ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ: ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΙΝΤΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΕΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ Η ΝΕΤ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ…

                   Γράφει ο Δικηγόρος Θανάσης Τσιώκος-Πλαπούτας
 Ενώ στις 2 μ.μ. της 16ης-12-2008 στην αίθουσα 151 της Βουλής συνεδρίαζε κατόπιν τρίτης αναβολής, η 15μελής διακομματική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας(με απόντες τους αρμόδιους υπουργούς) στην οποία ο γράφων ήταν προσκεκλημένος, η εργαζόμενη, μαθητική και φοιτητική νεολαία της Ελλάδας  εκφράζοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα όλου του πληθυσμού της χώρας και προφανώς όλου του πληθυσμού του Πλανήτη, εισήλθε στο στούντιο της ΝΕΤ και επέδωσε κείμενο διαμαρτυρίας:
– ενάντια στη μιντιοκρατία,τον παρασιτισμό, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση  των πάντων, ακόμα και των τάφων των  δολοφονημένων της ασφάλτου, και του μνήματος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, για τους οποίους τα ΜΜΕ ποιούν την νήσσα και προσβάλλουν καθημερινά ακόμα και την μνήμη τους.
– Το ίδιο ούτε λίγο ούτε πολύ πράττει και ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση. 
 
 Καλώ σαν απλός πολίτης και δικηγόρος,  εξ αντικειμένου εκφραστής του κοινού  περί δικαίου αισθήματος όλων των κατοίκων της χώρας, που τους δολοφονούν δια των τροχαίων ατυχημάτων και δια των εκατοντάδων χιλιάδων φονικών διαφημιστικών πινακίδων  στους δρόμους, την Κυβέρνηση και όλα τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας να εξαγγείλλουν τα μέτρα που  τους έχουν προταθεί και περιλαμβάνονται και στο προηγούμενο άρθρο της www.diadromi.com  για να υπάρξει δημοκρατική, ειρηνική, αναίμακτη διέξοδος από την κρίση.
 Διαφορετικά για ό,τι ανεξέλεγκτο επακολουθήσει μέσα στη δίνη αυτής της εξέγερσης, αυτής της επανάστασης, θα φέρουν ακεραία την ποινική και την  πολιτική ευθύνη ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Η ΜΙΝΤΙΑΡΧΙΑ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

 -Η Ελλάδα είναι κόμβος αντιθέσεων.
-Από την αρχαιότητα εδώ συντελούνται δια εισβολών και επεμβάσεων,  όλα τα εγκλήματα κατά του ανθρώπινου γένους.
-Εδώ ειπώθηκαν όλες οι σοφίες.
-Η Ελλάδα έμαθε τον κόσμο να επαναστατεί,
-Η Ελλάδα είναι Παγκόσμιος Πολιτιστικός Γίγαντας.
-Στην Ελλάδα θεμελιώθηκαν οι θεσμοί και εδώ και τώρα  στην Ελλάδα το Σύστημα     διακυβέρνησης, τους δολοφονεί!
 Επαναλαμβάνω αλλάξτε αμέσως πολιτική!
-ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να  εξαγγελθούν αμέσως μέτρα υπέρ του λαού.
Διαφορετικά για ό,τι μη ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ υπεύθυνοι θα είστε (πολιτικά και ποινικά) ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ.
-Οι ΚΑΙΡΟΙ δεν μπορούν να περιμένουν.
-Κάθε καθυστέρηση ισοδυναμεί με θάνατο…

 Στο κείμενο διαμαρτυριας των ΝΕΩΝ που εισέβαλαν στο δελτίο της ΝΕΤ αναφέρονται τα εξής:

«Η δράση μας είναι αποτέλεσμα μίας συσσωρευμένης πίεσης που λεηλατεί τις ζωές μας και όχι μόνο μία συγκινησιακή έκρηξη με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από την αστυνομία. Είμαστε μία ακόμη συλλογικότητα, κομμάτι της εξέγερσης που συμβαίνει.

» Ενάντια στην εξημέρωση από τα ΜΜΕ, προβαίνουμε σε παρέμβαση-παρεμβολή στη ροή του προγράμματος της ΕΡΤ. Θεωρούμε ότι τα ΜΜΕ συστηματικά καλλιεργούν το φόβο. Αντί να ενημερώνουν παραπληροφορούν. Παρουσιάζουν μια πολύμορφη εξέγερση σαν τυφλή εκτόνωση.

» Εξηγούν την κοινωνική έκρηξη με όρους ποινικούς και όχι πολιτικούς. Αποκρύπτουν επιλεκτικά τα πραγματικά γεγονότα. Προβάλλουν μία εξέγερση σαν ένα ακόμη θέαμα που πρέπει απλά να παρακολουθούμε μέχρι να αρχίσει το επόμενο σήριαλ. Τα ΜΜΕ μετατρέπονται καθημερινά σε μέσα καταστολής της ελεύθερης και δημιουργικής σκέψης.

» Να αυτοοργανωθούμε. Καμία αυθεντία δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις στα προβλήματά μας. Χρειάζεται να συναντηθούμε με άλλους ανθρώπους. Να μετατρέψουμε τους δημόσιους χώρους ? τους δρόμους, τις πλατείες, τα πάρκα, τις σχολές -σε χώρους αδιαμεσολάβητης έκφρασης. Να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο για να συνδιαμορφώσουμε τον λόγο και τις δράσεις μας.

» Να μην φοβηθούμε, να κλείσουμε τις τηλεοράσεις, να βγούμε από τα σπίτια μας, να συνεχίσουμε να διεκδικούμε, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία ? Αμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων διαδηλωτών. Για την ανθρώπινη χειραφέτηση και την ελευθερία.»