Yποψήφιοι δήμαρχοι,νομάρχες και υπερνομάρχες μαζί με δυό-τρείς διαφημιστικές εταιρίες υπό τα όμματα της εισαγγελικής Αρχής εγκληματούν στο οδικό δίκτυο της χώρας σε βαθμό κακουργήματος.Eξ αμελείας ή εκ δόλου;Ποιός θα τους `μαζέψει`;

To Σάββατο 30-9-06 στη Λ.Συγγρού στην κάθοδο απέναντι από τον ΄Αγιο Σώστη, Ι.Χ. αυτοκίνητο που σύμφωνα με μαρτυρίες δίπλα του έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ένα άλλο αυτοκίνητο και ανάγκασε τον οδηγό του πρώτου να χάσει τον έλεγχο,έπεσε πάνω στο παρακείμενο στέγαστρο στη στάση ΕΦΕΣΟΥ (Καλλιθέα) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα ένας άνδρας και μια κοπέλα 23 ετών, ενώ η εικοσάχρονη που είχε τραυματιστεί βαριά εξέπνευσε ήδη στο νοσοκομείο.
Τα διαφημιστικά πλαίσια του στεγάστρου της στάσης ήσαν κατειλημμένα με τις φάτσες διαφημιζόμενων υποψήφιων νομαρχών και υπερνομαρχών

Ο διαφημιζόμενος στα πλαίσια του στεγάστρου υποψήφιος υπερνομάρχης είναι καθηγητής εγκληματολογίας!

Σ�έγα���α θανά�ο�

Σε ελάχιστη απόσταση από το στέγαστρο του τόπου του ατυχήματος επί του πεζοδρομίου (που προορίζεται αποκλειστικά για τους πεζούς σύμφωνα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας) υψώνεται μία διαφημιστική γιγαντοαφίσα της εταιρίας με τον διακριτικό τίτλο Α/Α (προφανώς της γνωστής ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ).

Του ατυχήματος έχει επιληφθεί το ΤΟΤΑ Καλλιθέας.
Δηλαδή στο παραπάνω ατύχημα εμπλέκονται οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων,οι τρεις νεκροί (που ουσιαστικά δολοφονήθηκαν),ο δήμος Καλλιθέας μαζί με την εταιρία που τοποθέτησε το στέγαστρο, οι συγγενείς των «δολοφονημένων» που θα οδύρονται σ΄όλη τους τη ζωή και θα αναλωθούν για «να βρούν άκρη» και προπαντός ο ανύπαρκτος «ενιαίος φορέας οδικής ασφάλειας» η δημιουργία του οποίου έχει εξαγγελθεί από 20ετίας και θα λειτουργούσε μάλιστα υπό τον Πρωθυπουργό(!).

α)Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 11 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας «η τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων στα στέγαστρα στάσεων αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών επιτρέπεται μόνο στην πλευρά που βρίσκεται στο αντίθετο προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας άκρο του στεγάστρου».

(β)Στο άρθρο 4 του Ν.1604/1986 (Συνθήκη του ΟΗΕ της Βιέννης) για την οδική σήμανση τονίζεται ρητά: «Oι συμβαλλόμενες χώρες (ασφαλώς και η Ελλάδα) αναλαμβάνουν την υποχρέωση να απαγορεύουν:
(α) την τοποθέτηση επι πινακίδας ή υποστηρίγματός της, ή επι κάθε άλλου εξοπλισμού, που εξυπηρετεί την ρύθμιση της κυκλοφορίας, οποιοuδήποτε αντικειμένου, που δεν έχει σχέση με αυτήν την σήμανση ή τον εξοπλισμό. Εάν όμως τα συμβαλλόμενα κράτη (ή υποδιαιρέσεις τους) δίνουν το δικαίωμα σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό να τοποθετήσει πληροφοριακές πινακίδες μπορούν να επιτρέψουν να εμφανίζεται το έμβλημα του οργανισμού αυτού επί πινακίδας ή υποστηρίγματός της, υπό την προϋπόθεση οτι δεν θα μειώνει ή αλοιώνει το μήνυμα της πινακίδας.
(β)Την τοποθέτηση οποιασδήποτε αφίσας, πινακίδας, διαγράμμισης ή εξοπλισμού:
-που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση με τις πινακίδες ή με άλλο εξοπλισμό της οδικής κυκλοφορίας.
-που μειώνει την ορατότητα ή αποτελεσματικότητα της οδικής σήμανσης.
-που θαμβώνει τους χρήστες της οδού ή
-που αποσπά την προσοχή τους, με τρόπο επικίνδυνο για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας.

Το παραπάνω άρθρο 4 της ως άνω Συνθήκης , η οποία υπερισχύει κάθε άλλης αντίθετης διαταξης νόμου σύμφωνα με το Σύνταγμα(άρθρο 28), όπως είναι και η παραγρ.5 του άρθρου 11 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας η ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ , Η ΜΑΣΤΕΡ και κάποιες άλλες εταιρίες υπαίθριας διαφήμισης για να εισπράττουν πακτωλό χρημάτων μαζί με τους υποψήφιους της τοπικής αυτοδιοίκησης στις προσεχείς εκλογές όπως είναι η Φώφη Γεννηματά (που οργάνωσε μάλιστα στις 15-6-2006 ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια!), ο Κώστας Σκανδαλίδης που ήταν επί χρόνια υπουργός Δημόσιας Διοίκησης των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ,η Φωτεινή Πιπιλή(που έχει κάνει κατα της υπαίθριας διαφήμισης επί των κοινόχρηστων χώρων, που σκοτώνει, εκπομπές στην τηλεοράση) , ο Ντινόπουλος, Ο Πανούσης, ο Τσίπρας, ο Χαλβατζής και ο Μαυρίκος και πολλοί άλλοι το παραβιάζουν συστηματικά και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα του πληθυσμού της χώρας.

Ναι το παραβιάζουν! Αυτοί που ξελαρυγγίζονται προεκλογικά να μας πείσουν οτι θα μας …σώσουν! Αυτοί παριστάνουν τους ανεύθυνους και τους ανίδεους και προκειμένου να έχουν άμεσα ή έμμεσα πολιτικά ωφέλη εγκληματούν συνειδητά στο οδικό δίκτυο της χώρας κι όποιον πάρει ο χάρος.
Και βάζουν το όποιο δικό τους όφελος πάνω από τη ζωή και την υγεία του λαού μας, πάνω από το δικαίωμα του λαού στην οδική ασφάλεια.

Εμπορευματοποιούν δια της παρουσίας τους είτε ως διαφημιστές είτε ως διαφημιζόμενοι τους κοινόχρηστους χώρους ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας και τους εκχωρούν άπαντες στο ιδιωτικό κεφάλαιο καθιστώντας την Ελλάδα μας πρώτη μεταξύ των χωρων-μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης σε νεκρούς και τραυματίες!

Τα παραπάνω τα γράφουμε και θα συνεχίσουμε να τα γράφουμε προκειμένου ο λαός να γνωρίζει τα δικαιώματά του και τις υποχρεώσεις του και να πάρει στα χέρια του το Νόμο.
Τα λέμε βέβαια και για τον αρμόδιο Εισαγγελέα που δυστυχώς χρόνια τώρα δεν επεμβαίνει για να σταματήσει η γενοκτονία της ασφάλτου. Γιατί;
H χώρα μας είναι τεταρτοκοσμική ή δημοκρατική;
Υπάρχει ισονομία ή ελάχιστοι είναι περισσότερο…ίσοι ώστε να μας «δολοφονούν» στο εμπρορευματοποιημένο οδικό δίκτυο της πατρίδας μας;
Ποιός θα θέσει τέρμα σ΄αυτό το καθοδηγούμενο κατά μαφιόζικο τρόπο εγκλημα, που αποδεκατίζει τον πληθυσμό της χώρας, αν όχι τα θεσμικά όργανα του κράτους;
Μήπως ήρθε η στιγμή να πάρει ο λαός το νόμο στα χέρια του;