλα σε μπάρες ασφαλείας, της Λ.Κύμης, στην παρακάτω φωτογραφία, και δίπλα σε μόλις διακρινόμενο, πλαίσιο διαφημιστικής πινακίδας! 
                                        ScannedImage-82.jpg

Comments off

ΓΙΑΤΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕΝ ΞΗΛΩΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ; ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΤΖΙΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ 250 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΣΤΕ `ΕΚΛΕΚΤΟΙ`…ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.

 

               
         Κύριε Πρωθυπουργέ,
 Αν δεν το ξέρετε το νομικό πλαίσιο για το ξήλωμα των εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων πλαισίων της υπαίθριας εμπορικής και πολιτικής διαφήμισης που είναι τοποθετημένα στους κοινόχρηστους χώρους των μεγάλων πόλεων της χώρας και μας σκοτώνουν, είναι το παρακάτω:
   Κατά τη διάταξη του άρθρου 9 ν.2946/8-10-2001 διαφημίσεις και πινακίδες σαν αυτές που περιγράφονται στην παρ.2 του άρθρου 11 ν.2696/99(Κ.Ο.Κ) θεωρούνται ρύποι και απομακρύνονται αμέσως, κατά τις σχετικές διατάξεις των οικείων κανονισμών καθαριότητας με ευθύνη των δήμων και κοινοτήτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση απόφασης.
Σε συνδυασμό με τη διάταξη του άρθρου 13 ν.3212/31-12-2003 παρ.12 εδαφ.η΄ δίνεται η αρμοδιότητα στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας για την απομάκρυσνη διαφημιστικών πινακίδων-παγίδων  θανάτου, που χαρακτηρίζονται από τον ν.2946/2001 ρύποι.

Η δε Διεθνής Συνθήκη του ΟΗΕ της Βιέννης που έχει κυρωθεί με τον ν. 1604/1986 βάσει του άρθρου  28 του Ελληνικού Συντάγματος, και αποτελεί την βάση συντάξεως των Κωδίκων Οδικής Κυκλοφορίας όλων των χωρών του κόσμου και δη δια του άρθρου 4 αυτής, απαγορεύει απολύτως την τοποθέτηση στο οδικό δίκτυο   κάθε χώρας, και μάλιστα στους κοινόχρηστους χώρους, διαφημιστικών πινακίδων εμπορικής και πολιτικής διαφήμισης, σαν αυτές που κατά εκατοντάδες χιλιάδες έχουν κατακλύσει τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα την  ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας και μας σκοτώνουν.

 Ας σημειωθεί οτι οι παγίδες αυτές θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης χαρακτηρίζονται απο τον νόμο «ρύπος» και δεν χρειάζεται απόφαση των Δήμων και των Κοινοτήτων για να ξηλωθούν. Ξηλώνονται από τα συνεργεία καθαριότητας των δήμων και των κοινοτήτων.

Υπάρχουν επίσης Κύριε Πρωθυπουργέ,  υλικά που έχουν λύσει (θεωρητικά) το πρόβλημα της Οδικής Ασφάλειας, αλλά φαίνεται οτι δεν τα γνωρίζετε ή σας έχουν εξουδετερώσει οι «νταβατζήδες» της υπαίθριας διαφήμισης και έχει καταστεί η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη στα αυτοκινητικά ατυχήματα,σκοτώνοντας τα παιδιά της στην άσφαλτο. Χάριν ενθλάκωσης από μερικούς πακτωλού «μαύρου» παράνομου χρήματος.
 Οπότε  κύριε Πρωθυπουργέ, ή πρέπει να τους καταγγείλετε και να κυβερνήσετε ή να παραιτηθείτε.
Αν μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου υπέβαλε πρόταση μομφής για την γενοκτονία της ασφάλτου, η χώρα την επομένη (5-2-07) της ψηφοφορίας στη Βουλή θα οδηγούνταν σε εκλογές. Αλλά δεν το έκανε γιατί κι αυτός είναι δέσμιος της «εμπορικής και πολιτικής υπαίθριας διαφήμισης».
Τα ως άνω αναφερόμενα υλικά  περιέχονται στα συνέδρια για την Οδική Ασφάλεια του 1994, του 1998 και του 2005,και στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια του 1996! Τηλεφωνείστε στους αρμόδιους υπουργούς σας να σας τα προμηθεύσουν. 
 Αν είναι απόντες από τη χώρα ( σίγουρα είναι) πάρτε τους στο κινητό. Αλλά και τα κινητά  θα τα  παρακολουθούν κάποιοι «νταβατζήδες». Πρέπει να συγκρουστείτε μαζί τους για να κυβερνήσετε.
Μπορείτε; 

Και κάτι άλλο: H Κυβέρνησή σας είχε δημιουργήσει Γραμματεία Οδικής Ασφάλειας που θα συντόνιζε τα συναρμόδια Υπουργεία από τον Ιανουάριο του 2005, υπό την πρωθυπουργό, για να σταματήσει η γενοκτονία της ασφάλτου. Και δεν λειτουργεί.
Μάλιστα κατά την πρόσφατη (25-1-07) τροποποίηση του Κ.Ο.Κ. ο εισηγητής σας,της πλειοψηφίας στη Βουλή, είπε οτι αν δεν δημιουργηθεί Ενιαίος Φορέας Οδικής Ασφάλειας για να εφαρμόζει και τηρεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν πρόκειται να γίνει  τίποτα.
΄Αρα θα δολοφονείται ο πληθυσμός της χώρας στην άσφαλτο, όπως έκαναν τον Μεσαίωνα οι ένοπλοι ληστές των δρόμων. Δεν διαφέρουν οι «νταβατζήδες» της υπαίθριας διαφήμισης απ΄αυτούς.

Τι σας εμποδίζει Κώστα Καραμανλή, να δημιουργήσετε αυτόν τον ενιαίο Φορέα, να τον χρηματοδοτήσετε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (από τα λεφτά δηλαδή του κοσμάκη που σκοτώνεται στην άσφαλτο) και από τα κοινοτικά πλαίσια Στήριξης;
Για ποιό σκοπό σας φρουρούν  105 αστυνομικοί Κύριε Πρωθυπουργέ, και άλλοι 265 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Γιατί σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής  του 2004,   6000 άνδρες της Αστυνομίας  φρουρούν ακόμα και «λαμόγια» που μας σκοτώνουν στην άσφαλτο, υπό την …αιγίδα του Πρωθυπουργού και δεν αστυνομεύουν το Οδικό Δίκτυο;

Γιατί δεν λύνετε «εδώ και τώρα» το μέγα «εθνικό Θέμα», να μην σκοτώνετε τον πληθυσμό της χώρας στην άσφαλτο;

Aλλά μάλλον φαίνεται οτι είστε απόντες από τη χώρα. Και σεις και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργος  Παπανδρέου και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων, υπουργοί βουλευτές κ.λ.π.
΄Η είστε «μαριονέτες»  μιας θλιβερής εικονικής, πλην προσοδοφόρου, πραγματικότητας, θύματα της Τηλεόρασης και των άλλων Μ.Μ.Ε, στα πλαίσια ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού, ας πούμε της ρώσικης ρουλέτας. Με τη διαφορά οτι η κάνη του όπλου (της ρώσικης ρουλέτας) δεν είναι  στραμένη στο μέτωπό σας, αλλά στο μέτωπο όλου του πληθυσμού της χώρας.

΄Ετσι Κύριε Πρωθυπουργέ, υπό την καθοδήγησή σας (δια της πλήρους απουσίας σας, ως μη κυβερνώντες) μαίνεται η γενοκτονία της Ασφάλτου. 
Ελλάδα λένε τη χώρα μας ή Ουγκάντα;
΄Εως πότε; 

Comments off

Γιατί δεν δημιουργείται Ενιαίος Φορέας Οδικής Ασφάλειας;Ποιοί ωφελούνται από την γενοκτονία της ασφάλτου;

 

            H ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ
            ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
            ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥN;
 Σε πέντε λεπτά οι κυβερνώντες μπορούν να πάρουν μέτρα.
Γιατί δεν το πράττουν
;
-Nα συσταθεί αμέσως Ενιαίος Φορέας Οδικής Ασφάλειας
                                 ——.——
  Μαρούσι, Λεωφόρος Κηφισιάς 110. Ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα της 20 -1-07, δύο νέοι 22 ετών που το αυτοκίνητό τους εκτρέπεται από το οδόστρωμα της Λ.Κηφισιάς προσκρούουν στην κολώνα ενός μαγαζιού και μένουν στον τόπο.

 
Την Δευτέρα 22 του μήνα έγινε η κηδεία του ενός στο Μαρούσι. Παρουσία δημάρχων, βουλευτών, δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου. Στο «μελανό» αυτό σημείο της Λ.Κηφισιάς, έχουν σημειωθεί στο παρελθόν αλλά οκτώ θανατηφόρα και μη ατυχήματα. Οι ταράτσες των πολυκατοικιών του τόπου του ατυχήματος είναι γεμάτες με φωτεινές παράνομες γιγαντοαφίσες, που αποσπούν την προσοχή, καθώς και τα πεζοδρόμια.
  Α
ν πολλαπλασιάσουμε αυτό το δράμα επί έξι κάθε μέρα γιατί τόσοι σκοτώνονται καθημερινά στην άσφαλτο, κυρίως νέοι, διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο. Από το 1964 έως σήμερα έχουν σκοτωθεί στο οδικό δίκτυο της χώρας 100.000 άτομα και έχουν τραυματισθεί 1.300.000. Με παντελώς απόντες τους κυβερνώντες, που κυριολεκτικά συγκαλύπτουν αυτή τη γενοκτονία. Το ετήσιο οικονομικό κόστος είναι τεράστιο. Περί τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ! Το δε κοινωνικό κόστος δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα γερόντων και τραυματιών!Ο υπογράφων αυτές τις γραμμές έχασα το γιο μου 33 ετών , ηλεκτρολόγο-μηχανικό
του ΕΜΠ στις 12-2-2000, εξαιτίας φωτεινής διαφημιστικής γιγαντοαφίσας έξω από την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Επειδή έτυχε να είμαι δικηγόρος προσέφυγα στα δικαστήρια. Οι προσφυγές μου πρωτοδίκως έγιναν δεκτές και τρεις δικαστικές αποφάσεις με δικαίωσαν ως προς την αστική ευθύνη των υπαιτίων. Αλλά επτά τώρα χρόνια δεν έχουν τελεσιδικήσει! Απευθύνθηκα μαζί με πολλούς άλλους στον τότε Πρωθυπουργό και στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μου απάντησαν ότι έχω δίκιο και παρέπεμψαν το «θέμα» μου στις αρμόδιες υπηρεσίες. Εξέθεσα επίσης το εθνικό θέμα της Οδικής Ασφάλειας με εξώδικο στον νυν πρωθυπουργό καθώς και στα κόμματα.
Σχεδόν απ΄όλες τις «αρμόδιες« Υπηρεσίες όλων των Υπουργείων, έλαβα απάντηση ότι έχω δίκιο, αλλά καθιστούσαν κάποια άλλη υπηρεσία …αρμόδια.
Ο εμπλεκόμενος, για τον θάνατο του γιου μου, δήμος ερίζει με το ΥΠΕΧΩΔΕ, και οι δυο μαζί με τον Περιφερειάρχη, για το ποιός είναι υπαίτιος για την τοποθέτηση των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης! Οι εισαγγελείς μου λένε ότι έχω δίκιο. Αλλά μια μήνυσή μου 134 σελίδων ετέθη στο αρχείο και απαλλάχτηκαν δια βουλευμάτων οι υπαίτιοι για τον θάνατο του γιου μου με το «αιτιολογικό» ότι αν δεν υπήρχε η διαφημιστική πινακίδα θα υπήρχε ένα δένδρο, ένας βράχος, ή ένας τοίχος και επομένως ο γιος μου καθίσταται… υπαίτιος (στη θέση των υπαιτίων) που τον σκότωσε η φωτεινή γιγαντοαφίσα-παγίδα θανάτου!Και από τότε δεκάδες χιλιάδες παράνομες διαφημιστικές γιγαντοαφίσες, τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, είναι υπαίτιες για τον θάνατο πολλών άλλων. Και συνεχίζουν αυτές να παραμένουν στη θέση τους γιατί ο ετήσιος τζίρος της υπαίθριας διαφήμισης είναι 250 εκατομμύρια ευρώ, όπως ήδη έχει γραφεί στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (7-1-2006).
Είναι άγνωστος ο αριθμός των νεκρών από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.Πάντως είναι πάρα πολλοί.΄Εγινε δε γνωστό, λόγω κινητοποίησης των συγγενών τους, ότι σκοτώθηκαν από διαφημιστικές πινακίδες:-Στις 14-10-2002 η 17χρονη Εύα Αιγινίτου, στη Λ.Κατεχάκη. ΄Εγινε και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Και αργότερα η τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δια του νόμου 3212/2003 εξήγγειλε το ξήλωμα «Εξπρές» των παγίδων αυτών θανάτου. Προ των Ολυμπιακών αγώνων ξηλώθηκαν πολλές. Αλλά στη συνέχεια το ξήλωμά τους ανεστάλη!
-Στις 26-10-2003 η Δέσποινα Πατέρα 53 ετών στη Λ.Βουλιαγμένης. Η υπεύθυνη γι΄αυτά τα θέματα ‘δημόσια διοίκηση» είναι ανύπαρκτη και οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας απευθύνθηκαν σε μένα για να αντιμετωπίσω το θέμα της Οδικής Ασφάλειας!
-Στις 4-4-2004 Ο Δ.Πολυμέρου επί της οδού Καποδιστρίου στο Χαλάνδρι.
Στις 19 -12-2005 Ο Γιάννης Σταυρουλάκης στο Μαρούσι. Μάλιστα εδώ αποκαλύφθηκε ένα «όργιο» παρανομίας με πλαστογράφιση αδειών από συγκεκριμένο αντιδήμαρχο του Δήμου Αμαρουσίου, για να τοποθετούνται παράνομα τέτοιες παγίδες θανάτου, σε πεζοδρόμια, σε νησίδες ασφαλείας, σε χώρους πρασίνου, σε ταράτσες πολυκατοικιών και σε οικόπεδα. Το καθεστώς δε αυτό του εγκλήματος έχει από δυο-τρείς εταιρίες υπαίθριας διαφήμισης επιβληθεί σε όλους σχεδόν τους κοινόχρηστους χώρους των μεγάλων πόλεων της χώρας.
-Στις 10-6-2006 η Ε.Πατέρα στη γέφυρα της Χαλκίδας όταν πληροφοριακή πινακίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ βάρους 5 τόνων έπεσε πάνω στo τζίπ που οδηγούσε. Με αποτελέσμα να σκοτωθεί εκείνη και να τραυματισθεί ο σύζυγός της και το 2 ετών αγοράκι τους!
Ειδικός για την Οδική Ασφάλεια έχει πει οτι αν «σηκωνόντουσαν» οι νεκροί από τα Κοιμητήρια αμέτρητοι θα μας έλεγαν οτι σκοτώθηκαν γιατί αποσπάστηκε η προσοχή τους από τις φωτεινές ή μη διαφημιστικές πινακίδες, ή από κάποιο άλλο παρόδιο εμπόδιο!
Αλλωστε οι εκατοτάνδες χιλιάδες διαφημιστικές πινακίδες απευθύνονται κυρίως στους οδηγούς για να πωλήσουν τα διαφημιζόμενα. Μέχρι τώρα οι εκάστοτε κυβερνήσεις όχι μόνο δεν πήραν και δεν παίρνουν μέτρα για την ασφάλεια του καθενός μας στο οδικό δίκτυο της χώρας, αλλά αντίθετα συνεργάζονται δια της διαφήμισης, με τις διαφημιστικές εταιρείες για να «εκλέγονται» στο Κοινοβούλιο , στους δήμους κ.λ.π.
Μάλιστα η κρατική διαφήμιση κάνει την εμφάνισή της σ΄αυτά τα παράνομα διαφημιστικά πλαίσια και μας σκοτώνει κι αυτή όπως η «ιδιωτική εμπορική» διαφήμιση.Τα μέτρα δε που πρέπει να ληφθούν για την Οδική Ασφάλεια είναι γνωστά στις κυβερνήσεις και στη δημόσια διοίκηση.Και περιέχονται στα πρακτικά των τριών γνωστών πανελληνίων συνεδρίων του 1994, 1998 και 2005.
 
Αλλά κυβερνήσεις και δημόσια δίοικηση, κατά κατάφωρη παράβαση της ελληνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας, επιμένουν να εκχωρούν τις αρμοδιότητές τους (με την ενεργό συμμετοχική σιωπή μάλιστα όλων των κομμάτων) στους ιδιώτες επιχειρηματίες που εμπορευματοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους και το οδικό δίκτυο της χώρας στο σύνολό του, έτσι ώστε η Ελλάδα να σκοτώνει τα παιδιά της στην άσφαλτο, χάριν «ενθυλάκωσης» από ορισμένους παράνομου πακτωλού χρημάτων. Προτείνω σαν απλός ενεργός πολίτης της χώρας και σαν δικηγόρος, στην κυβέρνηση και στα κόμματα να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα. Τα προτείνω μάλιστα με τη μορφή σχεδίου νόμου, το οποίο η κυβέρνηση και τα κόμματα έχουν υποχρέωση να το φέρουν στη Βουλή να συζητηθεί, να βελτιωθεί αν χρειαστεί, και να γίνει δεκτό ομόφωνα απ΄όλους τους βουλευτές με ονομαστική ψηφοφορία, για να τεθεί επι τέλους τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου. Αλλά και για να γίνει γνωστό ποιοί «καθοδηγούν» αυτή τη γενοκτονα:
  {«Δημιουργείται Ενιαίος Φορέας Οδικής Ασφάλειας. Ο οποίος θα χρηματοδοτείται με τα αναγκαία ποσά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (και από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης), για την άμεση και διαρκή αντιμετώπιση των παντός είδους προβλημάτων Οδικής Ασφάλειας.

Σκοπός του φορέα είναι η μηδενική αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, των οποίων το κοινωνικό και οικονομικό κόστος ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Φορέας αυτός είναι αρμόδιος για την άμεση καθαίρεση των παροδίων εμποδίων της φωτεινής, ηλεκτρονικής και μη, παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, τα οποία κατακλύζουν επί 20ετία και πλέον τους κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια,, νησίδες ασφαλείας, χώρους πρασίνου, στέγαστρα στάσεων αστικών συγκοινωνιών, ταράτσες κτηρίων κ.λ.π.) με αποτέλεσμα να θρηνεί η Ελλάδα εξαιτίας τους αμέτρητα θύματα, νεκρούς και τραυματίες.

-Ο Φορέας έχει αποκλειστικές αρμοδιότητες σχετικά με τα ζωτικά θέματα της Οδικής Ασφάλειας. Επεμβαίνει παντού στο οδικό δίκτυο της χώρας. Κατασταλτικά και προληπτικά. Χρησιμοποιεί τον σύγχρονο μηχανικό εξοπλισμό των «ευφυών οδών» και εφαρμόζει άτεγκτα την σχετική νομοθεσία για την Οδική Ασφαλεια. Με περαιτέρω αποκλειστικό σκοπό να λαμβάνει και να εφαρμόζει αμέσως μέτρα, κυρίως πρόληψης, με την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα για την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας.

-Τα τροχαία ατυχήματα δεν είναι μοιραία. Εκείνο που απαιτείται είναι η γνώση των αιτίων, των περιστάσεων και των συνεπειών τους, για να καταστεί δυνατός ο έλεγχος και η αποφυγή τους.Τούτο προϋποθέτει αξιοποίηση και εκμετάλλευση της σύγχρονης διεθνούς τεχνικής προόδου για την ενίσχυση της ασφάλειας των Οδών, των Οχημάτων και κυρίως του Ανθρώπινου Παράγοντα.
-Ο Φορέας είναι αρμόδιος:
1)Για τον σχεδιασμό, την σωστή μελέτη και κατασκευή των οδικών δικτύων.
2)
Για να μη γίνονται εκ των υστέρων αυθαίρετες επεμβάσεις στην διάταξη του δικτύου.
3)Για την σωστή χωροθέτηση και τήρηση των προδιαγραφών ασφαλείας κατά την τοποθέτηση κάθε είδους παροδίων εμποδίων,
όπως στύλων εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας.
4)Για να αποτρέπει συστηματικά και αδιαλλειπτα την επικινδυνότητα των οδών, όπως τα ολισθηρά οδοστρώματα, την ελλιπή και λανθασμένη σήμανση, την λανθασμένη διευθέτηση της κυκλοφορίας κατά την κατασκευή των οδών.
5)Για την χορήγηση
ή μη αδειών που αφορούν επεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους με αποκλειστικό σκοπό την προστασία της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας
του πολίτη.
6)΄Οποιο παρόδιο εμπόδιο επηρεάζει στο ελάχιστο την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας, όπως διαφημιστικές πινακίδες, στύλοι ηλεκτροφωτισμού τσιμεντένιοι ή μεταλλικοί κ.λ.π. δεν τοποθετείται στους κοινόχρηστους χώρους, σε πεζοδρόμια, σε πλατείες ή νησίδες ασφαλείας κ.λ.π.
7)Θα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα για την αυστηρή τήρηση της «Διεθνούς Συνθήκης του ΟΗΕ της Βιέννης για την Οδική Κυκλοφορία, για την Οδική Σήμανση και Σηματοδότηση«, που έχει κυρωθεί στην Ελλάδα με τον ν.1604/1986, όπως ισχύει κάθε φορά, καθώς και των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, του οποίου θα εισηγείται την τροποποίηση για να επιτυγχάνεται άριστο επίπεδο της ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας με μηδενικά τροχαία ατυχήματα ή ελαχιστοποίηση της σοβαρότητάς τους.

Ειδικά θα είναι αποκλειστικά αρμόδιος για να απαγορεύει:

α)Την τοποθέτηση επι πινακίδας ή υποστηρίγματός της ή επί κάθε άλλου εξοπλισμού, που εξυπηρετεί την ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας, οποιουδήποτε αντικειμένου, που δεν έχει σχέση με αυτήν την σήμανση ή τον εξοπλισμό.

Εάν όμως ο Φορέας δώσει το δικαίωμα σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό να τοποθετήσει πληροφοριακές πινακίδες, μπορεί να επιτρέψει να εμφανίζεται το έμβλημα του οργανισμού αυτού επί της πινακίδας ή του υποστηρίγματός της, με την προϋπόθεση οτι δεν θα μειώνει ή αλοιώνει το μήνυμα της πινακίδας.

β)Την τοποθέτηση οποιασδήποτε αφίσας, πινακίδας, διαγράμμισης ή εξοπλισμού, που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση με πινακίδες ή με άλλο εξοπλισμό της οδικής κυκλοφορίας:

1)Που μειώνει την ορατότητα ή αποτελεσματικότητα της οδικής σήμανσης.
2)Που θαμβώνει τους χρήστες της οδού ή
3)Που αποσπά την προσοχή τους, με τρόπο επικίνδυνο για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας.

Ο Ενιαίος φορέας Οδικής Ασφάλειας από την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου θα προβεί αμέσως:
α)Στη σύνταξη Μητρώου Οδών και στην άμεση αποκατασταση ολισθηρών και επικίνδυνων οδοστρωμάτων και σε ασφαλή λειτουργία όλων των οδών και του εξοπλισμού τους και εγκατάσταση σ΄αυτές επαρκούς και ασφαλούς φωτισμού και στηθαίων ασφαλείας σύγχρονων προδιαγραφών.
β)Θα προβεί αμέσως στην καθαίρεση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων της υπαίθριας εμπορικής ή πολιτικής διαφήμισης από κάθε κοινόχρηστο χώρο και από κάθε οδό ανεξάρτητα αν η οδός είναι εθνική, δημοτική ή κοινοτική ή αν εκκρεμεί ο χαρακτηρισμός της. Καθώς και στην καθαίρεση κάθε επικίνδυνου παροδίου εμποδίου, στα πλαίσια ενός γιγαντιαίου συντονισμένου προγράμματος Οδικής Ασφάλειας, όπως αρμόζει σε σύγχρονα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
γ)Δεν θα τάσσει χρονική προθεσμία σε επιχειρηματίες διαφημιστές και σε κάθε ιδιώτη ή σε οποιαδήποτε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για την καθαίρεση κάθε παράνομου παροδίου εμποδίου, στην τοποθέτηση του οποίου έχουν προβεί. Αλλά θα προβαίνει αμέσως με δικά του μέσα στην καθαίρεση του εμποδίου αυτού ή στην άρση κάθε αυθαίρετης παράνομης επέμβασης των ανωτέρω στο οδικό δίκτυο της χώρας με σκοπό την εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων.
δ)Θα είναι αρμόδιος για την αυστηρή αστυνόμευση των οδών μέχρις ότου γίνει ορατή η ανύπαρκτη μέχρι τώρα κυκλοφοριακή αγωγή των πολιτών και θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως με συνέπεια και συνέχεια για τον συντονισμό άριστης λειτουργίας του Οδηγού, του Οχήματος και της Οδού.
Οποιαδήποτε λάθη στο συντονισμό αυτού του τρίπτυχου αποβαίνουν μοιραία με αποτέλεσμα η Ελλάδα που αντιμεπωπίζει οξύτατο πρόβλημα υπογεννητικότητας να σκοτώνει,κυρίως τα παιδιά της, στην άσφαλτο.
ε)Θα είναι αρμόδιος για την άριστη λειτουργία των συγκοινωνιών, των οχημάτων και την αύξηση ή μείωση του πλήθους αυτών, της λειτουργίας των οδών και της εκπαίδευσης των οδηγών, μέχρις ότου επιτευχθεί στους τομείς δραστηριότητος και ευθύνης του καθενός άριστο επίπεδο αυτοπειθαρχίας, αυτορρύθμισης και αυτοδιαπαιδαγώγησης.
Ο Ενιαίος Φορέας Οδικής Ασφάλειας, σύμφωνα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την Γενική Αρχή της Νομιμότητας, θα ρυθμίζει σε όλη την Επικράτεια κάθε θέμα σχετικό με κάθε αντικείμενο εξοπλισμού της οδού ή με τη διαγράμμιση. Σχετικό επίσης με τις πινακίδες σημάνσης των οδών, από την τοποθέτηση και την κατάλληλη χωροθέτηση, την συντήρηση ή την αντικατάστασή τους έως τις προδιαγραφές ασφάλειας και κατάλληλης κατασκευής τους.
Τέτοιες πινακίδες είναι:
α)Οι πινακίδες αναγγελίας κινδύνου, που σκοπός τους είναι να εφιστούν έγκαιρα και με απόλυτη σαφήνεια την προσοχή των χρηστών των οδών επί κινδύνου στην οδό και να τους πληροφορούν για το είδος του κινδύνου αυτού.
β)Οι ρυθμιστικές πινακίδες, σκοπός των οποίων είναι να πληροφορούν τους χρήστες των οδών περί ειδικών υποχρεώσεων, περιορισμών ή απαγορεύσεων με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται.
Υποδιαιρούνται δε αυτές σε πινακίδες προτεραιότητας, πινακίδες απαγορεύσεων ή περιορισμών και πινακίδες απαγορεύσεων.
γ)Οι πληροφοριακές πινακίδες, που σκοπός τους είναι η καθοδήγηση όσων χρησιμοποιούν τις οδούς κατά τις μετακινήσεις τους ή η παροχή σ΄αυτούς κάθε άλλης χρήσιμης πληροφορίας.
Υποδιαιρούνται δε αυτές σε πινακίδες:
1)Προειδοποιητικές κατευθύνσεων.
2)Κατευθύνσεων.
3)Κατευθύνσεων οδών.
4)Αναγνώρισης τόπων.
5)Επιβεβαιωτικές.
Και άλλες που παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες σε οδηγούς οχημάτων .
Ο Ενιαίος Φορέας Οδικής Ασφάλειας θα είναι αρμόδιος για την ασφαλή τοποθέτηση των στεγάστρων των στάσεων της αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας και αρμόδιος για την άμεση καθαίρεση τέτοιων στεγάστρων που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας του επιβατικού
κοινού, με σκοπό όχι την εκμετάλλευσή τους δια της εμπορικής ή πολιτικής διαφήμισης, αλλά την ασφάλεια των χρηστών των στεγάστρων αυτών.
Η Οδική Ασφάλεια είναι υπόθεση του Κράτους και θα πρέπει να παραμείνει αρμοδιότητα του δημόσιου τομέα και να αποτελεί στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής, την οποία θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει δια των Αρχών της Δημόσιας Διοίκησης ο Ενιαίος Φορέας Οδικής Ασφάλειας, οι οποίες θα τίθενται αμέσως στην διάθεσή του όταν και όποτε το ζητήσει.
Ο Φορέας θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα απαρτίζεται (ενδεικτικά) από 7μελές Δ.Σ. στο οποίο θα μετέχουν:
1)Ο Πρόεδρος ή μέλος του Δ.Σ.του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων,
2)Mέλος του Δ.Σ. του Τ.Ε.Ε. ,
3)Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ή της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσαλονίκης ειδικός επι θεμάτων Οδικής Ασφάλειας,
4)Μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,
5)Ανώτερος διευθυντής της Τροχαίας ή της Αστυνομίας,
6)Μέλος του Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Ε. και
7)Ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.
Ο ενιαίος αυτός Φορέας θα συντονίζει τα συναρμόδια Υπουργεία και τις συναρμόδιες Αρχές με σκοπό την επίτευξη άριστου επιπέδου ασφάλειας της οδικής κυκλοφορίας, πολιτισμένης ευρωπαϊκής χώρας»}.
                    
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΩΚΟΣ-ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ
                                       
Δικηγόρος

 

 

Comments (1)