Archive for Δεκέμβριος, 2009

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ-ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ.ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ 9/2009 ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.

ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

«Ξήλωμα» στις παράνομες πινακίδες

Παρεμβάσεις, για την οδική ασφάλεια, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Δημ. Ρέππας εξαγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, το «ξεπάγωμα» της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, καθώς και του εθνικού συμβουλίου.
Στην τοποθέτησή του, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Υποδομών παρουσίασε συνολικά 20 πρωτοβουλίες. Η χώρα μας παρουσιάζει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς απωλειών σε τροχαία δυστυχήματα  και υπολείπεται σημαντικά των στόχων που η ίδια έχει θέσει, στο πλαίσιο των σχετικών πρωτοβουλιών της Ε.Ε.
Για το 2008 η Ελλάδα είχε «υποσχεθεί» λιγότερες από 1.000 απώλειες εξαιτίας των τροχαίων, ωστόσο στο τέλος του έτους είχαν καταγραφεί 1.550 νεκροί – απόκλιση άνω του 50%.

Ο Δημ. Ρέππας χαρακτήρισε «μάστιγα» τις παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες, τονίζοντας πως πλέον θα υπάρχει πιστή τήρηση των διατάξεων. Αφησε, μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο να συσταθεί στο υπουργείο Υποδομών ειδική υπηρεσία για το ξήλωμα των πινακίδων, οι οποίες τοποθετούνται εν μια νυκτί και με κάποιο… μαγικό τρόπο καταφέρνουν να εξασφαλίζουν και ηλεκτροδότηση.
Το υπουργείο προτίθεται επίσης να προχωρήσει σε αναθεώρηση του πολεοδομικού κανονισμού, προκειμένου το ελάχιστο επιτρεπτό πλάτος των πεζοδρομίων να είναι 3 μέτρα, από 2,10 μ. σήμερα. Επίσης, μίλησε και για καταγραφή των «μελανών σημείων» του οδικού δικτύου, στην οποία αναμένεται να συνδράμουν και οι πολίτες μέσω ειδικής υπηρεσίας, που θα δέχεται τηλεφωνικά τις καταγγελίες τους.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται επίσης η σύνδεση του bonus/malus των ασφαλιστικών εταιρειών (βάσει του οποίου ένας οδηγός «πριμοδοτείται» με έκπτωση στο ασφάλιστρο, αν δεν προκαλέσει ατύχημα) και με το point system. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα διοικητικού χαρακτήρα πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ θα πρέπει να επηρεάζουν και το ασφάλιστρο.

Επίσης, προβλέπονται παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα, όπως η οριζόντια διαγράμμιση του STOP, η δημιουργία λωρίδων αντίθετης ροής έξω από νοσοκομεία για την καλύτερη πρόσβαση σε αυτά και ο καθαρισμός και η επανατοποθέτηση των πινακίδων.

«Είναι στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα. Τα ίδια είχαμε πει και εμείς στα πρόσφατα συνέδριά μας, το ζήτημα, όμως, είναι, πρώτον, να λειτουργήσουν και, δεύτερον, να αξιολογούνται», σχολιάζει ο συγκοινωνιολόγος Π. Παπαδάκος. Υπενθυμίζει, ωστόσο, πως και επί των ημερών του Γ. Σουφλιά είχε ξεκινήσει προσπάθεια καταγραφής των προβληματικών σημείων του οδικού δικτύου, «το ερώτημα, όμως, είναι αν έγινε κάτι. Είναι ουσιαστική η ύπαρξη ενός μητρώου οδών, που θα καταγράφει το σύνολο του υπεραστικού οδικού δικτύου. Είναι επίσης σημαντικό να υπάρχει σε μόνιμη, 24άωρη βάση, παρακολούθηση του κυκλοφοριακού φόρτου, ώστε η Πολιτεία να γνωρίζει ποια είναι τα σημεία με τη μεγαλύτερη κίνηση, πού εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα, από πού γίνεται η διέλευση των βαρέων οχημάτων, ώστε να προγραμματίζει καλύτερα τις παρεμβάσεις της».

«Τα μέτρα είναι σωστά, αρκεί κάθε 5 χρόνια να αξιολογούνται. Να βλέπουμε, δηλαδή, τι αποτέλεσμα είχε η κάθε παρέμβαση, αν απέδωσε, αν δεν απέδωσε», προσθέτει ο Π. Παπαδάκος, τονίζοντας τη σημασία της αστυνόμευσης.
«Στην περίοδο 2001-2003, με την εντατικοποίηση των ελέγχων από την Τροχαία, είδαμε σημαντική μείωση στους θανάτους από τροχαία. Μετά το 2004 ατόνησε η αστυνόμευση, οι τροχονόμοι ελέγχουν κάθε φορά μία ή δύο παραβάσεις και αγνοούν τις υπόλοιπες», τονίζει.

Comments off

Διαρκές έγκλημα οι διαφημιστικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο:Σύμφωνα με την εγύκλιο 9/2009 του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΡΚΗ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Πολλά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με την παραπάνω εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το παρακάτω δημοσίευμα είναι απότα ΝΕΑ 7-12-09
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου: 

ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ, για το οποίο προβλέπεται η σύλληψη του δράστη οποιαδήποτε στιγμή διαπιστωθεί, αποτελεί η παράνομη τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος του οδικού δικτύου, σύμφωνα με εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Μαύρου.

Η εγκύκλιος απευθύνεται προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διευκρινιστεί το ισχύον καθεστώς ως προς την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων. Υπογραμμίζει λοιπόν ο κ. Μαύρος ότι η σύλληψη και η παραπομπή του δράστη στο Αυτόφωρο είναι δυνατή όχι μόνο τη στιγμή της τοποθέτησης των πινακίδων, αλλά και οποτεδήποτε διαπιστωθεί.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι η τοποθέτηση πινακίδων-επιγραφών στο οδικό δίκτυο της χώρας αποτελεί διαρκές έγκλημα, καθώς τελείται όχι μόνο τη στιγμή της τοποθέτησης, αλλά όσο διατηρείται η παράνομη κατάσταση η οποία προσβάλλει το έννομο αγαθό της ασφάλειας οδηγών και πεζών.

Υπέρ της αφαίρεσης των υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων από δρόμους και λεωφόρους έχει ταχθεί άλλωστε και το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις αποφάσεις 909/2007 και 910/2007 του Α΄ Τμήματος, που στηρίχθηκαν στις διεθνείς συμβάσεις της Βιέννης για την οδική κυκλοφορία και την οδική σήμανση. Μάλιστα το ΣτΕ είχε επισημάνει τις αντιφάσεις μεταξύ του ΚΟΚ/1999 και τών διεθνών συμβάσεων, οι οποίες ωστόσο υπερίσχυσαν στην κρίση του.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, οι διεθνείς συμβάσεις που έχουν επικυρωθεί από τη χώρα μας υποχρεώνουν τα κράτη «να απαγορεύουν την τοποθέτηση στον ευρύτερο χώρο των οδών πάσης επιγραφής ή εγκαταστάσεως που θα ηδύνατο να προκαλέσει σύγχυση με τις (δημόσιες) πινακίδες κυκλοφορίας και να προκαλεί θάμβωση στους χρήστες των οδών ή να τους αποσπά την προσοχή».

Έτσι το ΣτΕ χαρακτήρισε ανίσχυρες τις διατάξεις του ΚΟΚ/1999 που αναγνωρίζουν στη διοίκηση τη δυνατότητα χορήγησης αδειών για την εγκατάσταση διαφημίσεων στους δρόμους, διατάσσοντας παράλληλα την αφαίρεση των διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται σε πεζοδρόμια κατά παράβαση των ορισμών των Διεθνών Συμβάσεων. Σημείωνε μάλιστα στις αποφάσεις πως την υποχρέωση αυτή έχουν πρωτίστως οι δήμαρχοι ή οι πρόεδροι της κοινότητας και εφόσον δεν συμμορφωθούν, οφείλει να το κάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Δικαίωση
Με τις εν λόγω αποφάσεις είχε αίσια έκβαση ο δικαστικός αγώνας κατά της τοποθέτησης πινακίδων κατά μήκος των δρόμων, που άρχισε το 2000 ο δικηγόρος κ. Αθ. Τσιώκος- Πλαπούτας, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του γιου του από πρόσκρουση του αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε, σε διαφημιστική πινακίδα επί της Λεωφόρου Κατεχάκη».

Σημείωση της www.diadromi.com:
Και χωρίς αυτή την εγκύκλιο έπρεπε οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ να ειχαν ξηλώσει εδώ και 30 χρόνια τις παγίδες θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης, και να είχαν πάρει μέτρα για την οδική ασφάλεια. Δεν το έπραξαν.
Αντίθετα επί 30 περίπου χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ (και όλα τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα) «καθοδηγούσαν» δια του αισχροκερδούς συστήματος διακυβέρνησης την γενοκτονία της ασφάλτου.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει άλλα περιθώρια να παίζει με την ζωή του πληθυσμού της χώρας.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ολόκληρο του Υπουργικό Συμβούλιο έστω κι αν λύσουν όλα τα άλλα προβλήματα που απασχολούν την Ελλάδα , και αφήσουν άλυτο το υπ΄αριθμόν ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της Οδικής ασφάλειας, των φονικών διαφημιστικών πινακίδων και της γενοκτονίας της ασφάλτου, θα χρεοκοπήσουν αργά ή γρήγορα και θα είναι κι αυτοί θύματα του αισχροκερδούς συστήματος διακυβέρνησης, το οποίο «οικοδομήθηκε» και με την δική τους συμμετοχή (Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, με την συμμετοχή και των άλλων κομμάτων).
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΑΡΚΗ  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
ΚΑΘΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΘΥΜΑΤΩΝ.
ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.

Comments off