Archive for Αύγουστος, 2009

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΕΑΡΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ (Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ) ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ ΝΗΣΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ(!)

��ακλειά 10-7 έ�� 1-8-09 003.jpg

Εξαιτίας της εικονιζόμενης διαφημιστικής πινακίδας-παγίδας θανάτου βρήκε τον θάνατο στις 24-8-09 ένας νεαρός, κατόπιν πρόσκρουσης του αυτοκινήτου του σε αυτή.
-Η παγίδα αυτή θανάτου είναι τοποθετημένη παράνομα, μαζί με αμέτρητες άλλες,  από τον Δήμο Χαλανδρίου και από τις διαφημιστικές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται, επί νησίδας ασφαλείας  (βλ.φωτογραφία) της Λ.Κηφισίας στο Χαλάνδρι στην άνοδο, προς Κηφισιά.
΄Εχει επιληφθεί η Τροχαία Κηφισιάς.
-Δήμαρχος Χαλανδρίου είναι ο δικηγόρος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος(δήμος) επί του προκειμένου παραβιάζει κατάφωρα:
-τον ν.1604/1986, ο οποίος απαγορεύει απολύτως την τοποθέτηση τέτοιων διαφημιστικών παγίδων θανάτου στους κοινόχρηστους χώρους, ιδιαίτερα στις νησίδες ασφαλείας, όπως είναι η παραπάνω, όπου βρήκε τον θάνατο ο νεαρός.
-Τις 909-910/2007 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, των οποίων έχει λάβει γνώση ο κ.Γρ.Ζαφειρόπουλος από το 2007!
-Παραβιάζει επίσης ο δήμος χαλανδρίου και όλοι οι δήμοι των μεγάλων πόλεων της χώρας και οι διαφημιστικές εταιρίες:
-Τα διδάγματα της κοινής πείρας (μην τοποθετείτε διαφημιστικές παγίδες θανάτου στους κοινόχρηστους χώρους της χώρας γιατί σκοτώνετε τον κόσμο).
-Την όμοφωνη απόφαση-τοποθέσηση της Ολομέλειας της Βουλής της 10-10-2008, δια της οποίας ζητήθηκε η άμεση καθαίρεση των διαφημιστικών παγίδων θανάτου και η άμεση λήψη μέτρων για την οδική ασφάλεια.
-Τις αποφάσεις- τοποθετήσεις της 16-12-2008 και 28-1-2009 της Ειδικής Μόνιμης 15μελούς Κοινοβουλευτικής  Διακομματικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας , δια των οποίων ζητείται επίσης από την Κυβέρνηση το άμεσο ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων και η άμεση λήψη μέτρων για την οδική ασφάλεια.
-Την έκκληση του Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ.Θ.Ξανθόπουλου, στο Κοινοβούλιο, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει δώρο προς την Πολιτεία τις ως άνω αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει των οποίων (άνευ άλλου τινός)  επιβάλλεται να ξηλωθούν αμέσως οι παγίδες αυτές θανάτου.
-Την τοποθέτηση των Καθηγητών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας (και τις εκκλήσεις του Προέδρου,) στις 3 Ιουνίου 2008 στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα βάσει των οποίων:

-Είναι άμεση ανάγκη και θέμα Τιμής για την Ελληνική Πολιτεία να ξηλωθούν οι παγίδες αυτές θανάτου από όλους τους κοινόχρηστους χώρους της χώρας γιατί εξαιτίας τους έχασαν και χάνουν την ζωή τους αμέτρητοι συνάνθρωποί μας!

-Επίσης στην Παλαιά Βουλή ειπώθηκε από τους ειδικούς καθηγητές του Ε.Μ.Π. ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, οτι :
-η οδική ασφάλεια είναι επιστήμη και χρειάζεται η εκδήλωση ισχυρής πολιτικής βούλησης
για την άμεση βελτίωση της οδικής ασφάλειας δια της λήψεως των γνωστών μέτρων που επι τριακονταετία προτείνονται.

– Αν τα παραπάνω, καθώς και τις συνεχείς διαμαρτυρίες συγγενών των θυμάτων της ασφάλτου, καθώς και αποφάσεις δικαστηρίων για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, στό οδικό δίκτυο της χώρας, είχαν ληφθεί υπόψη, από τον δήμο Χαλανδρίου και από τον δικηγόρο δήμαρχό του, ο ως άνω νεαρός θα ζούσε(!).

-Ας σημειωθεί οτι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ.Λ.Ρακιντζής έχει ζητήσει δια των ετήσιων εκθέσεών του οι υπεύθυνοι για την εμπορική εκμετάλλευση (διαφημιστές και διαφημιζόμενοι και δήμαρχοι) αυτών των παγίδων θανάτου, να παραπέμπονται στο αυτόφωρο(!).

-Στην έκθεσή του δε, για το έτος  2008  ο κ.Ρακιντζής επαναλαμβάνει οτι μόνο στην Αττική εξαιτίας τέτοιων παγίδων θανάτου  σημειώνονται 300 ατυχήματα τον χρόνο από τα οποία το 2008 τα 11 ήταν θανατηφόρα.

-Γιατί όλα τα παραπάνω ο δήμος Χαλανδρίου και άλλοι, ενσυνειδήτως, τα γράφουν, χρόνια τώρα, στα «παλαιότερα των υποδημάτων  τους»;;;

Comments off

Η ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: `Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ», οι εμπρηστές, το οδικό και το φυσικό περιβάλλον, οικοπεδοφάγοι,καταπατητές και εργολάβοι.Το πολιτικό σύστημα σε `αφασία`,όμηρο αισχροκερδών συμφερόντων.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» δημοσιεύει (28-8-2009) το παρακάτω άρθρο για την «μαφία των διαφημιστικών πινακίδων:

«Δεν με τρομάζουν οι απειλές»:

Εκτυπώσιμη σελίδα
3h«Διαφημιστικές εταιρείες και διαφημιζόμενοι απειλούν πως θα προσφύγουν στον εισαγγελέα κατά του περιφερειάρχη για την καθαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην περιφερειακή οδό.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

“Η μαφία των διαφημιστικών πινακίδων” που δεν διστάζει να καταπατά δημόσιες εκτάσεις στις άκρες των εθνικών και επαρχιακών οδών, για να εξασφαλίσει κέρδη, έφθασε στο σημείο να εξαπολύει απειλές κατά δημοσίων προσώπων που θέλουν να βάλουν μία τάξη.
Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με την οποία ο περιφερειάρχης Γιώργος Τσιότρας δηλώνει κατηγορηματικά πως “το πολιτικό και προσωπικό κόστος, τη δυσφήμηση και τη συκοφαντία, τα συμφέροντα και τις απειλές τα έχουμε αντιμετωπίσει όχι λίγες φορές τα πεντέμισι χρόνια που διοικούμε με αίσθημα ευθύνης, με συνέπεια και με σεβασμό στον πολίτη και τους νόμους την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”.
ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ
Οι διαφημιστικές εταιρείες αλλά και διαφημιζόμενοι απειλούν πως θα προσφύγουν στον εισαγγελέα κατά του περιφερειάρχη για την καθαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε η περιφέρεια από τον περασμένο Ιούνιο, υποστηρίζοντας πως έγινε “υπέρβαση αντικειμένου”.
Ο περιφερειάρχης σε μια σκληρή απάντηση του τονίζει “όταν διακυβεύεται η ασφάλεια των πολιτών, η ασφάλεια των μετακινήσεων και η προστασία του περιβάλλοντος και όταν ορισμένοι καταπατούν δημόσιες εκτάσεις στο όνομα του ατομικού κέρδους, θα μας βρουν μπροστά τους. Όλες οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες θα ξηλωθούν. Πράξαμε και πράττουμε το καθήκον μας, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Για να μπει ένα τέρμα πια στην ασυδοσία όλων εκείνων που αντί να σεβαστούν το δημόσιο συμφέρον το παραβιάζουν κατάφωρα προς ίδιον όφελος”.
ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΙ

Όπως επισημαίνει ο κ. Τσιότρας, υπάρχει για το θέμα των διαφημιστικών πινακίδων και σχετική εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία προκάλεσε και προκαταρτική εξέταση από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
“Χαίρομαι που θα προσφύγουν στον εισαγγελέα και δεν απειλούμαι. Άλλωστε, εμείς εκτελούμε την παραγγελία της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, που αναφέρει ρητώς πως πρέπει η υπηρεσία μας να αποδώσει ποινικές ευθύνες στους τελούντες συναφή ποινικά αδικήματα και να αφαιρέσει όλες τις παρανόμως τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες, επιγραφές και αφίσες”, υπογραμμίζει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια εξασφάλισε χρηματοδότηση 200.000 ευρώ και ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο το ξήλωμα των παράνομων πινακίδων. Μέχρι σήμερα “κατέβασε” 40 επικίνδυνες και 80 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. “Στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης προτού καθαιρέσουμε τις επικίνδυνες πινακίδες, σε μια θεομηνία κομμάτια παράνομων κατασκευών έπεσαν στο οδόστρωμα. Αν θρηνήσουμε την απώλεια μιας ζωής, αν γίνει ένα ατύχημα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Θα βασιζόμαστε στην τύχη; Στον παραλογισμό λοιπόν ορισμένων που αποσκοπούν στην αύξηση των κερδών τους, απαντούμε με το καθήκον μας, την υπευθυνότητα και την υπηρεσία στον πολίτη, στο περιβάλλον και τους νόμους”, λέει ο κ. Τσιότρας.
Ήδη καθαιρέθηκαν όλες οι παράνομες πινακίδες από την περιφερειακή οδό και συγκεκριμένα από τον κόμβο Φοίνικα (Κ13) μέχρι τον κόμβο Νεάπολης (Κ6) και προχώρησε η καθαίρεση των παράνομων πινακίδων στην οδό Αεροδρομίου μέχρι τη γέφυρα Ανθεμούντα, αλλά και στο δρόμο από τον κόμβο Αεροδρομίου μέχρι την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών».
—.—
Πληροφορούμε τον κ.περιφερειάρχη  οτι οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης έπρεπε να είχαν ξηλωθεί από τότε που είχαν τοποθετηθεί, δηλαδή  είκοσι, και πλέον, χρόνια πριν, από όλους τους κοινόχρηστους χώρους της Ελλάδας, διότι σ΄αυτό το διάστημα έχουν  χάσει την ζωή τους εξαιτίας των παγίδων αυτών θανάτου αμέτρητοι συνάνθρωποί μας και οι εγκληματίες αυτοί εξακολουθούν να παριστάνουν τους «μαφιόζους» παραβιάζοντας καθημερινά , για να θησαυρίζουν:
-τον ν.1604/1986, που διέπει τα της οδικής ασφάλειας.
-τις 909 και 910/2007 αποφάσεις του Σ.τ.Ε που επιτάσσουν την άμεση καθαίρεση των παγίδων αυτών θανάτου,
-τις εκκλήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας (3-6-2008) στην Παλαιά Βουλή, ότι είναι θέμα τιμής για την ελληνική  Πολιτεία, το άμεσο ξήλωμα των παγίδων αυτών θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης και για την άμεση λήψη μέτρων για την οδική ασφάλεια.
-Την ομόφωνη τοποθέτηση της Ολομέλειας της Βουλής της 10-10-2008 για την άμεση λήψη μέτρων για την οδική ασφάλεια και την άμεση καθαίρεση των φονικών διαφημιστικών πινακίδων.
-Τις τοποθετήσεις της ειδικής διακομματικής επιτροπής της Βουλής της 16-12-2008 και της 28-1-2009 για το άμεσο ξήλωμα των διαφημιστών (φονικών) διαφημιστικών πλαισίων.
-Τα διδάγματα τη κοινής πείρας.
-Το αυτονόητο: Οτι δηλαδή οι διαφημιστικές παγίδες  θανάτου αφανίζουν (στο οδόστρωμα και στους κοινόχρηστους χώρους της χώρας) κυρίως τα νιάτα της Ελλάδας.

Comments off