Archive for October, 2006

Ερώτημα μέσω του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών:Γεώργιε Πολίτη `μεγάλε επιχειρηματία` της υπαίθριας διαφήμισης μαζί με τους συνεργάτες σου και με τις εταιρείες σας μπορείτε να μας φέρετε πίσω γιους, θυγατέρες και μανάδες που τους σκοτωσαν οι διαφημιστικές σας παγίδες θανάτου;

ScannedImage-26.jpg

Ο Δημήτρης Τσιώκος ,ετών 33, Ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ, σκοτώθηκε την 12-2-2000 εξαιτίας φωτεινής διαφημιστικής γιγαντοαφίσας της ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ που την είχε τοποθετήσει παράνομα στο πεζοδρόμιο, πλάτους 2. μ. της Λ.Κατεχάκη στην άνοδο προς Ηλιούπολη, έξω από την Πολυτεχνειούπολη μαζί με 14 άλλες σε συνεργασία με τον Δήμο Παπάγου, που την ηλεκτροδοτούσε παράνομα (και τις άλλες 14) η ΔΕΗ. Απαγορεύεται η τοποθέτησή τους αυστηρά από το άρθρο 11 Κώδικα οδικής Κυκλοφορίας, το άρθρο 4 της Διεθνούς Συνθήκης της Βιέννης (νόμος του Ελληνικού Κράτους 1604/1986) και άλλες διατάξεις νόμων, αλλά και από την κοινή λογική.

 

ScannedImage-25.jpg

Ο Γιάννης Σταυρουλάκης,ετών 25, αριστούχος πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου.
Σκοτώθηκε εξαιτίας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας της MASTER 0UTDOOR A.E. στις 19-12-2005 στο Μαρούσι, πάνω σε νησίδα ασφαλείας της Λ.Κηφισίας, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε στην πινακίδα. Αμέσως μετά την πρόσκρουση κάποιοι δολοφόνοι αντικατέστηκαν την διαφημιστική αυτή πινακίδα με νέα προκειμένου να εισπράτουν μαύρο χρήμα. Καλείται ο Γ.Πολίτης να μας πληροφορήσει ποιός προβαίνει σε τέτοιες δόλιες εγκληματικές ενέργειες.

 

ScannedImage-27.jpg

Στις 14-10-2002 σκοτώθηκε η 17χρονη Εύα Αιγινίτου εξαιτίας της εικονιζόμενης στις παραπάνω φωτογραφίες σιδερένιας διαφημιστικής κατασκευής, μήκους 25-30 μ. και ύψους 5-6 μ. η οποία ήταν οξυγονοκολλημένη από την ΜΑΣΤΕΡ (φαίνεται ο τίτλος της στη 2η δεξιά φωτογραφία) πάνω και μπροστά από τα στηθαία ασφαλείας επί της Λ.Κατεχάκη σε απόσταση περίπου 500 μ. από το ύψος της Καισαριανής, στο ρεύμα προς Αθήνα!
Κατά την πρόσκρουση στη σιδερένια αυτή κατασκευή, του αυτοκινήτου στο οποίο η Εύα Αιγινίτου ήταν συνεπιβάτιδα,μία ξυλοδοκός αποσπάστηκε από την σιδερένια οξυγονοκολλημένη, επαναλαμβάνω, κατασκευή πάνω και μπροστά από τα στηθαία ασφαλείας(!), έσπασε τον ανεμοθώρακα του οχήματος, τη χτύπησε στο λαιμό και την σκότωσε.
Και σα να μη συνέβη τίποτα αυτοί οι εγκληματίες, η ΜΑΣΤΕΡ σε συνεργασία με τον δήμο Καισαριανής, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκαν καν για τον θάνατο της 17χρονης κοπέλας, αλλά έσπευσαν και οξυγονοκόλλησαν εκ νέου το κατεστραμένο από την πρόσκρουση τμήμα της σιδερένιας κατασκευής μπροστά και πάνω, επαναλαμβάνω,από τις μπάρες ασφαλείας.
Το έγκλημα αυτό απασχόλησε και το Κοινοβούλιο(1-11-2002) και τα Μ.Μ.Ε αλλά οι αμέτρητες αυτές παγίδες θανάτου παραμένουν στη Λ.Κατεχάκη, όπου μία τέτοια σκότωσε τον Δημήτρη Τσιώκο, τον Γιάννη Σταυρουλάκη (στη Λ.Κηφισιάς) κ.α., παραμένουν κατά χιλιάδες στο οδικό δίκτυο της χώρας για να θυσαυρίζουν αυτοί που τις εκμεταλλεύονται δηλαδή οι ποικιλώνυμες, εταιρίες του Γ.Πολίτη και των συνεργατών του και οι εταιρείες του Φ.Βρυώνη, όπως η ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ, κ.λ.π. Ας σημειωθεί οτι λίγο πιο πάνω, στην άνοδο επί της Λ.Κατεχάκη έχουν τοποθετηθεί αναμέσα σε διαφημιστικές πινακίδες- παγίδες θανάτου, από κάποιους συγγενείς θανατωθέντων εικονοστάσια στη μνήμη τους! Και το μεγάλο έγκλημα από τις γνωστές εταιρίες υπαίθριας διαφήμισης και κάποιους δημάρχους ,νομάρχες και υπερνομάρχες, καλά κρατεί υπό τα όμματα της εισαγγελικής Αρχής!
Μπορεί να μας πει ο Γ.Πολίτης κύριε Εισαγελέα,ποιός ήταν τότε διευθύνων σύμβουλος της ΜΑΣΤΕΡ;Ποιός της MASTER MEDIA SYSTEM και ποιοί των άλλων εταιριών με τις οποίες συνεργάζεται ή είναι μέτοχος ή μελος του Δ.Σ. ή πρόεδρος κ.λ.π ;

 

ScannedImage-28.jpg

Στις 26-10-2003 επί της Λ.Βουλιαγμένης, κάτω από τη γέφυρα του σούπερ μάρκετ “Πράκτικερ”, στο ρεύμα προς Αθήνα, όπως εικονίζεται στην 2η δεξιά φωτογραφία στη θέση του καλωδίου, υπήρχε διαφημιστική γιγαντοαφίσα της MASTER, όμοια με αυτή που εικονίζεται στην πρώτη φωτογραφία. Επ΄αυτής που αφαιρέθηκε εν συνεχεία από την εταιρία σκοτώθηκε η 53χρονη Δέσποινα Πατέρα, όπως έμαθε αυτός που γράφει αυτές τις γραμμές, από την κόρη της, Μαρία Τσάνου, 2 ημέρες μετά το ατύχημα.
Το αυτοκίνητο της θανούσας, ενώ εκινείτο με κανονική για τον τόπο του ατυχήματος ταχύτητα εξετράπη από το οδόστρωμα και αντί να βρεί ελεύθερο το χωμάτινο πρανές που εκτείνεται προς τα δεξιά του οδοστρώματος, όπως φαίνεται και στις δύο παραπάνω φωτογραφίες, προσέκρουσε στην ως άνω παρανόμως τοποθετηθείσα πακτωμένη, μεταλλική και άκαμπτη διαφημιστική πινακίδα, δηλαδή σίγουρη φονική παγίδα, και βρέθηκε νεκρή από το ΤΟΤΑ Γλυφάδας, πάνω σ΄αυτή την διαφημιστική πινακίδα!Διευθυντής του ΤΟΤΑ ήταν τότε ο αξιωματικός Γεώργιος Πανταζόπουλος.
Πώς αντιμετωπίζονται αυτά τα εγκλήματα κύριε Εισαγγελέα; ΄Οχι από την Πολιτεία, τη δημόσια διοίκηση, αλλά από τους συγγενείς των θανατωθέντων, που τους εμπαίζουν οι εγκληματίες της υπαίθριας διαφήμισης με χρονοβόρες διαδικασίες δικαστικές και εξώδικες ,κάνοντας “κουμάντο” τουλάχιστον μέτρι τώρα, και σε δικαστήρια και στη δημόσια διοίκηση, ακόμα και στο κοινοβούλιο!

Comments

Yποψήφιοι δήμαρχοι,νομάρχες και υπερνομάρχες μαζί με δυό-τρείς διαφημιστικές εταιρίες υπό τα όμματα της εισαγγελικής Αρχής εγκληματούν στο οδικό δίκτυο της χώρας σε βαθμό κακουργήματος. Eξ αμελείας ή εκ δόλου;Ποιός θα τους `μαζέψει`;

  Κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών της 15-10-06 διαφημίστηκαν οι αναφερόμενοι στον παραπάνω τίτλο κατά κόρον παραβαίνοντας κάθε διάταξη νόμου σχετικά με την υπαίθρια διαφήμιση.
 Διαφημίστηκαν  δια γιγαντοαφισών τοποθετημένων πάνω στα πεζοδρόμια, σε νησίδες ασφαλείας , σε διασταυρώσεις δρόμων,σε πλατείες, σε κάθε ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο. Ενώ είναι την ίδια στιγμή γνωστό οτι η Ελλάδα  θρηνεί αμέτρητα θύματα (νεκρούς) και τραυματίες ,εξαιτίας αυτής της δολοφονικής διαφήμισης που απαγορεύεται απολύτως από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία (άρθρο 11 Κ.Ο.Κ.),άρθρο 4 Διεθνούς Συνθήκης της Βιέννης (ν.1604/1986), νόμος  3202/2003 περί εκλογών ΟΤΑ και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, ο οποίος προβλέπει και ανώτατο όριο δαπανών για τους συνδυασμούς και τους υποψήφιους, και λοιπούς νόμους

Επί παραδείγματι στις 24-7-2006, ώρα 2.30 μ.μ. οι κ.κ.Μανώλης Σταυρουλάκης και Θανάσης Τσιώκος που έχασαν  τα παιδιά τους εξαιτίας παράνομων γιγαντοαφισών υπαίθριας διαφήμισης την 19-12-2005 και την 12-2-2000 αντίστοιχα, επισκέφθηκαν τον κ.Κώστα Σκανδαλίδη στο γραφείο του Σίνα 17 (επανέλαβαν δε την επίσκεψη μετά μια εβδομάδα) και του ζήτησαν και ως πρώην αρμόδιου υπουργού (Εσωτερικών κ.λ.π.) στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, να ενδιαφερθεί και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τεθεί τέρμα στο έγκλημα αυτό της υπαίθριας διαφήμισης, που μαζί το γενικότερο χάλι του οδικού δικτύου αποδεκατίζει τον πληθυσμό της χώρας.
Εκείνος υποσχέθηκε οτι θα το συμπεριλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα  και θα ενεργήσει ώστε να επιβληθεί σ΄αυτό τον τομέα ο νόμος! 
Ο πρώην υπουργός όμως στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ,  όχι μόνο δεν συμπεριέλαβε την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου εγκλήματος στο πρόγραμμά του,αλλά όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία διαφημίστηκε αυτοπροσώπως πάνω σε αμέτρητα παράνομα διαφημιστικά  πλαίσια, ανά την Αττική, που επηρεάζουν τους εποχούμενους και τους σκοτώνουν ή τους τραυματίζουν, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του Σύνταγμα και νόμους:

ScannedImage-15.jpg

  Κύριε πρώην υπουργέ Κώστα Σκανδαλίδη πάνω σε τέτοια παράνομη διαφήμιση  βρήκε τον  θάνατο ο Δημήτρης Τσιώκος ηλεκτρολόγος μηχανικός του Ε.Μ.Π. στις 12-2-2000,
η Εύα Αιγινίτου 17 ετών στις 14-10-2002,  η Δέσποινα Πατέρα 53 ετών στις 26-10-2003, ο Γιάννης Σταυρουλάκης 25 ετών στις 19-12-2005, τελειόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Γιάννης Παπαρρήγας  22 ετών στις 1-2-2006, που σπούδαζε ηλεκτρολόγος στα ΤΕΙ, και πάρα πολλοί άλλοι.
Κι εσείς τι κάνετε κύριε Σκανδαλίδη; Συμβάλλεσθε με δυό τρείς γνωστές και “αμαρτωλές” εταιρίες που επιδίδονται σε παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα στα πεζοδρόμια και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους  και θέτετε σε κίνδυνο την ζωή των ελλήνων πολιτών διαφημιζόμενος. Κατά τα άλλα υπόσχεσθε  οτι “η Αθήνα αλλάζει, είναι δέσμευση”.
Αλλά επί 20 χρόνια δεν άλλαξε κύριε Σκανδαλίδη. Και σεις παρανομείτε μαζί μ αυτούς τους διαφημιστές που τα “κονομάνε άγρια” όπως είναι γνωστό, και παίζετε το ίδιο και σεις με την ζωή και την σωματική ακεραιότητα εποχούμενων και μη.
Καλείσθε να απαντήσετε κύριε Σκανδαλίδη με “παραστατικά” όπως επιτάσσει  ο νόμος 1)πόσα χρήματα ξόδεψε ο συνδυασμός σας  διαφιζόμενος σε αμέτρητα σαν το παραπάνω παράνομα διαφημιστικά πλαίσια, πόσα σε νόμιμα και πόσες γενικά ήταν οι προεκλογικές σας δαπάνες, 2)Γιατί δεν συμπεριλάβατε στο πρόγραμμά σας την πάταξη του εγκλήματος της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης και 3) Γιατί προτιμήσατε να αγνοήσετε προεκλογικά Σύνταγμα και νόμους της χώρας , διαπλεκόμενοι (εν αγνοία σας;) με τον χώρο της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης που σκοτώνει και τραυματίζει;
Aλλά μη νομίσετε οτι σας αδικούμε κύριε Σκανδαλίδη. Απέναντι στην παρανομία είστε ίσοι με τους άλλους υποψήφιους και συνδυασμούς. Επιδίδεσθε σε μία απαράδεκτη “άμιλλα” ποιός θα διαφημιστεί παράνομα περισσότερο για να εκλεγείτε και να υπόσχεσθε ξανά την επόμενη φορά οτι “η Αθήνα αλλάζει , είναι δέσμευση”!
Αλλά το μόνο που αλλάζει κύριε υποψήφιε δήμαρχε, είναι ο αριθμός (περισσότερων) νεκρών και τραυματιών εξαιτίας της φονικής υπαίθριας διαφήμισης.
Που ζούμε κύριε Σκανδαλίδη; Η χώρα μας, πρώτη σε νεκρούς και τραυματίες στο οδικό δίκτυο, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας; Είναι πολιτισμένη χώρα; To πολίτευμά της είναι δημοκρατικό; H κάποιοι είναι περισσότερο…”δημοκράτες” κι όποιον πάρει ο χάρος;

ScannedImage-17.jpg

Κυρία Γεννηματά, κυρία Φώφη στις 15-6-2006 κάνατε ημερίδα στα γραφεία της ΕΝΑΕ για την οδική ασφάλεια! ΄Οσα ακούστηκαν εκεί (ορθά και σοφά) για την οδική ασφάλεια και για την φονική υπαίθρια διαφήμιση τα παραβιάζετε, όπως  επιβεβαιώνει η παραπάνω φωτογραφία. Τα παραβιάζετε μαζί με τους συνυποψηφίους σας κ.κ.Μίχα και Σγουρό, οι οποίοι είχαν πάρει μέρος στην ημερίδα αυτή. 
Με τη διαφήμισή σας διακηρύσσετε “και τώρα πάλι μαζί”.
Με ποιούς μαζί; Mε τους διαφημιστές (Α/Α=ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ) και τα σκουπίδια;Θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή, την σωματική ακεραιότητα και την υγεία των πολιτών; 
Κυρία Φώφη, απαντήστε και σεις στα παραπάνω ερωτήματα που απευθύνονται στον κ.Κ.Σκανδαλίδη, στέλεχος του κόμματός σας είναι και εκείνος ,δηλ.για τα ποσά που ξοδεύετε να διαφημίζεστε δια των φονικών διαφημιστικών πλαισίων της υπαίθριας διαφήμισης κ.λ.π.

ScannedImage-18.jpg
 Με την αυτοαποκαλούμενη “μαφία” της φονικής υπαίθριας διαφήμισης “είστε μαζί” αγαπητή κατά τα άλλα κυρία Φώφη Γεννηματά, κύριε Γιάννη Μίχα και κύριε Γιάννη Σγουρέ. Αυτοί σας εκλέγουν: H γνωστή διαφημιστική εταιρία  Α/Α, η γνωστή επίσης Μaster κ.λ.π.
Να στην παρακάτω φωτογραφία και ο δήμαρχος πλέον κ.Ν.Κακλαμάνης διαφημίζεται δια των ίδιων ”νταβατζήδων” (της αμαρτωλής υπαίθριας διαφήμισης) κατά τη γνωστή ρήση του πρωθυπουργού.
 

ScannedImage-19.jpg

Κύριε Κακλαμάνη αυτές οι φωτογραφίες λένε πολλά!
Εσείς διακηρύσσετε δια της ανωτέρω διαφημίσεως πάνω από τόνους μπάζων και σκουπιδιών όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία και δια γιγαντοαφίσας της Α/Α που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του πεζοδρομίου,όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία καθώς την ίδια στιγμή  η πρόσβαση σ΄αυτό απαγορεύεται διότι εκτελούνται έργα(!), ότι  έχετε πολλά να κάνετε:
“-Για την ασφάλεια
 -την καθαριότητα
 -το πράσινο
 -την ποιότητα ζωής”(!)
Και την ίδια στιγμή εγκληματείτε στο οδικό δίκτυο μαζί με τους “νταβατζήδες της υπαίθριας διαφήμισης και θέτετε σε άμεσο κίνδυνο την ζωή ,την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών στους οποίους απευθύνεστε…Και μετά ψάχνετε να βρείτε γιατί  η αποχή στην Αθήνα ανήλθε στο 42%(!).

Το ίδιο κάνουν κύριε Κακλαμάνη και οι υποψήφιοι του ΚΚΕ κ.λ.π. για την νομαρχία και την υπερνομαρχία, όπως απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες:

ScannedImage-211.jpg

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ κ.λ.π. για την υπερνομαρχία κλπ,  διαφημίζονται παράνομα  μέσω στεγάστρου της Α/Α (απαγορεύεται: παράγραφος 5 άρθρου 11 Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) και καταλαμβάνουν την ίδια στιγμή με διαφήμιση την προ του στεγάστρου κολόνα “καταργώντας” την ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς!

Kαι στις παρακάτω δύο  φωτογραφίες απεικονίζονται οι κ.κ. Σπυρίδων, Ντινόπουλος και  Πιπιλή , υποψήφιοι για την  υπερνομαρχία κ.λ.π. να εγκληματούν:

ScannedImage-22.jpg

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται μια γιγαντοαφίσα κάποιου “νταβατζή” της υπαίθριας διαφήμισης (παρανομεί για την δεν φέρει η γιγαντοαφίσα τον διακριτικό τίτλο της εταιρίας, ούτε τον αριθμό αδείας της αρμόδιας Αρχής) που καταλαμβάνει έναν τεράστιο κοινόχρηστο χώρο, επηρεάζοντας επίσης δια της διαφήμισης  τους εποχούμενους! Ας μη μιλήσουμε βέβαια για “αισθητική”. 

Η δε δεύτερη φωτογραφία δείχνει διαφημιστικό πλαίσιο που διαφημίζει την κ.Πιπιλή κ.λ.π.που καταλαμβάνει, σαν  άλλο σίγουρο φονικό όπλο,την νησίδα ασφαλείας όπου διαβάζουμε “οι πόλεις μας αλλάζουν πρόσωπα”.
 Και να φανταστεί κανείς οτι η κα Πιπιλή σαν δημοσιογράφος έχει κάνει εκπομπές στην τηλεόραση κατά της φονικής αυτής υπαίθριας διαφήμισης! 

Πότε επιτέλους θα επέμβει ο Εισαγγελέας; Σε δημοκρατική χώρα ζούμε ή σε “κοινοβουλευτική δικτατορία” που εκχωρεί τα πάντα (και τους κοινόχρηστους χώρους)  στο ιδιωτικό κεφάλαιο κι οποιον πάρει ο χάρος; 

Comments

To βίαιο έγκλημα της υπαίθριας διαφήμισης

Η εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ” της 12-10-06 με τίτλο “Αλαλούμ με τις γιγαντοαφίσες” ,”Μαρούσι:¨΄Αδειες με συνοπτικές διαδικασίες, Θεσσαλονίκη:Το βασίλειο της αυθαιρεσίας” δημοσιεύει τα παρακάτω δύο κείμενα:
 
1){”Σαν να μην έφτανε που οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες φιγουράρουν εδώ και μέρες σε εκατοντάδες γιγαντοαφίσες και “κοσμούν” τον αστικό ορίζοντα, είναι που οι ίδιες οι διαφημίσεις του δρόμου δίνουν αφορμή να αποκαλυφθούν απίστευτες ιστορίες και μεθοδεύσεις στο εσωτερικό των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο λόγος για έναν από τους πιο “πλούσιους” και “θορυβώδεις” από πλευράς καταγγελιών, δήμους της Αττικής, τον Δήμο Αμαρουσίου, όπου αποκαλύφθηκε σύστημα που εξέδιδε με διαδικασίες εξπρές άδειες τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων. Το θέμα που δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα “Αμαρυσία” ήρθε στην επιφάνεια ύστερα από αναφορά υπαλλήλου του δήμου και ενέργειες πολιτών των οποίων συγγενείς είχαν πέσει θύματα τροχαίων ατυχημάτων πέφτοντας πάνω στις πινακίδες.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος δέχθηκε στις 17/10/2006 επίσκεψη από εκπρόσωπο διαφημιστικής εταιρείας, ο οποίος ήθελε να πληρώσει τέλη συνολικού ύψους 17.000 ευρώ. Τα τέλη αυτά αναλογούσαν σε 55 διαφημιστικά πλαίσια διαστάσεων 2 επί 3 μέτρων που είναι τοποθετημένα πάνω σε στύλους σε πεζοδρόμια της λεοφώρου Κηφισίας. Τα συγκεκριμένα πλαίσια έχουν πολλές φορές κατηγορηθεί για πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όχι μόνο διότι βρίσκονται κοντά στην πορεία αυτοκινήτων και δικύκλων, αλλά και διότι φωτίζονται και αποπροσανατολίζουν τους οδηγούς, ιδιαίτερα τη νύχτα.
Η υπάλληλος του δήμου απάντησε οτι τα συγκεκριμένα πλαίσια δεν είχαν άδεια τοποθέτησης. Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Γ.Συκαμιώτης είχε στείλει απαντητικές επιστολές ενημερώνοντας τις διαφημιστικές εταιρείες ότι δεν  θα μπορούσαν  να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους εν όψει τροποποίησης της νομοθεσίας.΄Εκπληκτη διαπίστωσε όμως ότι στα χέρια των εταιρειών υπήρχαν άδειες τοποθέτησης υπογεγραμμένες κανονικά από τον αντιδήμαρχο Πέτρο Καλογρίδη. Το παράδοξο είναι οτι οι άδειες που υπέγραψε ο Π.Καλογρίδης είχαν εκδοθεί την ίδια ημέρα που κατατέθηκαν οι αιτήσεις, τον Μάϊο του 2005! Αντιθέτως ο Γ.Συκαμιώτης είχε απαντήσει αρνητικά δύο μήνες αργότερα. Η “Ε” αναζήτησε επί μέρες τον αντιδήμαρχο Π.Καλογρίδη προκειμένου να καταγράψει πιθανές εξηγήσεις αλλά από το γραφείο του δεν  είχαμε λάβει ως χθες καμία απάντηση.ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ”}

2){”Μόλις 3 στις 10 υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες στη Θεσσαλονίκη είναι νόμιμες. Οι υπόλοιπες εφτά  ”είναι αυθαίρετες ή κατά οποιονδήποτε τρόπο, παράνομες”, αποτελώντας βασική πηγή αισθητικής ρύπανσης και κακοποίησης  του αστικού-και όχι μόνο-χώρου. Η κατάσταση που επικρατεί αποτυπώνεται σε έρευνα του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).
Ακόμη και αν κάποιες διαφημιστικές πινακίδες φαίνεται να υφίστανται νόμιμα ως προς τη θέση τους, εντούτοις μπορούν να εμφανίζουν ένα ή περισσότερα χαρακτηριστικά που τις καθιστούν παράνομες. ΄Εχουν π.χ. μεγαλύτερο μέγεθος ή είναι κατασκευασμένες με ακατάλληλο τρόπο και υλικά,  ή βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους μικρότερη της επιτρεπόμενης, ή και όλα αυτά μαζί, όπως επισημαίνεται στην έρευνα.
 Για την απόσταση η νομοθεσία προβλέπει οτι εντός σχεδίου πρέπει να είναι 100 μ. και εκτός 1.000 μ., κάτι που δεν τηρείται σχεδόν ποτέ. Η έρευνα κατέγραψε και δεκάδες άλλες παραβάσεις, όπως π.χ. πινακίδες μπροστά σε μνημεία ή διαφημίσεις σε “τυφλές” όψεις κτιρίων, κάτι που απαγορεύεται εντελώς.
 Αν και αυτές τις ημέρες, λόγω δημοτικών-νομαρχιακών εκλογών, οι υπαίθριες διαφημίσεις “φιλοξενούν” κυρίως υποψηφίους, η έρευνα ωστόσο πραγματοποιήθηκε σε προγενέστερο χρόνο καταδεικνύοντας ως “πρωταθλητές” των διαφημιστικών ταμπλό: τσιγάρα, αυτοκίνητα και νυχτερινά κέντρα.
Κι αυτά συμβαίνουν παρ΄όλο που το νομοθετικό πλαίσιο κρίνεται πλήρες και σαφές. Την εξήγηση δίνουν  τα μέλη της ομάδας εργασίας που ολοκλήρωσε την έρευνα, επισημαίνοντας πως στην υπόθεση  ”εμπλέκονται μεγάλα οικονομικά  συμφέροντα για ιδιωτικές εταιρείες, ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και για τους ίδιους τους δήμους”.
Υπενθυμίζουν πως τα έσοδα για δήμους κυμαίνονται  μεταξύ 30-50 ευρώ/τμ (εντός σχεδίου) και τα πρόστιμα για τις παράνομες φθάνουν έως και 200% του τέλους διαφήμισης. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, προτείνεται: να εξεταστεί το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού από τη νομοθεσία της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης ως βίας, να απαγορευτεί πλήρως η διαφήμιση τσιγάρων, να απλοποιηθεί η αδειοδότηση των επιγραφών και να απομακρυνθούν άμεσα οι διαφημίσεις από διατηρητέα κτίρια.ΜΠ.ΓΙΑΝ.”}.

Comments

Γιατί τα κόμματα συνεργάζονται με τους `μαφιόζους` της υπαίθριας διαφήμισης και μας σκοτώνουν στο οδικό δίκτυο;

ScannedImage-23.jpgΛ.Κηφισίας απέναντι από την ΗΕLEXPO, 19-12-2005. Ο Γιάννης Σταυρουλάκης 25 ετών, εξετράπη  με το αυτοκίνητό του από το οδόστρωμα  προς τα δεξιά κι αντί να βρει ελεύθερη τη νησίδα ασφαλείας έπεσε πάνω σε παράνομα τοποθετημένη διαφημιστική πινακίδα της ΜΑΣΤΕR OUTDOOR και σκοτώθηκε.
Η νησίδα αυτή ασφαλείας φιλοξενεί δάσος παράνομων γιγαντοαφισών οι οποίες και μετά το ατύχημα δεν ξηλώθηκαν από τον αρμόδιο δήμο Αμαρουσίου, του οποίου το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει δύο ομόφωνες αποφάσεις για να ξηλωθούν αυτές οι παγίδες θανάτου και παρ΄όλα αυτά παραμένουν…δολοφονικά προκλητικές στη θέση τους!

ScannedImage-23.jpg

Μία μάλιστα απ΄αυτές όπως φαίνεται στην παραπάνω  φωτογραφία,  (το βράδυ της 12-10-06) που ανήκει στην εταιρία Α/Α, λίγα μόλις μέτρα μακριά από εκείνη που σκότωσε τον Γιάννη Σταυρουλάκη  διαφημίζει τoυς Μαυρίκο,Νικολόπουλο και Μανουσογιαννάκη, υποψήφιους για την υπερνομαρχία κ.λ.π. υποστηριζόμενους από το ΚΚΕ! 

 ScannedImage-121.jpg

 Αλλά και ο Ζαφειρόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου και δικηγόρος γράφοντας τον νόμο στα “παλαιότερα των υποδημάτων του” διαφημίζεται σε γιγαντοαφίσα τοποθετημένη παράνομα στην  ίδια νησίδα,  πιο κάτω από εκείνη που πάνω της βρήκε τον θάνατο ο Γιάννης Σαυρουλάκης, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, που ελήφθη το βράδυ της 12-10-06. 
Η γιγαντοαφίσα αυτή μαζί με άλλες καταλαμβάνει το πεζοδρόμιο και εκτείνεται μέσα στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας, δεν φέρει δε διακριτικό τίτλο της εταιρίας που την τοποθετεί ούτε αριθμό, έστω… πλαστογραφημένης άδειας της αρμόδιας Αρχής!
Η παρανομία που σκοτώνει σε όλο της τον κυνισμό,στην υπηρεσία εκείνων που έπρεπε να προασπίζουν την νομιμότητα και να μεριμνούν για την ασφάλεια, την ζωή και την υγεία του του λαού.

 

 

 

 

 

 

Comments

Ανατομία του γνωστού διαρκούς εγκλήματος στο οδικό δίκτυο.

ScannedImage-8.jpgΣύμφωνα με το νόμο κάθε αναγκαίος εξοπλισμός του οδικού δικτύου της χώρας δεν πρέπει να είναι επικίνδυνος για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των χρηστών του.
Το δε πεζοδρόμιο προορίζεται εξ ορισμού αποκλειστικά για τους πεζούς.
Αλλά στη χώρα μας ορισμένοι γνωστοί εγκληματίες εκ δόλου, προκειμένου να εισπράτουν “μαύρο χρήμα” ναρκοθετούν κυριολεκτικά το οδικό δίκτυο.
Τοποθετούν παράνομα στους κοινόχρηστους χώρους “στέγαστρα” στάσεων, διαφημιστικές γιγαντοαφίσες κατά χιλιάδες, και κάθε τέτοια “μονάδα” αποτελεί μια επιχείρηση, ένα “μαγαζί”, από το οποίο δια της εμπορικής και πολιτικής διαφήμισης , εισπράττονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα!
ScannedImage-6.jpg

Το εικονιζόμενο στη 2η μεγάλη φωτογραφία(και στην πρώτη μικρή) στέγαστρο μέσα στο οποίο βρήκαν τον θάνατο τρία άτομα την 30 -9-06 αποτελεί παγίδα θανάτου διότι εκεί που εικονίζεται η κορδέλα υπήρχε ένα μεταλλικό κάθισμα, ανάμεσα στα δύο από τα τρία διαφημιστικά πλαίσια, και δεν υπήρχε δυνατότητα διαφυγής προς τα πίσω στους εγκλωβισμένους καθήμενους.

ScannedImage-8.jpg

Μπροστά απ΄αυτό δεν υπάρχουν κολονάκια ή στηθαία ασφαλείας που θα συγκρατουσαν το αυτοκίνητο που για κάποιο λόγο εξετράπη από τη Λ.Συγγρού και έπεσε πάνω στο στέγαστρο.
Δηλαδή οι έχοντες την ευθύνη για την κατασκευή,την τοποθέτηση και την εμπορική εκμετάλλευση(!) του στεγάστρου, αφού δεν μερίμνησαν να πάρουν μέτρα ασφαλείας για τους αναμένοντες το λεωφορείο στο στέγαστρο, καταδίκασαν (από δόλο για να βγάζουν λεφτά) εκ των προτέρων τα τρία θύματα σε θάνατο!
Και μάλιστα ο διαρκής δόλος τους επιβεβαιώνεται από το γεγονός οτι μετά το ατύχημα έσπευσαν να αποκαταστήσουν το στέγαστρο στην προτέρα (δολοφονική) κατάσταση!Και αγνόησαν κυνικά τους εικονιζόμενους μετά το ατύχημα συγγενείς των τριών θανόντων που κλαίνε και οδύρονται ασταμάτητα.
΄Εσπευσαν εκεί μόνο για να αποκαταστήσουν, μετά το θάνατο των τριών, το μαγαζί τους-παγίδα θανάτου.

Μάλιστα σε ελάχιστη απόσταση πριν από το στέγαστρο υψώνεται επί του πεζοδρομίου φωτεινή διαφημιστική γιγαντοαφίσα της ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ όπως φαίνεται στην πρώτη μεγάλη φωτογραφία και δίπλα της κλαίνε και οδύρονται σαν χορός αρχαίας τραγωδίας οι συγγενείς της 23χρονης, δολοφονημένης μέσα στο στέγαστρο, κοπέλας!
Και παρά το γεγονός ότι είναι πάμπολλοι οι νεκροί και οι τραυματίες εξαιτίας τέτοιων στεγάστρων και διαφημιστικών γιγαντο-πλαισίων , οι εγκληματίες, ως άνω, συνεχίζουν το έργο τους με απούσα την δημόσια διοίκηση, όταν δεν συμμετέχει στο έγκλημα αυτό, απούσα την κυβέρνηση και την εισαγγελική αρχή.
Αντίθετα οι υποψήφιοι δήμαρχοι, νομάρχες, υπερνομάρχες κ.λ.π. είναι παρόντες διαφημιζόμενοι στις γιγαντοαφίσες και στα στέγαστρα στα πλαίσια της γνωστής απαραδέκτης δολοφονικής συναλλαγής!

Ζούμε σε δημοκρατική χώρα ή σε μπανανία;

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να επέμβει ο εισαγγελέας;
Γιατί αν δεν επέμβει αργά ή γρήγορα θα εξεγερθεί ο λαός και τότε…”Φωνή λαού οργή Θεού”.

Comments

Στέγαστρο στάσης-παγίδα θανάτου

 

ScannedImage-3.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

To παραπάνω στέγαστρο της στάσης ΕΦΕΣΟΥ(Καλλιθέα) επί της Λ.Συγγρού, όπου στις 30-9-06 βρήκαν τον θάνατο δύο κοπέλες και ένας άνδρας το διαχειρίζεται ο δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με γνωστή εταιρία η οποία το κατασκεύασε και το τοποθέτησε. 

Το στέγαστρο αυτό που είναι διαστάσεων 5 μ.μήκους και ύψους 2 περίπου μ. δεν πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφαλείας του επιβατικού κοινού.
Γιατί στη  μέση  έχει τοποθετηθεί ένα μεταλλικό κάθισμα και πάνω του αριστερά και δεξιά ακουμπούν δύο διαφημιστικά πλαίσια από τα τρία συνολικά, έτσι ώστε να μήν έχουν δυνατότητα διαφυγής προς τα πίσω οι καθήμενοι.

Δηλαδή το στέγαστρο αυτό προκειμένου η εταιρία και ο δήμος  να αναρτούν διαφημίσεις στα τρία φωτιζόμενα πλαίσια για να εισπράττονται χρήματα το μετέτρεψε σε παγίδα θανάτου (κλειστό δηλαδή προς τα πίσω).

Και αν υποτεθεί οτι οι τρείς που βρήκαν τον θάνατο εξαιτίας του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω στο στέγαστρο το είχαν αντιληφθεί σε κλάσματα δευτερολέπτου πριν την πρόσκρουση, ο εγκλωβισμός τους δεν τους επέτρεψε να μετακινηθούν προς τα πίσω για να σωθούν!
Το άκρον άωτον του κυνισμού είναι οτι οι ως άνω  υπεύθυνοι για το στέγαστρο που είχε καταστραφεί, λίγο μετά το ατύχημα το αποκατέστησαν πλήρως, έτσι ώστε συνεχίζει να  αποτελεί παγίδα θανάτου.
Ποιός ελέγχει τους δήμους και της εταιρείες υπαίθριας διαφήμισης για να μην τοποθετούν στο οδικό δίκτυο τέτοιες παγίδες θανάτου;
Η κυβέρνηση ασφαλώς δια των αρμοδίων υπουργών, που έχει εξαγγείλει την δημιουγία Γενικής Γραμματείας Οδικής Ασφάλειας από τον Ιανουάριο του 2005, η οποία θα συντονίζει τα αρμόδια Υπουργεία.
Αλλά από τότε η Γραμματεία αυτή δεν λειτούργησε ποτέ, έτσι ώστε ο πληθυσμός της χώρας να σκοτώνεται στο οδικό δίκτυο εξαιτίας πέντε-έξη νταβατζήδων, κατά τη γνωστή ρήση του πρωθυπουργού, και οι υπαίτιοι που εμπορευματοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους να εξακολουθούν ανενόχλητοι το εγκληματικό τους έργο.

Comments

Yποψήφιοι δήμαρχοι,νομάρχες και υπερνομάρχες μαζί με δυό-τρείς διαφημιστικές εταιρίες υπό τα όμματα της εισαγγελικής Αρχής εγκληματούν στο οδικό δίκτυο της χώρας σε βαθμό κακουργήματος.Eξ αμελείας ή εκ δόλου;Ποιός θα τους `μαζέψει`;

To Σάββατο 30-9-06 στη Λ.Συγγρού στην κάθοδο απέναντι από τον ΄Αγιο Σώστη, Ι.Χ. αυτοκίνητο που σύμφωνα με μαρτυρίες δίπλα του έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ένα άλλο αυτοκίνητο και ανάγκασε τον οδηγό του πρώτου να χάσει τον έλεγχο,έπεσε πάνω στο παρακείμενο στέγαστρο στη στάση ΕΦΕΣΟΥ (Καλλιθέα) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα ένας άνδρας και μια κοπέλα 23 ετών, ενώ η εικοσάχρονη που είχε τραυματιστεί βαριά εξέπνευσε ήδη στο νοσοκομείο.
Τα διαφημιστικά πλαίσια του στεγάστρου της στάσης ήσαν κατειλημμένα με τις φάτσες διαφημιζόμενων υποψήφιων νομαρχών και υπερνομαρχών

Ο διαφημιζόμενος στα πλαίσια του στεγάστρου υποψήφιος υπερνομάρχης είναι καθηγητής εγκληματολογίας!

Σ�έγα���α θανά�ο�

Σε ελάχιστη απόσταση από το στέγαστρο του τόπου του ατυχήματος επί του πεζοδρομίου (που προορίζεται αποκλειστικά για τους πεζούς σύμφωνα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας) υψώνεται μία διαφημιστική γιγαντοαφίσα της εταιρίας με τον διακριτικό τίτλο Α/Α (προφανώς της γνωστής ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ).

Του ατυχήματος έχει επιληφθεί το ΤΟΤΑ Καλλιθέας.
Δηλαδή στο παραπάνω ατύχημα εμπλέκονται οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων,οι τρεις νεκροί (που ουσιαστικά δολοφονήθηκαν),ο δήμος Καλλιθέας μαζί με την εταιρία που τοποθέτησε το στέγαστρο, οι συγγενείς των “δολοφονημένων” που θα οδύρονται σ΄όλη τους τη ζωή και θα αναλωθούν για “να βρούν άκρη” και προπαντός ο ανύπαρκτος “ενιαίος φορέας οδικής ασφάλειας” η δημιουργία του οποίου έχει εξαγγελθεί από 20ετίας και θα λειτουργούσε μάλιστα υπό τον Πρωθυπουργό(!).

α)Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 11 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας “η τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων στα στέγαστρα στάσεων αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών επιτρέπεται μόνο στην πλευρά που βρίσκεται στο αντίθετο προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας άκρο του στεγάστρου”.

(β)Στο άρθρο 4 του Ν.1604/1986 (Συνθήκη του ΟΗΕ της Βιέννης) για την οδική σήμανση τονίζεται ρητά: “Oι συμβαλλόμενες χώρες (ασφαλώς και η Ελλάδα) αναλαμβάνουν την υποχρέωση να απαγορεύουν:
(α) την τοποθέτηση επι πινακίδας ή υποστηρίγματός της, ή επι κάθε άλλου εξοπλισμού, που εξυπηρετεί την ρύθμιση της κυκλοφορίας, οποιοuδήποτε αντικειμένου, που δεν έχει σχέση με αυτήν την σήμανση ή τον εξοπλισμό. Εάν όμως τα συμβαλλόμενα κράτη (ή υποδιαιρέσεις τους) δίνουν το δικαίωμα σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό να τοποθετήσει πληροφοριακές πινακίδες μπορούν να επιτρέψουν να εμφανίζεται το έμβλημα του οργανισμού αυτού επί πινακίδας ή υποστηρίγματός της, υπό την προϋπόθεση οτι δεν θα μειώνει ή αλοιώνει το μήνυμα της πινακίδας.
(β)Την τοποθέτηση οποιασδήποτε αφίσας, πινακίδας, διαγράμμισης ή εξοπλισμού:
-που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση με τις πινακίδες ή με άλλο εξοπλισμό της οδικής κυκλοφορίας.
-που μειώνει την ορατότητα ή αποτελεσματικότητα της οδικής σήμανσης.
-που θαμβώνει τους χρήστες της οδού ή
-που αποσπά την προσοχή τους, με τρόπο επικίνδυνο για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας.

Το παραπάνω άρθρο 4 της ως άνω Συνθήκης , η οποία υπερισχύει κάθε άλλης αντίθετης διαταξης νόμου σύμφωνα με το Σύνταγμα(άρθρο 28), όπως είναι και η παραγρ.5 του άρθρου 11 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας η ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ , Η ΜΑΣΤΕΡ και κάποιες άλλες εταιρίες υπαίθριας διαφήμισης για να εισπράττουν πακτωλό χρημάτων μαζί με τους υποψήφιους της τοπικής αυτοδιοίκησης στις προσεχείς εκλογές όπως είναι η Φώφη Γεννηματά (που οργάνωσε μάλιστα στις 15-6-2006 ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια!), ο Κώστας Σκανδαλίδης που ήταν επί χρόνια υπουργός Δημόσιας Διοίκησης των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ,η Φωτεινή Πιπιλή(που έχει κάνει κατα της υπαίθριας διαφήμισης επί των κοινόχρηστων χώρων, που σκοτώνει, εκπομπές στην τηλεοράση) , ο Ντινόπουλος, Ο Πανούσης, ο Τσίπρας, ο Χαλβατζής και ο Μαυρίκος και πολλοί άλλοι το παραβιάζουν συστηματικά και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα του πληθυσμού της χώρας.

Ναι το παραβιάζουν! Αυτοί που ξελαρυγγίζονται προεκλογικά να μας πείσουν οτι θα μας …σώσουν! Αυτοί παριστάνουν τους ανεύθυνους και τους ανίδεους και προκειμένου να έχουν άμεσα ή έμμεσα πολιτικά ωφέλη εγκληματούν συνειδητά στο οδικό δίκτυο της χώρας κι όποιον πάρει ο χάρος.
Και βάζουν το όποιο δικό τους όφελος πάνω από τη ζωή και την υγεία του λαού μας, πάνω από το δικαίωμα του λαού στην οδική ασφάλεια.

Εμπορευματοποιούν δια της παρουσίας τους είτε ως διαφημιστές είτε ως διαφημιζόμενοι τους κοινόχρηστους χώρους ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας και τους εκχωρούν άπαντες στο ιδιωτικό κεφάλαιο καθιστώντας την Ελλάδα μας πρώτη μεταξύ των χωρων-μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης σε νεκρούς και τραυματίες!

Τα παραπάνω τα γράφουμε και θα συνεχίσουμε να τα γράφουμε προκειμένου ο λαός να γνωρίζει τα δικαιώματά του και τις υποχρεώσεις του και να πάρει στα χέρια του το Νόμο.
Τα λέμε βέβαια και για τον αρμόδιο Εισαγγελέα που δυστυχώς χρόνια τώρα δεν επεμβαίνει για να σταματήσει η γενοκτονία της ασφάλτου. Γιατί;
H χώρα μας είναι τεταρτοκοσμική ή δημοκρατική;
Υπάρχει ισονομία ή ελάχιστοι είναι περισσότερο…ίσοι ώστε να μας “δολοφονούν” στο εμπρορευματοποιημένο οδικό δίκτυο της πατρίδας μας;
Ποιός θα θέσει τέρμα σ΄αυτό το καθοδηγούμενο κατά μαφιόζικο τρόπο εγκλημα, που αποδεκατίζει τον πληθυσμό της χώρας, αν όχι τα θεσμικά όργανα του κράτους;
Μήπως ήρθε η στιγμή να πάρει ο λαός το νόμο στα χέρια του;

Comments

Τα `εγκληματικά`επακόλουθα του θανάτου του Γιάννη Σταυρουλάκη στις 19-12-05 στο Μαρούσι εξαιτίας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας,που ισοδυναμεί με `δολοφονία`!

Η εφημερίδα του Αμαρουσίου ΑΜΑΡΥΣΙΑ της 25-9-2006 δημοσιεύει στη σελ.11 αυτής το παρακάτω κείμενo, σχετικά με τις φωτεινές και μη διαφημιστικές παγίδες θανάτου που καταλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους και είναι υπαίτιες αμέτρητων θανάτων και τραυματισμών Ελλήνων πολιτών:

“Αναφορά υπαλλήλου του Δήμου Aμαρουσίου “καίει” τον Π.Καλογρίδη.”Νομιμοποίησε” παράνομες διαφημιστικές πινακίδες! Μείζον θέμα η παραμονή του στο ψηφοδέλτιο του Στάθη Ραγκούση. Η “Α” όπως είχε υποσχεθεί στο προηγούμενο πρωτοσέλιδό της, επανέρχεται στο σημαντικό θέμα που έχει ανακύψει με την παραποίηση εγγράφων του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να ευνοηθούν διαφημιστικές εταιρίες. Δυστυχώς,το προηγούμενο δημοσίευμα-προειδοποίηση δεν…συγκίνησε τους αρμοδίους και έτσι σήμερα αποκαλύπτουμε με ονόματα τη σκανδαλώδη αυτή ιστορία.΄Ολα ξεκινούν από τη Διεύθυνση Οικονομικών(Τμήμα Εσόδων ) του Δήμου Αμαρουσίου, στο οποίο προσφεύγουν τρείς διαφημιστικές εταιρίες, και συγκεκριμένα οι “Κεραυνός ΕΠΕ”, ”Super Technique Vision ABETE” και “Euronet Outdoor A.E”,καταθέτοντας αιτήσεις για την χορήγηση αδειών διαφημιστικών πινακίδων.

Οι εν λόγω πινακίδες θα τοποθετούνταν στις εξής τοποθεσίες:περίπτωση οικοπέδου ιδιοκτησίας Αντωνίου Χ, επί της οδού Λ.Κηφισιάς 65,περίφραξη οικοπέδου ιδιοκτησίας Πισσάνου Π. επί της Λ.Κηφισιάς 63, περίφραξη οικοπέδου ιδιοκτησίας Παπαγεωργίου Γ.επί της Λ.Κηφισιάς & Ζηρίδη Ι, περίφραξη οικοπέδου ιδιοκτησίας Μαύρου Ε. επί της Λ.Κηφισιάς 171 και περίφραξη οικοπέδου ιδιοκτησίας Ραπτάκη Ν. επί της Λ.Κηφισιάς & Αγ.΄Ορους. Οι αριθμοί πρωτοκόλλου, και αυτό είναι σημαντικό, των συγκεκριμένων αιτήσεων ήταν οι: 20852/17-5-2005 (Κεραυνός ΕΠΕ),21043/18-5-2005(Κεραυνός ΕΠΕ),20851/17-5-2005(Surep Technique Vision ABETE),21044/18-5-2005(Super Technique Vision ABETE) και 14492/6-4-2005(Euronet Outdoor A.E.).
Από τις συγκεκριμένες αιτήσεις,όπως αναφέρεται σε εσωτερική ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου και όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύει σήμερα η “Α” οι τέσσερις πρώτες επιστράφηκαν στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι και ενημερώθηκαν οτι τα αιτήματά τους απορρίπτονται, επειδή “στην παρούσα φάση και ενόψει της επικείμενης τροποποίησης της σχετικής με τη διαφήμιση νομοθεσίας, ο Δήμος μας δεν θα προχωρήσει στην έκδοση άδειας για τοποθέτηση της διαφημιστικής πινακίδας”.
Τα συγκεκριμένα έγγραφα υπογράφει ο καθ΄ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ.Συκαμιώτης. Το περίεργο είναι οτι, ενώ οι φάκελοι επιστράφηκαν συστημένοι από τον Δήμο,τελικώς επέστρεψαν σε αυτόν ως αζήτητοι. Για την πέμπτη περίπτωση αίτησης, πραγματοποιήθηκε σχετική αλληλογραφία με την ΕΠΑΕ, την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Δ/νση Πολεοδομίας,προκειμένου να γνωμοδοτήσουν, ώστε να προχωρήσει ή μη ο Δήμος στην έκδοση άδειας,αλλά ουδέποτε υπήρξε απάντηση. ΄Αρα και σε αυτήν την περίπτωση ουδέποτε χορηγήθηκε άδεια.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Ο Δήμος δια του αντιδημάρχου του κ.Γ.Συκαμιώτη, έχει πράξει το καθήκον του. Να, όμως που έρχεται η 17η Οκτωβρίου 2005, οπότε και υπάλληλος διαφημιστικής εταιρίας  προσέρχεται στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου, προκειμένου να εξοφλήσει τέλη διαφημιστικών πινακίδων,για την περίοδο Ιούνιος-Δεκέμβριος 2005, ύψους περίπου 17.000 ευρώ,σύμφωνα με τις υπάρχουσες 45193,45194, 54195, 45996 και 45197/17-10-2005 αιτήσεις.
΄Οπως ήταν φυσικό η υπάλληλος του Δήμου ενημέρωσε τον υπάλληλο της εταιρίας ότι δεν δύναται να εισπράξει τα τέλη διαφήμισης,διότι οι αναφερόμενες διαφημιστικές πινακίδες δεν είχαν άδεια και ήταν παράνομες.΄Εκπληκτη ωστόσο ενημερώθηκε με τη σειρά της οτι υπήρχαν οι σχετικές άδειες οι οποίες μάλιστα της απεστάλησαν με φάξ.Οι “νεες” άδειες είχαν αριθμούς πρωτοκόλλου 20851/17-5-2005, 20852/17-5-2005, 14492/6-4-2005, 21044/18-5-2005 και 20852/17-5-2005 και μάλιστα με ημερομηνίες προγενέστερες εκείνων που φέρουν τα έγραφα του  κ.Γ.Συκαμιώτη!
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι…μεταλλαγμένες άδειες δόθηκαν αυθημερόν στους αιτούντες, ενώ μία εξ αυτών εγκρίθηκε μία μέρα νωρίτερα από την κατάθεσή της!
Ναι,σωστά καταλάβατε,πρόκειται για τις ίδιες πινακίδες τις οποίες είχε αρνηθεί να αδειοδοτήσει ο Δήμος, με… παραλλαγμένους  κάποιους από τους αριθμούς πρωτοκόλλου. Τα “μεταλλαγμένα” έγγραφα ανέφεραν οτι λαμβάνοντας υπόψη τις δικατάξεις του Νόμου 2946/01 εγκρίνουμε στην εταιρία…κ.λ.π.).Από κάτω, ακολουθεί, φαρδιά πλατιά η υπόγραφή του αντιδημάρχου Πέτρου Καλογρίδη.
Παρά την έκπληξή της, η υπάλληλος του Δήμου λειτούργησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ενημέρωσε άμεσα την προϊσταμένη του Τμήματος Εσόδων. Αφού λοιπόν, της παρέθεσε όλα τα στοιχεία της εταιρίας, έκλεισε την  εσωτερική αναφορά της με μία φράση που αποδεικνύει τον τρόπο που λειτουργούν μερικές υπηρεσίες του Δήμου. Συγκεκριμένα η υπάλληλος ανέφερε: “Σας αναφέρω όλα τα παραπάνω διότι θεωρώ ότι τέτοιου είδους γεγονότα πέραν του οτι εμποδίζουν τη σωστή εκτέλεση των καθηκόντων του κάθε υπαλλήλου, τον οδηγούν σε αδιέξοδο μη ξέροντας πως να ενεργήσει, και από την άλλη θίγουν το κύρος του Δήμου”.
Το θέμα όπως ήταν φυσικό, έφθασε και στο γραφείο του δημάρχου, ο οποίος ωστόσο ουδέν έπραξε. Γιατί, απ΄ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ούτε ΕΔΕ διατάχτηκε, ούτε ο κ.Π.Καλογρίδης είχε καμία συνέπεια. Και δεν γνωρίζουμε,επίσης την τύχη των εν λόγω διαφημιστικών πινακίδων.Παρέμειναν έως το τέλος παράνομα ή ξηλώθηκαν  από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου; Κι αν γινόταν κάποιο δυστύχημα με αφορμή κάποια από τις παράνομες αυτές πινακίδες, η δημοτική αρχή θα υποστήριζε πάλι οτι ανήκει στα όρια άλλου δήμου;
To θέμα,σαφέστατα,είναι ιδιαίτερα σημαντικό και σίγουρα θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Και κυρίως δείχνει με ποιούς τρόπους και ποιούς ανθρώπους η απερχόμενη διοίκηση επιδιώκει τη συνέχισή της, μέσω του συδυασμού του κ.Ραγκούση. Μήπως ο τελευταίος πρέπει να ελέγξει ορισμένους από τους υποψήφιους που “κληρονόμησε” πριν βρεθεί αντιμέτωπος με νέες εκπλήξεις;Εκτός κι αν οι “δεσμοί” του με την  απερχόμενη διοίκηση είναι “δεσμοί αίματος”,που ως γνωστό νερό δεν γίνονται…”

Εν συνεχεία η “Α” δημοσιεύει τέσσερα έγγραφα με  την λεζάντα: “EΠΑΝΩ τα έγγραφα με τα οποία ο Δήμος απορρίπτει το αίτημα για τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων” και άλλα πέντε με την λεζάντα “ΚΑΤΩ οι “μεταλλαγμένες” άδειες που υπέγραψε ο κ.Π.Καλογρίδης”.

Comments