Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ κ.ΑΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΟΥΝ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ.

Η επιστολή του  Προέδρου της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας κ.΄Αρη Σταθάκη προς τις επιτροπές εκλογών των κομμάτων:
– Ν.Δ.
– ΠΑΣΟΚ
– ΚΚΕ
– ΣΥΡΙΖΑ
– ΛΑΟΣ , έχει ως εξής:

»  ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
Βουλευτής Β΄Αθηνών- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα 4-9-2009
Κύριοι,
Επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί πάνω σε διαφημιστικές πινακίδες,
Επειδή ο ΚΟΚ αναφέρει ότι είναι παράνομες όσες τραβούν την προσοχή μας, ή είναι τοποθετημένες σε σημεία που βάζουν σε κίνδυνο τη  ζωή μας.
Επειδή το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ξηλωθούν όλες.
Επειδή και η Διακομματική επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα, ότι πρέπει να φύγουν από τους δρόμους οι επικίνδυνες και παράνομες πινακίδες, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Σας παρακαλώ να απαιτήσετε από τις διαφημιστικές εταιρίες που ανέλαβαν την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, να μην χρησιμοποιήσουν ούτε μία από τις πινακίδες που μας σκοτώνουν.
Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι, πολλά άλλα μέσα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Δεν είναι δυνατό να ισχυριζόμαστε οτι μας ενδιαφέρει το καλό της χώρας, όταν (στην προσπάθειά μας να  κερδίσουμε ψήψους) αδιαφορούμε για του ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους.
Με την ελπίδα οτι θα ανταποκριθείτε θετικά σ΄αυτήν την πρόταση, την οποία είμαι σίγουρος οτι θα εκτιμήσουν όλοι οι ψηφοφόροι.
΄Αρης Σταθάκης
τ. Πρόεδρος Επιτροπής
Οδικής Ασφάλειας
Μέγαρο Βουλής 1ος όροφος, γρ.112, Τ.Κ.100 21  Αθήνα
Τηλ.210 370 7321  , 210 370 7322    »
—.—
Ας σημειωθεί ότι στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ φτάνει το ποσό που αποφασίστηκε από τη Διακομματική να μοιραστούν στα έξη κόμματα που έχουν εκπροσώπηση στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, για την  προεκλογική τους εκστρατεία εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Αποφασίστηκε επίσης, ο τηλεοπτικός χρόνος της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων να δοθεί κατά 25% αναλογικά στα τέσσερα κόμματα, ενώ οι εμφανίσεις υποψηφίων στη ΔΕΘ, δεν θα προσμετρηθούν ως τηλεοπτικός χρόνος.
Ο δε Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, ότι δεν θα τοποθετηθούν προεκλογικές αφίσες κομμάτων στις διαφημιστικές πινακίδες των εθνικών οδών, με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των οδηγών.

Επίσης σε απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρεται μεταξύ άλλων,ότι το ΠΑΣΟΚ: «δεν πρόκειται να κάνει αφισσοκόληση για καμία προεκλογική δραστηριότητα, και ότι το κόμμα δεσμεύεται για μια πράσινη προεκλογική εκστρατεία  και για την ανάληψη της δαπάνης καθαρισμού των χώρων των προεκλογικών του συγκεντρώσεων».