Archive for Σεπτέμβριος, 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΠ.ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 16.00, ΛΕΩΦ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 362: ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ώρα 16.00, Λεωφόρος Κηφισίας 362, στην άνοδο προς Μαρούσι-εναέρια πεζογέφυρα μετά το «ΥΓΕΙΑ»- θα διαμαρτυρηθούν οι συγγενείς και φίλοι του Αποστόλη Μολυβιάτη (21 ετών-2 Οκτωβρίου ήταν τα γενεθλιά του) που θανατώθηκε εξαιτίας  πινακίδας υπαίθριας διαφήμισης, που ήταν τοποθετημένη επί νησίδας ασφαλείας στο  δήμο Χαλανδρίου, με  παρανομούντα δήμαρχο τον Γρ.Ζαφειρόπουλο.
Στο πλευρό τους θα βρεθούν συγγενείς θυμάτων των φονικών διαφημιστικών πινακίδων , από όλη την Ελλάδα, ο Τάσος Ιαβέρης, συγκοινωνιολόγοι, γνωστοί καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και υποψήφιοι βουλευτές.

΄Ολοι μαζί θα απαιτήσουν το ξήλωμα αυτών των παγίδων θανάτου όπως έχει αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις 909,910/2007 αποφάσεις του,  να μην παραβιάζεται ο νόμος που απαγορεύει απολύτως την τοποθέτησή τους  στο οδικό δίκτυο της χώρας  και να παρθούν αμέσως μέτρα για την ασφάλεια όλων μας στο οδικό και φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας. Θα εγκριθεί Ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Comments off

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

   Εμείς που έχουμε χάσει  συγγενείς  μας, στο οδικό περιβάλλον και δη  εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, και είμαστε αμέτρητοι, καταγγέλλουμε, για άλλη μια φορά  τον Κ. Καραμανλή και τον  Γ. Καρατζαφέρη.

Γιατί  παρά τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις  των κομμάτων τους στην Ολομέλεια της Βουλής (10-10-2008) και στην Διακομματική Κοινοβουλευτική  επιτροπή Οδικής Ασφάλειας (16-12-2008 και 28-1-2009), ότι θα ξηλωθούν αυτές οι παγίδες θανάτου και θα παρθούν μέρα για την οδική ασφάλεια, έσπευσαν:
Πρώτα ο Γ Καρατζαφέρης  και εν συνεχεία ο Κ. Καραμανλής  ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 να προσφέρουν βορά στον Μολώχ της ασφάλτου ,διαφημιζόμενοι δια της φονικής υπαίθριας διαφήμισης, συνανθρώπους τους, εκλογείς τους. Παραβιάζοντας την διεθνή, την κοινοτική και την ελληνική νομοθεσία.Δυστυχώς τους ακολούθησαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ καταγγέλλουν το «Σύστημα», οτι παρανομεί, παρανομούν κι αυτοί, για να θέτουν σε διαρκή και βέβαιο κίνδυνο στο οδικό περιβάλλον της χώρας, όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας.

Αυτοί οι κύριοι υποτάσσουν το δημόσιο συμφέρον  σε ιδιοτελή μικροκομματικά  συμφέροντα  στα πλαίσια του γνωστού αισχροκερδούς άτυπου  συστήματος διακυβέρνησης, που δεν διστάζει να στήνει διαφημιστικές παγίδες θανάτου στο οδικό περιβάλλον της χώρας στέλνοντας  «στον άλλο κόσμο», αμέτρητους συνανθρώπους μας, κυρίως τα νιάτα της Ελλάδας.

Εγγυητές υποτίθεται αυτοί της ασφάλειας όλων  των κατοίκων της Ελλάδας στο οδικό και φυσικό περιβάλλον, καταγγέλλονται για άλλη μια φορά, ενώπιον  των Ελληνικών Αρχών και των Αρχών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

 Οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης  πρέπει να ξηλωθούν και να παρθούν μέτρα για την οδική ασφάλεια γιατί είναι: «θέμα Τιμής για την Ελληνική Πολιτεία και άμεση εθνική  ανάγκη», όπως έχει διακηρύξει ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου, που έχει καταστήσει την Ελλάδα, την κοιτίδα του Παγκόσμιου Πολιτισμού, τριτοκοσμική χώρα με τα περισσότερα αυτοκινητικά ατυχήματα μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Αυτό είναι δυστυχώς το πολιτιστικό επίπεδο των κ.κ. Καραμανλή και Καρατζαφέρη, δεδομένου ότι τα αυτοκινητικά ατυχήματα, όπως έχει διακηρύξει  ως πρωθυπουργός ο κ.Καραμανλής στις 28-9-2004 «αποτελούν δείκτη του πολιτιστικού επιπέδου μιας χώρας».

 Με μεγάλη αγανάκτηση καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εγκληματική  στάση  των κ.κ. Καραμανλή και  Καρατζαφέρη και καλούμε το εκλογικό σώμα της Ελλάδας να τους καταψηφίσει.

                                                      Αθήνα  19-9-2009

                                                 Εκ μέρους  των συγγενών

                                             των «δολοφονημένων»  της ασφάλτου:

                                                  Μανώλης Σταυρουλάκης

                                                 Αθαν.Τσιώκος-Πλαπούτας

 

 

 

 

Comments off

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ.ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Ο Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ.

                                ΠΡΟΣ

Τον ΄Αξιότιμο  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Κύριον Ιωάννη Τέντε,

             ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                                

-Μανώλη Σταυρουλάκη, κατοίκου Αμαρουσίου Αττικής οδός ΄Ιωνος 15, τηλ.210- 8064858, κιν.6977229631

-Αθαν. Τσιώκου-Πλαπούτα, δικηγόρου κατοίκου Αθηνών οδός Χαρ.Τρικούπη 14, 10679-Αθήνα, τηλ.210 3639164.

—.—-
Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελέα,

Οι καταγγέλλοντες, έχουμε χάσει τα παιδιά μας εξαιτίας της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, τα μεταλλικά   πλαίσια της οποίας  είναι πακτωμένα και ακλόνητα, βέβαιες παγίδες  θανάτου, που κατά εκατοντάδες χιλιάδες καταλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους της χώρας κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου και «σκορπούν»  κυριολεκτικά τον θάνατο.

Επί του προκειμένου χαρακτηριστικές είναι οι ετήσιες εκθέσεις του Γεν. Επιθ.Δημόσιας Διοίκησης κ.Λ.Ρακιντζή, ο οποίος στην έκθεσή του για το έτος 2008  διαπιστώνει ότι μόνο στο νομό Αττικής σημειώνονται εξαιτίας αυτών των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης 300 δυστυχήματα-«δολοφονίες». από τα οποία το 2008, τα 11 ήσαν θανατηφόρα.

Ο κ.Ρακιντζής προτείνει  διαφημιστές και διαφημιζόμενοι  δι΄αυτών των παγίδων θανάτου να  οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την διαδικασία του αυτοφώρου, διότι  αυτό το έγκλημα είναι διαρκές , πραγματικός Μολώχ της ασφάλτου.

Την άμεση καθαίρεση αυτών των παγίδων θανάτου και την λήψη άμεσων μέτρων για την Οδική Ασφάλεια, έχουν ζητήσει ομόφωνα:
–  η Ολομέλεια της Βουλής 10-10 2008 (www.parliament.gr-Πρακτικά )

-η μόνιμη διακομματική Κοινοβουλευτική  Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, που συντίθεται από βουλευτές όλων των κομμάτων, στις συνεδριάσεις,  της 16-12-2008 και 28-1-2009 και άλλες.

-Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο , οργάνωσε ημερίδα (3 –Ιουνίου 2008 στην παλαιά Βουλή στην Αθήνα), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώπιον υπουργών,δημάρχων, καθηγητών του ΕΜΠ κ.α., όπου ο καθηγητής του ΕΜΠ κ.Γ.Κανελλαϊδης  έκρουσε τον κώδικα του κινδύνου, λέγοντας ότι:

-η οδική ασφάλεια είναι επιστήμη(στο φυσικό και στο οδικό περιβάλλον εμπλέκονται όλες οι επιστήμες).

-χρειάζεται η εκδήλωση ισχυρής πολιτικής βούλησης για να τεθεί τέρμα στη γενοκτονία της ασφάλτου και

-είναι άμεση ανάγκη και θέμα τιμής για την Ελληνική Πολιτεία να καθαιρεθούν οι παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης ένεκα των οποίων με μεγάλη συχνότητα θανατώθηκαν και θανατώνονται αμέτρητοι συνάνθρωποί μας.

-Όλα τα πολιτικά κόμματα είχαν δεσμευθεί  στην ολομέλεια της Βουλής και στις συνεδριάσεις της διακομματικής επιτροπής οδικής ασφάλειας ότι δεν θα διαφημιστούν ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου 2009 , και διαφημίστηκαν

Ενόψει δε των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα δήλωσαν ότι δεν  θα διαφημισθούν και δεν διαφημίζονται διά των παγίδων αυτών θανάτου πλην Γεωργίου Καρατζαφέρη (ΛΑΟΣ).

Ο κύριος αυτός, παραβιάζει την δέσμευση του κόμματος του, τον ν.1604/1986 που διέπει τα της οδικής ασφάλειας ,το Σύνταγμα και τον Ποινικό νόμο, και οι αστικές, ηθικές  ποινικές και πολιτικές ευθύνες του είναι τεράστιες, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της   διακομματικής επιτροπής οδικής ασφάλειας βουλευτής κ.΄Αρης Σταθάκης, απηύθυνε την από 4 -9-2009 επιστολή προς όλα τα κόμματα, να μην διαφημιστούν δια των παγίδων αυτών θανάτου.

Προσκομίζουμε:

-Μήνυσή μας ενώπιον του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών.

-Την επιστολή Σταθάκη.

-Μηνύσεις του Γ.Ο.Τ.Α. Κηφισιάς, κατά διαφημιστών και διαφημιζομένων δια των παγίδων αυτών θανάτου.

– την 29/2008  απόφαση του Διοικ.Εφετείου Αθηνών η οποία αποφαίνεται ότι  για λόγους δημοσίου συμφέροντος επιβάλλεται  η καθαίρεση  των παγίδων αυτών θανάτου.

-φωτογραφίες του διαφημιζόμενου Γ.Καρατζαφέρη.

-Την διεύθυνση της συντασσόμενης από τον Αθαν.Τσιώκο-Πλαπούτα  ιστοσελίδας www.diadromi.com,  όπου έχουν καταχωρηθεί σχεδόν  τα πάντα σχετικά  με το διαρκές αυτό έγκλημα της  γενοκτονίας της ασφάλτου.

Κατόπιν των παραπάνω ζητούμε την επέμβαση σας δια να πραχθούν τα καθ΄ ΥΜΑΣ.-

17-9-09

Με τιμή

Οι καταγγέλλοντες

Μανώλης Σταυρουλάκης

Αθαν.Τσιώκος-Πλαπούτας

——–

Ας σημειωθεί οτι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Βαϊτσης Αποστολάτος είχε αποκαλέσει με ερώτησή του στη Βουλή «παγίδες θανάτου» αυτές τις διαφημιστικές πινακίδες στις οποίες διαφημίζεται  τώρα ο αρχηγός του. Το ίδιο και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Κ.Αϊβαλιώτης στη συνεδρίαση (16-12-2008)της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια: Ιδού η ερώτηση του κ.Αποστολάτου,όπως περιέχεται στην ιστοσελίδα του 29-1-09: 

«Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Βαΐτσης Αποστολάτος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων σχετικά με τις διαφημιστικές πινακίδες, και έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑ: «Παγίδες θανάτου οι διαφημιστικές πινακίδες». Είναι κοινή πεποίθηση και διαπιστωμένο από τους αρμόδιους ότι οι διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους και τις λεωφόρους αποτελούν έναν μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια. Η εν λόγω χαώδης κατάσταση με τις πινακίδες εντείνεται από τα πάσης φύσεως αεροπανό, τα οποία επιζητούν την προσοχή οδηγών και επιβατών. Η απαγόρευση ανάρτησης πανό, η κατάργηση των διαφημιστικών πινακίδων θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά και στην καθαριότητα του περιβάλλοντος που ζούμε και κινούμαστε καθημερινά.Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:1. Προτίθεται να λάβει μέτρα για την κατάργηση των διαφημιστικών πινακίδων και πανό από τις οδικές αρτηρίες;»

Comments off

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ κ.ΑΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΟΥΝ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ.

Η επιστολή του  Προέδρου της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας κ.΄Αρη Σταθάκη προς τις επιτροπές εκλογών των κομμάτων:
– Ν.Δ.
– ΠΑΣΟΚ
– ΚΚΕ
– ΣΥΡΙΖΑ
– ΛΑΟΣ , έχει ως εξής:

»  ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
Βουλευτής Β΄Αθηνών- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα 4-9-2009
Κύριοι,
Επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί πάνω σε διαφημιστικές πινακίδες,
Επειδή ο ΚΟΚ αναφέρει ότι είναι παράνομες όσες τραβούν την προσοχή μας, ή είναι τοποθετημένες σε σημεία που βάζουν σε κίνδυνο τη  ζωή μας.
Επειδή το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ξηλωθούν όλες.
Επειδή και η Διακομματική επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα, ότι πρέπει να φύγουν από τους δρόμους οι επικίνδυνες και παράνομες πινακίδες, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Σας παρακαλώ να απαιτήσετε από τις διαφημιστικές εταιρίες που ανέλαβαν την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, να μην χρησιμοποιήσουν ούτε μία από τις πινακίδες που μας σκοτώνουν.
Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι, πολλά άλλα μέσα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Δεν είναι δυνατό να ισχυριζόμαστε οτι μας ενδιαφέρει το καλό της χώρας, όταν (στην προσπάθειά μας να  κερδίσουμε ψήψους) αδιαφορούμε για του ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους.
Με την ελπίδα οτι θα ανταποκριθείτε θετικά σ΄αυτήν την πρόταση, την οποία είμαι σίγουρος οτι θα εκτιμήσουν όλοι οι ψηφοφόροι.
΄Αρης Σταθάκης
τ. Πρόεδρος Επιτροπής
Οδικής Ασφάλειας
Μέγαρο Βουλής 1ος όροφος, γρ.112, Τ.Κ.100 21  Αθήνα
Τηλ.210 370 7321  , 210 370 7322    »
—.—
Ας σημειωθεί ότι στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ φτάνει το ποσό που αποφασίστηκε από τη Διακομματική να μοιραστούν στα έξη κόμματα που έχουν εκπροσώπηση στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, για την  προεκλογική τους εκστρατεία εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Αποφασίστηκε επίσης, ο τηλεοπτικός χρόνος της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων να δοθεί κατά 25% αναλογικά στα τέσσερα κόμματα, ενώ οι εμφανίσεις υποψηφίων στη ΔΕΘ, δεν θα προσμετρηθούν ως τηλεοπτικός χρόνος.
Ο δε Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, ότι δεν θα τοποθετηθούν προεκλογικές αφίσες κομμάτων στις διαφημιστικές πινακίδες των εθνικών οδών, με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των οδηγών.

Επίσης σε απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρεται μεταξύ άλλων,ότι το ΠΑΣΟΚ: «δεν πρόκειται να κάνει αφισσοκόληση για καμία προεκλογική δραστηριότητα, και ότι το κόμμα δεσμεύεται για μια πράσινη προεκλογική εκστρατεία  και για την ανάληψη της δαπάνης καθαρισμού των χώρων των προεκλογικών του συγκεντρώσεων».

Comments off

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΠΟΤΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ, ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ;

Η εικονιζόμενη διαφημιστική πινακίδα,πραγματική παγίδα θανάτου,τοποθετημένη σε νησίδα ασφαλείας στη Λ.Κηφισιάς στο Χαλάνδρι στην άνοδο προς Κηφισιά  «δολοφόνησε» έναν νεαρό όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σ΄αυτή στις 24 Αυγούστου 2009. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, που εκπροσωπεί τον δήμο,παραβιάζει κατάφωρα τον ν.1604/1986, που απαγορεύει απολύτως την τοποθέτηση τέτοιων παγίδων θανάτου, μαζί με τις διαφημιστικές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται και με τους διαφημιζόμενους .
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί με τις  909-910/2007 αποφάσεις του οτι βάσει των διατάξεων της διεθνούς Συνθήκης της Βιέννης για την σήμανση και σηματοδότηση των οδών, που έχει επικυρωθεί με τον ως άνω νόμο 1604/1986, «ερμηνευομένων βάσει και των δεδομένων της κοινής πείρας, αποκλείεται εν πάση περιπτώσει η τοποθέτηση τέτοιων(φονικών) πινακίδων διαφημίσεων και δη μεγάλων διαστάσεων επί του οδοστρώματος  και των πεζοδρομίων  οδών ευρισκομένων εντός κατοικημένων περιοχών  με οριο ταχύτητος μέχρι 70 χλ/ώρα» και οι διατάξεις οποιουδήποτε  άλλου απλού νόμου είναι ανίσχυρες.
«Τούτο ενισχύεται και από το ότι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν.2696/1999) για την τοποθέτηση διαφ.πινακίδων καταργήθηκαν ρητώς  με το εδάφιο θ΄της παρ.12 του άρθρου 13 του ν.3212/2003 με τη σκέψη, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση του νόμου αυτού, οτι εθεωρούντο καταργημένες από τις ειδικότερες και αυστηρότερες διατάξεις του ν.2946/2001,ο οποίος ερρύθμιζε τα θέματα υπαιθρίου διαφημίσεως.
-Από τις παρατεθείσες διατάξεις  προκύπτει οτι εφόσον υφίσταναι σε πεζοδρόμια  των οδών του εδαφίου γ΄του άθρου 11 του ν.2996/1999 διαφημιστικές πινακίδες κατά παράβαση των ορισμών της Διεθνούς Συμβάσεως, γεννάται υποχρέωση αφαιρέσεώς τους , εξαλείψεώς τους ή θέσεώς τους εκτός λειτουργίας κατά πρώτο λόγο από τον δήμαρχο ή τον πρόεδρο της Κοινότητας εντός των διοικητικών ορίων του οποίου δήμου ή κοινότητας κείνται οι εν λόγω πινακίδες και κατά δεύτερο λόγο από την κρατική διοίκηση (αρμόδιο όργανο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων ΄Εργων του Υ.ΠΕΧΩ.ΔΕ. ή της Περιφέρειας), η οποία υπό τις τασσόμενες στην παρ.8 του άρθρου 11 του ν.2696/1999 προϋποθέσεις, ασκεί την ανωτέρω αρμοδιότητά της καθ΄υποκάτασταση των προαναφερομένων οργάνων των Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο της διοικητικής εποπτείας επ΄αυτών».

-Την έννομη τάξη παραβιάζει ο δήμος Χαλανδρίου και ο δήμαρχός του και όλοι οι δήμοι της χώρας, και κάθε διαφημιζόμενος στι παγίδες αυτές θανάτου, επιδιδόμενοι εγκληματικά στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων για να τοποθετούν με το «έτσι θέλω» διαφημιστικές παγίδες θανάτου, και εξακολουθούν όλοι αυτοί να παραβιάζουν:
-τα διδάγματα της κοινής πείρας.
-Τις αποφάσεις της 10-10-2008 της Ολομέλειας της Βουλής, για το άμεσο ξήλωμα των παγίδων αυτών θανάτου και την λήψη άμεσων μέτρων για την  βελτίωση επιτέλους της οδικής ασφάλειας.
-Τις αποφάσεις της 16-12-2008 και 28-1-2009 της Μόνιμης Ειδικής Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας για το ξήλωμα αυτών  των φονικών υπαίθριων διαφημιστικών πλαισίων.
-Τις αποφάσεις των Πανελληνίων Συνεδρίων για την Οδική Ασφάλεια και τις επανειλημμένες αποφάνσεις του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και των ειδικών καθηγητών του και όλων των ειδικών και μη επιστημόνων και τις εκκλήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας (3 Ιουνίου 2008 στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα), ότι είναι:
-Θέμα τιμής για την Ελληνική Πολιτεία και άμεση ανάγκη να ξηλώσει τις παγίδες αυτές θανάτου εξαιτίας των οποίων έχασαν και εξακολουθούν να  χάνουν την ζωή τους αμέτρητοι συνάνθρωποί μας, οτι επίσης:
-Η οδική ασφάλεια είναι Επιστήμη και επιβάλλεται η εκδήλωση ισχυρής πολιτικής βούλησης για την βελτίωσή της ,για να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου.

Οι δήμοι δεκάδες χρόνια τώρα, παίζουν με την ζωή του ελληνικού πληθυσμού, υποκρινόμενοι οτι δεν είναι αρμόδιοι αυτοί , ότι είναι το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ αρμόδιο για το ξήλωμα των παγίδων αυτών θανάτου, ενώ ο νόμος ως άνω είναι ξεκάθαρος:
Και οι δήμαρχοι πριν από όλους,  και το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και όλη η δημόσια διοίκηση είναι αρμόδιοι να θέσουν τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου και σύμφωνα με τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. κ.Λ.Ρακιντζή επειδή το έγκλημα είναι διαρκές, πρέπει με την διαδικασία του αυτοφώρου να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσει ακόμα η Ελλάδα για να επέμβει ο Εισαγγελέας;

Comments off